ALCOHOL - Dal- és klippremier: Rockhimnusz

Nagy Feró, Vikidál Gyula, Rudán Joe és Petrás Jani is vendég a dalban

2013. július 7. (vasárnap) 15:25 | utoljára módosítva: 2013. július 10. (szerda) 17:28

Ahogy ígértük, itt az Alcohol zenekar egészen különleges új dala, a Rockhimnusz, a hozzá tartozó klippel.


Az Alcohol nem titkoltan az idei nyár nagy rockhimnuszának szánja ezt a felvételt, amely egyben a szeptember elején, a Népligetben megrendezésre kerülő MetalWar Fesztivál indulója is lesz.


"Legújabb dalának már címével is jelzi az Alcohol, hogy ezúttal nem egy hétköznapi nótát, hanem egy igazi Rockhimnuszt írt Csöves vezetésével a felfrissült felállású banda.

A dal és a klip rögzítéséhez egy igazi allstar csapat jött össze: mikrofon mögé állt többek között Nagy Feró, Vikidál Gyula, Gidófalvy Attila (Lord, Karthago), Schrott Péter, Petrás János (Kárpátia), Rudán Joe (Mobilmánia), Szendrey "Szasza" Zsolt (Zorall), Áfonya (Sex Action), Noa (Noa Rock), Gondosch "Güzü" János (Crossholder), Sicu és Balogh Anita (Vasmacska), de hallhatjuk Barbaró Attila (Junkies, Zorall) és Vörös Attila (Leander Rising) gitárosokat, valamint Horváth Zsolt (Tűzmadár) billentyűst is.

 

ALCOHOL - Rockhimnusz (2013)
 Az idén 10 éves és ősszel új albummal jelentkező Alcohol zenekarban az Akela egykori dobosa, Ratkai „Retek” Miklós és az Irigy Hónaljmirigy korábbi gitárosa, Ambrus Zoltán játszik a frontember Tóth Sándorral, becenevén Csövessel.

A hazai rockzenei élet több mint egy tucat szereplőjét szerepeltető dal a szeptember elején a Népligetben megrendezésre kerülő MetalWar Fesztivál indulójaként is szerepet kap majd, és a fesztiválon természetesen élőben is előadják majd a közreműködők. A videó egyik különlegessége, hogy néhány pillanatra a műfaj elhunyt hőseinek - például Cipő - emlékét is megidézik benne. A klipben többek között Vikidál Gyula is feltűnik. A színházi szerepei mellett a P. Mobil, a P. Box, a Dinamit és a Mobilmánia együttesekből is ismert énekes hosszú évek óta először hallható egy igazi rockdalban.


Nagy Feró mellett a Rockhimnuszban Gidófalvy Attila is énekel, aki a 40 éves Lord zenekarral nemrég adta ki a jubileumi koncertjük hang- és videóanyagát. Szerepel még Schrott Péter, a Tűzmadár énekese is, aki Magyarország legjobb rockhangjaként bukkant fel a The Voice tehetségkutatóban, és májusban éppen egykori Mestere, Malek Andrea közreműködésével készítette el első szólódalát, a Szívdobbanást.


Feltűnik még Petrás János, a Kárpátia frontembere, valamint Rudán Joe is, aki a Pokolgép és a P. Mobil után jelenleg a Mobilmániában énekel, és legutóbbi koncert DVD-jüket hamarosan 3D-s Blu-ray lemezen is kiadják, a műfajban elsőként Magyarországon. Az idén 50 éves rockénekest novemberben egy születésnapi koncerten is köszönthetjük majd.


Együtt szerepel a dalban a Sex Action egykori és jelenlegi énekese, Szendrey „Szasza” Zsolt és Vékony Sándor „Áfonya”. Szasza jelenleg a Zorallal ad ki DVD-t és az újjáalakított Action zenekarral járja az országot, Áfonya és a Sex Action pedig Olaj a tűzre címmel hozott ki a napokban egy új lemezt, és a Neked szól című dalhoz elkészült az első videóklipjük is.

A Rockhimnuszban hallhatjuk még Sicut és Balogh Anitát a Vasmacska zenekarból, valamint Noát, a Noa Rock énekesnőjét is. Három gitáros is tépi a húrokat a dalban: a Leander Risingból Vörös Attila, a Junkies-ból Barbaró Attila, valamint az ötletgazda Alcohol tagjaként Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy egykori gitárosa, aki balesete utáni felépülését követően most először jegyez társszerzőként is egy dalt."


Az Alcohol zenekarról:
Tóth Sándor „Csöves” – ének,basszus
Ambrus Zoli - gitár, vokál
Ratkai „Retekkoma” Miklós – dob


www.alcoholmusic.hu

www.facebook.com/Alcoholzenekar
www.youtube.com/AlcoholOfficial

 

 

iTunes: https://itunes.apple.com/album/rockhimnusz-single/id669852451
Deezer:
www.deezer.com/hu/album/6742185

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS