MAGMA RISE - Saját szavaikkal a The Man In The Maze album

Pénteken koncert az amerikai Naammal a Trafikban

2013. június 5. (szerda) 17:03

A júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a doom vonalas Magma Rise új albuma, a The Man In The Maze, amely ráadásul a júniusi Hangpróbát is megnyerte.

A két egykori Mood zenész, Holdampf Gábor és Hegyi Kolos vezette csapat most pénteken élőben is bemutat néhány friss nótát a pszichedelikus, misztikus stoner rockot nyomató amerikai Naam előtt a budapesti Trafik Klubban.


A második Magma Rise albumon már egy új gitáros hallható, Herczeg Laci (Sunday Fury, Sedative Bang, Leukémia stb.), a dobos pedig továbbra is Bánfalvi Sanyi. A pénteki bulin fellép még a Room Of The Mad Robots és a Kilian.

A koncert Facebook oldala.


Az új Magma Rise albumról így írt a shockmagazin.hu:

"...ez itt még mindig a jól ismert Holdampf Gábor - Hegyi Kolos tengely, méltóságteljes pörgésben, kiegészülve a 'fiatalok' által a csapatba pumpált lendülettel. Ahol az izmosodást érzékelem, az általában a kivitelezés, vagyis maga a produkció.

A Hidasi Barna által jegyzett sound erényei teljében ábrázolja a gépezetet: vastagon, középen, ízlésesen szól minden, egyetlen zenész sem kényszerül kompromisszumra. Mindezt sikeresen fejeli meg a kvartett pályafutása legkerekebb dalaival, így a kilenc tétel végigmasírozása után minden fásultság nélkül indíthatjuk el újra a korongot.

A Magma Rise „titka" minden bizonnyal a szőrös emberek összegyűjtött tapasztalatában, és a szándék mögött feszülő intelligenciában rejlik, ha ugyan kell ilyesmit keresnünk..."


www.facebook.com/magmarise


Az új Magma Rise album dalainak bemutatására Holdampf Gábort és Hegyi Kolost kértük fel.MAGMA RISE (b-j):
Hegyi Kolos- gitáros
Bánfalvi Sándor - dobos
Holdampf Gábor - énekes/basszusgitáros
  Herczeg László - gitáros

 

THE MAN IN THE MAZE

Gábor: "Ez a szövegötlet és a cím adta meg az alapkoncepciót magához az egész lemezhez.

Egy navaho indián motívum neve, ez látható a lemez borítóján is. Az emberi életet jelképezi, mint egy labirintust, amelynek ha valaki elér a közepére, akkor ér véget az út, a falaknál, amelyek sorsfordító eseményeket jelentenek, vissza kell fordulni és új irányt kell keresni.

Kissé kibővítettem és leképeztem mindezt a mai korra, ahol olyan szinten és mértékben zúdul a nagyrész hamis és manipulatív információ az emberre, hogy az maga az őrület.

A cél, hogy folyamatosan rettegésben tartsák a társadalmat, mindig kell egy démonizált ellenségkép, persze hazug, előregyártott 'tényekkel' alátámasztva mindezt, amint az utólag mindig kiderül, csak az már senkit nem érdekel…

Egyik oldalon a manipulátorok, arányaiban kis létszámmal, de annál nagyon befolyással, a kiszolgálóikkal, akik minden jelentős véleményformáló helyen képviseltetve vannak, legyen az politika, kultúra, vagy bármi más, másik oldalon ott a teljesen elhülyített tömeg. Akik pedig megpróbálják esetleg a valóságot a maga undorító mivoltában leleplezni, az aztán megkapja a 'szokásos' jelzőik egyikét…Tökéletes rendszerszerű káoszt sikerült kiépíteni."


Kolos: "Az első nóták egyike volt, ami elkészült ehhez a lemezhez. Lendületes darab, benne egy izgalmas középrésszel. Kijelölte az utat a többi számnak. Itt főleg a középrész dallamra gondolok, mert aztán több számban is fontos szerepet kaptak ezek a fejbe beleégő dallamok... (nevet) - jól megszólamozva. Ha lesznek koncertek, ez biztos nagy zúzást eredményez majd! Dobolfó Sanyi őrületes tempót diktál!" (nevet)


MAGMA RISE - The Man In The Maze (a 2013-as albumról)

 A PART OF THE WORLD

Gábor: "Könyvpakolásnál találtam egy Márai könyvet, a Füveskönyvet, belenéztem, ott találtam egy 'Arról, hogy az ember része a világnak' című részt… Beleolvastam, ez indította el ezt a szöveget a maga útján, ez inspirált.

'Hús, vér és csontok, talán érzések elrejtve belül'  Arról, hogy tulajdonképpen nem egyszerű dolog értelmet találni annak, hogy milyen részét is képezed a világnak. Ami eszedbe jut, történik, az már rögtön múltidő..."


Kolos: "A 'sláger'! Legalábbis szerintünk. A nóta eredetileg tempósabb volt, próbán is mindig úgy játszottuk, de a felvételnél Sanyi isteni sugallatra hallgatva, visszarántotta a tempót, amitől még jobb lett az egész! Súlyos, magasztos nóta, a végén a 'gyémánttémával'! (nevet)

Lényeges megemlíteni, hogy ezt a lemezt az előzőtől eltérően egyben feljátszva rögzítettük Hidasi Barnával. Ez azt jelenti, hogy átcuccoltunk a Gazsikáék (Binder Gazsi) által kölcsönadott próbaterembe (köszi!), Barna bemikrofonozott, majd takjel nélkül feltoltuk az alapokat. Erre jöttek még gitárok, meg az éneksávok! 5 nap alatt meg is voltunk mindennel. Barna pedig tekert a végén egy bomba hangzású anyagot!" (nevet)

 

 

  

 

THE WAY IS THE WAY

Gábor: "Az 'Én vagyok az út' (a bibliai, krisztusi idézet) kissé átértelmezett formája. Maga az 'út' az út, maga a mindennapi körforgás, meg a kisebb nagyobb küzdelmek, nehézségek. Ebből áll az ember itt töltött ideje. 'Ez egy hosszú távú utazás a sár és az ég között'."


Kolos: "Egy jó kis zakatolós Gábor téma! Gőzmozdony középtempó, ikergitárok, együtténeklős verze. Minden klisénket belelőttük! (nevet) A lányom kedvenc énektémája ebben a dalban van. A múltkor fel kellett hívnunk Gábort, hogy elmondjuk neki, milyen szépen énekel!" (nevet)MAGMA RISE - The Way Is The Way (a 2013-as albumról)

 

 

40 MILLION YEARS RAIN


Gábor: "40 millió évig 'esett az eső', mire a Föld óceánjai létrejöttek… Nagyjából ennyi időre volna szükség ahhoz, hogy minden körülöttünk lévő mocskot elmosson egy tényleg 'kiadós' eső."


Kolos: "Ez a nóta - a címadóhoz hasonlóan - szintén a dalszerzési időszak elején készült, tehát a recept is hasonló, csak itt jóval lustább a tempó. Ahogy meglett az első riff, villámgyorsan összeállt az egész. Élőben iszonyatosan odasújt, fejek fognak gurulni!" (nevet)MAGMA RISE - 40 Million Years Rain (a 2013-as albumról)

 
 


FIVE


Gábor: "Ez volt a legelső dal, amely az előző lemez után elkészült, egy megosztott kislemezen ki is jött egy kis amerikai kiadónál, talán 300 példányban. Most újra feljátszottuk. A 4 fiúról, meg az apjukról szól, arról, hogy bármi történik, mi ott leszünk egymásnak, mert összetartozunk. Ez egy abszolút személyes szöveg. 'Ugyanazok az arcok, a kezek, ugyanaz a ragyogás a szemekben…' Szentimentális doom!" 


Kolos: "A fiam kedvence! Ez mindent elmond a dalról! (nevet) Régóta toljuk már a koncerteken is. Van is a Youtube-on egy olyan korai verzió, ahol a végén lévő szóló még nem volt megírva. Olyan is! (nevet) Gábor élete főműve amúgy a dal!"
MEET THE MOMENTS

Gábor: "Az életben van néhány óriási pillanat, nem sok, csak egy pár, amelyekre mindig jó visszaemlékezni, mert megismételhetetlenek, és nagy hatást gyakorolnak az emberre. Aztán van néhány óriási ember, akivel összehoz a sors, akikre jó emlékezni, mert megismételhetetlenek és nagy hatást gyakorolnak az életedre... (nevet) A dolgokról amiket az ember újra és újra felemleget..."


Kolos: "A megosztó nóta! (nevet) Ez kissé talán már túl dallamosra sikeredett. A munkacíme KolosBach volt… Ellenben Hegedűs Peti sógorom (zenekari sofőr, road, problémamegoldó) egyik kedvence az új anyagról… Azt szoktuk mondogatni, hogy az orosz piacot céloztuk meg ezzel a dallal, a főtéma tajgát idéző dallamai miatt!" (nevet)

 

MAGMA RISE - Meet The Moments (a 2013-as Szívemen a dal albumról)
VERTICAL TRUTH WITH HORIZONTAL LIES


Gábor: "Azokról, akik nap mint nap újra és újra eladnak, meg a cselédjeikről, a hálózatukról… csak a színek különböznek, legalábbis a szemünkben, mert a háttérben azok is teljesen összemosódnak már."


Kolos: "Ez lett kész utoljára. A lemez felvételekor nyerte el végső formáját, olyannyira, hogy a nyers felvételen hallatszik, ahogy Sanyika a szám végén megkérdezi, hogy 'Ennek így van vége?!'" (nevet)
MAGMA RISE - VERTICAL TRUTH WITH HORIZONTAL LIES (a 2013-as albumról)

STORM SWALLOWS


Gábor: "Nem sok jóval kecsegtet mindaz, ami a gyerekeidnek itt marad. Már az is óriási feladat, hogy meg tudd őket óvni mindattól, ami körülvesz minket.

Ez valahol megint 'családi' téma. Ha magunkra odafigyelünk, megadjuk utódainknak lelkileg is, illetve főleg úgy, azt amire szükségük van, akkor talán sikerül valamit elérni. De folyton résen kell lenni..."


Kolos: "Ezt a nótát még Misivel (Janó Misi ex-gitáros) kezdtük el írni, tehát kb. minimum 2 éves, és volt vagy 52 verziója... Csak a fődallam úszta meg az átalakításokat!

Egy lassú, meditatív darab. Bár már most megkaptuk, hogy nincs a lemezen egyetlen igazán lassú, doom dal sem. Legközelebb jobban igyekszünk majd belassulni!" (nevet)
BREAKING POINT


Gábor: "A korábban a címadó dal kapcsán említett 'falak'… Ezeknek neki kell ütközni és át kell élni, túl kell élni a sokkot, amit okoznak. Vagy arra a belső hangra figyelsz, amely az újrakezdést súgja, vagy arra, amely hagyná, hogy elvérezz…Van akinek sikerül elvágni a múlt béklyóit, hogy tovább tudjon lépni, van akinek csak az ereit sikerül..."


Kolos: "Progresszív doom! (nevet) Elég összetett a nóta szerkezetileg, legalábbis a mi mércénkkel mérve. Furfangos témák követik egymást, majd a végén beront a 'gyémánttéma' és gyönyörűen lezárja a lemezt, megnyugvást, és reményt hozva a hallgatóknak!" (nevet)

 

MAGMA RISE - Breaking Point (a 2013-as albumról)

 

 

 

Hozzászólások

[012308]
vinylfanatic
Ez egy nagyon jó anyag lett.Egyetlen baja van,hogy csak igénytelen nyomorult CD formátumban jelent meg.Ez az anyag vinyl megjelenésért kiállt!A borító szintén ezt támasztja alá.Tetszetős lett.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PROSECTURA - 30 éves a banda, novemberben jubileumi koncert jön
2019. augusztus 18. (vasárnap) 12:20

1989-ben alakult a Prosectura és ebből könnyedén kiszámolható, hogy az ország egyetlen önkéntes tűzoltó- és lendületzenekara éppen 30 éves. A csapat fennállásának eddigi legfontosabb koncertje, azaz a születésnapi bál a Dürer Kertben lesz, november 9-én. Vendégként az éppen negyedszázados Macskanadrág lép fel. "30 év... Aranylemezek, kurvák, kábítószer, fotómodellek, gigapartik... Egy zenekar 30 éve általában erről szól. Mi büszkén számolhatunk be több ezer fagyasztott hamburgerről benzinkúton, néhány lightos tanyabuliról Szekszárdon, valamint egy színpadra dobott bugyiról még '93 -ban a Fekete Lyukból, és persze pár sírva röhögős, ám szalonképtelen történetről fél-, vagy akár tök részegen! Rendkívül büszkék vagyunk magunkra, úgyhogy ünnepelni fogunk! Legszebb éveinket adtuk Nektek, ezért ünnepeljünk együtt november 9-én a Dürerben. Utána átvonulunk egy benzinkútra és behambizunk...

FOR THE FALLEN DREAMS - Last minute metalcore-zúzda a Dürer Kertben
FOR THE FALLEN DREAMS - Last minute metalcore-zúzda a Dürer Kertben

Egy elég súlyos last minute buli kerekedett a Dürer Kert 041 termébe augusztus 22-re, csütörtökre: 11 év után visszatér a michigani metalcore fogat, a For The Fallen Dreams, ráadásul...

MAGOR - Új dalok, vendégek és különleges látvány - szerdán a Barba Negra Trackben
MAGOR - Új dalok, vendégek és különleges látvány - szerdán a Barba Negra Trackben

A Magor zenekar éppen a harmadik nagylemezén dolgozik, az első önálló szabadtéri koncertjük pedig szerdán, augusztus 21-én lesz a Barba Negra Track kisszínpadán, a Phoenix RT...

GATE69 - Új videoklip a fiatal debreceni rocktriótól: Cold Coffee
GATE69 - Új videoklip a fiatal debreceni rocktriótól: Cold Coffee

A Cold Coffeee című dalhoz készült el a 2016-ban alakult debreceni Gate69 új videoklipje. Ez a szám a 2018 februárjában megjelent bemutatkozó EP-n szerepelt, a Hungry-n, április óta...

HÁRSH - Instrumentális post-rock, egy kis noise-zal, az első album: Vénkert
HÁRSH - Instrumentális post-rock, egy kis noise-zal, az első album: Vénkert

Vénkert címmel megjelent és végig is hallgatható az instrumentális post-rock trió, a 2016-ban alakult budapesti Hársh 8 tételes bemutatkozó albuma. "Egy 3 tagú, 2016-ban alakult pesti...

KÁRPÁTIA - Új album népzenei átdolgozásokkal, itt a Bujdosó II. lemez
KÁRPÁTIA - Új album népzenei átdolgozásokkal, itt a Bujdosó II. lemez

Megjelent és végig is hallgatható a Kárpátia új lemeze, a Bujdosók II, amelyet a Pittyendáré zenekar közreműködésével készítettek el. A CD megrendelhető a zenekar online...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS