HATEBREED - 10 nap múlva szétzúzzák a Budapest Parkot

Előttük a The Southern Oracle, utánuk a The Idoru

2013. augusztus 2. (péntek) 13:09 | utoljára módosítva: 2013. augusztus 2. (péntek) 13:12

A tíz nap múlva esedékes Hatebreed koncerten a The Southern Oracle és a The Idoru lesznek Jamey Jastáék vendégei a Budapest Parkban.


A mostani alkalom lesz az utolsó, amikor a lemezfelvétel élőben előtt el lehet csípni a The Southern Oracle-t, ugyanis Kókai Barnabásék gőzerővel dolgoznak a második nagylemezen, amelynek [HTH/LTH] lesz a címe. A Hatebreed zúzás levezetéséről este tíz órás kezdéssel az Idoru gondoskodik majd a Budapest Park PopArt színpadán.


A koncert Facebook oldala
"Amikor egy zenekar már közel két évtizede aktív, és időközben nemcsak megtalálta azt, amiben a legjobb, hanem még képes volt új utakat is nyitni egy egész műfajnak, valamint önmagát is időről időre újradefiniálta, felmerül a kérdés, hogy milyen elvárásai lehetnek még a közönségnek. Mármint felmerülhetne, ha nem a Hatebreedről lenne szó, hiszen Jamey Jasta zenekarának töretlen kitartása máig az egyik legmegbízhatóbb, a kilencvenes évek értelmében vett metalcore produkcióját jelenti a szubkultúra szerelmeseinek.HATEBREED - Destroy Everything (a 2007-es With Full Force fesztiválon)

 Az 1994-ben alakult zenekar persze nem olyan szándékkal alakult meg, hogy az ezredfordulót követően új tüzet adhasson egy átalakuló hangzásvilágnak: a Cro-Mags, a Metallica, a Suicidal Tendencies és a Biohazard által megihletett banda azt a crossovert játszotta már a kezdetekkor is, ami végérvényesen összekovácsolta a metal agresszióját a hardcore/punk üzenetközpontúságával. Épp ez a recept az, amit a connecticuti formáció tökélyre fejlesztett az évtizedek során, hiszen a kíméletlen groove-ok, a nyers thrashes reszelések és a pumpáló taktusok olyan egyveleget alkotnak, amely koncertre született.

Ez már a kilencvenes évek derekán is biztos volt, amikor a Victory Records megjelentette a banda bemutatkozó anyagát. A Satisfaction Is The Death Of Desire máig a kiadó legsikeresebb bemutatkozó anyaga, a Hatebreed világhódító útja pedig nemcsak az eladások, hanem a Napalm Death, Slayer és Entombed zenekarokkal közös turnék terén is kezdetét vehette.
 


Azt azonban még Jamey-ék sem gondolhatták, hogy a 2002-es Perseverance albummal, valamint az idén épp tíz éve megjelent The Rise Of Brutality dalaival egy teljesen új, egyszerre hagyománytisztelő és modern formanyelvet alakítanak ki metal és hardcore között, amely egy máig időtálló, sőt, példaértékű teljesítményként határozza meg úgy általában a metalcore-ról való gondolkodást.HATEBREED - Never Let It Die (a 2006-os Supremacy albumhoz)


 


Persze ahogy az évek teltek, a zenekar is új utakon próbálta ki magát: Jamey Jasta saját ruhamárkája (Hatewear) és kiadója (Stillborn Records) mellett a Headbangers Ballt is vezette az MTV-n, megalapította a Kingdom Of Sorrow-t (a Down és Crowbar révén legendává vált Kirk Windsteinnel), és még egy szólóalbumot is megírt a műfaj krémjének vendégeskedésével.

Ez a metalosodás a legutóbbi Hatebreed lemezekre is rányomta némiképp a bélyegét, ám az idén januárban megjelent The Divinity Of Purpose egyfajta visszatérést jelentett a gyökerekhez: metal és hardcore ismét egymás mellett, és nem egymásnak alárendelve bukkannak fel a Nuclear Blast gondozásában megjelent albumon, így a súlyos témák mellé súlyos üzenet dukál.HATEBREED - Honor Never Dies (a 2013-as The Divinity Of Purpose albumhoz)


 


Erre a legjobb példa a klippel is megtámogatott Honor Never Dies, amely a cyberbullying, az elektronikus zaklatás egyik legtragikusabb áldozatának, a kanadai Rehtaeh Parsonsnak állít emléket. A lány tizenhét évesen vetett véget az életének, másfél évvel azt követően, hogy négy részeg kamasz megerőszakolta őt, a fotókat pedig feltöltötték az internetre, de a nyomozás során ejtették a vádakat arra hivatkozva, hogy nem volt elegendő bizonyíték.

Ez a társadalmi reflexió pedig ismét alapélményévé vált a Hatebreednek: így ha szeretnéd ismét ereje teljében látni az utóbbi két évtized egyik, ha nem a leginkább meghatározó metalcore bandáját, amely épp annyira hű saját elveihez, mint a szubkultúrához, ahonnan jön, augusztus 12-én a Budapest Parkban lesz a helyed! Főleg, hogy itt csípheted el a lemezfelvétel előtt utoljára a The Southern Oracle-t, míg a levezetésről nem más gondoskodik majd, mint a The Idoru."


2013. augusztus 12. @ Budapest Park, 20:00
HATEBREED (USA)
The Southern Oracle
The Idoru

Jegyárak: 2.999 Ft (elővételben) / 3.499 Ft (a koncert napján)


Jegyelővétel: a Budapest Park helyszíni jegypénztáraiban (koncertnapokon 17 órától), a Nyugati téri Sziget jegyértékesítő ponton, valamint a park.ticketportal.hu oldalon és a Fesztiváljegy.hu irodában.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
2020. július 4. (szombat) 12:16

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a különleges jubileumot, hogy elkészített egy Vertigo című albumot: a teljes Sabbath debütalbum újra felvett verziójával. Zakk Wylde: "Az volt a célunk, hogy maximális hűséggel újra rögzítsük a teljes lemezt, az eredeti felvétel szellemiségét megőrizve. Egy teljesen analóg stúdióban dolgoztunk, élőben játszottunk, két-inches szalagokra dolgoztunk, és ugyanúgy 24 óra alatt készítettük el az anyagot, ahogy a Black Sabbath tette 1969 októberében. A Magnetic Eye Records szeptember 24-én adja majd ki a Vertigo című lemezt, amelyről a Black Sabbath című dal már meg is hallgatható - Zakk Wylde, Blasko basszer (Ozzy, Rob Zombie) és Joey Castillo (Danzig, Queens of the Stone Age) előadásában.    ...

U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond
U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond

Eredetileg úgy volt, hogy Udo Dirkschneider és csapata, a U.D.O. két különleges koncertet is ad az idei Wacken fesztiválon: az egyiken megünnepli az Accept idén 35 éves Metal Heart...

THUNDERMOTHER - Dal- és klippremier a svéd rock'n'roll csajoktól: Sleep
THUNDERMOTHER - Dal- és klippremier a svéd rock'n'roll csajoktól: Sleep

Heat Wave címmel július 31-én jelenik meg a dögös, metalos rock'n'rollt nyomató svéd Thundermother negyedik albuma, a 2018-as Thundermother lemez folytatása. Első előzetesként már...

NEKROGOBLIKON - Friss System Of A Down feldolgozás a goblinoktól: Chop Suey!
NEKROGOBLIKON - Friss System Of A Down feldolgozás a goblinoktól: Chop Suey!

A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, a legfrissebb felvételük pedig egy System Of A Down...

EVANESCENCE - Felkavaró klippel a második új dal Amy Lee-éktől: The Game Is Over
EVANESCENCE - Felkavaró klippel a második új dal Amy Lee-éktől: The Game Is Over

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását, pár hónapja pedig az új, ötödik stúdióalbum...

LINKIN PARK - Újabb álomhatárt léptek át, ezúttal az In The End dalukkal
LINKIN PARK - Újabb álomhatárt léptek át, ezúttal az In The End dalukkal

Az In The End dalhoz készült Linkin Park videoklipet már több mint egymilliárdszor játszották le a Youtube-on. Kevés rock/metal videó éri el ezt a 10 számjegyű álomhatárt, de a Linkin...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS