TWISTER - Öt lemez, ami megváltoztatta a gitáros Szávai Gery életét

A Deep Purple-től a Panteráig

2013. június 19. (szerda) 12:29 | utoljára módosítva: 2013. június 20. (csütörtök) 12:11

Az 1979-es születésű Szávai Gergő a Crossholderben is játszik, akárcsak a Noa Rockban, de a fő csapata a Twister, amit még 2007-ben maga alapított. 


Gery 10 évesen már pengetgette a gitárt, de komolyabban csak 14 éves kora óta foglalkozik a hangszerrel, és Kun Péter mellett a Rage gitáros Victor Smolski a nagy példaképe. Nőideálja pedig Falusi Mariann, Psota Irén és Harangozó Teri... :-)A Noa Rock lemeze nemrég jött ki HammerWorld extra CD-mellékletként, a Twister második albuma, a Duplacsavar pedig a nyári Hammer egyik extra CD-melléklete lesz (a másik az Aurora új lemeze).


A Duplacsavarról két dalt máris meghallgathatsz,
ha ide kattintasz!


A Noa Rock is fellép az idei Rockmaratonon!
"Egy-két napon át gondolkodnom kellett, hogy melyik legyen az az 5 lemez, amit felsorakoztatok itt, amelyek mindegyike meghatározó volt az életemben, különösen a kezdetek kezdetén. Két album egyből bevillant, tudtam, hogy ezeket nem hagyhatom ki semmiképpen, mert nagyon fontos szerepet játszottak abban, hogy elkezdtem zenélni, hogy ezt az utat választottam.

Igazából ezek a lemezek a mai napig is nagy kedvenceim, csak már kicsit ritkábban hallgatom őket. Az az egy azonban biztos, hogy ezek a zenék valóban megváltoztatták az életemet.."


www.facebook.com/twisterrocks

www.facebook.com/noarockband


DEEP PURPLE
Made In Japan (1972)
)

"Valahogy ezzel a lemezzel kezdődött komolyabban a sztori. Kissrác voltam még, és egy nagyon kedves barátom mutatta meg ezt a lemezt, valamikor talán az általános iskola derekán. Teljesen oda voltam Blackmore játékáért! Meg ahogy nyomták a Highway Start, meg a Child In Time-ot.

Ripityára hallgattam a kazettát, aztán Deep Purple lemezgyűjtő is lettem, elég sokat megszereztem, de egy vad költözésem alkalmával ott hagytam valahol, így hát nem tudok vele büszkélkedni... Sajnos. A Purple–t a mai napig imádom, nagy tisztelőjük vagyok."


DEEP PURPLE - Highway Star (az 1972-es Made In Japan koncertalbumról)


METAL CHURCH
The Dark (1986)


"A másik meghatározó lemez. A Deep Purple mellett ez a kazetta is előkerült ugyanattól a barátomtól, és nem hittem el hogy ilyen van. Az összes számot kívülről fújtuk halandzsa angollal! (nevet) Erről az a sztorim, hogy volt egy akkoriban komolynak számító kétkazettás marha nagy magnónk, és az általános suliba menet ordíttattuk az utcán, egy kis kólával a kezünkben, és marhára örültünk, hogy de jó zenét hallgatunk...

Az első gitáróráimon nem sokkal később a Start The Fire–t tanulgattuk, ez volt a nagy kérésem! (nevet) Nem is olyan régen egyébként meghallgattam a lemezt, és ugyanúgy tetszik. Imádom!"


METAL CHURCH - Start The Fire (az 1986-os The Dark albumról)


EDDA MŰVEK
13 (1992)


"Ezzel a lemezzel kezdődött az Eddánál a Kunos-korszak, ami sajnálatosan rövid ideig tartott. És ez volt az a lemez, ami végképp tutivá tette, hogy gitározni szeretnék. Óriási Kun Péter rajongó lettem. Teljesen előttem van, amikor ezt a lemezt először meghallgattam. Nyolcadikos lehettem talán, vagy még hetedikes, nem tudom, mindegy. Az akkori csömöri szomszéd srác hozta, hogy na ,ezt a kazit hallgassam meg, mert ez tuti lett. Azelőtt is hallgattunk Eddát, szerettem.

Szóval pont a Camping bringám láncát olajoztam, amikor megszólalt a Szellemvilág klasszikus refrénje... Nem is tudom, úgy 73-szor fordult meg egymásután a kazetta a magnóban! (nevet) Ez egy olyan Edda lemez, Kunos irgalmatlanul feelinges játékával, amit bármikor bárhol meg tudok hallgatni, mindig van kedvem hozzá.

Azóta is tart nálam a Kunos rajongás, egy hasonló Ibanez lóg is a falamon itthon! (nevet) Aztán tudjuk, hogy sajnos végződött a Kun Peti sztori, de ez már egy másik történet..."


EDDA MŰVEK - Szellemvilág (az 1992-es Edda 13 albumhoz)


HELLOWEEN
Live In The U.K. (1989)


"Olyan '93 tájékán lehetett, amikor megismertem a Helloweent. Hallottam róluk korábban is, képben voltam, de addig igazán soha nem merültem bele a zenéjükbe. Hozzám került ez a koncertlemez, és hirtelen könnybe lábadtak a szemeim is... Micsoda koncertfeeling, meg mekkora nóták! Kiske zseniális volt.

Nagyon tetszett az is, amikor Elvis nótát improvizáltak! (nevet) A Future World pedig még mindig ott van a legjobb nóták listámban. Úgyhogy ez a lemez is egy meghatározó történet volt számomra."


HELLOWEEN - Future World (az 1989-es Live In The U.K. albumról)

PANTERA
Vulgar Display Of Power (1992)


"Amikor ezt a lemezt meghallottam, már kellően el volt borulva az agyam, és már pengettem! (nevet) Úgy szólt, hogy azonnal erős fájások törtek rám, a hideg meg kirázott. Üveghang mániám egy része mindenképpen a Panterától ered. A középiskolában erre ráztuk a fejünket a műhelyes napokon, az oktató el is kobozta a magnónkat! (nevet)

Különösen az tetszik benne, hogy annyira kegyetlen szólókat nyomat Dime, hogy az hihetetlen. Meg ahogy kiszedték a ritmusgitárt alóluk, csak a basszus csörög irgalmatlanul. Nagyon tetszett ez akkoriban. Persze még most is mosolygok, mikor meghallgatom a lemezt. Utána sokáig követtem a Pantera munkásságát, szerettem őket..."


PANTERA - Mouth For War (az 1992-es Vulgar Display Of Power albumhoz)
"Igazából ez volt az az 5 lemez, ami nagyban meghatározta eddigi pályafutásomat, és ma is nagyon szívesen veszem elő őket, hogy nosztalgiázzak, és hogy eszembe jussanak a régi dolgok, amikor indult az egész balhé!" (nevet)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
2019. június 14. (péntek) 18:37

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő minden dalból. A 2015-ös bemutatkozó album folytatásának producere Tommy Henriksen volt, és ezúttal mindössze három feldolgozás született: Heroes (David Bowie), People Who Died (Jim Carroll Band), You Can't Put Your Arms Around A Memory (Johnny Thunder).  Alice Cooper: "Erre a lemezre mindannyian írtunk dalokat, Joe, Johnny, Tommy és jómagam is. Ettől függetlenül a Rise nem tér el teljesen az első Vampires album vonalától, ugyanakkor semmi máshoz nem hasonlítható, amiben valaha is részt vettem. Nagy különbség, hogy most egyik dalt sem próbáltam 'alice-esebbre' venni. Szerintem ezzel az albummal valóban megmutatjuk a Vampires valódi arcát, mert az első lemezzel elsősorban az elbukott rock'n'roll testvéreink előtt hajtottunk fejet."  ...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

SKILLET - Dupla dalpremier az augusztusi albumról: Anchor & Save Me
SKILLET - Dupla dalpremier az augusztusi albumról: Anchor & Save Me

Victorious címmel augusztus 2-án jelenik meg az új Skillet album, a 2016-os Unleashed lemez folytatása, amelyről az első előzetes dal, a szöveges videóval kísért Legendary után most...

BARONESS - Megjelent az új lemez, klippremier: Tourniquet
BARONESS - Megjelent az új lemez, klippremier: Tourniquet

Gold & Grey címmel a mai napon jelent meg a progos, sludge-os metalt játszó amerikai Baroness új albuma, a 2015-ös Purple lemez folytatása, és a monstre, 17 tételes albumhoz most egy...

INVADER - Szeptemberben új album, friss előzetes dal: Nem leszek
INVADER - Szeptemberben új album, friss előzetes dal: Nem leszek

Nem leszek címmel egy újabb albumelőzetes dallal jelentkezett a budapesti Invader. A heavy metal csapat következő albuma Valóságelvonó címmel érkezik majd szeptemberben, holnap pedig...

HATE - Albumpremier a lengyel extrém metal csapattól: Auric Gates Of Veles
HATE - Albumpremier a lengyel extrém metal csapattól: Auric Gates Of Veles

Auric Gates Of Veles címmel a mai napon jelent meg az extrém metalos lengyel Hate tizenegyedik albuma, a 2017-es Tremendum lemez folytatása, amelyet teljes egészében végig is hallgathatsz....

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS