STONE TEMPLE PILOTS - Per Weiland ellen, a volt énekes kifakadt

A Linkin Parkos Chesterrel dolgozik az STP

2013. május 25. (szombat) 08:17

A Stone Temple Pilots közismerten problémás ex-énekese, Scott Weiland rendesen berágott egykori társaira, akik a héten egy letölthető új dalt mutattak be az új frontemberrel, a Linkin Park éléről ismert Chester Benningtonnal. Weiland a Facebook oldalán üzent a rajongóinak:


"Akárcsak mindenki más, én is olvastam a zenekarom, a Stone Temple Pilots múlt hétvégi előadásáról egy új énekessel. Az igazat megvallva, ez meglepett. És fájt.

De a múlt hét végén fellépett csapat nem a Stone Temple Pilots volt, és helytelen volt részükről, hogy ezen a néven játszottak.

Először is, nincs jogi alapja annak, hogy STP-nek nevezzék magukat, mert én még mindig a zenekar tagja vagyok. És ami még fontosabb, nem is etikus a részükről, hogy a Stone Temple Pilots nevet használják, mert ez félrevezető és a bennünket megannyi éve követő sok millió rajongóval szemben nem is őszinte húzás.

Amikor önmagam turnéra indulok, azt sosem Stone Temple Pilots-ként teszem. Hanem Scott Weilandként. A rajongók megérdemlik, hogy tudják, mit is fognak látni.

Mint akármelyik bandánál, amelyik kiállta az idő próbáját és több, mint két évtizede zenél, az STP-nél is létezik egy különleges alkímia - négyen együtt többek voltunk, mint külön bármelyikünk. Szóval, ha a korábbi zenekari társaim egy új énekessel akarnak turnézni, az az ő előjoguk.

B...ttul nem érdekel, hogy minek hívják magukat, de az nem a Stone Temple Pilots.

Egyúttal elmondom nektek, a rajongóinknak, hogy a nyáron találkozunk az új turnén, ahol Scott Weilandként játszom a zenekarommal, a The Wildabouts-szal. De ne adjátok fel az STP-t. Én tudom, én sem adtam fel."


Csupán órákkal azelőtt, hogy Weiland levele felkerült a Facebook oldalára, híre ment, hogy a Stone Temple Pilots zenészei - Robert DeLeo basszer, Dean DeLeo gitáros és Eric Kretz dobos - pert indítottak Weiland ellen, mégpedig azt állítva, hogy elszabotálta a 20 éves jubileumi turnét azzal, hogy rendszeresen késett a bulikról és a promóciós fellépéseken nem mindig jelent meg.

Állításuk szerint Weiland nem volt hajlandó kommunikálni velük, így akarta tönkretenni a turnét. A kereset szerint jelentős lehetőségektől esett el emiatt a zenekar. Az STP tagjai szerint Weiland az új kislemezdal, a Chesterrel felvett Out Of Time megjelenését is igyekezett megakadályozni. Scott ügyvédje még az egyik jól ismert Los Angeles-i rádiót, a KROQ-t is felhívta, hogy amennyiben leadják a dalt, azzal megsértik Weiland jogait.


Chester Bennington a koncertezés mellett újabb dalokat is rögzít majd a Stone Temple Pilots-szal, de továbbra is a Linkin Park tagja, és együtt dolgozik társaival az új LP lemezen.A Stone Temple Pilots hivatalosan még februárban rúgta ki az énekest, persze nem először, ezt már 2002-ben is megtették, akkor fel is oszlott a csapat.
 

Hammer TV

 
L.A. GUNS - Új dal és klip Tracii Guns-éktól: Get Along
2021. október 24. (vasárnap) 17:11

Mint azt bizonyára tudod, jó ideig két L.A. Guns is létezett, a névhasználat joga miatt pedig pereskedés is folyt a Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította L.A. Guns között. Idén áprilisban az a megállapodás született, hogy Tracii Guns és Phil Lewis csapata használhatja az L.A. Guns nevet, Riley-ék pedig Riley's L.A. Guns néven és új logóval dolgozhatnak tovább. Tracii Guns-ék 2019-ben adták ki a The Devil You Know című lemezüket, 2020 tavaszán pedig egy Let You Know című új dallal jelentkeztek. Egy bő év is eltelt, mire kiderült, hogy a 2019-es lemez utódja mikor érkezik majd. A Checkered Past című új L.A. Guns lemez november 12-én jelenik meg, negyedik előzetesként pedig a klippel kísért Get Along dalt tették közzé. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Shane Fitzgibbon dobos játszik a bandában....

GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed
GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed

The Humming Mountain címmel egy öttételes EP-vel jelentkezik november 5-én a Gaahls Wyrd nevű csapat, amit a norvég black metal színtér egyik karakteres alakja, az ex-Gorgoroth és ex-God...

TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól
TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól

Vengeance címmel megjelent és végig is hallgatható az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, a címadó dalhoz pedig egy videó is született....

MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury
MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury

Forged In Metal címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett még tavasszal a power metalt nyomató göteborgi Manimal, azóta pedig az is kiderült, hogy az Armageddon című új albumuk...

THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!
THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!

Hiába futsz! címmel még februárban egy új dallal jelentkezett a dallamos punk rockot játszó egri The Wallkids, nemrég a hivatalos videó is elkészült a nótához. A Nádasi István,...

U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is
U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is

Game Over! címmel megjelent és végig is hallgatható az új U.D.O. album. Udo Dirkschneiderék 16 nótát sorakoztattak fel az alapverzióra, de a japán kiadáson van egy 17. is, a Wilder Life....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS