TWISTER - Öt lemez, ami megváltoztatta a gitáros Szávai Gery életét

A Deep Purple-től a Panteráig

2013. június 19. (szerda) 12:29 | utoljára módosítva: 2013. június 20. (csütörtök) 12:11

Az 1979-es születésű Szávai Gergő a Crossholderben is játszik, akárcsak a Noa Rockban, de a fő csapata a Twister, amit még 2007-ben maga alapított. 


Gery 10 évesen már pengetgette a gitárt, de komolyabban csak 14 éves kora óta foglalkozik a hangszerrel, és Kun Péter mellett a Rage gitáros Victor Smolski a nagy példaképe. Nőideálja pedig Falusi Mariann, Psota Irén és Harangozó Teri... :-)A Noa Rock lemeze nemrég jött ki HammerWorld extra CD-mellékletként, a Twister második albuma, a Duplacsavar pedig a nyári Hammer egyik extra CD-melléklete lesz (a másik az Aurora új lemeze).


A Duplacsavarról két dalt máris meghallgathatsz,
ha ide kattintasz!


A Noa Rock is fellép az idei Rockmaratonon!
"Egy-két napon át gondolkodnom kellett, hogy melyik legyen az az 5 lemez, amit felsorakoztatok itt, amelyek mindegyike meghatározó volt az életemben, különösen a kezdetek kezdetén. Két album egyből bevillant, tudtam, hogy ezeket nem hagyhatom ki semmiképpen, mert nagyon fontos szerepet játszottak abban, hogy elkezdtem zenélni, hogy ezt az utat választottam.

Igazából ezek a lemezek a mai napig is nagy kedvenceim, csak már kicsit ritkábban hallgatom őket. Az az egy azonban biztos, hogy ezek a zenék valóban megváltoztatták az életemet.."


www.facebook.com/twisterrocks

www.facebook.com/noarockband


DEEP PURPLE
Made In Japan (1972)
)

"Valahogy ezzel a lemezzel kezdődött komolyabban a sztori. Kissrác voltam még, és egy nagyon kedves barátom mutatta meg ezt a lemezt, valamikor talán az általános iskola derekán. Teljesen oda voltam Blackmore játékáért! Meg ahogy nyomták a Highway Start, meg a Child In Time-ot.

Ripityára hallgattam a kazettát, aztán Deep Purple lemezgyűjtő is lettem, elég sokat megszereztem, de egy vad költözésem alkalmával ott hagytam valahol, így hát nem tudok vele büszkélkedni... Sajnos. A Purple–t a mai napig imádom, nagy tisztelőjük vagyok."


DEEP PURPLE - Highway Star (az 1972-es Made In Japan koncertalbumról)


METAL CHURCH
The Dark (1986)


"A másik meghatározó lemez. A Deep Purple mellett ez a kazetta is előkerült ugyanattól a barátomtól, és nem hittem el hogy ilyen van. Az összes számot kívülről fújtuk halandzsa angollal! (nevet) Erről az a sztorim, hogy volt egy akkoriban komolynak számító kétkazettás marha nagy magnónk, és az általános suliba menet ordíttattuk az utcán, egy kis kólával a kezünkben, és marhára örültünk, hogy de jó zenét hallgatunk...

Az első gitáróráimon nem sokkal később a Start The Fire–t tanulgattuk, ez volt a nagy kérésem! (nevet) Nem is olyan régen egyébként meghallgattam a lemezt, és ugyanúgy tetszik. Imádom!"


METAL CHURCH - Start The Fire (az 1986-os The Dark albumról)


EDDA MŰVEK
13 (1992)


"Ezzel a lemezzel kezdődött az Eddánál a Kunos-korszak, ami sajnálatosan rövid ideig tartott. És ez volt az a lemez, ami végképp tutivá tette, hogy gitározni szeretnék. Óriási Kun Péter rajongó lettem. Teljesen előttem van, amikor ezt a lemezt először meghallgattam. Nyolcadikos lehettem talán, vagy még hetedikes, nem tudom, mindegy. Az akkori csömöri szomszéd srác hozta, hogy na ,ezt a kazit hallgassam meg, mert ez tuti lett. Azelőtt is hallgattunk Eddát, szerettem.

Szóval pont a Camping bringám láncát olajoztam, amikor megszólalt a Szellemvilág klasszikus refrénje... Nem is tudom, úgy 73-szor fordult meg egymásután a kazetta a magnóban! (nevet) Ez egy olyan Edda lemez, Kunos irgalmatlanul feelinges játékával, amit bármikor bárhol meg tudok hallgatni, mindig van kedvem hozzá.

Azóta is tart nálam a Kunos rajongás, egy hasonló Ibanez lóg is a falamon itthon! (nevet) Aztán tudjuk, hogy sajnos végződött a Kun Peti sztori, de ez már egy másik történet..."


EDDA MŰVEK - Szellemvilág (az 1992-es Edda 13 albumhoz)


HELLOWEEN
Live In The U.K. (1989)


"Olyan '93 tájékán lehetett, amikor megismertem a Helloweent. Hallottam róluk korábban is, képben voltam, de addig igazán soha nem merültem bele a zenéjükbe. Hozzám került ez a koncertlemez, és hirtelen könnybe lábadtak a szemeim is... Micsoda koncertfeeling, meg mekkora nóták! Kiske zseniális volt.

Nagyon tetszett az is, amikor Elvis nótát improvizáltak! (nevet) A Future World pedig még mindig ott van a legjobb nóták listámban. Úgyhogy ez a lemez is egy meghatározó történet volt számomra."


HELLOWEEN - Future World (az 1989-es Live In The U.K. albumról)

PANTERA
Vulgar Display Of Power (1992)


"Amikor ezt a lemezt meghallottam, már kellően el volt borulva az agyam, és már pengettem! (nevet) Úgy szólt, hogy azonnal erős fájások törtek rám, a hideg meg kirázott. Üveghang mániám egy része mindenképpen a Panterától ered. A középiskolában erre ráztuk a fejünket a műhelyes napokon, az oktató el is kobozta a magnónkat! (nevet)

Különösen az tetszik benne, hogy annyira kegyetlen szólókat nyomat Dime, hogy az hihetetlen. Meg ahogy kiszedték a ritmusgitárt alóluk, csak a basszus csörög irgalmatlanul. Nagyon tetszett ez akkoriban. Persze még most is mosolygok, mikor meghallgatom a lemezt. Utána sokáig követtem a Pantera munkásságát, szerettem őket..."


PANTERA - Mouth For War (az 1992-es Vulgar Display Of Power albumhoz)
"Igazából ez volt az az 5 lemez, ami nagyban meghatározta eddigi pályafutásomat, és ma is nagyon szívesen veszem elő őket, hogy nosztalgiázzak, és hogy eszembe jussanak a régi dolgok, amikor indult az egész balhé!" (nevet)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS