LOUD AND BLACK - Bemutatkozik az Éter tehetségkutatójának 3. helyezettje

Csajos rock/metal Nagykanizsáról

2013. augusztus 2. (péntek) 15:19 | utoljára módosítva: 2013. augusztus 2. (péntek) 15:25

Idén májusban Egerben került megrendezésre az Éter Fesztivál, és annak keretén belül Észak-Magyarország legnagyobb tehetségkutatója, amelynek harmadik díját a nagykanizsai Loud And Black vihette haza, az első helyezett a Let The Cigar Die, a második pedig az Eclipse Of The Sun lett.


A fehérvári Eclipse Of The Sun-nal és a tiszakécskei Let The Cigar Die zenekarral készült interjúnkat már olvashattad, most pedig az Éter harmadik helyezettje, a Loud And Black ötös mutatkozik be.


Loud And Black - Facebook oldal


Soroljátok fel, kérlek, a zenekarotok eddigi történetének legfontosabb állomásait!

"Épp az 57. fellépésünkre készülünk, ez augusztus 15-én lesz Keszthelyen - ebben benne van a sima koncert és a tehetségkutató is. Keszthelyre szívesen járunk vissza, a balatoni hangulat nyáron kihagyhatatlan. Nagyon örülünk, hogy ezt a lehetőséget biztosítja nekünk a város és keresnek bennünket.
Előttünk áll egy jó kis sörfesztivál is Zalaegerszegen az ősszel. Ez azért fontos, mert eddig csupán egyszer koncerteztünk a megyeszékhelyen és azért csak zalaiak vagyunk vagy mi… (nevet)

Őszi program lesz még a Local Heroes Németországban, valamint az év végéig Magyarkanizsán (Délvidék) is bemutatjuk a Rock Szimfóniát.
Tatabányán nyertünk tavaly egy fesztivál fellépést, valamint az Éter0 fesztiválon nyert fellépéseink is előttünk állnak. Közben dolgozunk az új dalokon.

Koncerthelyszíneink eddig: Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Sopron, Budapest, Keszthely, Hévíz, Zamárdi, Veszprém. Tehetségkutatók: Hévíz, Balatonboglár, Tatabánya, Budapest, Eger.LOUD AND BLACK (b-j):
Ács Marcell dobos
Ács Gergő gitáros
Tóth Adrien énekesnő
Draskovics Márk basszusgitáros
fent: Pinterics Attila gitáros/énekes

 


Nevezetes emlékeink (a legfontosabbak mindig az elsők...)

1. 2010/12/11 - Box Gála - MÁV-Csarnok, Nagykanizsa
Ez volt a legelső fellépésünk. Visszagondolva még csak botladozás volt, de akkora lendületet adott a közönség pozitív reakciója, hogy ennek a kiskoncertnek sokat köszönhetünk!

2. 2011/04/29 - BLG Fordított Nap A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumba járunk (BLG), zenekarként ez volt az első bemutatkozásunk az iskolánkban.

3. 2011/05/13 - Nagykanizsa Város Napja
Ez volt az első nagyszínpados, nagy közönséges fellépésünk. Emlékezetes volt, izgalmas...LOUD AND BLACK - Carpe Diem)
4. 2011/06/03 - Zajos Évvége Nagykanizsa, Plakát Ház
Hagyományőrző szándékkal szerveztük meg a helyi zenekaroknak ezt a tanévzáróbulit. Persze magunknak is. Szerettük volna, ha méltó módon felejtjük el a tanévet, és ebben minden helyi zenekar részt vesz, amelyik csak akar.

5. 2011/06/24 - Dübörög a strand - Nagykanizsa
Ez saját szervezésű koncert volt és azért fontos, mert még ma is beszélnek róla a városban... (nevet) A buli után mi is és a közönség is ruhástul ugrott a medencékbe - igazi zenekar-közönség találkozó volt! Szeretjük ezt az emléket.

6. 2012/01/28 - Hévízen is Csillag Születhet
A legelső tehetségkutatónk volt. Nem nyertünk megcímkézett díjat, de számunkra értékesebb ajándékot kaptunk: fellépési lehetőséget Hévízen, a Magyar Dal Napján, a Karthago előtt, valamint egy meghívást a hévízi Utcazene Fesztiválra. Az Utcazene fergeteges volt, ráadásul egy csomó pénzt kalapoztunk össze, mivel a kalapozás buliból, de kötelező volt!

7. 2012/03/02 - NK Egylet Pince - Élj a mának
Az első lemezbemutató-szerű koncertünk odahaza. A Carpe Diem volt a névadója! (nevet)

8. 2012/04-08 - Folyamatosan Keszthelyen és Hévízen léptünk fel, összesen hat alkalommal
Balatonimádat...

9. 2012/10/07 - Hangfoglaló, Budapest
Az első Hangfoglaló, először Budapesten a Loud And Black! A Gitármánia Táborban nyertük ezt a lehetőséget.

10. 2013/03/01 - Veszprém
A sima koncertjeink közül kiemelkedő volt ez a veszprémi. Biztos, hogy sosem fogjuk elfelejteni, még az unokáinknak is emlegetjük majd... (nevet) Nem találkoztunk még ilyen közönséggel! Ha lehet, innen is üdvözöljük őket és köszönjük azt az estét! Elkényeztet a sors bennünket a közönséggel, de a veszprémiek még így is kiemelkedőek voltak!

11. 2013/05/05 - Zalaegerszeg Mangalica Fesztivál
Először a megyeszékhelyen... Rögtön kaptunk is egy meghívást az őszi Sörfesztiválra! Örülünk nagyon! (nevet)

12. 2013/05 - Eger, Éter Fesztivál
Ez megint egy fergeteges élmény volt. Ismerjük az eredményt... (nevet)

13. 2013/06/01 - Rock Szimfónia, Nagykanizsa, Hevesi Sándor MK
No, ez egy kakukktojás! De büszkék vagyunk rá. A saját dalaink mellett feldolgozásokat is játszottunk a nagykanizsai Strém Kálmán Ifjúsági Vonószenekar és Nagykanizsa Város Vegyeskarának kíséretében. A zeneszerző/áthangszerelő Hajdú Sándor (Bergendy) volt, ő írta annak idején az Iskolatáska (De nehéz az iskolatáska...) dal zenéjét. Érdekes hangzású, különleges koncert volt, amelyik megszólított egy másik réteget is, és majdnem telt ház volt a művház nagytermében, ami kb. 500 fős.

 LOUD AND BLACK - Highway To Hell (Rock Szimfónia)

 14. 2013/06/14 - Rock Pódium, Zalaegerszeg
Tehetségkutató, ahol nyertesként végeztünk. Fellépési lehetőséget kaptunk az idei Kissziget Fesztiválra (jó volt az is!), valamint hangszervásárlási utalványt. Mindkettőnek örültünk! (nevet)

15. 2013/06/25 - Pécs, Rockmaraton 2013
Hármunknak is baranyai és pécsi gyökerei vannak, így végre eljutni ide egy fantasztikus érzés volt. Végre nem csak közönségként tomboltunk a Rockmaratonon! A tehetségkutató sátorban játszottunk.

16. 2013/07 - Balaton-átúszás
Ez önmagáért beszél. Imádjuk a Balatont, és ha tehetjük, a nyár döntő részét ott töltjük. És itt fellépni! A MobilMánia és Charlie játszott még - jó kis nap volt!"

 

 

 


Mutassátok be a Loud And Black tagjait és áruljátok el azt is, hogy a zenélés mellett ki mivel foglalkozik!


"A csapatban mindenki főállású rockrajongó, fanatikus rocker!

A dobos Ács Marcell 1997-ben született Nagykanizsán. 5 éves kora óta dobol és ez a fő elfoglaltsága a sulin kívül. Szereti a sportokat, különösen a kondit. Zenehallgatás és dobolás non-stop - ez az, ami jellemzi. Zongorázni is tanul a helyi zeneiskolában.

A gitáros Ács Gergő 1995-ben született, 2010 óta gitározik. 5 éves kora óta versenyúszó, a versenyzést 2013-ban abbahagyta, de az edzést nem. Országos korosztályos ranglistás versenyző. A gitár és a sport az iskola mellett minden idejét elveszi. Zongorázni is tanul a helyi zeneiskolában. A Loud And Black-ben a zeneszerzés terén is aktív.

A basszer Draskovics Márk ugyanaz, mint Gergő, csak basszusgitáron! (nevet) Együtt sportoltak, versenyeztek, pici koruk óta barátok. Márk hobbiból bokszol, mivel az úszást 3 éve abbahagyta. Kiskorában zongorázott, majd leállt vele, de 2 éve újrakezdte. A dalszövegeink döntő többségét neki köszönhetjük.

A gitáros/énekes Pinterics Attila 1995-ben született. Gimnazista, mint a többi fiú. Játszik trombitán és gitáron. Nagy horgász, ezen túl pedig hobbiszerűen, de rendszeresen sportol: kondi. Gyakorolja az éneket is, képzi a hangját a vokálhoz. A zeneszerzés a fő profilja a Loud And Black-ben.

Énekesnőnk Tóth Adrienn 1990-ben született, Pécsett érettségizett a Kodály gimnáziumban, majd szakácsnak tanult. Jelenleg szakácsként dolgozik, mivel a hét végéket szabadon kell hagynia a zenekar miatt. Hangját kórusmuzsikából rockerré fejlesztette az elmúlt 2-3 évben. Elvakult rockrajongó és életművész."
Melyik zenekarok voltak rátok a legnagyobb hatással?


"A zenekar tagjainak ízlésvilága különböző. A nagyok mindenkit inspirálnak, de vannak olyan zenekarok, amelyik inkább csak valamelyikünk kedvence, másnak egyáltalán nem.

Ami biztos: AC/DC, Metallica, Nirvana, Guns N'Roses. Aztán Misfits, Papa Roach, Bullet For My Valentine, Escape The Fate, Avenged Sevenfold stb."Hogyan írnátok le a zenéteket olyasvalakinek, aki még nem hallotta?


"A stílusunk kiforróban van, a személyiségeink és ízlésünk különbözősége miatt. Szeretnénk összegyúrni magunkat úgy, hogy abban mindenki otthon érezze magát. És ez a rock and roll, bekeményítve. A zenénk pörgős és laza egyben, jó érzést előidéző - semmi depresszió! De a kemény hangzás az kell!"LOUD AND BLACK - Végső harc
Számítottak arra, hogy ilyen jó helyezést értek az Éteren? Pontosan mit is nyertetek és mi volt az, ami a legnagyobb élmény volt számotokra az Éteren?


"Nem számítottunk rá. Dehogy! Két fellépést nyertünk, egyet az őszi Hangfoglalásra, a másikat a budapesti Club 202-be. Ez nekünk nagyon sokat jelent, nagyra értékeljük, ha felléphetünk."Zenekarként mi volt az eddigi legkiugróbb, valamint a legkiábrándítóbb élményetek?


"Legkiugróbb pozitívumot nehéz mondani, mert olyan sok jó történt velünk. Nagy kaland ez, fiatalok vagyunk, szépen haladunk a magunk módján. Minden energiánkat beletesszük a zenekarba és ez hoz is eredményeket, élményeket. Nehéz lenne választani. Az Éter fesztivál, a veszprémi kocsmakoncertünk, a Rock Szimfónia sikere, mind más és más, de a fergeteges kategóriába tartoznak.

Fellépni nagy csapatok előtt, még ha nem is előzenekarként, de egy színpadon, szintén felejthetetlen élmény! Főleg elsőre.

A legkiábrándítóbb élmény egy olyan koncert volt, ahol 2 fős (!) közönség jelent meg, mivel a vendéglátó zenekar elszámította magát. Nem volt vigasztaló, hogy a szervező bandát is csupán ketten látták. Ráadásul rossz volt a vendéglátó zenekar hangulata, nem is beszéltek velünk. Ez volt benne az egyik legrosszabb.

Mi lenyomtuk a bulit, az a két ember jól érezte magát, ugrált. Gergő le is ugrott hozzájuk pogózni! Hát, érdekes volt... Ilyen is kell. Ami még kiábrándító tud lenni, az az igaztalan pletyka és az irigység, de ez nem csak a zenei világra jellemző. Igaz…?"Milyen felvételetek van jelenleg és mit terveztek még 2013-ra?


"Stúdióban rögzítettünk pár számot, de nem mind sikerült jól. Javítani szeretnénk majd a hangzáson. (Laza vagyok, Carpe diem, Söröm, Tulipán, Végső harc, Valós élet, Megkapsz mindent, Balhé, Részeg disznó) A Rockmaratonon nyertünk stúdiófelvételi lehetőséget Pécsre. Ez nagyon jókor jött. Szeretnénk rögzíteni a legújabb számokat: Még 2X, Nincs megállás, Másra várva" 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SUB-ZERO - Megjelent és meghallgatható a második album: A rozsda lelke
2020. július 5. (vasárnap) 10:04

A rozsda lelke címmel megjelent és végig is hallgatható a budapesti Sub-Zero zenekar második albuma. "Az új anyagunk tíz számot tartalmaz, amelyek között vannak lazább, AC/DC-sebb és harapósabb, Black Sabbath/Megadeth/Dream Theater-hangulatú tételek is. A szövegek továbbra is elgondolkodtatóak, a mindennapok problémáival foglalkoznak, a zene pedig az első albumhoz képest direktebb lett, de a hangzásunk is sokat fejlődött."   www.facebook.com/SubZeroZenekar   SUB-ZERO - A rozsda lelke (a 2020-as album) 01. Nincs fék 02. Titkos rajongód 03. Mindig magas a tét 04. Túl mélyen jártam 05. Gépvilág 06. Mosolyogva 07. Csak az másnak szólt 08. Hányszor kell égni? 09. Nyögsz, mint a gép 10. Játszmák A rozsda lelke - a Spotify-on SUB-ZERO - Gépvilág (szöveges videó a 2020-as albumhoz)  

KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow
KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow

Miközben javában készül az új Megadeth album, Kiko Loureiro gitáros egy újabb szólólemez kiadására készül. A brazil Angrából 2015-ben igazolt át Kiko a Megadethbe, és korábban...

IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine
IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine

Alphaville címmel július 31-én jelenik meg az avant-garde metalos New York-i Imperial Triumphant negyedik albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a videóval kísért City...

PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator
PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta...

ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a...

U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond
U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond

Eredetileg úgy volt, hogy Udo Dirkschneider és csapata, a U.D.O. két különleges koncertet is ad az idei Wacken fesztiválon: az egyiken megünnepli az Accept idén 35 éves Metal Heart...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS