STONEBLADE - Saját szavaikkal a True Stories album

Meghallgatható és le is tölthető az első Stoneblade lemez

2013. július 23. (kedd) 12:27 | utoljára módosítva: 2013. július 23. (kedd) 12:34

Teljes egészében meghallgatható és le is tölthető a 2008-ban alakult veszprémi southern/stoner metalos Stoneblade első nagylemeze, a True Stories.

A Jakabfi Balázs énekes, Németh "Makk" Gergely dobos, Szalai "Szaki" Gábor gitáros és Dalmadi István basszusgitáros összeállítású négyes 2009-ben jelentkezett be a Prologue demóval, 2010-ben kijött a Metamorphosis EP, és ezek egyenes folytatása a nemrég közzétett 11 nótás album.


"2008 óta élvezzük együtt azt, hogy szeretünk zenélni. Nem akarunk semmilyen stílusjegyet felvenni, mert nem a mi posztunk. Ha a zenénket jellemezni kéne, akkor a súly, a dög, a metal, a rock és blues, és talán nyomokban a southern szavak jutnának eszünkbe, de ez csak a mi véleményünk. A tied persze lehet ennél sokkal eltérőbb is. Kíváncsiak lennénk rá... Ösztönből zenélünk, játsszuk, ami nekünk jó, te meg eldöntheted majd, hogy tetszik-e vagy sem.

Új albumunk letölthető mp3 formátumban, 128 kb/s minőségben, ingyenesen a Soundcloud oldalunkról. Ha ennél jobb minőségre vágysz, valamint támogatni szeretnéd a zenekart, abban az esetben a Bandcamp oldalunkról CD-minőségben, wav formátumban letöltheted némi támogatás fejében. CD őszre várható."


www.facebook.com/Stoneblade

www.stoneblademusic.com
A Stoneblade gitáros Szakit megkértük arra, hogy mondja el saját szavaival, számukra mit jelentenek a True Stories dalai, szóval, nincs más dolgod, mint elindítani a lemezt és megismerkedni a nótákkal.A Stoneblade legközelebbi bulija szerdán lesz Veszprémben, az Iródeák Kávé- és Teaházban. Az esemény Facebook oldala
 STONEBLADE (B-J):
Szalai "Szaki" Gábor gitáros
Dalmadi István basszusgitáros
Jakabfi Balázs énekes
Németh Gergely dobos

 


"Azért a True Stories címet választottuk az albumnak, mert teljes egészében rólunk és a szoros környezetünkről szól ez a lemez - fogalmazott Szaki. - Minden ember életében vannak időszakok. Mi a miénket, az aktuálisat bemutatjuk ezen az anyagon, így le is zárhatjuk. Mintha ezután új lappal indulhatnánk. Megírtuk, megformáltuk, talán néha kicsit rébuszokban, hogy legyen min gondolkodnia annak, aki foglalkozik a szövegekkel is. Most átadjuk, mert azt reméljük, hogy egyesek számára tanulságos is lehet. Túl vagyunk ezeken, most már jöhet a megkönnyebbülés. Igaz történetek tőlünk, mindenkinek..."
 


STONEBLADE - True Stories (2013)

 RUN AWAY

"Amikor már túl sok olyan negatív behatás éri az elmédet, hogy tested-lelked már a fáradtság gyötri, akkor kusza gondolatok kezdenek molesztálni. Eszedbe jutnak emlékek, jók és rosszak egyaránt. Töprengsz, mit hogyan kellett volna csinálnod, hogy jobb lehessen, de már úgyis késő. Majd legközelebb...

Aztán itt vannak a jelen problémái is, amiktől egyelőre nem tudsz szabadulni. Végeláthatatlan gondok és talán némi kilátástalanság nagyítja fel benned az érzéseket. Nem tudsz másra gondolni, csak arra, hogy kéne egy ágy. Egy kis pihenés, egy kevés gondtalanság, amíg összeszeded magad..."
DAY BY DAY (DIES WITHIN)

"A második kislemezről áthozott nóta. Eredeti címen Dies Within. Úgy gondoltuk, hogy ez még hozzátartozik a jelenlegi feelinghez. Egyik reggel arra a gondolatra keltem, hogy már megint ugyanaz a reggel van, mint tegnap. Megiszom a kávém, bemegyek a melóhelyre, ott megvívom a napi csatáimat, meghallgatom a sok ostoba véleményt.

Majd innen elszabadulva a külvilág is megmutatja az érdektelenséget, belátástalanságot, modortalanságot és az udvariatlanságot. Mindenkinek igaza kell, hogy legyen. Mintha versenypálya lenne... Úgy érzem elveszik belőlem ilyenkor egy darab. Kialakul egyfajta türelmetlenség az embertársaimmal szemben, amit azt hiszem, hogy antiszociálisnak hívnak manapság..."
 


STONEBLADE - Dies Within (a True Stories albumhoz)


FAMILY AFFAIR


"Mintha egy tinédzserkori lázadás lenne. A szülők folyton beleugatnak mindenbe. Semmi nem jó, amit csinálsz. Dühödben összeszeded a kis cuccod és továbbállsz. Sajnos ilyenkor a düh elvakít és lecsukja a szemed. Vakságot okoz azokra a dolgokra, amik addig megvoltak neked. Hátrahagyott könnyű életed hamar megváltozik. Nincs aki fogja a kezed, aki megóvna a világ sötét sikátoraiban.

Jönnek a buktatók, amire még nem álltál készen. Eszedbe jut az otthon, ahol a legnagyobb problémád az volt, hogy pl. kitakarítsd a szobád... Most már tényleg hazavágysz. Ez kellett neked tudat alatt. Megtanultad, hogy a szülők meg is óvnak és nem csak macerálnak. Ráadásul megtanultál belátónak lenni..."STONEBLADE - Family Affair (a True Stories albumhoz)

 WHERE


"Feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy mit is keresel itt, ebben a világban? Vannak emberek akik folyton a miérteket keresik. Így találják meg a magyarázatot bizonyos dolgokra. Amíg viszont nincs meg a határozott válasz, addig csak a kérdés marad... Hol a helyem? Hol a nyugalmam? Hol az igazság? Hol, miért, meddig, mikor...?"
I HAD ENOUGH

"A bűnbánó dala. Egy eszmefuttatás a hiba elkövetése után. 'Elhatározom, hogy mától így meg úgy, meg soha többé ilyet nem'. Meglátjuk a végén úgyis, hogy ki bírja tartani magát a dolgaihoz, amiket megfogad. Meg tudjuk magunkat formálni, vagy csak hirtelen felindulásból próbálunk elhatározásra jutni? A látszatot tartjuk fent, vagy tényleg megcsináljuk amit kell?"
CLOUDLESS SKY


"Egy jókedvű, optimista pillanatomban írtam. Néha úgy érzem, hogy az egész világot meg tudnám ölelni és váltani. Ha lenne valami isteni erőm... Hmmm... Próbálom őszintén, igazságosan és tisztán élni az életem. Minden mást megölök, ami be akarja ezt sarazni... Inkább eloszlatom ilyenkor a sötét gondolatokat és sötét felhőket. Tiszta égre van szüksége mindenkinek ahhoz, hogy messze elláthasson..."
AM I MISERY


"Az egyoldalú kapcsolatban a legnehezebb szerintem a felismerés. Amikor rájössz, hogy képmutatóval állsz szemben. Elbizonytalanodsz és magatehetetlennek érzed magad. Hiába húz oda a szíved, az elméd elérkezett arra pontra, hogy kimondd: ELÉG! Súlyos döntés ez, de meg kell tenni, ha nem akarsz örökre rabszolga lenni. Kicsit olyan ez, mintha ingoványra építenél várat. Pedig az ilyen talajon még az alapozás se könnyű..."
INSIDE OF ME (INWARD GOD)

"Az első kislemezről hoztuk át, mert ezt is még mindig a mienknek érezzük. Szerettük volna, hogy egy kicsit komolyabban szólaljon meg és volt némi változtatás is rajta. Tulajdonképpen egy fohász, ami saját magunkhoz szól. Esetleg egy olyan Istenhez, aki bennük él. Egy bensőséges dolog, amit csak magunkkal osztunk meg. Másnak nem áruljuk el titkos kívánságainkat, nehogy gyengének minősítsenek. Hogy miket hoz ki az emberekből a társadalom romlottsága..."
THE SOUL BEHIND THE FACE (STONE SKIN)

"A harmadik szám az áthozottak közül, ami még ide tartozik. A második kislemezről való. Az első az összes közül, ami kétségeket vet fel bennünk a koncertek setlistjeiben. Olyan hangulatot sikerült elérni, ami számunkra a vegyes érzelmek miatt kicsit furcsa. Miután padlóra küldtek és túl vagy az emésztésen, megpróbálsz felállni. Bár még mindig frissek a sebek, belátod, hogy be fog gyógyulni. Kicsit átkozódsz, de megadtad magadnak az időt. Már csak a tanulságokat vonod le a megmaradt emlékeidből. Megszilárdítod a bőröd. Így próbálod védeni magad a világgal szemben. Minden lepereg majd róla..."
FUCK YOU


"Azoknak szól, akik meg akarnak vezetni minket. Akik át akarnak verni. Képmutatók, hazugok, álszentek és hamisan vigyorgók... Felfedeztünk titeket, lebuktatok. Látjuk mit akartok, rájöttünk sunyi trükkjeitekre. Egy dolgot tudunk csak adni nektek. (A harmadik ujjunkat!)..."
TWO ANGELS

"Egy jó barátom és cimborám tragédiájáról szól. Nem lett konkrétan leszögezve a dal értelme, így sokan magukra találhatnak benne. Nem szeretném a legszemélyesebb dolgot kiadni, de ha figyelsz, akkor megtudod. A legbefordultabb téma amit sikerült magamból kihozni. Szerettem volna azt a keseredett dühöt odaadni a 'Cimbim'-nek, amit akkor érezhetett. Volt már sok keserűség az én életemben is, ezért talán valamilyen szinten sikerült is zeneileg a hangulatot megteremteni."

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
2021. március 5. (péntek) 07:29

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me címmel jön majd ki március 19-én. Harmadik előzetes dalként már az Outer Space Connection tétellel is lehet barátkozni. Cyriis egy új felállást toborzott maga köré, egy nemzetközi brigádot: egy Dániában élő bolgár gitárost, egy japán basszert, egy dán dobost és egy brazil gitárost. Az Agent Steel legutóbbi albuma a 2007-es Alienigma volt, az volt a harmadik lemezük Bruce Hall énekessel, aki 2010-ben távozott a zenekarból. 2011-ben már az eredeti énekessel - John Cyriis - léptek színpadra, Cyriis pedig 2018 őszén jelentette be, hogy újraindítja a csapatot. A No Other Godz Before Me az első Agent Steel album lesz John Cyriis énekessel az 1987-es Unstoppable Force óta.   www.facebook.com/AgentSteelOfficial AGENT STEEL...

EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You
EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez...

ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior
ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior

Baptize címmel június 4-én jelenik meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu nyolcadik stúdióalbuma. A metalcore...

CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages
CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages

Ars Moriendi (A meghalás művészete) címmel április 9-én jelenik meg a Cadaveres hatodik albuma, első előzetesként pedig a videoklippel kísért Savages dallal lehet ismerkedni. "A...

EPICA - Omega (lemezkritika)
EPICA - Omega (lemezkritika)

EPICA Omega (Nuclear Blast)   Öt évvel a kiváló The Holographic Principle után végre megérkezett a holland szimfo-metal alakulat új, sorrendben nyolcadik soralbuma, az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS