DECREPIT BIRTH - Nem marad el a Dürer Kertes koncert!

Ultrabrutális death metal az est mottója

2013. augusztus 4. (vasárnap) 11:00 | utoljára módosítva: 2013. augusztus 4. (vasárnap) 11:06

A héten egy rövid ideig úgy tűnt, hogy az augusztus 14-re, a Dürer Kertbe meghirdetett brutális death metal esemény - a kaliforniai Decrepit Birth és a wisconsini Jungle Rot főbandáskodásával - meghiúsul, de aggódni nem kell, a bulit mégsem kellett lefújni.


"Örömmel jelentjük be, hogy a koncert meg lesz tartva, minden szükséges és kért biztosítékot megkaptunk tegnap este. Találkozunk augusztus 14-én!"


A koncert Facebook oldala


A fellépők:
Decrepit Birth (USA)
Jungle Rot (USA)
GrandExit (SWE)
Sin Of God
Embatheria
Clitgore (RO)

"Habár a magyar fesztiválokon csak elvétve lehet death metal zenekarok nevét felfedezni, azért a nyár kedveskedett a műfaj rajongói számára néhány nagyobb klubkoncerttel is, ebbe a sorba illeszthető bele a Decrepit Birth és a Jungle Rot augusztus 14-i, budapesti fellépése.

A Decrepit Birth története 2001-ben kezdődött, és nem is nagyon kellett sokat várniuk a sikerekre, az első albumuk az ...And Time Begins mérföldkő a death metal underground hívei számára, ugyanis talán a valaha volt egyik legkíméletlenebb debütáló lemez, ami megszületett a műfajban. Gyors és nélkülöz minden olyan elemet, ami akár egy pillanatra is kiszakíthatna minket az őrlésből.
 


A kezdeti sikerek után a zenekart a sok tagcsere és egy botrány is visszavetette, az alapító gitáros Mike Turner szexuális bűncselekményeket követett el éveken át, a zenekar kénytelen volt megválni tőle. A követező album csak 2008-ban jelent meg, Az első album gyorsaságát megtartották ezen a lemezen is, de elmozdultak egy dallamosabb irányba, amivel még több hívet szereztek maguknak.DECREPIT BIRTH - The Resonance (a 2010-es Polarity albumhoz)


 


A 2010-es album pedig a Diminishing Between Worlds folytatásaként értékelhető. A folyamatosan turnézó zenekar eddig mindig elkerült minket, de most végre eljönnek a hazánkba is, és egy egészen vállalható 2200 Ft-os elővételes jegyárral lehet majd megtekinteni a Decrepit Birth-öt a Dürer Kertben.
 

De akinek nem lenne elég a Decrepit Birth, annak jó szívvel tudjuk ajánlani a szintén amerikai Jungle Rot-ot is. Ők is első ízben lesznek láthatóak Magyarországon, ami azért meglepő, hiszen egy immár 20 éves zenekarról beszélünk, amely megállás nélkül ontja ki magából a lemezeket és számos alkalommal turnéztak már Európában. Minden más esetben főzenekar is lehetne a Jungle Rot, de most csupán a felvezető szerep hárul majd rájuk.JUNGLE ROT - Terror Regime (a 2013-as Terror Regime albumhoz)


 


Az este folyamán színpadra lép még a magyar Sin Of God és a Embatheria, a svéd Grandexit és a magyar dobossal operáló román Clitgore.

A nyár utolsó nagyobb death metalos megmozdulása kétségkívül augusztus 14-én lesz a Dürer Kert Kistermében, amire nagyon alacsony, 2200 Ft-os jeggyel lehet majd bejutni. Olcsó jegyeket a CD Pincében, a Headbangerben, a Dürer Kertben, illetve a Sin Of God-nál és az Embatheriánál lehet váltani."
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS