METALWAR FEST - A komplett program, időbeosztással

Az eseménynek otthont adó SzeptEmber Feszt honlapján jelent meg az infó

2013. augusztus 15. (csütörtök) 18:53 | utoljára módosítva: 2013. szeptember 6. (péntek) 08:29

Tekinthetjük akár nyárzárónak, akár ősznyitónak, de az biztos, hogy a SzeptEmber Feszt keretén belül megvalósuló ingyenes MetalWar Festtel sokak álma válik valóra. Az Open Air MetalWar Fest 2013 Hungary elnevezésű 3 napos rendezvény 2013. szeptember 6-8. között kerül megrendezésre a Népligetben, Budapesten.


A SzeptEmber Feszt oldalára felkerült a rendezvény teljes programja, így a MetalWar Fest színpadé is.

Frissítés: A MetalWar Fest főszervezője, Gondosch János szerint a SzeptEmber Feszt hivatalos oldalára kitett program "nagyjából" tekinthető teljesnek. "Hétvégén biztosan kialakul a végleges program."


www.facebook.com/MetalWarFest

 

MetalWar Fest színpad

szept 6.

12:00 Words Of Blood
12:40 Effrontery
13:20 Stress (betegség miatt elmarad)
14:00 Diktátor
14:40 Twister
15:30 Battalion (svájc)
16:20 Agregator
17:00 Vida Rock Band
18:00 Run For Power (Gary Moore cover)
18:50 Partyzan
19:40 Wisdom
20:50 Civil War (Svédország)

szept 7.
10:00 Mother Funkers
10:40 Mozso
11:20 Bermuda Rockband
12:00 Symphonium
12:40 Christian Epidemic
13:20 Asphalt Horsemen
14:00 The Bite (SRB)
14:40 HEX (NOR)
15:30 ZBB
16:20 Bejelit (Olaszország)
17:10 Demonlord
18:00 Lechery (Svédország)
19:10 Crossholder
20:00 Mobilmánia 5. születésnapi bulija

szept 8.
10:00 Stratégia
10:40 GMT
11:20 Velvet Seal
12:00 Long Road
12:40 Vasmacska
13:20 Krízis
14:00 Foci Bajnokság (Fradi)
14:40 6Test
15:30 Noa Rock
16:20 Ozirisz
17:10 Tűzmadár
18:00 Action
18:50 Cool Head Klan / MolicsRock
19:40 Alcohol + Rock Himnusz - meglepetés vendégekkel
20:50 Pokolgép


Hazánk első és egyelőre egyetlen ingyenes, 3 napos rock és metal fesztiválja kerül megrendezésre 2013. szeptember 6-8. között Budapesten. A MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest főszervezője, Gondosch Güzü János osztotta meg néhány szóban a fesztivállal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

"A szervezésbe már tavaly belekezdtünk, de akkor rajtunk kívül álló okok miatt nem jött létre a rendezvény. Idén újra belefogtunk és örömmel jelenthetem, Magyarország első ingyenes metal bulija kezd összeállni és teljes képet alkotni.

Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi munkával, idegességgel és fáradsággal jár egy ilyen program szervezése. Le a kalappal minden koncert- és fesztiválszervező előtt. Hozzáteszem, a mi esetünk talán még bonyolultabb. A fesztivál ingyenes lesz, így a közönség részéről semmilyen bevételre nem számíthatunk, ugyanakkor egy ilyen koncertsorozat több millió forintos költségvetéssel áll össze.

Azt szeretnénk elérni, hogy a MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest olyan színvonalú legyen, mint bármelyik külföldi társa. A legjobb helyen a legnagyobb színpaddal várjuk majd a közönséget. Ahhoz viszont, hogy összeálljon minden szeptember elejére, támogatók kellenek, akik megelőlegezik a bizalmat egy induló fesztiválnak és nem utolsósorban pénzt is adnak rá.

A tárgyalások nap mint nap, most is folyamatosan zajlanak, hogy minden tekintetben ki tudjuk majd szolgálni a közönséget és persze nem utolsósorban a zenészeket is, akik ugyanúgy magukénak érzik ezt a kezdeményezést és ezen a hétvégén ajándékba adják a koncertjeiket a rajongóiknak.

És, hogy mit tehet a közönség, azon kívül, hogy nagy létszámban jelen lesz szeptember 6. és 8. között a Népligetben? Egyetlen 'lájkkal' kell csak támogatni a MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest rendezvényt, hogy azok a támogatók, akik még hezitálnak, meggyőződhessenek arról, már most nagy az érdeklődés a fesztivál iránt.

Aki szereti a rock és metal műfajt, azt kérem, keresse fel a MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest hivatalos Facebook oldalát és szeresse a rajongók fesztiválját, ezzel is kifejezve azt, hogy igenis kell fővárosunknak is igazi rock és metal buli minden évben! Előre is köszönöm a szervezők és a fellépő zenészek nevében!"


A Fesztiválon tehát fellép az egykori Sabaton zenészek által megalapított svéd Civil War, a mikrofonnál az Astral Doors és a Wuthering Heights éléről ismert megatorokkal, Nils Patrik Johanssonnal. Velük egy interjút is olvashatsz majd az augusztus végén megjelenő HammerWorld magazinban.


"A MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest fellépői közül a 30 éves Pokolgép zenekar úgy döntött, hogy az év végi nagy ünnep előtt már a Népligetben meggyújtja az első gyertyát a tortáján. Ám lesz még egy szülinapos ezen a hétvégén, akik szintén úgy döntöttek a MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest keretein belül hívják ünnepelni rajongóikat. Öt évvel ezelőtt egy alkalmi formációnak indult a Mobilmánia, azzal a céllal, hogy továbbvigyék a P. Mobil örökséget, majd nagyobb átalakulások után - immár két lemezzel és egy koncert DVD-vel a hátuk mögött - meghatározó bandája lettek a magyar rockszíntérnek. A szervezők örömmel jelentik be, hogy a Mobilmánia a MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest szombati főprogramjaként ünnepli az ötödik születésnapját, méghozzá nem akármilyen műsorral!"MOBILMÁNIA A METALWAR FESTEN

POKOLGÉP - MetalWar Fest videóüzenet


 

 


CHRISTIAN EPIDEMIC:
"Két éve nem játszottunk Budapesten, most itt az ideje, hogy feltépjük lelked sebeit!"


CHRISTIAN EPIDEMIC - MetalWar Fest videóüzenet
WISDOM: "Két hosszú Sabatonos turné, pár fontosabb hazai fesztivál és koncert után az ex-Sabaton tagokból alakult Civil War előtt is fellép Magyarországon a Wisdom, mégpedig a Ti fesztiválotokon, azaz a rajongók fesztiválján, a MetalWar Festen. Mindezt az új lemezük, a Marching For Liberty megjelenése (09/27), illetve a Powerwolffal közös októberi turnéjuk előtt teszik, ezzel is bizonyítva a hűségüket felétek, a rajongóik, barátaik felé!"


WISDOM - MetalWar Fest videóüzenet

 
BEJELIT: "Kevés külföldi zenekar mondhatja el magáról, hogy magyar rajongói oldala is van, de ezek között talán az egyik legérdekesebb az olasz Bejelit. A power metal csapat harmadszor készül Magyarországra, és már üzenetet is küldtek az itthoni rajongóiknak"
 

BEJELIT - MetalWar Fest videóüzenet

 BATTALION:
"Természetesen a MetalWar Fest szervezői a thrasherekről sem feledkeztek meg. Svájc egyik legismertebb és legjobb thrash metal bandája, a Battalion is fellép az ingyenes MetalWar Fesztiválon. A zenekar 2001 óta tolja a jófajta, nyaktörő thrasht, eddig három nagylemezük jött ki, melyek közül kiemelkedik a roppant izmos tavalyi Set The Phantom Afire. Aki old school thrash zúzdára vágyik, az a Battalion koncertjén biztosan megtalálja a számítását!"

 

BATTALION - MetalWar Fest videóüzenet


 

 

Hozzászólások

[012468]
Guzu
Ez az időbeosztás még nem a végleges, de nagyjából ott van :)

Rock On!
Güzü
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIKTÁTOR - Új lemez született, itt a címadó dal: A hős kisteknős
2019. december 9. (hétfő) 16:32

A hős kisteknős címmel megjelent a debreceni Diktátor új lemeze, 4 friss dallal és 12 koncertnótával, amelyeket a Kaptár klubban rögzített a kultikus banda. A címadó dalhoz született szöveges videóval máris megismerkedhetsz. Derzsi vezér: "A Diktátor zenekar az elmúlt három évben, vagyis az előző lemezünk kiadása óta többszörösen megfiatalodott. A koncertek, a próbák és az összecsiszolódás ideje alatt született néhány új dal, ezekkel indul ez a lemez, pontosabban az első négy szám az, amit a jövőre nézve programadónak tekinthetünk. Eredetileg egy komplett koncertanyag rögzítését terveztük, melynek egy része az új dalok elhangzása után következik... www.facebook.com/diktatormusic  ...Egymás után két koncertet vettünk fel, mert biztosra akartunk menni, a pontosság és a minőség érdekében, mert ugye mi lesz, ha mégiscsak hibázunk valahol? Az eredmény hallható. Nem cizelláltuk túl a...

SOLIDITY - Progos thrash/death/power, új EP a budapesti csapattól: Controlled?
SOLIDITY - Progos thrash/death/power, új EP a budapesti csapattól: Controlled?

Controlled? címmel megjelent a progresszív thrash/death/power vonalas budapesti Solidity új EP-je. "Ez a 4 új dal betekintést nyújt a jövőre megjelenő második nagylemezünk...

PALAYE ROYALE - Klippel és dallal a fegyverek ellen: Massacre, The New American Dream
PALAYE ROYALE - Klippel és dallal a fegyverek ellen: Massacre, The New American Dream

Massacre, The New American Dream címmel egy fegyverellenes nótával jelentkezett nemrég a kanadai Palaye Royale, a dalhoz pedig most a klip is megérkezett.  Jó hír, hogy jövő tavasszal...

NUMENOREAN - Titkos helyen egy 'last minute' black metal buli most pénteken
NUMENOREAN - Titkos helyen egy 'last minute' black metal buli most pénteken

Adore címmel idén tavasszal adta ki a második albumát a kanadai post-black brigád Numenorean, pénteken, december 13-án pedig 'last minute' jelleggel játszanak majd Budapesten a portugál...

UADA - Tavasszal három másik black bandával tér vissza az amerikai négyes
UADA - Tavasszal három másik black bandával tér vissza az amerikai négyes

Idén nyáron a Dürer Kertben koncertezett a black metalos amerikai Uada, jövő tavasszal pedig egy újabb turnéval térnek vissza Budapestre. Három bandát hoznak magukkal, a svéd Griftet, a...

RAM - Új videoklip a svéd heavy metal csapattól: The Trap
RAM - Új videoklip a svéd heavy metal csapattól: The Trap

The Throne Within címmel még szeptemberben jelent meg a tradicionális heavy metalt nyomató svéd Ram hatodik albuma, a 2017-es Rod lemez folytatása, amelynek The Trap daláhopz készült el a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS