OVERKILL - Blitz: A Jó, a Rossz és a Csúf

Hiteles zene legyen, mondanivalóval...

2013. augusztus 4. (vasárnap) 14:11 | utoljára módosítva: 2019. május 3. (péntek) 17:07

A nyári HammerWorldben, amely még augusztus végéig kapható az újságosoknál (ahol el nem fogyott), indult egy új rovat A Jó, a Rossz és a Csúf címmel, amelynek első alanya a Road gitárosa, Kádár Imi volt. A szeptemberi számban Max Cavalera szerepel majd a rovatban, de online verzió is indult nemrég, és ennek második alanya az Overkill frontembere, Bobby "Blitz Ellsworth.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyek Blitz kedvenc és utált albumai, illetve albumborítói, vagy, hogy melyik az a lemez, amit a gyűjteménye szégyenfoltjának tart, akkor olvass tovább!

A Jó, a Rossz és a Csúf
Bobby "Blitz" Ellsworth - OverkillMelyik volt az első nagylemez, amit megvettél, vagy megkaptál ajándékba?

"Alice Coopertől a Killer album, amit 13 másik lemezzel szereztem be egy szuper akciónak köszönhetően. Mindössze egyetlen centet kellett fizetnem minden egyes albumért. Jó vásár volt!"Melyik a legfrissebb album, amit hallottál/megvettél?

"A Beatles White albumának újrakiadása. Szeretem őket, mindig is szerettem. Náluk jobban talán senki sem értett a harmóniákhoz."Melyik az a lemez, amelyik valóban megváltoztatta az életedet?

"Nem is egy ilyen volt! Például Lou Reedtől a Rock'N'Roll Animal, a KISS-től az Alive!, a Judas Priesttől meg az Unleashed In The East. Talán nem véletlen, hogy mind koncertlemez! (nevet) Persze, a Vol. 4. lemezt sem hagyhatom ki a Black Sabbath-tól..."Melyik lemeznek van szerinted a legjobb borítója?

"A Heaven And Hellnek a Black Sabbathtól. Tökéletesen művészi, ugyanakkor zseniálisan ábrázolja az örök küzdelmet jó és rossz között."


És melyiknek a legrondább?


"A saját második lemezünket, az 1987-es Taking Overt mondanám. Ijesztgetni akartunk a képpel, de ehelyett csak összepisálod magad a röhögéstől! (nevet) Úgy nézünk, ki mintha mi lennénk a heavy metal Rambók!"Ajánlj egy jó lemezt, ami nem metal!

"A Sex Pistols klasszikusa, a Never Mind The Bollocks. Egy punk rock alapmű. Mindig is az olyan hiteles zenékre gerjedtem, ahol van mondanivaló."Melyik az a lemez a gyűjteményedben, amelyiket a legtöbbször hallottad?

"Valószínűleg az If You Want Blood az AC/DC-től. Volt egy hosszabb időszak, amikor szinte csak ez döngött nálam. Ez volt életemnek az a periódusa, amit ma már csak 'három B-s'-nek nevezek: Bong, Beer és Bon!" (fű, sör és Bon Scott)Egy intim pillanatban melyik lemezt teszed fel a legszívesebben?

"Tulajdonképpen bármi jöhet, de ha hosszabb távra terveztem, akkor a Motörheadtől az Ace Of Spades mindig egy jó kis teszt volt. Annál mocskosabb, közönségesebb, de egyben szexibb lemez nem sok akad. Ha a csaj nem lépett le a záró The Hammer dalig, akkor láttam benne fantáziát..." (nevet) "MOTÖRHEAD - The Hammer (az 1980-as Ace Of Spades albumról)
Autózáshoz melyik a kedvenc lemezed?


"Amikor a volánnál ülök, mindig jöhet a Sticky Fingers a Rolling Stones-tól, vagy mondjuk cimbijeimtől, az Exodustól az Exhibit B: The Human Condition, de akár a Gama Bombtól a Tales From The Grave In Space is."Melyik az a lemez, amelyiken szívesen játszottál volna?

"Valamelyik Bon Scott-os AC/DC-n, a Road To Ruin lemezen a Ramones-tól, de a Bomber és az Ace Of Spades is ilyen a Motörheadtől."Lemezgyűjteményed szégyenfoltja?

"A Load. A banda nevét nem is mondom..." (nevet)Az utóbbi 10 év legjobb lemeze?

"Mondjuk a Bloody Kisses a Type O Negative-tól. 21 éves ugyan, de az majdnem 10! (nevet) Nagyon nagy spanok voltunk szegény Peterékkel, még a Carnivore-időkben rengeteget játszottunk együtt. Egyik este a L'Amourban egy barom fejbe kúrt egy söröskorsóval. A földre rogytam, azt sem tudtam, ki vagyok és hogy hívnak, a fickó meg rám akart mászni.

Egyszer csak egy mély hangot hallottam, majd egy igen komoly csattanást. Ez volt Pete Steele, aki villámgyorsan helyretette azt a seggfejet. Ahogy magamhoz tértem, nyomtam Pete arcára egy cuppanósat! (nevet) Talán innen jött a lemezcím ötlete... (nevet) Nagyon hiányzik a srác..."


Melyik lemezt ajánlanád a '70-es évekből?

"A Jailbreaket a Thin Lizzytől. Szerencsésnek tartom magam, mert láthattam élőben Phil Lynottot és a bandát, amikor a Madison Square Gardenben a Queen előtt játszottak."És a '80-as évekből?

"Tudom, hogy 1990-ben jött ki, de a Painkillert a Judas Priesttől! (nevet) Amit ott Scott Travis dobosként bemutat, az bizonyosan nem erről a Földről származik. De az Exodus első albumáról, a Bonded By Bloodról sem feledkeznék meg."Az Overkill albumok közül melyik a kedvenced?


"Mindig más, de most éppen az Ironbound."
OVERKILL - Bring Me The Night (a 2010-es Ironbound albumhoz)

 

 

 

Hozzászólások

[012445]
kaida
Ez nem jött ki jól :D
11, de majdnem 10.... ez mi akar lenni????
[012444]
vivaemptiness
"Az utóbbi 10 év legjobb lemeze?
Mondjuk a Bloody Kisses a Type O Negative-tól. 11 éves ugyan, de az majdnem 10!"

wiki: Released August 17, 1993

Ezt mégis honnan kukáztátok össze? De komolyan. Ti vagytok hülyék, az interjúalany vagy én, aki elolvastam?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
JUNKIES - Dal- és klippremier: Mindenkit utálok
2020. július 3. (péntek) 16:00

Új dallal és videoklippel jelentkezett a Junkies. A Mindenkit utálok megfilmesített változata Balázs Andrea főszereplésével készült el, Závodi Marcell és Lévai Hangyássy Bence irányítása alatt. Balázs Andreát az ország "Kasszás Erzsiként" ismerte meg 2017-ben, azonban láthattuk, mint televíziós személyiség, és képzett színészként is feltűnt már számtalan darabban és filmben. A dal a kiadó YouTube csatornáján debütált, szombattól azonban több online streaming felületen is elérhető lesz.   www.facebook.com/Junkiesmusic Szekeres András énekes az új dalról és a videoklipről: "A klip alapötlete Barbarótól származik, a dal viszont egy teljes mértékben közös szerzemény, talán még nem is volt ilyen Junkies nóta, ahol mindenki, még a szövegből is kivette a részét. A kezdő gondolat tőlem származik, az Andrássy szervízútján bicikliztem, amikor elgondolkoztam azon, hogy biciklisként az...

DEVILDRIVER - Klippel a második dal az őszi dupla lemezről: Iona
DEVILDRIVER - Klippel a második dal az őszi dupla lemezről: Iona

Dealing With Demons címmel október 9-én jelenik meg a Dez Fafara vezette DevilDriver új albuma, a szöveges videóval kísért első előzetes dallal, aKeep Away From Me-vel pedig már lehet...

METALLICA - Így még sosem álltak neki egy új albumnak
METALLICA - Így még sosem álltak neki egy új albumnak

A Vinyl Guide-nak adott friss interjújában a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo arról beszélt, hogy a világjárvány kapcsán hozott szigorító intézkedések ellenére elkezdtek az...

JOHN PETRUCCI - 10 év után újra együtt dolgozott Mike Portnoy-jal
JOHN PETRUCCI - 10 év után újra együtt dolgozott Mike Portnoy-jal

Ősszel jelenik majd meg a Dream Theater gitáros, John Petrucci új szólóalbuma, a Terminal Velocity, amely azért is érdekes lesz, mert a lemezen a régi zenésztárs, az ex-Dream Theater...

OMEN - Új klipes dal, együtt a korábbi zenésztársakkal: A család
OMEN - Új klipes dal, együtt a korábbi zenésztársakkal: A család

A család címmel egy különleges új dallal és videoklippel jelentkezett az idén 30. születésnapját ünneplő Omen. Az évfordulót ősszel egy jubileumi Best Of kiadvány is megkoronázza...

DOROTHY - Új gitáros, új dal, új klip: Amíg együtt dobog
DOROTHY - Új gitáros, új dal, új klip: Amíg együtt dobog

Még május elején jelentette be a Dorothy zenekar, hogy a gitáros Brigi nyolc és fél év után távozik a csapatból. Azóta megtalálták az utódját, Balog Anitát (ex-Vasmacska), akit egy...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS