STONEBLADE - Saját szavaikkal a True Stories album

Meghallgatható és le is tölthető az első Stoneblade lemez

2013. július 23. (kedd) 12:27 | utoljára módosítva: 2013. július 23. (kedd) 12:34

Teljes egészében meghallgatható és le is tölthető a 2008-ban alakult veszprémi southern/stoner metalos Stoneblade első nagylemeze, a True Stories.

A Jakabfi Balázs énekes, Németh "Makk" Gergely dobos, Szalai "Szaki" Gábor gitáros és Dalmadi István basszusgitáros összeállítású négyes 2009-ben jelentkezett be a Prologue demóval, 2010-ben kijött a Metamorphosis EP, és ezek egyenes folytatása a nemrég közzétett 11 nótás album.


"2008 óta élvezzük együtt azt, hogy szeretünk zenélni. Nem akarunk semmilyen stílusjegyet felvenni, mert nem a mi posztunk. Ha a zenénket jellemezni kéne, akkor a súly, a dög, a metal, a rock és blues, és talán nyomokban a southern szavak jutnának eszünkbe, de ez csak a mi véleményünk. A tied persze lehet ennél sokkal eltérőbb is. Kíváncsiak lennénk rá... Ösztönből zenélünk, játsszuk, ami nekünk jó, te meg eldöntheted majd, hogy tetszik-e vagy sem.

Új albumunk letölthető mp3 formátumban, 128 kb/s minőségben, ingyenesen a Soundcloud oldalunkról. Ha ennél jobb minőségre vágysz, valamint támogatni szeretnéd a zenekart, abban az esetben a Bandcamp oldalunkról CD-minőségben, wav formátumban letöltheted némi támogatás fejében. CD őszre várható."


www.facebook.com/Stoneblade

www.stoneblademusic.com
A Stoneblade gitáros Szakit megkértük arra, hogy mondja el saját szavaival, számukra mit jelentenek a True Stories dalai, szóval, nincs más dolgod, mint elindítani a lemezt és megismerkedni a nótákkal.A Stoneblade legközelebbi bulija szerdán lesz Veszprémben, az Iródeák Kávé- és Teaházban. Az esemény Facebook oldala
 STONEBLADE (B-J):
Szalai "Szaki" Gábor gitáros
Dalmadi István basszusgitáros
Jakabfi Balázs énekes
Németh Gergely dobos

 


"Azért a True Stories címet választottuk az albumnak, mert teljes egészében rólunk és a szoros környezetünkről szól ez a lemez - fogalmazott Szaki. - Minden ember életében vannak időszakok. Mi a miénket, az aktuálisat bemutatjuk ezen az anyagon, így le is zárhatjuk. Mintha ezután új lappal indulhatnánk. Megírtuk, megformáltuk, talán néha kicsit rébuszokban, hogy legyen min gondolkodnia annak, aki foglalkozik a szövegekkel is. Most átadjuk, mert azt reméljük, hogy egyesek számára tanulságos is lehet. Túl vagyunk ezeken, most már jöhet a megkönnyebbülés. Igaz történetek tőlünk, mindenkinek..."
 


STONEBLADE - True Stories (2013)

 RUN AWAY

"Amikor már túl sok olyan negatív behatás éri az elmédet, hogy tested-lelked már a fáradtság gyötri, akkor kusza gondolatok kezdenek molesztálni. Eszedbe jutnak emlékek, jók és rosszak egyaránt. Töprengsz, mit hogyan kellett volna csinálnod, hogy jobb lehessen, de már úgyis késő. Majd legközelebb...

Aztán itt vannak a jelen problémái is, amiktől egyelőre nem tudsz szabadulni. Végeláthatatlan gondok és talán némi kilátástalanság nagyítja fel benned az érzéseket. Nem tudsz másra gondolni, csak arra, hogy kéne egy ágy. Egy kis pihenés, egy kevés gondtalanság, amíg összeszeded magad..."
DAY BY DAY (DIES WITHIN)

"A második kislemezről áthozott nóta. Eredeti címen Dies Within. Úgy gondoltuk, hogy ez még hozzátartozik a jelenlegi feelinghez. Egyik reggel arra a gondolatra keltem, hogy már megint ugyanaz a reggel van, mint tegnap. Megiszom a kávém, bemegyek a melóhelyre, ott megvívom a napi csatáimat, meghallgatom a sok ostoba véleményt.

Majd innen elszabadulva a külvilág is megmutatja az érdektelenséget, belátástalanságot, modortalanságot és az udvariatlanságot. Mindenkinek igaza kell, hogy legyen. Mintha versenypálya lenne... Úgy érzem elveszik belőlem ilyenkor egy darab. Kialakul egyfajta türelmetlenség az embertársaimmal szemben, amit azt hiszem, hogy antiszociálisnak hívnak manapság..."
 


STONEBLADE - Dies Within (a True Stories albumhoz)


FAMILY AFFAIR


"Mintha egy tinédzserkori lázadás lenne. A szülők folyton beleugatnak mindenbe. Semmi nem jó, amit csinálsz. Dühödben összeszeded a kis cuccod és továbbállsz. Sajnos ilyenkor a düh elvakít és lecsukja a szemed. Vakságot okoz azokra a dolgokra, amik addig megvoltak neked. Hátrahagyott könnyű életed hamar megváltozik. Nincs aki fogja a kezed, aki megóvna a világ sötét sikátoraiban.

Jönnek a buktatók, amire még nem álltál készen. Eszedbe jut az otthon, ahol a legnagyobb problémád az volt, hogy pl. kitakarítsd a szobád... Most már tényleg hazavágysz. Ez kellett neked tudat alatt. Megtanultad, hogy a szülők meg is óvnak és nem csak macerálnak. Ráadásul megtanultál belátónak lenni..."STONEBLADE - Family Affair (a True Stories albumhoz)

 WHERE


"Feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy mit is keresel itt, ebben a világban? Vannak emberek akik folyton a miérteket keresik. Így találják meg a magyarázatot bizonyos dolgokra. Amíg viszont nincs meg a határozott válasz, addig csak a kérdés marad... Hol a helyem? Hol a nyugalmam? Hol az igazság? Hol, miért, meddig, mikor...?"
I HAD ENOUGH

"A bűnbánó dala. Egy eszmefuttatás a hiba elkövetése után. 'Elhatározom, hogy mától így meg úgy, meg soha többé ilyet nem'. Meglátjuk a végén úgyis, hogy ki bírja tartani magát a dolgaihoz, amiket megfogad. Meg tudjuk magunkat formálni, vagy csak hirtelen felindulásból próbálunk elhatározásra jutni? A látszatot tartjuk fent, vagy tényleg megcsináljuk amit kell?"
CLOUDLESS SKY


"Egy jókedvű, optimista pillanatomban írtam. Néha úgy érzem, hogy az egész világot meg tudnám ölelni és váltani. Ha lenne valami isteni erőm... Hmmm... Próbálom őszintén, igazságosan és tisztán élni az életem. Minden mást megölök, ami be akarja ezt sarazni... Inkább eloszlatom ilyenkor a sötét gondolatokat és sötét felhőket. Tiszta égre van szüksége mindenkinek ahhoz, hogy messze elláthasson..."
AM I MISERY


"Az egyoldalú kapcsolatban a legnehezebb szerintem a felismerés. Amikor rájössz, hogy képmutatóval állsz szemben. Elbizonytalanodsz és magatehetetlennek érzed magad. Hiába húz oda a szíved, az elméd elérkezett arra pontra, hogy kimondd: ELÉG! Súlyos döntés ez, de meg kell tenni, ha nem akarsz örökre rabszolga lenni. Kicsit olyan ez, mintha ingoványra építenél várat. Pedig az ilyen talajon még az alapozás se könnyű..."
INSIDE OF ME (INWARD GOD)

"Az első kislemezről hoztuk át, mert ezt is még mindig a mienknek érezzük. Szerettük volna, hogy egy kicsit komolyabban szólaljon meg és volt némi változtatás is rajta. Tulajdonképpen egy fohász, ami saját magunkhoz szól. Esetleg egy olyan Istenhez, aki bennük él. Egy bensőséges dolog, amit csak magunkkal osztunk meg. Másnak nem áruljuk el titkos kívánságainkat, nehogy gyengének minősítsenek. Hogy miket hoz ki az emberekből a társadalom romlottsága..."
THE SOUL BEHIND THE FACE (STONE SKIN)

"A harmadik szám az áthozottak közül, ami még ide tartozik. A második kislemezről való. Az első az összes közül, ami kétségeket vet fel bennünk a koncertek setlistjeiben. Olyan hangulatot sikerült elérni, ami számunkra a vegyes érzelmek miatt kicsit furcsa. Miután padlóra küldtek és túl vagy az emésztésen, megpróbálsz felállni. Bár még mindig frissek a sebek, belátod, hogy be fog gyógyulni. Kicsit átkozódsz, de megadtad magadnak az időt. Már csak a tanulságokat vonod le a megmaradt emlékeidből. Megszilárdítod a bőröd. Így próbálod védeni magad a világgal szemben. Minden lepereg majd róla..."
FUCK YOU


"Azoknak szól, akik meg akarnak vezetni minket. Akik át akarnak verni. Képmutatók, hazugok, álszentek és hamisan vigyorgók... Felfedeztünk titeket, lebuktatok. Látjuk mit akartok, rájöttünk sunyi trükkjeitekre. Egy dolgot tudunk csak adni nektek. (A harmadik ujjunkat!)..."
TWO ANGELS

"Egy jó barátom és cimborám tragédiájáról szól. Nem lett konkrétan leszögezve a dal értelme, így sokan magukra találhatnak benne. Nem szeretném a legszemélyesebb dolgot kiadni, de ha figyelsz, akkor megtudod. A legbefordultabb téma amit sikerült magamból kihozni. Szerettem volna azt a keseredett dühöt odaadni a 'Cimbim'-nek, amit akkor érezhetett. Volt már sok keserűség az én életemben is, ezért talán valamilyen szinten sikerült is zeneileg a hangulatot megteremteni."

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS