CSERESZNYE - Pénzgyártásról, sikerhajhászásról beszélt a hvg-nek

Lukácsék továbbra sem akarnak nyilatkozni, reagálni

2013. május 23. (csütörtök) 15:13

A májusi HammerWorldben jelent meg az első interjú a New Yorkba költözött egykori Tankcsapda gitárossal, Molnár Leventével, azaz Cseresznyével, aki egy Guns4Guns nevű új csapatot hozott össze a tengerentúlon.


Cserkó most a hvg.hu-nak is nyilatkozott a csapatról, és néhány mondattal a Tankcsapdára is kitért:hvg.hu: De végül elkészült pár szám, és az első videó is megjelent.

M.L.: Amit igazából Amerikában nem jelentettünk meg. Tulajdonképpen a dal poénnak indult, a videót minimális költségvetésből csináltuk, és csak azért hoztuk ki, hogy aki kíváncsi rám, az lássa, jól vagyok, zenélek. Facebookon, e-mailben ugyanis nagyon sokan kerestek, hogy mi van velem, mondjak valamit. Gondoltam ez a videó pont jó erre. Megmutatni: min is dolgozom most. Persze még az elején vagyunk az egész Gun4Gun sztorinak, még nagyon sok munka vár ránk.hvg.hu: Milyenek voltak a visszajelzések?

M.L.: Eddig teljesen pozitívak. Nagyon keményen dolgozunk, és a régi emberek biztatnak, visszavárnak. Szeretnék majd otthon is koncertezni, fesztiválokon, bárhol, ahol tudunk és meg tudjuk oldani, mert innen ez lényegesen nehezebb a távolság miatt. Idén ez már nyilván nem reális, de majd jövőre. Vannak persze rosszindulatú emberek is, akik, bárhogy is sül el ez a dolog, majd csak rázzák a fejüket, hogy "én megmondtam".

De nagyképűség nélkül mondhatom, én már bizonyítottam, és a lényeg, hogy zenéljek, amíg jól esik. Majd ha nem lesz jó, váltok. Nem akarom hajszolni a sikerességet abban az értelemben, ahogy a Csapda csinálja az elmúlt években, az csak a pénzgyártásról szól, tőlem ez a fajta mentalitás távol áll.hvg.hu: Hogy viselted a "szakítást" a Tankcsapdával? Közel 20 évig játszottatok együtt, túl vagy már rajta?

M.L.: Nem egyszerű kérdés... a fél életem benne van a zenekarban, nyilván ez egy folyamat. Emberileg a zenekarból egyáltalán nem hiányzik senki, a közönség miatt azonban rettenetes hiányérzetem van. Ez természetes. A jó oldalát nézem ennek is, megpróbálom ebből kihozni a legtöbbet. Elsőre elég ijesztő volt a dolog, de tudod: ami nem öl meg, az megerősít. Újjászülettem, azt gondolom, most sokkal erősebb vagyok és magabiztosabb.

Egy nagy zenekar tagjaként jóval másképp látja az ember a világot. Én most megtapasztalom ezt az átmenetet. Azt gondolom, hogy kellő inspiráció nélkül nehéz jó dalokat, szövegeket írni, most érzem megint, hogy milyen, amikor az énekes srác, aki az elején van az egésznek és bizonyítani akar, az mennyivel inspirálóbb, mint mikor sorozatgyártásban készíti az ember a lemezeket."


A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.


A hvg.hu megkereste a Tankcsapdát is, de ők ahogy eddig is tették, nem kívánnak nyilatkozni a múlttal kapcsolatban.

" Az együttes az ügyvédein keresztül arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy a zenekar életében bekövetkezett személyi változást  belső ügynek tekintik, amiről nem kívánnak nyilatkozni, "azonban a zenekar sikereiről és az elért eredményekről szívesen állnak a HVG és olvasói rendelkezésére".A III. Műszak blog még áprilisban készített egy interjút Lukáccsal és Sidivel, amelyben Cserkó is szóba került.


Nemrég debütált a New York-i Gun4Gun zenekar Dark Crown klipje, melyben Cseresznye tépi a húrokat. Mennyire kíséritek figyelemmel Cserkó zenei életútját? Tartjátok vele a kapcsolatot?


Lukács: Keserűséggel a hangomban kénytelen vagyok azt mondani, hogy mi tartanánk vele a kapcsolatot, de Levente néhány hónappal ezelőtt kijelentette, hogy csak az ügyvéde jelenlétében hajlandó velünk kommunikálni. Ez az ő kérése, amit maximálisan tiszteletben tartunk, ezért direkt módon nem kommunikálunk egymással. Fizetjük az ügyvédeinket, ők meg jól elbeszélgetnek egymással. (nevetés)

Sidi: A nótát természetesen láttuk, szerintem teljesen rendben van. Lukács: A dalt egyébként már jóval korábban is hallottuk mielőtt még a videoklip kijött volna.


Jövőbeli tervek?


Sidi: Szeretnénk jobban eladni magunkat. Vannak érdeklődők, nekem már 4000 Ft-ot is ajánlottak, tudom, hogy az összegekről nem illik beszélni, de ezúttal kivételt teszünk.

Lukács: Napi 4000 Ft-ért mindent bevállalunk. Lángra gyúlunk, ha kell. Aki olvassa majd ezt a beszélgetést, az keressen meg minket a www.barkinekeladjukmagunkat4000ftert.com-on, írja meg a feltételeket, küldje el a lóvét a számlánkra és már megyünk is! (nevetés)És komolyan?

Sidi: A jövő év nyilvánvalóan a 25 éves jubileumról fog szólni, aminek a tervezése már elkezdődött, de azért ne szaladjunk ennyire előre. Még a turné elején járunk, ami október elejéig el fog tartani, de még az év végén is lesz pár koncertünk.

Lukács: Ez az évünk, leszámítva az október közepétől november végéig tartó szünetet, a turnézásról szól. Rengeteg koncertünk lesz, rengeteg meghívásnak tudunk eleget tenni. Az év vége felé érezni lehet majd a jubileum előszelét, amely a rajongók számára is egyértelművé teszi, hogy mire számíthatnak a 25 éves évfordulótól, de addig szinte megállás nélkül koncertezünk.

A TCS interjút ide kattintva olvashatod el.
 


 
GUN4GUN (b-j):
Vajda Tamás - dobos
Sam Roon - basszusgitáros
Coy DeLuca - énekes
Cseresznye - gitáros


www.gunforgun.com

A Gun4Gun Facebook oldala


 

GUN4GUN - Dark Crown (az első dal és klip Cserkó új bandájától)

 


www.facebook.com/cseresznyeofficial

 

 

 

Hammer TV

 
L.A. GUNS - Új dal és klip Tracii Guns-éktól: Get Along
2021. október 24. (vasárnap) 17:11

Mint azt bizonyára tudod, jó ideig két L.A. Guns is létezett, a névhasználat joga miatt pedig pereskedés is folyt a Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította L.A. Guns között. Idén áprilisban az a megállapodás született, hogy Tracii Guns és Phil Lewis csapata használhatja az L.A. Guns nevet, Riley-ék pedig Riley's L.A. Guns néven és új logóval dolgozhatnak tovább. Tracii Guns-ék 2019-ben adták ki a The Devil You Know című lemezüket, 2020 tavaszán pedig egy Let You Know című új dallal jelentkeztek. Egy bő év is eltelt, mire kiderült, hogy a 2019-es lemez utódja mikor érkezik majd. A Checkered Past című új L.A. Guns lemez november 12-én jelenik meg, negyedik előzetesként pedig a klippel kísért Get Along dalt tették közzé. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Shane Fitzgibbon dobos játszik a bandában....

GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed
GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed

The Humming Mountain címmel egy öttételes EP-vel jelentkezik november 5-én a Gaahls Wyrd nevű csapat, amit a norvég black metal színtér egyik karakteres alakja, az ex-Gorgoroth és ex-God...

TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól
TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól

Vengeance címmel megjelent és végig is hallgatható az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, a címadó dalhoz pedig egy videó is született....

MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury
MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury

Forged In Metal címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett még tavasszal a power metalt nyomató göteborgi Manimal, azóta pedig az is kiderült, hogy az Armageddon című új albumuk...

THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!
THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!

Hiába futsz! címmel még februárban egy új dallal jelentkezett a dallamos punk rockot játszó egri The Wallkids, nemrég a hivatalos videó is elkészült a nótához. A Nádasi István,...

U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is
U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is

Game Over! címmel megjelent és végig is hallgatható az új U.D.O. album. Udo Dirkschneiderék 16 nótát sorakoztattak fel az alapverzióra, de a japán kiadáson van egy 17. is, a Wilder Life....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS