ALCOHOL - Dal- és klippremier: Rockhimnusz

Nagy Feró, Vikidál Gyula, Rudán Joe és Petrás Jani is vendég a dalban

2013. július 7. (vasárnap) 15:25 | utoljára módosítva: 2013. július 10. (szerda) 17:28

Ahogy ígértük, itt az Alcohol zenekar egészen különleges új dala, a Rockhimnusz, a hozzá tartozó klippel.


Az Alcohol nem titkoltan az idei nyár nagy rockhimnuszának szánja ezt a felvételt, amely egyben a szeptember elején, a Népligetben megrendezésre kerülő MetalWar Fesztivál indulója is lesz.


"Legújabb dalának már címével is jelzi az Alcohol, hogy ezúttal nem egy hétköznapi nótát, hanem egy igazi Rockhimnuszt írt Csöves vezetésével a felfrissült felállású banda.

A dal és a klip rögzítéséhez egy igazi allstar csapat jött össze: mikrofon mögé állt többek között Nagy Feró, Vikidál Gyula, Gidófalvy Attila (Lord, Karthago), Schrott Péter, Petrás János (Kárpátia), Rudán Joe (Mobilmánia), Szendrey "Szasza" Zsolt (Zorall), Áfonya (Sex Action), Noa (Noa Rock), Gondosch "Güzü" János (Crossholder), Sicu és Balogh Anita (Vasmacska), de hallhatjuk Barbaró Attila (Junkies, Zorall) és Vörös Attila (Leander Rising) gitárosokat, valamint Horváth Zsolt (Tűzmadár) billentyűst is.

 

ALCOHOL - Rockhimnusz (2013)
 Az idén 10 éves és ősszel új albummal jelentkező Alcohol zenekarban az Akela egykori dobosa, Ratkai „Retek” Miklós és az Irigy Hónaljmirigy korábbi gitárosa, Ambrus Zoltán játszik a frontember Tóth Sándorral, becenevén Csövessel.

A hazai rockzenei élet több mint egy tucat szereplőjét szerepeltető dal a szeptember elején a Népligetben megrendezésre kerülő MetalWar Fesztivál indulójaként is szerepet kap majd, és a fesztiválon természetesen élőben is előadják majd a közreműködők. A videó egyik különlegessége, hogy néhány pillanatra a műfaj elhunyt hőseinek - például Cipő - emlékét is megidézik benne. A klipben többek között Vikidál Gyula is feltűnik. A színházi szerepei mellett a P. Mobil, a P. Box, a Dinamit és a Mobilmánia együttesekből is ismert énekes hosszú évek óta először hallható egy igazi rockdalban.


Nagy Feró mellett a Rockhimnuszban Gidófalvy Attila is énekel, aki a 40 éves Lord zenekarral nemrég adta ki a jubileumi koncertjük hang- és videóanyagát. Szerepel még Schrott Péter, a Tűzmadár énekese is, aki Magyarország legjobb rockhangjaként bukkant fel a The Voice tehetségkutatóban, és májusban éppen egykori Mestere, Malek Andrea közreműködésével készítette el első szólódalát, a Szívdobbanást.


Feltűnik még Petrás János, a Kárpátia frontembere, valamint Rudán Joe is, aki a Pokolgép és a P. Mobil után jelenleg a Mobilmániában énekel, és legutóbbi koncert DVD-jüket hamarosan 3D-s Blu-ray lemezen is kiadják, a műfajban elsőként Magyarországon. Az idén 50 éves rockénekest novemberben egy születésnapi koncerten is köszönthetjük majd.


Együtt szerepel a dalban a Sex Action egykori és jelenlegi énekese, Szendrey „Szasza” Zsolt és Vékony Sándor „Áfonya”. Szasza jelenleg a Zorallal ad ki DVD-t és az újjáalakított Action zenekarral járja az országot, Áfonya és a Sex Action pedig Olaj a tűzre címmel hozott ki a napokban egy új lemezt, és a Neked szól című dalhoz elkészült az első videóklipjük is.

A Rockhimnuszban hallhatjuk még Sicut és Balogh Anitát a Vasmacska zenekarból, valamint Noát, a Noa Rock énekesnőjét is. Három gitáros is tépi a húrokat a dalban: a Leander Risingból Vörös Attila, a Junkies-ból Barbaró Attila, valamint az ötletgazda Alcohol tagjaként Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy egykori gitárosa, aki balesete utáni felépülését követően most először jegyez társszerzőként is egy dalt."


Az Alcohol zenekarról:
Tóth Sándor „Csöves” – ének,basszus
Ambrus Zoli - gitár, vokál
Ratkai „Retekkoma” Miklós – dob


www.alcoholmusic.hu

www.facebook.com/Alcoholzenekar
www.youtube.com/AlcoholOfficial

 

 

iTunes: https://itunes.apple.com/album/rockhimnusz-single/id669852451
Deezer:
www.deezer.com/hu/album/6742185

Hozzászólások

[012425]
gab666
A Rockhimnuszra felkaptam a fejem, viszont egy igazi rockhimnuszt egyáltalán nem így képzeltem el. Az Alcohol egyébként szerintem egy gyenge lepkefing, erőtlen és túlzottan sablonos. Esch ez neked szól! 10 éve nyomják, ha eddig nem futottak be, akkor már te sem tehetsz semmit, sorry. Ami jó, az úgy is utat tör magának (de szépen írtam :D ) pl: Ektomorf, Subscribe, Don Gatto, csak pár név, akik nyomtak pár nem egy bulit külföldön és visszavárják őket. A Five Finger Death Punch alapítója és gitárosa Báthory Zoli is magyar srác. Én az ilyeneknek örülök nagyon. Az említett zenekaraid pedig még a rock-on belül is rétegzenék, van nekünk Road, Insane, Depi, Leander, Rómeó Vérzik stb.. szeretem a magyar zenéket. Azokat, amik jók. Persze ez szubjektív
[012422]
away
@esch: Olvass már vissza, szó nincs észosztásról, pláne mocskolódásról, okoskodásról vagy pofázásról; Ezért van a fórum, hogy hozzá lehet szólni; most pont olyan a produkció, ami ötből négynek nem tetszik, bazmeg, és kikúrtmód nem azért mert magyar, baszod! Ha valaki itt most pofázik, az te vagy, hülyegyerek. (én a másik)
[012420]
Halaszpetra
esch én teljesen érthetően leirtam mi a bajom ezzel a dallal.Mindenkinek van egy bizonyos véleménye,az enyém ez.Nem kell,hogy ez bárkinek is tetszen,nem is fog érdekelni mert akkor is ez marad a véleményem, mondhat bárki bármit. Nem te vagy az egyetlen aki sokat tesz a Magyar zenekarokért.
duedhel, igen igényre gondoltam.
Amúgy szerintem ennek az országnak nincs szüksége semmilyen zenekarra sem,mert ennyire érdekel mindenkit, semennyire!
Ebbe beletartozik mindenki,és főleg minden,akinek nem inge....
Nem kell más csak Ossian, Tankcsapda, esetleg egy pici Pokolgép, talán még Leander, mert az most felkapott lett.Ennyi.
[012419]
Halaszpetra
esch én teljesen érthetően leirtam mi a bajom ezzel a dallal.Mindenkinek van egy bizonyos véleménye,az enyém ez.Nem kell,hogy ez bárkinek is tetszen,nem is fog érdekelni mert akkor is ez marad a véleményem, mondhat bárki bármit. Nem te vagy az egyetlen aki sokat tesz a Magyar zenekarokért.
duedhel, igen igényre gondoltam.
Amúgy szerintem ennek az országnak nincs szüksége semmilyen zenekarra sem,mert ennyire érdekel mindenkit, semennyire!
Ebbe beletartozik mindenki,és főleg minden,akinek nem inge....
Nem kell más csak Ossian, Tankcsapda, esetleg egy pici Pokolgép, talán még Leander, mert az most felkapott lett.Ennyi.
[012418]
esch
Nektek aztán semmi sem jó ami magyar. Mi a baj ezzel a dallal? Az, hogy nem ti írtátok? Elcsépelt? És ha az? De meg van írva... Nem akar többnek látszani, mint ami, vagyis tisztelgés a magyar rockzene ősei előtt egy fiatal rockzenész szemszögéből, aki próbál azon az úton járni, mint az elődök. Nekem tetszik, sőt nagyon jónak tartom, mindazok ellenére, hogy nem szeretem az Alcohol zenekart. Pofáztok itt össze-vissza, de nem tudtatok megtartani olyan kiváló bandákat mint a Da Capo, De Facto, Stonehenge, Wendigo stb., jelenleg még ott a színtéren a Perfect Symmetry, a Virrasztók, a Miserium és számtalan kisebb magyar banda, akik igenis világszínvonalon zenélnek, vagy említésre méltó az összes Kátai Tamás féle project (Thy Catafalque, Gire), de ti folyton csak a kákán keresitek a csomót. Nem nagyon akartam beírni, de ez nagyon kikívánkozott már belőlem, hogy a saját vérünk produkcióit folyton ennyire mocskoljátok. Fentebb azért írtam, hogy "nem tudtátok megtartani", mivel én határon túli magyar vagyok, így nem nagyon tudok a sok kis banda koncertjére ellátogatni, de higgyétek el, hogy tettem és teszek annyit a magyar rock/metal zene népszerűsítéséért/támogatásáért, amennyit ti sosem fogtok! Részemről ennyi, mert unom már ezt a fene nagy pofájú beírós, ész osztogatós világotokat. A sok okoskodás helyett ideje lenne már egy jobb, erősebb összefogásra és minél több magyar bandát felemelni, hogy világszerte ismertek és elismertek lehessenek!
[012417]
Manowar
És igazából pedig napról napra, de már csak a szőrszálat hasogatom :)
[012415]
qtomi
Olyan nincs hogy "...napról nap..." ,inkább napról-napra, ez így bántja fülemet, de nagyon!
[012414]
duedhel
Haleszpetra: már komolyan vártam, hogy mit fogsz hozzáfűzni. :) És ez most nem vicc. Annyira biztos voltam benne, hogy kommentelni fogsz ehhez. :)

Amúgy igen, igazad van, egyértelműen az önreklám egyik iskolapéldája ez, de hozzá kell tenni, elég jól kitalált reklám - és itt most a marketingfogásra gondolok, a produkciót nem akarom megítélni.

"ezt nem veszi be senki, és nincs is szükség ebben az országban több tankcsapdára"
Ehhez a fél mondatodhoz viszont lenne egy kérdésem: milyen zenekarra lenne szükség ebben az országban szerinted? Szükség alatt amúgy igényt értesz?
[012410]
away
Ajaj... középszerű zene hajmeresztően klisés szöveggel. Érezni, hogy a szerző a lelkét adta bele, ezért nem is szeretném nagyon letaposni. Az a baj ezekkel a nyíltan "himnusz"-nak felvállalt kompozíciókkal, hogy nagyon érezni rajtuk az izzadtságszagot, a görcsöt, hogy direkt sláger szülessen, annyira viszont nem erős ez a dal, hogy "himnusz" -nak lehetne nevezni, hiába a nemes cél és a sok nagynevű vendégénekes.
De persze én nem értek hozzá, az évszázad rockhimnusza született meg, és különben is a kurv@anyját ailyennek mint én, írjak jobbat, ha nem tetszik. F@szom...
[012409]
Halaszpetra
A probléma ezzel a dallal az, hogy eléggé elcsépelt. Valamint a célja abszolút nem szolgál semmiféle nemes gondolatot, mert semmi másra nem szánták, csak az Alcohol zenekar népszerűsítésére. Mindíg is a Tankcsapda árnyékai lesznek, ezek után is, mert ezt nem veszi be senki, és nincs is szükség ebben az országban több tankcsapdára!
Most érett be a mondanivalóm, ezért késett egy kicsit.
[012382]
Kaja720309
Nem rossz ez a dal,bár nem is a legjobb.Az illusztris vendégek miatt kaphat több figyelmet.Vikidál Gyula szerepelt a Mitosz cimü Kalapács albumon is a Vérünk és verejtékünk nótában,és nem is rosszul,tehát nem lenne baj ha Gyuszi nem csak szinházi szerepekben énekelne!http://www.youtube.com/watch?v=oxL5-Rk6Q20 kedvenc nóta vele!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
2021. március 5. (péntek) 07:29

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me címmel jön majd ki március 19-én. Harmadik előzetes dalként már az Outer Space Connection tétellel is lehet barátkozni. Cyriis egy új felállást toborzott maga köré, egy nemzetközi brigádot: egy Dániában élő bolgár gitárost, egy japán basszert, egy dán dobost és egy brazil gitárost. Az Agent Steel legutóbbi albuma a 2007-es Alienigma volt, az volt a harmadik lemezük Bruce Hall énekessel, aki 2010-ben távozott a zenekarból. 2011-ben már az eredeti énekessel - John Cyriis - léptek színpadra, Cyriis pedig 2018 őszén jelentette be, hogy újraindítja a csapatot. A No Other Godz Before Me az első Agent Steel album lesz John Cyriis énekessel az 1987-es Unstoppable Force óta.   www.facebook.com/AgentSteelOfficial AGENT STEEL...

EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You
EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez...

ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior
ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior

Baptize címmel június 4-én jelenik meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu nyolcadik stúdióalbuma. A metalcore...

CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages
CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages

Ars Moriendi (A meghalás művészete) címmel április 9-én jelenik meg a Cadaveres hatodik albuma, első előzetesként pedig a videoklippel kísért Savages dallal lehet ismerkedni. "A...

EPICA - Omega (lemezkritika)
EPICA - Omega (lemezkritika)

EPICA Omega (Nuclear Blast)   Öt évvel a kiváló The Holographic Principle után végre megérkezett a holland szimfo-metal alakulat új, sorrendben nyolcadik soralbuma, az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS