SEPTICFLESH - Kedden a Fleshgod Apocalypse-szel érkeznek Budapestre

A hazai The Konstellation is ott lesz a Club 202-ben

2013. május 20. (hétfő) 09:13

Tavaly nyáron a Behemoth és a Vader társaságában csupán egy rövidebb koncertet adott Budapesten a szimfonikus, atmoszférikus death metalt mesterien játszó görög SepticFlesh, május 21-én, azaz holnap (kedden) azonban főbandaként térnek vissza hozzánk, mégpedig a szimfonikus, technikás death metal vonalon szintén elsőrangú olasz Fleshgod Apocalypse társaságában.


A Club 202-ben megrendezésre kerülő koncerten fellép még a szimfonikus blacker holland Carach Angren, a melodikus thrash/death metalt játszó athéni Descending, valamint egy hazai banda, az új EP-n dolgozó death/black vonalas The Konstellation.


A koncert Facebook oldala


"Modern, szimfonikus és misztikus megközelítésben előadott, technikás extrém metal zenével várja május 21-án a Hammer Concerts a Club 202-be látogatókat. A görög SepticFlesh ezen az estén végre fő zenekarként, teljes hosszúságú műsorral szerepel, az olasz Fleshgod Apocalypse technikás felvezetését követően.

Bemelegítésként a holland Carach Angren misztikus black metal tételeit, a szintén görög Descending lendületes, technikás dallamos death metalját, valamint a hazai Konstellation death/black nótáit hallgathatjuk meg.


A SepticFlesh már 1990 óta tökéletesíti sajátos hangulattal bíró, szimfonikus elemekkel ötvözött extrém metal zenéjét. Bár 2003 és 2007 között az együttes nem működött, az azóta eltelt években két olyan albumot is letettek az asztalra, mely egyértelművé tette a műfaj követői számára: a komor hangulatú szimfonikus betéteket használó metal zenekarok közül a SepticFlesh az egyik legjobb.

Szándékuk komolyságát az is szemlélteti, hogy legutóbbi, 2011-es albumukon a szimfonikus betéteket a Prágai Filharmonikusokkal rögzítették. Producerként a Hypocrisy és Pain együttesekből jól ismert Peter Tägtgren működött közre. A Great Mass című lemez borítója is bemutatja az együttes koncepciójának különböző oldalait: olyan antik görög szoborfigurákat látunk, melyek kicsavarodott, nyugtalanító pozícióban vannak ábrázolva. A nemes márvány és a nyers hús párosítása is jelképezi azt a feszítő kettősséget, mely a SepticFlesh komolyzenei eszközökkel és a heavy metal hagyományos hangszereivel előadott, extrém énekhangokkal betetőzött tételeit is áthatja.

Fantázia és valóság, rend és káosz, istenek és démonok egyszerre vannak jelen – mind ugyanazon az emberi elme szüleményei. A nemrég korai albumait újra kiadó SepticFlesh utoljára tavaly nyáron járt Budapesten, méghozzá a Behemoth és a Vader társaságában, de akkor csak egy rövidebb koncertet volt lehetőségük adni – most az este fő fellépőjeként végre teljes műsorral állnak színpadra.


A túra másik meghatározó zenekara, a Fleshgod Apocalypse több ponton is kapcsolódik a headlinerhez, egyrészt szintén technikás, szimfonikus elemekkel tűzdelt death metalt játszanak, másrészt augusztusra várható új albumuk egy görög témát, a knosszoszi labirintus mítoszát idézi fel. 


'Elsősorban a filológiai szempontra koncentráltunk, és egy roppant mániákus, valamint alapos kutatás nyomán sikerült a mai időkre érvényes metaforákat megalkotnunk, hiszen a labirintus jól példázza annak vég nélküli keresését, hogy valójában kik is vagyunk'  - mondta el az egyelőre cím nélküli lemez kapcsán Tommaso Ricardi énekes-gitáros.
 


FLESHGOD APOCALYPSE - The Forsaking (a 2011-es Agony albumhoz)


 


A holland Carach Angren zenéje inkább legendákon, szellemtörténeteken alapul, amit már az is jól érzékeltet, hogy a Vasgádorost jelentű nevük szindarinul van - vagyis a Gyűrűk Ura alkotójaként ismert J.R.R. Tolkien által kitalált tünde nyelven.


Fellép egy másik görög csapat is az est folyamán, a Descending, akik modernebb, lendületes stílusban játsszák a dallamos death metalt. Stílusukat a soron következő koncertekre beugró gitáros személye is körülírja: a turnén ugyanis a Suicidal Angels-ből már ismert gitáros, Panos Spanos játszik majd velük.


Május 21-én a négy külföldi csapathoz egy ígéretes hazai formáció, a The Konstellation is csatlakozik: a death/black vonalas banda első stúdiólemeze tavaly decemberben jelent meg Order Of The Universe címmel, és már javában dolgoznak egy III címet viselő új EP-n. The Anger Source című számukkal nemrég a brit Terrorizer magazin Beast From The East mellékletére is felkerültek, és ehhez a dalhoz hamarosan egy videóklip is készül."www.septicflesh.com

www.fleshgodapocalypse.com

www.carach-angren.nl

www.thedescending.eu


www.facebook.com/TheKonstellation


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS