OVERKILL - Blitz: A Jó, a Rossz és a Csúf

Hiteles zene legyen, mondanivalóval...

2013. augusztus 4. (vasárnap) 14:11 | utoljára módosítva: 2019. május 3. (péntek) 17:07

A nyári HammerWorldben, amely még augusztus végéig kapható az újságosoknál (ahol el nem fogyott), indult egy új rovat A Jó, a Rossz és a Csúf címmel, amelynek első alanya a Road gitárosa, Kádár Imi volt. A szeptemberi számban Max Cavalera szerepel majd a rovatban, de online verzió is indult nemrég, és ennek második alanya az Overkill frontembere, Bobby "Blitz Ellsworth.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyek Blitz kedvenc és utált albumai, illetve albumborítói, vagy, hogy melyik az a lemez, amit a gyűjteménye szégyenfoltjának tart, akkor olvass tovább!

A Jó, a Rossz és a Csúf
Bobby "Blitz" Ellsworth - OverkillMelyik volt az első nagylemez, amit megvettél, vagy megkaptál ajándékba?

"Alice Coopertől a Killer album, amit 13 másik lemezzel szereztem be egy szuper akciónak köszönhetően. Mindössze egyetlen centet kellett fizetnem minden egyes albumért. Jó vásár volt!"Melyik a legfrissebb album, amit hallottál/megvettél?

"A Beatles White albumának újrakiadása. Szeretem őket, mindig is szerettem. Náluk jobban talán senki sem értett a harmóniákhoz."Melyik az a lemez, amelyik valóban megváltoztatta az életedet?

"Nem is egy ilyen volt! Például Lou Reedtől a Rock'N'Roll Animal, a KISS-től az Alive!, a Judas Priesttől meg az Unleashed In The East. Talán nem véletlen, hogy mind koncertlemez! (nevet) Persze, a Vol. 4. lemezt sem hagyhatom ki a Black Sabbath-tól..."Melyik lemeznek van szerinted a legjobb borítója?

"A Heaven And Hellnek a Black Sabbathtól. Tökéletesen művészi, ugyanakkor zseniálisan ábrázolja az örök küzdelmet jó és rossz között."


És melyiknek a legrondább?


"A saját második lemezünket, az 1987-es Taking Overt mondanám. Ijesztgetni akartunk a képpel, de ehelyett csak összepisálod magad a röhögéstől! (nevet) Úgy nézünk, ki mintha mi lennénk a heavy metal Rambók!"Ajánlj egy jó lemezt, ami nem metal!

"A Sex Pistols klasszikusa, a Never Mind The Bollocks. Egy punk rock alapmű. Mindig is az olyan hiteles zenékre gerjedtem, ahol van mondanivaló."Melyik az a lemez a gyűjteményedben, amelyiket a legtöbbször hallottad?

"Valószínűleg az If You Want Blood az AC/DC-től. Volt egy hosszabb időszak, amikor szinte csak ez döngött nálam. Ez volt életemnek az a periódusa, amit ma már csak 'három B-s'-nek nevezek: Bong, Beer és Bon!" (fű, sör és Bon Scott)Egy intim pillanatban melyik lemezt teszed fel a legszívesebben?

"Tulajdonképpen bármi jöhet, de ha hosszabb távra terveztem, akkor a Motörheadtől az Ace Of Spades mindig egy jó kis teszt volt. Annál mocskosabb, közönségesebb, de egyben szexibb lemez nem sok akad. Ha a csaj nem lépett le a záró The Hammer dalig, akkor láttam benne fantáziát..." (nevet) "MOTÖRHEAD - The Hammer (az 1980-as Ace Of Spades albumról)
Autózáshoz melyik a kedvenc lemezed?


"Amikor a volánnál ülök, mindig jöhet a Sticky Fingers a Rolling Stones-tól, vagy mondjuk cimbijeimtől, az Exodustól az Exhibit B: The Human Condition, de akár a Gama Bombtól a Tales From The Grave In Space is."Melyik az a lemez, amelyiken szívesen játszottál volna?

"Valamelyik Bon Scott-os AC/DC-n, a Road To Ruin lemezen a Ramones-tól, de a Bomber és az Ace Of Spades is ilyen a Motörheadtől."Lemezgyűjteményed szégyenfoltja?

"A Load. A banda nevét nem is mondom..." (nevet)Az utóbbi 10 év legjobb lemeze?

"Mondjuk a Bloody Kisses a Type O Negative-tól. 21 éves ugyan, de az majdnem 10! (nevet) Nagyon nagy spanok voltunk szegény Peterékkel, még a Carnivore-időkben rengeteget játszottunk együtt. Egyik este a L'Amourban egy barom fejbe kúrt egy söröskorsóval. A földre rogytam, azt sem tudtam, ki vagyok és hogy hívnak, a fickó meg rám akart mászni.

Egyszer csak egy mély hangot hallottam, majd egy igen komoly csattanást. Ez volt Pete Steele, aki villámgyorsan helyretette azt a seggfejet. Ahogy magamhoz tértem, nyomtam Pete arcára egy cuppanósat! (nevet) Talán innen jött a lemezcím ötlete... (nevet) Nagyon hiányzik a srác..."


Melyik lemezt ajánlanád a '70-es évekből?

"A Jailbreaket a Thin Lizzytől. Szerencsésnek tartom magam, mert láthattam élőben Phil Lynottot és a bandát, amikor a Madison Square Gardenben a Queen előtt játszottak."És a '80-as évekből?

"Tudom, hogy 1990-ben jött ki, de a Painkillert a Judas Priesttől! (nevet) Amit ott Scott Travis dobosként bemutat, az bizonyosan nem erről a Földről származik. De az Exodus első albumáról, a Bonded By Bloodról sem feledkeznék meg."Az Overkill albumok közül melyik a kedvenced?


"Mindig más, de most éppen az Ironbound."
OVERKILL - Bring Me The Night (a 2010-es Ironbound albumhoz)

 

 

 

Hozzászólások

[012445]
kaida
Ez nem jött ki jól :D
11, de majdnem 10.... ez mi akar lenni????
[012444]
vivaemptiness
"Az utóbbi 10 év legjobb lemeze?
Mondjuk a Bloody Kisses a Type O Negative-tól. 11 éves ugyan, de az majdnem 10!"

wiki: Released August 17, 1993

Ezt mégis honnan kukáztátok össze? De komolyan. Ti vagytok hülyék, az interjúalany vagy én, aki elolvastam?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
RED HOT CHILI PEPPERS - John Frusciante gitáros 10 év után visszatér a csapatba
2019. december 15. (vasárnap) 23:25

John Frusciante gitáros visszatér a Red Hot Chili Peppers-be - jelentette be a zenekar egy Instagram-posztban. A távozó Josh Klinghoffer gitáros 10 éven át játszott a Chiliben, a két utóbbi album, a 2011-es I'm With You és a 2016-os The Getaway vele készült. John Frusciante korábban már kétszer is kilépett a Chiliből. 1988-ban érkezett a bandába, Hillel Slovak alapító gitáros halála után, és olyan ultrasikeres lemezek születtek vele, mint az 1989-es Mother's Milk és az 1991-es Blood Sugar Sex Magik. 1992-ben a drogfüggősége miatt távozott a csapatból, majd hat év után visszatért, vele készültek a Californication, a By The Way és a Stadium Arcadium albumok, aztán 2009 szeptemberében ismét kiszállt a zenekarból. Nincs hivatalos magyarázat Josh Klinghoffer távozására, sem Frusciante visszatérésére, a Chili terveiről pedig annyit tudni, hogy 2021 nyarára már lekötöttek hét koncertet. Mindenesetre mély hálájukat fejezték...

ASPHALT HORSEMEN - Ilyen lett az új CD/DVD, az Unplugged In My Old Town
ASPHALT HORSEMEN - Ilyen lett az új CD/DVD, az Unplugged In My Old Town

A Fonogram-díjas Asphalt Horsemen zenekar 2018. január 27-én egy különleges koncertet adott a Gödöllői Művészetek Házában, ahol a gödöllői zenekar és vendégei akusztikus...

MIDNIGHT - Black/speed pokol, dalpremier: Rising Scum
MIDNIGHT - Black/speed pokol, dalpremier: Rising Scum

Az Athenar vezette chicagói Midnight a Metal Blade kiadóhoz szerződött, ahol január 24-én jön majd ki a kultikus black/speed banda negyedik nagylemeze. A 2017-es Sweet Death And Ecstasy...

THE HU - A Papa Roach énekesével készült a mongol metalosok új klipje: Wolf Totem
THE HU - A Papa Roach énekesével készült a mongol metalosok új klipje: Wolf Totem

Nagyjából egy éve vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki...

SVART CROWN - Dalpremier a francia black/death csapattól: Exoria
SVART CROWN - Dalpremier a francia black/death csapattól: Exoria

Wolves Among The Ashes címmel február 7-én jelenik meg az extrém metalos francia Svart Crown ötödik albuma, a 2017-es Abreaction lemez folytatása, amelyről már a második előzetes dallal,...

VÉGÁLLOMÁS - Új klipes dal a várpalotai csapattól: Mondd csak
VÉGÁLLOMÁS - Új klipes dal a várpalotai csapattól: Mondd csak

Mondd csak címmel egy klipes új dallal jelentkezett a várpalotai punk rocker Végállomás. "A várpalotai Végállomás zenekar idén is meglepte rajongóit egy új videoklipes dallal, amely...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS