STONE TEMPLE PILOTS - Per Weiland ellen, a volt énekes kifakadt

A Linkin Parkos Chesterrel dolgozik az STP

2013. május 25. (szombat) 08:17

A Stone Temple Pilots közismerten problémás ex-énekese, Scott Weiland rendesen berágott egykori társaira, akik a héten egy letölthető új dalt mutattak be az új frontemberrel, a Linkin Park éléről ismert Chester Benningtonnal. Weiland a Facebook oldalán üzent a rajongóinak:


"Akárcsak mindenki más, én is olvastam a zenekarom, a Stone Temple Pilots múlt hétvégi előadásáról egy új énekessel. Az igazat megvallva, ez meglepett. És fájt.

De a múlt hét végén fellépett csapat nem a Stone Temple Pilots volt, és helytelen volt részükről, hogy ezen a néven játszottak.

Először is, nincs jogi alapja annak, hogy STP-nek nevezzék magukat, mert én még mindig a zenekar tagja vagyok. És ami még fontosabb, nem is etikus a részükről, hogy a Stone Temple Pilots nevet használják, mert ez félrevezető és a bennünket megannyi éve követő sok millió rajongóval szemben nem is őszinte húzás.

Amikor önmagam turnéra indulok, azt sosem Stone Temple Pilots-ként teszem. Hanem Scott Weilandként. A rajongók megérdemlik, hogy tudják, mit is fognak látni.

Mint akármelyik bandánál, amelyik kiállta az idő próbáját és több, mint két évtizede zenél, az STP-nél is létezik egy különleges alkímia - négyen együtt többek voltunk, mint külön bármelyikünk. Szóval, ha a korábbi zenekari társaim egy új énekessel akarnak turnézni, az az ő előjoguk.

B...ttul nem érdekel, hogy minek hívják magukat, de az nem a Stone Temple Pilots.

Egyúttal elmondom nektek, a rajongóinknak, hogy a nyáron találkozunk az új turnén, ahol Scott Weilandként játszom a zenekarommal, a The Wildabouts-szal. De ne adjátok fel az STP-t. Én tudom, én sem adtam fel."


Csupán órákkal azelőtt, hogy Weiland levele felkerült a Facebook oldalára, híre ment, hogy a Stone Temple Pilots zenészei - Robert DeLeo basszer, Dean DeLeo gitáros és Eric Kretz dobos - pert indítottak Weiland ellen, mégpedig azt állítva, hogy elszabotálta a 20 éves jubileumi turnét azzal, hogy rendszeresen késett a bulikról és a promóciós fellépéseken nem mindig jelent meg.

Állításuk szerint Weiland nem volt hajlandó kommunikálni velük, így akarta tönkretenni a turnét. A kereset szerint jelentős lehetőségektől esett el emiatt a zenekar. Az STP tagjai szerint Weiland az új kislemezdal, a Chesterrel felvett Out Of Time megjelenését is igyekezett megakadályozni. Scott ügyvédje még az egyik jól ismert Los Angeles-i rádiót, a KROQ-t is felhívta, hogy amennyiben leadják a dalt, azzal megsértik Weiland jogait.


Chester Bennington a koncertezés mellett újabb dalokat is rögzít majd a Stone Temple Pilots-szal, de továbbra is a Linkin Park tagja, és együtt dolgozik társaival az új LP lemezen.A Stone Temple Pilots hivatalosan még februárban rúgta ki az énekest, persze nem először, ezt már 2002-ben is megtették, akkor fel is oszlott a csapat.
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS