METALLICA - Lars Cannesban: "Ez őrület!"

Egyetlen filmre sem maradt ideje

2013. május 22. (szerda) 16:51

Szeptember 27-én lesz az amerikai premierje a Metallica 3D-s filmjének, amit Antal Nimród rendezett, és a filmőrült Lars Ulrich dobos felbukkant az idei Cannes-i filmfesztiválon, hogy egyrészt hírverést csapjon a Through The Never mozinak, másrészt, hogy az európai forgalmazásról tárgyaljon.


A Metallica hiperaktív dobosa interjút is adott a Vulture.com-nak:


Ez az első alkalom, hogy Cannesban jársz. Mik a benyomásaid?

"Ez őrület! Minden épp olyan, amilyennek gondoltam, csak tízezerszeresére nagyítva. Hatalmas, lenyűgöző! Minden valahogy fel van gyorsítva, minden fel van nagyítva és annyira gyors a pörgés. Az az egyetlen csalódás, hogy rá kellett jöjjek, két nap múlva úgy hagyom itt Cannest, hogy egyetlen filmet sem láttam.

Mint filmrajongót, aki szenvedélyesen szereti a mozit, ez kicsit csalódás, mert pár nappal ezelőtt még úgy ültem le a programmal, hogy megnézem Noah Baumbach új filmjét (Frances Ha), meg Lann Shelton új filmjét (Touchy Feely) és ezt a filmet is meg akarom nézni, most meg ugggghhh... Tegnap este meg akartam nézni Sofia filmjét (The Bling Ring). Még jegyem is volt rá.Mi történt?

"Mindig közbejön valami. Jön egy újabb vacsora, ahova el kell mennem, vagy valami interjú, amit meg kell csinálnom. Egyedül azt nem tudtam Cannesról, hogy ez lényegében mind üzlet. Amikor Cannesról hallasz, azt hallod, hogy a filmsztárok besétálnak a vörös szőnyegen. De valójában Cannes nem ilyen. Ez üzlet, finanszírozás, a szerződésekről szól és a forgalmazásról. A filmipar teljes infrastruktúrája itt van, és nem tudtam, hogy ez ezen a szinten mozog, noha valószínűleg én is ezért vagyok itt, ezért reptettek ide!" (nevet)Azt hittem, már megvan a forgalmazótok.

"Minden fontos területen független forgalmazóval dolgozunk. Amerikában a Picturehouse képvisel minket, a világ többi részén pedig az Exclusive Media. Ők úgy dolgoznak, hogy minden egyes területen felkutatják a legjobb lehetőséget és olyan emberekkel hoznak minket össze, akik értik a filmünket, akik értik, hogy mi is az a Metallica, hogy kik vagyunk. Minden terület más és más. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy függetlenként dolgozzunk.

A filmet is magunk finanszíroztuk. Nem kérünk pénzt, nem tartozunk senkinek, nincs szívességkérés, semmi ilyesmi. Annyira autonóm az egész, amennyire csak lehet, ami nyilvánvalóan egy óriási dolog. De épp emiatt, szükség van a mikromenedzselésre, sokkal inkább, mint ha átadnánk egyben az egészet valami cégnek."Azért dolgoztok így, hogy megtartsátok a kontrollt?


"Szeretjük ellenőrizni a dolgokat, igen! (nevet) Ugyanakkor, úgy vélem, hogy ebben van büszkeség is. Ez egy védekező mechanizmus. 2013-ban egy olyan helyzetben vagyunk, hogy minden, amit csináltunk, a miénk, minden lemez, minden maszter. Bármit is csinálunk, annak a joga nálunk marad. Azt teszünk vele, amit akarunk.

Sokan összetévesztik az ellenőrzést a kapzsisággal. És ez nem a kapzsiságról szól, nem az anyagiakról, sokkal inkább arról, hogy ha ott van valamin a Metallica felirat, akkor tudhatod, hogy az tőlünk származik. Ez ilyen egyszerű. Egyenesen a rajongók szemébe nézhetünk és azt mondhatjuk nekik, hogy 'a lehető legtöbbet hoztuk ki magunkból és ez egyenesen tőlünk jön, nektek'."Miért készült ez a film? Hiszen már volt egy dokufilmetek, a 2004-es Some Kind Of Monster.

"Egyre inkább arról van szó, hogy a Metallica szeret kilépni a komfortzónájából, amennyire csak lehet. És a filmkészítés egyértelműen ilyen tevékenység. De a filmek izgalmasak. A zene az életem, de a film a szenvedélyem. És több a barátom a filmvilágban, több az ismerősöm, mint a zenei világban, és több időt is töltök a filmes világban."


A teljes interjúhoz kattints ide!
 

Hozzászólások

[012246]
Detomasso
Kirk-et pedig a F1 közvetítésben (Abu Dhabi) lehetett látni...ő a szörnyek és a kocsik rajongója.
[012243]
kaida
Jól mondod, de szerintem amilyen "tempóban" dolgoznak az albumon....
[012240]
ElMahico
Ezért nem hallunk semmit az új albumról! Jó, hogy készül(t) ez a film (-főleg, hogy A.Nimród rendezi), de jó lenne már végre infókat kapni a 10. stúdió albumról! Már öt év eltelt megint a DM-óta, Mustaine 3 albumot megjelentet ezalatt!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS