SAMMY HAGAR - Hetfieldről és arról, hogy James miért nem énekel az új lemezén

Szeptember 24-én jön ki a rockcimborákkal megpakolt anyag

2013. augusztus 14. (szerda) 08:03

Az ex-Montrose és Van Halen énekes Sammy Hagar szeptember 24-én adja ki az új szólóalbumát, amelynek Sammy Hagar & Friends a címe, és jogosan, hiszen olyan rockcimborák vendégszerepelnek a dalokban, mint Nancy Wilson a Heartból, Neal Schon a Journeyből, Kid Rock, Joe Satriani vagy Chad Smith dobos a Red Hot Chiliből.


Sammynek a Metallica frontember James Hetfield is nagy haverja, ő azonban hiányzik a lemezről, és ennek miértjéről is beszélt Hagar mester a Rolling Stone-nak adott interjújában.


"James Hetfield kedves barátom, sokat is lógunk együtt Hawaiin. A Knockdown Dragout dalban Kid Rockkal duettezem, amiben ő azonnal benne volt. James Hetfielddel is épp ilyen gyorsan összedobtuk volna ezt a számot, de belefutottam Kidbe, ugyanis együtt nyomtunk le egy detroiti bulit. Dumáltunk egy csomó mindenről, többek között a turnéjáról is, és tök spontán módon feldobtam, hogy mi lenne, ha énekelne ebben a dalban. És pikk-pakk el is készült. Miután befejeztük, arra gondoltam, hogy legalább a 'Knockdown! Dragout!' részt James énekelhetné.

El is küldtem neki, és mondtam, hogy Kid Rock szerepel benne, meg az egész sztorit elmeséltem, ő meg így válaszolt: 'Totálisan meghatott, hogy a bűnrossz hangomat akarod a lemezedre', de azt is hozzátette, hogy 'azonban ez nem az én stílusom'. Én meg: 'Rendben van. Ettől még továbbra is szeretlek, James'.

James óriási frontemberré nőtte ki magát. Igazán erőteljesen tolja és sosem kamuzik. Nem attól lett jó frontember, hogy olyan ócska szarságokat mond, mint mondjuk én. Teszem azt én ilyeneket mondok, hogy 'Ugye, hogy már jól érezzük magunkat?', csak azért, hogy jöjjön valami visszajelzés. És azt is tudom, hogy a nóta befejezése előtt mikor és hogyan mondjak valamit, hogy mire a csapat lezárja a nótát, máris jöjjön egy hatalmas éljenzés, mert az mindig olyan, mintha imádták volna a nótát. Ismerem az összes veterán trükköt. De James még csak nem is használja az ilyen szarságokat, mert seggig ér a karizmája. Tényleg nagyon erős.
 


Nagyon akartam, hogy szerepeljen a dalban, de nem passzolt hozzá. Eleve csaltam azzal, hogy csak ezt a nótát küldtem át neki, mert ha hallotta volna az egész lemezt... Ha egy Metallica rajongó hallotta volna ezt a lemezt és azért vette volna meg, mert James szerepel rajta, kiakadt volna. Ez nem egy Metallica album, érted? De James a barátom és ezért szerettem volna, ha szerepel a lemezen."


SAMMY HAGAR feat. KID ROCK - Knockdown Dragout
(a szeptember 24-én megjelenő Sammy Hagar & Friends albumhoz )

 

 
A Depeche Mode feldolgozásról, a Personal Jesusról ezt mondta Hagar:

"Azért választottam ezt a nótát, mert az elektronikus verziója a leggyengébb. Bármilyen jól is nyomja a Depeche Mode - szeretem az ő verziójukat is. Nem vagyok a rajongójuk, de ezt a dalukat mindig szerettem. Amiatt a riff miatt. Ha egy ukulelén nyomod el azt az anyaszomorítót, akkor is egy bivaly riff. Akár hegedűn is játszhatod. Elénekelheted. Komolyan mondom - az a riff mocsok, de tényleg...

...Akárhogy is, ez egy mély nóta. És Neal Schon rendesen szétkúrta a gitárjával. Akármit is gondolsz a Journeyről, Neal Schon lemászárolta a nótát."Természetesen az eredeti énekessel, David Lee Roth-tal dolgozó Van Halen is szóba került az interjú során:


"Folyton megkérdeznek arról, hogy mi lenne, ha Eddie megcsörgetne és visszahívna. Csak remélni tudom, hogy nem teszi meg. Annyira túl vagyok már ezen, és annyira boldog vagyok, és büszke is vagyok arra, amit csináltunk, hogy nem akarnám újra elszürkíteni, mint azzal a 2004-es turnéval. És ahogy most viselkednek, megjátszva, mintha sosem lettem volna a bandában, csak a korai anyagokra koncentrálva... Hogy tehetik ezt?

De Dave nem is tudja elénekelni, szóval a f...t érdekli. Ez az, ami - engem meg nem érdekel. Hadd fejezzék be, ahogy akarják, és bármi is lesz, nekem minden jó. Szeretném, ha újra barátok lennénk. Michael Anthony az egyik legkedvesebb barátom, és nem látom okát annak, hogy Ed és Al miért ne lehetne ugyanígy a barátom, valamikor még az életben. De nálam addig is minden okés.

Már nem akarok visszafelé haladni. Az én koromban (Sammy 65 éves) már a próbák is elég kemények, a próbateremben elnyomni azokat a régi dalokat. És az biztos, hogy képtelen lennék visszamenni és meghallgatni a régi cuccot. Csakis előrefelé akarok haladni és izgatottan várom, hogy az új dalokat betehessem a programomba. Az a gondolat, hogy egy olyan bandával játsszak, amelyik nem készített felvételt 1994 vagy akármennyi óta... Fúúú. Ez fájdalmas lenne.

Az ember nem akar visszamenni és újra elszürkíteni a régi dolgokat. A Van Halen annyira óriási és olyan különleges volt a fénykorában, hogy jobb azt a korszakot békén hagyni. Egyfelől bölcsek, hogy nem viszik túlzásba. Amikor nekiállnak turnézni, mindenki azonnal rájuk izgul: 'Ó, a szarba! Megint látnom kell őket!' Büszke vagyok arra, hogy a Van Halenben voltam, tényleg. Büszke vagyok életemnek arra az időszakára. Hatalmas bál volt, ember."

 

SAMMY HAGAR - Sammy Hagar & Friends
(09/24 - Frontiers)

01. Winding Down (vendég: Taj Mahal)
02. Not Going Down (vendég: Bill Church & Denny Carmassi)
03. Personal Jesus (Depeche Mode feldolgozás, vendég: Neal Schon, Michael Anthony & Chad Smith)
04. Father Sun (vendég: Denny Carmassi & Aaron Hagar - Sammy fia)
05. Knockdown Dragout (vendég: Kid Rock, Joe Satriani, Denny Carmassi)
06. Ramblin' Gamblin' Man (Bob Seger feldolgozás, vendég: David Lauser, Mona Gnader & Vic Johnson)
07. Bad On Fords and Chevrolets (vendég: Ronnie Dunn, David Lauser, Mona Gnader & Vic Johnson)
08. Margaritaville (vendég: Toby Keith)
09. All We Need Is An Island (vendég: Nancy Wilson & Mickey Hart)
10. Going Down (vendég: Neal Schon, Michael Anthony & Chad Smith)
11. Space Station #5 (Montrose nóta, csak a deluxe kiadáson, vendég: Denny Carmassi, Bill Church, Joe Satriani)A deluxe verzió nemcsak a Montrose klasszikus nótáját rejti, amit a tavaly áprilisban San Francisco-ban adott Ronnie Montrose Tribute bulin rögzítettek, hanem egy DVD-t is, amelyre az album készítését megörökítő dokufilm mellett az első kislemezdal, a Knockdown Dragout klipje is felkerül. 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
2020. július 4. (szombat) 12:16

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a különleges jubileumot, hogy elkészített egy Vertigo című albumot: a teljes Sabbath debütalbum újra felvett verziójával. Zakk Wylde: "Az volt a célunk, hogy maximális hűséggel újra rögzítsük a teljes lemezt, az eredeti felvétel szellemiségét megőrizve. Egy teljesen analóg stúdióban dolgoztunk, élőben játszottunk, két-inches szalagokra dolgoztunk, és ugyanúgy 24 óra alatt készítettük el az anyagot, ahogy a Black Sabbath tette 1969 októberében. A Magnetic Eye Records szeptember 24-én adja majd ki a Vertigo című lemezt, amelyről a Black Sabbath című dal már meg is hallgatható - Zakk Wylde, Blasko basszer (Ozzy, Rob Zombie) és Joey Castillo (Danzig, Queens of the Stone Age) előadásában.    ...

U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond
U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond

Eredetileg úgy volt, hogy Udo Dirkschneider és csapata, a U.D.O. két különleges koncertet is ad az idei Wacken fesztiválon: az egyiken megünnepli az Accept idén 35 éves Metal Heart...

THUNDERMOTHER - Dal- és klippremier a svéd rock'n'roll csajoktól: Sleep
THUNDERMOTHER - Dal- és klippremier a svéd rock'n'roll csajoktól: Sleep

Heat Wave címmel július 31-én jelenik meg a dögös, metalos rock'n'rollt nyomató svéd Thundermother negyedik albuma, a 2018-as Thundermother lemez folytatása. Első előzetesként már...

NEKROGOBLIKON - Friss System Of A Down feldolgozás a goblinoktól: Chop Suey!
NEKROGOBLIKON - Friss System Of A Down feldolgozás a goblinoktól: Chop Suey!

A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, a legfrissebb felvételük pedig egy System Of A Down...

EVANESCENCE - Felkavaró klippel a második új dal Amy Lee-éktől: The Game Is Over
EVANESCENCE - Felkavaró klippel a második új dal Amy Lee-éktől: The Game Is Over

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását, pár hónapja pedig az új, ötödik stúdióalbum...

LINKIN PARK - Újabb álomhatárt léptek át, ezúttal az In The End dalukkal
LINKIN PARK - Újabb álomhatárt léptek át, ezúttal az In The End dalukkal

Az In The End dalhoz készült Linkin Park videoklipet már több mint egymilliárdszor játszották le a Youtube-on. Kevés rock/metal videó éri el ezt a 10 számjegyű álomhatárt, de a Linkin...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS