VICIOUS RUMORS - Ma este a Circle II Circle társaságában Budapesten

Nagyszabású power metal ünnep a Club 202-ben

2013. május 20. (hétfő) 08:38

A győri Thornwill egy súlyos zombitámadás miatt nem lehet ott a hétfőn, május 20-án, a Club 202-ben megrendezésre kerülő power metal ünnepen, helyettük a nemrég egy új stúdióalbummal jelentkezett Ozirisz lép fel, olyan lengendás csapatok társaságában, mint a kaliforniai US power Vicious Rumors, vagy a Savatage egykori énekese, Zak Stevens vezette Circle II Circle.


A koncert Facebook oldala


A várható menetrend:

14.30 - Ozirisz
15.15 - Power
16.00 - Iron Knights
16.45 - The Order Of Chaos
17.30 - Demonlord
18.45 - Eternal Flight
19.30 - Nightmare
21.00 - Circle II Circle
23.00 - Vicious Rumors

A Pünkösd hétfőre szervezett egész napos power metal vigadalom alkalmával az európai színteret képviseli a három évtizedes múltra visszatekintő francia power metal banda, a Nightmare, továbbá a szintén francia Eternal Flight és a brit Iron Knights, míg a The Order of Chaos Kanadából érkezik. Az Ozirisz mellett két másik hazai csapat is szerepet kap, a Demonlord és a Power.


A koncert fő attrakciója az 1979 óta működő Vicious Rumors lesz. San Francisco power metal királyai a nemrég Electric Punishment címmel kiadott tizenegyedik albumukkal érkeznek hozzák Budapestre, méghozzá egy különleges felállással, a családi problémák miatt távol maradó Brian Allen énekest ugyanis a Helstarból ismert James Rivera (Malice, ex-Seven Witches) helyettesíti, akit a 2006-os Warball albumon is hallhattunk. 


A Ghost címlapos májusi HammerWorldben egy interjú olvasható a Vicious Rumors gitárosával, Geoff Thorpe-pal, aki az új albummal kapcsolatos infók mellett a csapat távlatosabb terveiről is beszámolt:


"Jó három évtizede tolom már a metalt, egészen pontosan 33 évvel ezelőtt alakult meg a Vicious Rumors, és őszintén mondom, hogy az utóbbi 2-3 évünk volt az eddigi legsikeresebb. Mindig is a magunk útját jártuk, mindig széllel szemben, mindig is underground banda voltunk...

Voltak jó és pocsék periódusok, voltak tragédiák, én már tényleg mindent átéltem, de ilyen jól még sosem éreztem magam! Három év alatt három kiadvány, ráadásul ugyanazzal az énekessel... Ezt még annak idején Carl Albert barátommal (a VR zseniális énekese autóbalesetben hunyt el 1995 áprilisában - a szerk.) sem sikerült összehoznunk. De nem csak erről van szó.

A Razorback Killers lemez kiadását követően nyolc hónapon át turnéztunk, fesztiváloztunk, de már előtte is rengeteg bulink volt. Olyan aktív most a banda, mint még soha, ráadásul össze is értünk, megvan az a bombabiztos alap, amire lehet építeni. A Razorbackből vagy háromszor annyi fogyott, mint az elődjéből, a Warballból, és a koncertlemez is jobban ment, mint bárki is számított volna rá.

A rajongóktól is csak azt halljuk, hogy a Vicious Rumors újjászületett, és ez annyira jó érzés! Muszáj megemlítenem az SPV kiadót is, akik szívvel-lélekkel végzik a dolgukat. Tudjuk, milyen problémás manapság a kiadók dolga, épp ezért is becsülöm meg annyira azt a támogatást, amit tőlünk kapunk." VICIOUS RUMORS - Don't Wait For Me
(az 1990-es Vicious Rumors albumhoz - Carl Alberttel - RIP)


 


Meg is tudtok élni a zenélésből?

„Az azért nem ilyen egyszerű! (nevet) Briannek például három gyermeke van, és ahhoz, hogy eltartsa a családját, kell, hogy legyen egy biztos állása. Úgyhogy zsonglőrködik, ahogy mindannyian. Volt, hogy a többiek haza is repültek a bulik között, hogy tegyék a dolgukat, én meg  maradtam Európában.

Producerkedtem például egy német csapatnál, a Steel Engravednél. Ilyen típusú munkákat amúgy szívesen csinálnék még, mert nagyon élveztem, és úgy gondolom, hogy meg is van ehhez a kellő stúdiós tapasztalatom."Ha nem lenne a Vicious, akkor producerként tudnád elképzelni magad?


"Akár. De az is lehet, hogy keresnék valami olyan melót, ami nem jár túl sok erőlködéssel, és mellette, hobbiból csinálnék ezt-azt. Most éppen nagyon jól érzem magam a bőrömben, de voltak olyan időszakok, amikor azt kívántam, hogy bárcsak lennék inkább benzinkutas! (nevet) Mondjuk Hawaii szigetén, ahol születtem. És akkor a szabadidőmben csak szörföznék!" (nevet)Ehelyett itt van neked ez az elektromos büntetés, hogy az új albumcímet idézzem...


(nevet) „Pontosan! Ez az én keresztem, ez a mánia. Ezt igazából csak az érti, aki maga is zenél. Van ebben valami mágikus vonzerő, nem lehet abbahagyni. Nem a pénz, nem a hírnév miatt, hanem amiatt az érzés miatt, amit csakis a színpadon kaphatsz meg a rajongóktól. A Vicious Rumors létezése csakis nekik köszönhető. És ezt igyekszünk is meghálálni. A lemezekkel, a koncertekkel.

Semmit sem csinálunk félgőzzel. Mindent vagy semmit, nálunk ez az alapelv. Most is lesz vagy 50 koncertünk Európában, ősszel meg jön egy 5 hetes amerikai turné a Leatherwolf és a Seven Witches társaságában. De ez még nem minden. A fejemben pontosan megvan a terv a következő három lemezre is. Hat év - hat album. Most tartunk a felénél."


A teljes interjút megtalálod a májusi HammerWorldben.
 VICIOUS RUMORS - I Am The Gun (a 2013-as Electric Punishment albumhoz)"A szintén amerikai, Floridából érkező Circle II Circle az egykori Savatage frontember Zak Stevens saját zenekara, mely 2001 óta működik, és három év után idén adott ki ismét egy lemezt, Seasons Will Fall címen. A hattagú csapatból öt zenésznek az énekhangja is remek , így változatos és erőteljes produkcióra számíthatunk a prog/power és heavy metal elemeket is felvonultató bandától – valamint egy speciális Savatage programra is, melyet az Edge Of Thorns album megjelenésének húszéves jubileuma alkalmából adnak majd elő.


SAVATAGE - Edge Of Thorns (az idén 20 éves album)

CIRCLE II CIRCLE - Seasons Will Fall (a 2013-as Seasons Will Fall albumhoz)A két amerikai csapat mellett két francia és egy brit banda is Budapestre érkezik. A Nightmare révén a francia heavy metal színtér doyenjét láthatjuk a színpadon, hiszen a csapat még 1979-ben alakult, és anno a Def Leppard előtt adott koncertjeivel vált ismertté, még 1983-ban.

A brit újhullámos heavy metal Grenoble-i képviselői ugyan abbahagyták a közös zenélést 1987-ben, de 1999 óta ismét alkotnak, méghozzá az énekessé avanzsált egykori dobos, Jo Amore vezetésével. Azóta a banda többször szerepelt a Wacken Open Air Fesztiválon, és közösen turnézott a Blind Guardiannel és az After Foreverrel is – ezúttal a 2012-es Burden Of God című albumukat hozzák Budapestre.


Szintén Franciaországból érkezik a 2001-es alapítású Eternal Flight, melynek dallamos power metal muzsikája erőteljes riffeket, progresszív és emelkedett hangvételű zenei megoldásokat, valamint érzésekkel teli, széles orgánumú énekhangot kínál.

A londoni Iron Knights önmagát afféle vámpír brigádként jellemzi, zenéjük pedig biztosan elnyeri majd az Iron Maiden, vagy éppen a Judas Priest rajongóinak tetszését.

A kanadai The Order Of Chaos egy kicsit komorabb felfogásban játszik heavy, power és thrash metalt. Az idén 10 éves zenekar élén a rendkívül változatos és erőteljes énekhanggal rendelkező Amanda Kiernan áll, és a hazájában már népszerű csapat nálunk is egyre ismertebb: tavaly szeptemberben a Lillian Axe vendégeként ugyanis már játszottak a Club 202-ben.


A hat külföldi együttes mellett három magyar csapat is hozzájárul majd az est remek hangulatához. A több mint 15 éve működő Demonlord hazánk egyik legjobb power metal zenekara, mely a számtalan koncertnek és fesztivál fellépésnek köszönhetően jól ismert a műfaj hazai kedvelőinek körében. A Mosonmagyaróvárról érkező Power zenekar is friss lemezt tár majd a nagyérdemű elé: Tükrök című bemutatkozó albumuk nemrég jelent meg a HammerWorld extra CD-mellékleteként. Az utolsó pillanatban beugrott Ozirisz is új albumot mutat be hétfőn, a Calm And Silence korong szintén Hammer-mellékletként látott napvilágot.

Aki nem akar lemaradni a zenekarok egyikéről sem, érdemek korán érkeznie majd a Club 202-be, ahol már 14 órakor megnyitják a kapukat, így biztosak lehetünk benne, hogy egy nyakizmokat erősen igénybe vevő, egész napos power metal dózist vehetünk magunkhoz május 20-án." 

Hammer TV

 
L.A. GUNS - Új dal és klip Tracii Guns-éktól: Get Along
2021. október 24. (vasárnap) 17:11

Mint azt bizonyára tudod, jó ideig két L.A. Guns is létezett, a névhasználat joga miatt pedig pereskedés is folyt a Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította L.A. Guns között. Idén áprilisban az a megállapodás született, hogy Tracii Guns és Phil Lewis csapata használhatja az L.A. Guns nevet, Riley-ék pedig Riley's L.A. Guns néven és új logóval dolgozhatnak tovább. Tracii Guns-ék 2019-ben adták ki a The Devil You Know című lemezüket, 2020 tavaszán pedig egy Let You Know című új dallal jelentkeztek. Egy bő év is eltelt, mire kiderült, hogy a 2019-es lemez utódja mikor érkezik majd. A Checkered Past című új L.A. Guns lemez november 12-én jelenik meg, negyedik előzetesként pedig a klippel kísért Get Along dalt tették közzé. Phil Lewis énekes és Tracii Guns gitáros mellett Johnny Martin basszer, Ace Von Johnson gitáros és Shane Fitzgibbon dobos játszik a bandában....

GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed
GAAHLS WYRD - Dalpremier az ex-Gorgoroth vezér csapatától: The Seed

The Humming Mountain címmel egy öttételes EP-vel jelentkezik november 5-én a Gaahls Wyrd nevű csapat, amit a norvég black metal színtér egyik karakteres alakja, az ex-Gorgoroth és ex-God...

TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól
TWELVE FOOT NINJA - Új album és új videó az ausztráloktól

Vengeance címmel megjelent és végig is hallgatható az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, a címadó dalhoz pedig egy videó is született....

MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury
MANIMAL - Új dal és videó a göteborgi power metal négyestől: Chains Of Fury

Forged In Metal címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett még tavasszal a power metalt nyomató göteborgi Manimal, azóta pedig az is kiderült, hogy az Armageddon című új albumuk...

THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!
THE WALLKIDS - Klip is született a legutóbbi dalukhoz: Hiába futsz!

Hiába futsz! címmel még februárban egy új dallal jelentkezett a dallamos punk rockot játszó egri The Wallkids, nemrég a hivatalos videó is elkészült a nótához. A Nádasi István,...

U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is
U.D.O. - Végighallgatható a Game Over! című új lemez, a japán bónusznóta is

Game Over! címmel megjelent és végig is hallgatható az új U.D.O. album. Udo Dirkschneiderék 16 nótát sorakoztattak fel az alapverzióra, de a japán kiadáson van egy 17. is, a Wilder Life....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS