METALLICA - Lars Cannesban: "Ez őrület!"

Egyetlen filmre sem maradt ideje

2013. május 22. (szerda) 16:51

Szeptember 27-én lesz az amerikai premierje a Metallica 3D-s filmjének, amit Antal Nimród rendezett, és a filmőrült Lars Ulrich dobos felbukkant az idei Cannes-i filmfesztiválon, hogy egyrészt hírverést csapjon a Through The Never mozinak, másrészt, hogy az európai forgalmazásról tárgyaljon.


A Metallica hiperaktív dobosa interjút is adott a Vulture.com-nak:


Ez az első alkalom, hogy Cannesban jársz. Mik a benyomásaid?

"Ez őrület! Minden épp olyan, amilyennek gondoltam, csak tízezerszeresére nagyítva. Hatalmas, lenyűgöző! Minden valahogy fel van gyorsítva, minden fel van nagyítva és annyira gyors a pörgés. Az az egyetlen csalódás, hogy rá kellett jöjjek, két nap múlva úgy hagyom itt Cannest, hogy egyetlen filmet sem láttam.

Mint filmrajongót, aki szenvedélyesen szereti a mozit, ez kicsit csalódás, mert pár nappal ezelőtt még úgy ültem le a programmal, hogy megnézem Noah Baumbach új filmjét (Frances Ha), meg Lann Shelton új filmjét (Touchy Feely) és ezt a filmet is meg akarom nézni, most meg ugggghhh... Tegnap este meg akartam nézni Sofia filmjét (The Bling Ring). Még jegyem is volt rá.Mi történt?

"Mindig közbejön valami. Jön egy újabb vacsora, ahova el kell mennem, vagy valami interjú, amit meg kell csinálnom. Egyedül azt nem tudtam Cannesról, hogy ez lényegében mind üzlet. Amikor Cannesról hallasz, azt hallod, hogy a filmsztárok besétálnak a vörös szőnyegen. De valójában Cannes nem ilyen. Ez üzlet, finanszírozás, a szerződésekről szól és a forgalmazásról. A filmipar teljes infrastruktúrája itt van, és nem tudtam, hogy ez ezen a szinten mozog, noha valószínűleg én is ezért vagyok itt, ezért reptettek ide!" (nevet)Azt hittem, már megvan a forgalmazótok.

"Minden fontos területen független forgalmazóval dolgozunk. Amerikában a Picturehouse képvisel minket, a világ többi részén pedig az Exclusive Media. Ők úgy dolgoznak, hogy minden egyes területen felkutatják a legjobb lehetőséget és olyan emberekkel hoznak minket össze, akik értik a filmünket, akik értik, hogy mi is az a Metallica, hogy kik vagyunk. Minden terület más és más. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy függetlenként dolgozzunk.

A filmet is magunk finanszíroztuk. Nem kérünk pénzt, nem tartozunk senkinek, nincs szívességkérés, semmi ilyesmi. Annyira autonóm az egész, amennyire csak lehet, ami nyilvánvalóan egy óriási dolog. De épp emiatt, szükség van a mikromenedzselésre, sokkal inkább, mint ha átadnánk egyben az egészet valami cégnek."Azért dolgoztok így, hogy megtartsátok a kontrollt?


"Szeretjük ellenőrizni a dolgokat, igen! (nevet) Ugyanakkor, úgy vélem, hogy ebben van büszkeség is. Ez egy védekező mechanizmus. 2013-ban egy olyan helyzetben vagyunk, hogy minden, amit csináltunk, a miénk, minden lemez, minden maszter. Bármit is csinálunk, annak a joga nálunk marad. Azt teszünk vele, amit akarunk.

Sokan összetévesztik az ellenőrzést a kapzsisággal. És ez nem a kapzsiságról szól, nem az anyagiakról, sokkal inkább arról, hogy ha ott van valamin a Metallica felirat, akkor tudhatod, hogy az tőlünk származik. Ez ilyen egyszerű. Egyenesen a rajongók szemébe nézhetünk és azt mondhatjuk nekik, hogy 'a lehető legtöbbet hoztuk ki magunkból és ez egyenesen tőlünk jön, nektek'."Miért készült ez a film? Hiszen már volt egy dokufilmetek, a 2004-es Some Kind Of Monster.

"Egyre inkább arról van szó, hogy a Metallica szeret kilépni a komfortzónájából, amennyire csak lehet. És a filmkészítés egyértelműen ilyen tevékenység. De a filmek izgalmasak. A zene az életem, de a film a szenvedélyem. És több a barátom a filmvilágban, több az ismerősöm, mint a zenei világban, és több időt is töltök a filmes világban."


A teljes interjúhoz kattints ide!
 

Hammer TV

 
L.A. GUNS - Új dal és klip Tracii Guns-éktól: Get Along
2021. október 24. (vasárnap) 17:11

Mint azt bizonyára tudod, jó ideig két L.A. Guns is létezett, a névhasználat joga miatt pedig pereskedés is folyt a Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította L.A. Guns között. Idén áprilisban az a megállapodás született, hogy Tracii Guns és Phil Lewis csapata használhatja az L.A. Guns nevet, Riley-ék pedig Riley's L.A. Guns néven és új logóval dolgozhatnak tovább. Tracii Guns-ék 2019-ben adták ki a The Devil You Know című lemezüket, 2020 tavaszán pedig egy Let You Know című új dallal jelentkeztek. Egy bő év is eltelt, mire kiderült, hogy a 2019-es lemez utódja mikor érkezik majd. A Checkered Past című új L.A. Guns lemez november 12-én jelenik meg, negyedik előzetesként pedig a klippel kísért Get Along dalt tették közzé. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Shane Fitzgibbon dobos játszik a bandában....

GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed
GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed

The Humming Mountain címmel egy öttételes EP-vel jelentkezik november 5-én a Gaahls Wyrd nevű csapat, amit a norvég black metal színtér egyik karakteres alakja, az ex-Gorgoroth és ex-God...

TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól
TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól

Vengeance címmel megjelent és végig is hallgatható az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, a címadó dalhoz pedig egy videó is született....

MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury
MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury

Forged In Metal címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett még tavasszal a power metalt nyomató göteborgi Manimal, azóta pedig az is kiderült, hogy az Armageddon című új albumuk...

THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!
THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!

Hiába futsz! címmel még februárban egy új dallal jelentkezett a dallamos punk rockot játszó egri The Wallkids, nemrég a hivatalos videó is elkészült a nótához. A Nádasi István,...

U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is
U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is

Game Over! címmel megjelent és végig is hallgatható az új U.D.O. album. Udo Dirkschneiderék 16 nótát sorakoztattak fel az alapverzióra, de a japán kiadáson van egy 17. is, a Wilder Life....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS