HATEBREED - 10 nap múlva szétzúzzák a Budapest Parkot

Előttük a The Southern Oracle, utánuk a The Idoru

2013. augusztus 2. (péntek) 13:09 | utoljára módosítva: 2013. augusztus 2. (péntek) 13:12

A tíz nap múlva esedékes Hatebreed koncerten a The Southern Oracle és a The Idoru lesznek Jamey Jastáék vendégei a Budapest Parkban.


A mostani alkalom lesz az utolsó, amikor a lemezfelvétel élőben előtt el lehet csípni a The Southern Oracle-t, ugyanis Kókai Barnabásék gőzerővel dolgoznak a második nagylemezen, amelynek [HTH/LTH] lesz a címe. A Hatebreed zúzás levezetéséről este tíz órás kezdéssel az Idoru gondoskodik majd a Budapest Park PopArt színpadán.


A koncert Facebook oldala
"Amikor egy zenekar már közel két évtizede aktív, és időközben nemcsak megtalálta azt, amiben a legjobb, hanem még képes volt új utakat is nyitni egy egész műfajnak, valamint önmagát is időről időre újradefiniálta, felmerül a kérdés, hogy milyen elvárásai lehetnek még a közönségnek. Mármint felmerülhetne, ha nem a Hatebreedről lenne szó, hiszen Jamey Jasta zenekarának töretlen kitartása máig az egyik legmegbízhatóbb, a kilencvenes évek értelmében vett metalcore produkcióját jelenti a szubkultúra szerelmeseinek.HATEBREED - Destroy Everything (a 2007-es With Full Force fesztiválon)

 Az 1994-ben alakult zenekar persze nem olyan szándékkal alakult meg, hogy az ezredfordulót követően új tüzet adhasson egy átalakuló hangzásvilágnak: a Cro-Mags, a Metallica, a Suicidal Tendencies és a Biohazard által megihletett banda azt a crossovert játszotta már a kezdetekkor is, ami végérvényesen összekovácsolta a metal agresszióját a hardcore/punk üzenetközpontúságával. Épp ez a recept az, amit a connecticuti formáció tökélyre fejlesztett az évtizedek során, hiszen a kíméletlen groove-ok, a nyers thrashes reszelések és a pumpáló taktusok olyan egyveleget alkotnak, amely koncertre született.

Ez már a kilencvenes évek derekán is biztos volt, amikor a Victory Records megjelentette a banda bemutatkozó anyagát. A Satisfaction Is The Death Of Desire máig a kiadó legsikeresebb bemutatkozó anyaga, a Hatebreed világhódító útja pedig nemcsak az eladások, hanem a Napalm Death, Slayer és Entombed zenekarokkal közös turnék terén is kezdetét vehette.
 


Azt azonban még Jamey-ék sem gondolhatták, hogy a 2002-es Perseverance albummal, valamint az idén épp tíz éve megjelent The Rise Of Brutality dalaival egy teljesen új, egyszerre hagyománytisztelő és modern formanyelvet alakítanak ki metal és hardcore között, amely egy máig időtálló, sőt, példaértékű teljesítményként határozza meg úgy általában a metalcore-ról való gondolkodást.HATEBREED - Never Let It Die (a 2006-os Supremacy albumhoz)


 


Persze ahogy az évek teltek, a zenekar is új utakon próbálta ki magát: Jamey Jasta saját ruhamárkája (Hatewear) és kiadója (Stillborn Records) mellett a Headbangers Ballt is vezette az MTV-n, megalapította a Kingdom Of Sorrow-t (a Down és Crowbar révén legendává vált Kirk Windsteinnel), és még egy szólóalbumot is megírt a műfaj krémjének vendégeskedésével.

Ez a metalosodás a legutóbbi Hatebreed lemezekre is rányomta némiképp a bélyegét, ám az idén januárban megjelent The Divinity Of Purpose egyfajta visszatérést jelentett a gyökerekhez: metal és hardcore ismét egymás mellett, és nem egymásnak alárendelve bukkannak fel a Nuclear Blast gondozásában megjelent albumon, így a súlyos témák mellé súlyos üzenet dukál.HATEBREED - Honor Never Dies (a 2013-as The Divinity Of Purpose albumhoz)


 


Erre a legjobb példa a klippel is megtámogatott Honor Never Dies, amely a cyberbullying, az elektronikus zaklatás egyik legtragikusabb áldozatának, a kanadai Rehtaeh Parsonsnak állít emléket. A lány tizenhét évesen vetett véget az életének, másfél évvel azt követően, hogy négy részeg kamasz megerőszakolta őt, a fotókat pedig feltöltötték az internetre, de a nyomozás során ejtették a vádakat arra hivatkozva, hogy nem volt elegendő bizonyíték.

Ez a társadalmi reflexió pedig ismét alapélményévé vált a Hatebreednek: így ha szeretnéd ismét ereje teljében látni az utóbbi két évtized egyik, ha nem a leginkább meghatározó metalcore bandáját, amely épp annyira hű saját elveihez, mint a szubkultúrához, ahonnan jön, augusztus 12-én a Budapest Parkban lesz a helyed! Főleg, hogy itt csípheted el a lemezfelvétel előtt utoljára a The Southern Oracle-t, míg a levezetésről nem más gondoskodik majd, mint a The Idoru."


2013. augusztus 12. @ Budapest Park, 20:00
HATEBREED (USA)
The Southern Oracle
The Idoru

Jegyárak: 2.999 Ft (elővételben) / 3.499 Ft (a koncert napján)


Jegyelővétel: a Budapest Park helyszíni jegypénztáraiban (koncertnapokon 17 órától), a Nyugati téri Sziget jegyértékesítő ponton, valamint a park.ticketportal.hu oldalon és a Fesztiváljegy.hu irodában.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
RED HOT CHILI PEPPERS - John Frusciante gitáros 10 év után visszatér a csapatba
2019. december 15. (vasárnap) 23:25

John Frusciante gitáros visszatér a Red Hot Chili Peppers-be - jelentette be a zenekar egy Instagram-posztban. A távozó Josh Klinghoffer gitáros 10 éven át játszott a Chiliben, a két utóbbi album, a 2011-es I'm With You és a 2016-os The Getaway vele készült. John Frusciante korábban már kétszer is kilépett a Chiliből. 1988-ban érkezett a bandába, Hillel Slovak alapító gitáros halála után, és olyan ultrasikeres lemezek születtek vele, mint az 1989-es Mother's Milk és az 1991-es Blood Sugar Sex Magik. 1992-ben a drogfüggősége miatt távozott a csapatból, majd hat év után visszatért, vele készültek a Californication, a By The Way és a Stadium Arcadium albumok, aztán 2009 szeptemberében ismét kiszállt a zenekarból. Nincs hivatalos magyarázat Josh Klinghoffer távozására, sem Frusciante visszatérésére, a Chili terveiről pedig annyit tudni, hogy 2021 nyarára már lekötöttek hét koncertet. Mindenesetre mély hálájukat fejezték...

ASPHALT HORSEMEN - Ilyen lett az új CD/DVD, az Unplugged In My Old Town
ASPHALT HORSEMEN - Ilyen lett az új CD/DVD, az Unplugged In My Old Town

A Fonogram-díjas Asphalt Horsemen zenekar 2018. január 27-én egy különleges koncertet adott a Gödöllői Művészetek Házában, ahol a gödöllői zenekar és vendégei akusztikus...

MIDNIGHT - Black/speed pokol, dalpremier: Rising Scum
MIDNIGHT - Black/speed pokol, dalpremier: Rising Scum

Az Athenar vezette chicagói Midnight a Metal Blade kiadóhoz szerződött, ahol január 24-én jön majd ki a kultikus black/speed banda negyedik nagylemeze. A 2017-es Sweet Death And Ecstasy...

THE HU - A Papa Roach énekesével készült a mongol metalosok új klipje: Wolf Totem
THE HU - A Papa Roach énekesével készült a mongol metalosok új klipje: Wolf Totem

Nagyjából egy éve vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki...

SVART CROWN - Dalpremier a francia black/death csapattól: Exoria
SVART CROWN - Dalpremier a francia black/death csapattól: Exoria

Wolves Among The Ashes címmel február 7-én jelenik meg az extrém metalos francia Svart Crown ötödik albuma, a 2017-es Abreaction lemez folytatása, amelyről már a második előzetes dallal,...

VÉGÁLLOMÁS - Új klipes dal a várpalotai csapattól: Mondd csak
VÉGÁLLOMÁS - Új klipes dal a várpalotai csapattól: Mondd csak

Mondd csak címmel egy klipes új dallal jelentkezett a várpalotai punk rocker Végállomás. "A várpalotai Végállomás zenekar idén is meglepte rajongóit egy új videoklipes dallal, amely...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS