DECREPIT BIRTH - Nem marad el a Dürer Kertes koncert!

Ultrabrutális death metal az est mottója

2013. augusztus 4. (vasárnap) 11:00 | utoljára módosítva: 2013. augusztus 4. (vasárnap) 11:06

A héten egy rövid ideig úgy tűnt, hogy az augusztus 14-re, a Dürer Kertbe meghirdetett brutális death metal esemény - a kaliforniai Decrepit Birth és a wisconsini Jungle Rot főbandáskodásával - meghiúsul, de aggódni nem kell, a bulit mégsem kellett lefújni.


"Örömmel jelentjük be, hogy a koncert meg lesz tartva, minden szükséges és kért biztosítékot megkaptunk tegnap este. Találkozunk augusztus 14-én!"


A koncert Facebook oldala


A fellépők:
Decrepit Birth (USA)
Jungle Rot (USA)
GrandExit (SWE)
Sin Of God
Embatheria
Clitgore (RO)

"Habár a magyar fesztiválokon csak elvétve lehet death metal zenekarok nevét felfedezni, azért a nyár kedveskedett a műfaj rajongói számára néhány nagyobb klubkoncerttel is, ebbe a sorba illeszthető bele a Decrepit Birth és a Jungle Rot augusztus 14-i, budapesti fellépése.

A Decrepit Birth története 2001-ben kezdődött, és nem is nagyon kellett sokat várniuk a sikerekre, az első albumuk az ...And Time Begins mérföldkő a death metal underground hívei számára, ugyanis talán a valaha volt egyik legkíméletlenebb debütáló lemez, ami megszületett a műfajban. Gyors és nélkülöz minden olyan elemet, ami akár egy pillanatra is kiszakíthatna minket az őrlésből.
 


A kezdeti sikerek után a zenekart a sok tagcsere és egy botrány is visszavetette, az alapító gitáros Mike Turner szexuális bűncselekményeket követett el éveken át, a zenekar kénytelen volt megválni tőle. A követező album csak 2008-ban jelent meg, Az első album gyorsaságát megtartották ezen a lemezen is, de elmozdultak egy dallamosabb irányba, amivel még több hívet szereztek maguknak.DECREPIT BIRTH - The Resonance (a 2010-es Polarity albumhoz)


 


A 2010-es album pedig a Diminishing Between Worlds folytatásaként értékelhető. A folyamatosan turnézó zenekar eddig mindig elkerült minket, de most végre eljönnek a hazánkba is, és egy egészen vállalható 2200 Ft-os elővételes jegyárral lehet majd megtekinteni a Decrepit Birth-öt a Dürer Kertben.
 

De akinek nem lenne elég a Decrepit Birth, annak jó szívvel tudjuk ajánlani a szintén amerikai Jungle Rot-ot is. Ők is első ízben lesznek láthatóak Magyarországon, ami azért meglepő, hiszen egy immár 20 éves zenekarról beszélünk, amely megállás nélkül ontja ki magából a lemezeket és számos alkalommal turnéztak már Európában. Minden más esetben főzenekar is lehetne a Jungle Rot, de most csupán a felvezető szerep hárul majd rájuk.JUNGLE ROT - Terror Regime (a 2013-as Terror Regime albumhoz)


 


Az este folyamán színpadra lép még a magyar Sin Of God és a Embatheria, a svéd Grandexit és a magyar dobossal operáló román Clitgore.

A nyár utolsó nagyobb death metalos megmozdulása kétségkívül augusztus 14-én lesz a Dürer Kert Kistermében, amire nagyon alacsony, 2200 Ft-os jeggyel lehet majd bejutni. Olcsó jegyeket a CD Pincében, a Headbangerben, a Dürer Kertben, illetve a Sin Of God-nál és az Embatheriánál lehet váltani."
 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ANNA & THE BARBIES - Megjelent és végighallgatható az Indián című új album
2019. december 13. (péntek) 18:38

Indián címmel megjelent és meg is hallgatható az idén már a 15. születésnapját ünneplő Anna & The Barbies új albuma. A különleges jubileumi alkalomhoz kapcsolódott egy duplakoncert is a Nemzeti Színházban, ahol az Indián című projektet adták elő. A Pásztor Anna által rendezett darab a technológia, a modern világ kiüresedésével szembesítette a közönségét. "A színházi előadással megegyező című nagylemez hasonló témákat dolgoz fel kilenc húsbamarkoló dalon keresztül. A szerzemények a férfi-nő kapcsolatokról, rocksztár létről, magányról, csalódásról, szexről és a modern életről szólnak. A zenekar évzáró koncertje december 28-án lesz a Barba Negrában.   www.facebook.com/annaandthebarbies A koncert Facebook oldala 'Az Indián az elmúlt két év története egy lemezbe csomagolva, illetve retrospektív az elmúlt tizenöt évre. Érezni, tapintani lehet, ahogy kifinomult a zenekar az...

SUICIDE SILENCE - Dal- és klippremier a februári albumról: Feel Alive
SUICIDE SILENCE - Dal- és klippremier a februári albumról: Feel Alive

Become The Hunter címmel február 14-én jön majd ki a Suicide Silence hatodik albuma, a hangsúlyos tiszta ének és a nu metalos jellege miatt igencsak megosztóra sikerült 2017-es Suicide...

CARCASS - Hat év után az első új dal: Under The Scalpel Blade
CARCASS - Hat év után az első új dal: Under The Scalpel Blade

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett a Carcass, a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása pedig 2020-ban jelenik meg. A csapatban tavaly óta új...

BODY COUNT - Vizuál-videót is kapott a márciusi új album címadó dala: Carnivore
BODY COUNT - Vizuál-videót is kapott a márciusi új album címadó dala: Carnivore

Carnivore címmel március 6-án jön majd ki az új Body Count album, a 2017-es Bloodlust folytatása, az új lemez címadó dalához pedig most egy vizuál-videó is érkezett. A Carnivore...

SONS OF APOLLO - Januárban jön az új album, dal- és klippremier: Fall To Ascend
SONS OF APOLLO - Januárban jön az új album, dal- és klippremier: Fall To Ascend

MMXX címmel január 17-én lát napvilágot a második albuma a Sons Of Apollo-nak, annak a prog metal csapatnak, amit az ex-Dream Theater dobos Mike Portnoy hozott össze pár éve Billy Sheehan...

IHSAHN - Klippel kísért új dal az Emperor főnökétől: Stridig
IHSAHN - Klippel kísért új dal az Emperor főnökétől: Stridig

Telemark címmel egy új EP-vel jelentkezik február 14-én az Emperor főnöke, Ihsahn. Két EP is érkezik majd tőle, az 5 tételes Telemark lesz az első, ezen a sötét, brutális oldalát...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS