AVENGED SEVENFOLD - "A Metallica Fekete albumát sem értették meg azonnal..."

Holnap megérkezik a címadó dal

2013. július 14. (vasárnap) 17:59

Holnap már hallani fogjuk a hatodik Avenged Sevenfold album teljes címadó dalát, maga a lemez pedig augusztus 23-án jelenik meg Németországban. A Hail To The King album az új dobos, a 2011-ben csatlakozott Arin Ilejay lemezes bemutatkozása lesz. A címadó dalhoz már javában készül a klip is.


M. Shadows énekes azt mondta a Kerrangnak adott friss interjújában, hogy a Hail To The King meglepetést fog okozni:

"Ez a lemez meg fogja lepni az embereket, mert egészen más a dobjáték rajta, mint korábban. Ennek a dalszerzés mikéntje az oka. Olyan dalokat írtunk, amelyekhez ilyen típusú dobolás kellett."


Az új album Mike Elizondo producerrel készült el és ősszel Európában is megturnéztatják majd az anyagot.


A túra novemberben indul, és a tengerentúli színtér másik sikercsapata, a Five Finger Death Punch mellett a Disturbed énekes David Draiman új bandája, a Device is részt vesz rajta. Magyar állomásról sajnos nincs szó, de a november 22-i bécsi koncert már biztos.AVENGED SEVENFOLD - Egyben az eddig kihozott előzetesekAz Avenged Sevenfold legutóbbi albuma, a Nightmare 2010 nyarán jelent meg, és azonnal a Billboard lista első helyén nyitott. Az album dalai még The Rev dobossal és dalszerzővel születtek, aki 2009 decemberében hunyt el, így a stúdióban Mike Portnoy segítette ki a csapatot, még azelőtt, hogy kiszállt volna a Dream Theaterből.


Az Avenged turnédobosa azonban nem Portnoy lett, hanem Arin Ilejay (ex-Confide), aki később hivatalosan is a banda tagjává vált. A Nightmare album óta két friss dal került nyilvánosságra, a Not Ready To Die 2011-ben, tavaly ősszel pedig a Carry On, amely a Call Of Duty: Black Ops II játékban szerepelt. Eredetileg úgy volt, hogy 2012 folyamán nem fognak turnézni, mert az új album dalait akarják megírni, de végül csak elváűllaltak néhány ázsiai koncertet, majd a Metallica felkérésére a 2012-es Orion Music fesztiválon is színpadra léptek. Ezektől a buliktól eltekintve valóban nem sokat lehetett hallni felőlük.


A Hail To The King album megszületéséről így beszélt M. Shadows a magazinnak:


"Újra fel kellett tölteni az elemeinket. Meg akartuk várni, amíg megérkezik az inspiráció. Nem akartunk túl korán nekikezdeni, aztán előállni valami szarral. A pihenésre pedig szükségünk volt, mert annyit turnéztunk korábban. Itt volt az ideje, hogy lehiggadjunk és hogy újra rálátást nyerjünk a dolgainkra. Összemlottunk volna, ha a turnézés után azonnal nekiláttunk volna a lemez megírásának. Nem akartunk kidobni valami szart, nem akartunk gyorsan, elkapkodva összerántani egy borzalmas lemezt."


És hogyan töltöttétek fel az elemeket?

"Egy csomó olyasmit csináltunk, mint bárki más. Gates (Synyster gates gitáros) minden nap szörfözik, a feleségével lóg, esténként elmennek vacsorázni. Zacky (Zacky Vengeance gitáros) is egész nap szörfözik. Én golfozni járok, és a családommal meg a barátaimmal töltöm az időmet. Néha meg az is jó, ha csak elhever az ember a kib...ott kanapén és nézi a tévét, meg videójétékozik. Vagy golfozik."


Lehet mondani, hogy megváltozott a felfogásotok? Tíz évvel ezelőtt a kikapcsolódást az egész éjszakás piálás jelentette volna, most meg a golf...

"Azt hiszem, hogy kicsit finomodtak a dolgaim. Mindenki felnő, ezen nincs mit szégyellni. Inkább kosarazom, golfozom, a pia pedig megmarad a hétvégére. Manapság nincs szükségem arra, hogy minden este megpróbáljam kinyírni magam.

Szerencsések vagyunk, hogy pihenőre mehettünk, hogy ezt megtehettük. Ugyanakkor ott van az a belső tűz. Biztos akarok lenni abban, hogy amit kiadunk, az kib...ott seggberúgósan óriási. Csak ez számít nálam. Ha ez egy kicsit tovább tart, az sem gond. És ha felnövünk, ha a bandán kívül változunk, azzal sincs gond, de amikor kiadunk egy lemezt, annak zúzósnak kell lennie, kib...ott metalnak, annak rendesen húznia kell, mert ha nem, azzal olcsón kiárusítjuk magunkat."


Honnan tudtátok, hogy eljött a dalírás ideje?

"Pár hónapig szó szerint csak üldögéltünk. És amikor azt már elunja az ember, akkor jöhet a lemez megírása, mert addigra már kib...ott unalmas minden. Néha a kanapén heverés is beindítja az embert, mert eljön a pillanat, amikor rájössz, hogy ez nem mehet így az életed végéig. Amikor mindenkinél eljött ez a pont, nekiláttunk megírni a lemezt."


A dalszerzési folyamat 2012 szeptemberében vette kezdetét. A munka hétfőtől péntekig folyt, napi 8-12 órában, egészen idén februárig.


"Nálunk a riffgyártás helyett inkább az megy, hogy megdumáljuk, milyen hangulatú dalt akarunk. És ha ez megvan, ennek megfelelő riffeket próbálunk kiötölni. Olyasmire igyekszünk nem időt fecsérelni, ami nem fog működni. Ahogy valami kilóg az elképzelt hangulatból, kidobjuk."


Szóval ez egy jól szervezett, elkötelezett munkamódszer?

"Én ugyanúgy veszem a zenét is, mint a sportot. Győzni akarok. Azt akarom, hogy a legjobb banda legyünk. Amikor lemezeket adunk ki, azt akarom, hogy az emberek hanyatt vágják magukat. Szóval ez egy kemény időszak volt, szeptembertől februárig. De ahogy ezzel megvoltunk, a felvételek már lazán mentek. Volt egy konkrét víziónk, tudtuk, hogy mit akarunk, úgyhogy csak bementünk és odatettük, amit kellett."
 


Úgy tűnik, hogy a Hail To The King album egy másfajta szörnyeteg lesz, mint a korábbi albumok.

"Amikor az utóbbi albumok kapcsán felmerült a kérdés, hogy miket hallgatunk, ezek mindig ugyanazok a lemezek voltak, ez nem változott. Pantera, Metallica, Megadeth és AC/DC. Úgy érezzük, hogy a produkciót, a hangzást, valamint a dalszerzést tekintve a metal a '90-es évek után visszaesett. A metal most nincs úgy előtérben, mint korábban.

Egy olyan albumot akartunk megírni, amelyen nagyon ott van a korai '90-es években és a '80-as évek közepén született lemezek hatása. Aztán még mélyebbre ástunk, a Sabbath és a Led Zeppelin is hatott ránk. Tanulmányoztuk azokat a lemezeket, megnéztük, hogy mit és hogyan csináltak. És egy csomó zene a bluesból táplálkozott, úgyhogy beleástuk magunkat a bluesba, de a klasszikus zenébe is. Egyszerűen egy másfajta lemezt akartunk."


Ez az első A7X lemez, ami teljes egészében Jimmy (The Rev) nélkül készült. Furcsa volt így dolgozni?


"A csapat korai időszakában The Rev nem írt túl sokat. Egészen a City Of Evil (2005) és az Avenged Sevenfold (2007) albumokig nem írt sokat, leszámítva a dobtémákat. Szóval, bizonyos tekintetben a régi időszakhoz mentünk vissza. Noha egyértelműen nem voltam elájulva ettől. Régebben az ment, hogy elkészült hat-hét dal, és úgy éreztük, hogy teljesen kiürültünk, mire jött Jimmy és megírt 3-4 óriási nótát, amivel teljes lett az adott album.

Másfajta hatásokat hozott, ő egy totális metal arc volt, és mindig képes volt előrukkolni olyan dalokkal, amilyenekre épp szükségünk volt. Szóval, amikor most eljutottunk 6-7 dalig, nagyon hiányzott. Tényleg azt kívántam, hogy Jimmy bárcsak ott lehetne velünk, hogy befejezzük az anyagot. De nem volt ott, úgyhogy rá kellett szánnunk az időt a melóra."


Hogyan találta meg a helyét Arin ezen az új albumon?

"Gyilkos módon odatette magát! Mindent megtett, amire szükségünk volt. Nem írtuk meg a dobtémáit, és nem kellett Pro Tools sem, hogy kiigazítsuk a dobokat. Szimplán gyilkolt. Tudta, mit kell csinálnia, egy csomót melózott az előkészületek során is, valamint mentálisan is felkészült a feladatra.

A lemez meg fogja lepni az emberelet, mert a dobolás egészen más, mint korábban. Azért, mert a dalszerzés m ikéntje is más volt. Olyan dalok születtek, amelyekhez az ilyen típusú dobolás kellett. Mondtam is Arinnak, hogy az emberek rá fognak szállni, mert a lemez ilyen lett. Azt fogják gondolni, hogy ugyanúgy túl kellett volna játszani a dalokat, ahogy Jimmy és Mike Portnoy tette.

De ha The Rev itt lett volna köztünk, ő is így dobolt volna ezekben a számokban. Nem játszotta volna túl őket, ráült volna ő is a groove-okra, azokat igyekezett volna minél erőteljesebbé tenni, és nem arra figyelt volna, hogy minél technikásabban doboljon. Megkérdeztem Arint, hogy nem bánja-e, hogy annyi gyűlölködést fog kapni. Azt mondta, hogy nem, és hogy azt akarja nyújtani, ami a legjobban használ a csapatnak és a daloknak.

A Metallica Fekete Albumát sem értették meg azonnal, de ahogy adtak egy kis időt a lemeznek, kiderült, hogy egy klasszikus."


Ellentétben a Nightmare albummal, az új lemezen nem személyes szövegek lesznek, ez az anyag már nem Jimmyről szól.


"A Nightmare album emocionálisan annyira súlyos volt, és ettől most el akartunk kanyarodni. A sztorizós szövegekhez akartunk visszatérni, a metal szövegekhez. Van egy csomó vallásos téma, és néhány másfajta nézőpont is megjelenik. Van egy gonosz rekviem is... Lényegében egy csomó különféle cucc, jóféle sztorimesélés. Oda mentünk vissza, amilyennek mindig is akartuk a bandát, hogy legyen több a móka. Nem hinném, hogy a metalnak túlságosan is komolyan kéne vennie magát."


Ez egy direkt kísérlet volt arra, hogy már ne Jimmyről szóljatok, miután a Nightmare albumon olyan nyíltan fogalmaztatok a halála kapcsán?


"Igen, abszolút így volt, és várom is, hogy ne kelljen ezen újra átmennem. Ugyanakkor az nagyon jó volt, hogy a Nightmare lemezen a legjobb barátunkról szólhattunk. Jó volt beszélni róla a világnak. De ezt akkor megtettük. Férfiasan tovább kellett lépnünk."


Tehát tudatos döntés volt, hogy ezúttal ne személyes dolgokról írj?

"Nem éreztem úgy magam, hogy őszinte legyek. Ezek a dalok annyira epikusak, hogy ha a személyes érzéseimről írtam volna, azok nem passzoltak volna hozzájuk. Ez a hangulat tökéletes a sztorik elmeséléséhez, mert a dalok annyira hullámzóak. És én magam is inkább hallgatok valami epikus és dögös dolgot, ahelyett, hogy valaki a problémáiról számol be. Szívesebben veszek egy kiráűly történetet, mint amikor valaki önmagáról dumál."Az őszi Európa-turné állomásai:

11/08 Stockholm, SWE – Hovet
11/09 Oslo, NOR – Spektrum
11/11 Copenhagen, DEN – Falconer
11/12 Hamburg, GER – Sporthalle
11/14 Munich, GER – Zenith
11/15 Frankfurt, GER – Jahrhunderthalle
11/17 Bochum, GER – Ruhrkongress
11/19 Amsterdam, NET – Ziggo Dome
11/20 Paris, FRA – Zenith
11/22 Vienna, AUT – Stadthalle
11/23 Milan, ITA – Forum
11/25 Barcelona, SPA – Pavelo Olimpic
11/26 Madrid, SPA – Palacio Vistalegre
11/27 Lisbon, POR – Campo Pequeno
11/30 Manchester, UK – MEN
12/01 London, UK – Wembley
12/03 Dublin, IRE – O2 Arena
12/05 Birmingham, UK – NIA


 Hammer TV

 
MHORAI - It az új hazai deathcore csapat első albuma: Hegemony
2021. szeptember 26. (vasárnap) 07:14

Hegemony címmel megjelent és végig is hallgatható az új hazai deathcore formáció, a Mhorai első albuma. "A felvételek a házi stúdiónkban készültek, a keverési munkálatokat pedig a No Silence Studio végezte. A Hegemony című nagylemezünk fizikai formában is megrendelhető. A 10 saját dal mellett van egy bónusz is, egy feldolgozás, az I'm Broken a Panterától." Rendelés (CD/póló)     www.facebook.com/mhoraimetal "...Ez a lemez tartalmazza mindazt, amit jelenleg a metal zenéről tudunk és szerettünk volna megosztani Veletek. Az elmúlt évben, debütálásunk óta egyre többen hallgatják a zenéinket internetes felületeken és egyre többen hordanak Mhorai-pólókat is. Bizony lettek, akiknek már most kedvencei közé tartozik egy-egy dalunk. Ez az ok, ami mindig elég motivációt adott a folytatáshoz..."   MHORAI - Hegemony (a 2021-es album)   MHORAI: Köteles Máté gitáros...

DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú,...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS