VICIOUS RUMORS - Hétfőn Budapesten lép fel a US power alapcsapat

Nagyszabású power metal ünnep lesz a Club 202-ben

2013. május 19. (vasárnap) 10:15

A győri Thornwill egy súlyos zombitámadás miatt nem lehet ott a hétfőn, május 20-án, a Club 202-ben megrendezésre kerülő power metal ünnepen, helyettük a nemrég egy új stúdióalbummal jelentkezett Ozirisz lép fel, olyan lengendás csapatok társaságában, mint a kaliforniai US power Vicious Rumors, vagy a Savatage egykori énekese, Zak Stevens vezette Circle II Circle.


A koncert Facebook oldala


A Pünkösd hétfőre szervezett egész napos power metal vigadalom alkalmával az európai színteret képviseli a három évtizedes múltra visszatekintő francia power metal banda, a Nightmare, továbbá a szintén francia Eternal Flight és a brit Iron Knights, míg a The Order of Chaos Kanadából érkezik. Az Ozirisz mellett két másik hazai csapat is szerepet kap, a Demonlord és a Power.


A koncert fő attrakciója az 1979 óta működő Vicious Rumors lesz. San Francisco power metal királyai a nemrég Electric Punishment címmel kiadott tizenegyedik albumukkal érkeznek hozzák Budapestre, méghozzá egy különleges felállással, a családi problémák miatt távol maradó Brian Allen énekest ugyanis a Helstarból ismert James Rivera (Malice, ex-Seven Witches) helyettesíti, akit a 2006-os Warball albumon is hallhattunk. 


A Ghost címlapos májusi HammerWorldben egy interjú olvasható a Vicious Rumors gitárosával, Geoff Thorpe-pal, aki az új albummal kapcsolatos infók mellett a csapat távlatosabb terveiről is beszámolt:


"Jó három évtizede tolom már a metalt, egészen pontosan 33 évvel ezelőtt alakult meg a Vicious Rumors, és őszintén mondom, hogy az utóbbi 2-3 évünk volt az eddigi legsikeresebb. Mindig is a magunk útját jártuk, mindig széllel szemben, mindig is underground banda voltunk...

Voltak jó és pocsék periódusok, voltak tragédiák, én már tényleg mindent átéltem, de ilyen jól még sosem éreztem magam! Három év alatt három kiadvány, ráadásul ugyanazzal az énekessel... Ezt még annak idején Carl Albert barátommal (a VR zseniális énekese autóbalesetben hunyt el 1995 áprilisában - a szerk.) sem sikerült összehoznunk. De nem csak erről van szó.

A Razorback Killers lemez kiadását követően nyolc hónapon át turnéztunk, fesztiváloztunk, de már előtte is rengeteg bulink volt. Olyan aktív most a banda, mint még soha, ráadásul össze is értünk, megvan az a bombabiztos alap, amire lehet építeni. A Razorbackből vagy háromszor annyi fogyott, mint az elődjéből, a Warballból, és a koncertlemez is jobban ment, mint bárki is számított volna rá.

A rajongóktól is csak azt halljuk, hogy a Vicious Rumors újjászületett, és ez annyira jó érzés! Muszáj megemlítenem az SPV kiadót is, akik szívvel-lélekkel végzik a dolgukat. Tudjuk, milyen problémás manapság a kiadók dolga, épp ezért is becsülöm meg annyira azt a támogatást, amit tőlünk kapunk." VICIOUS RUMORS - Don't Wait For Me
(az 1990-es Vicious Rumors albumhoz - Carl Alberttel - RIP)


 


Meg is tudtok élni a zenélésből?

„Az azért nem ilyen egyszerű! (nevet) Briannek például három gyermeke van, és ahhoz, hogy eltartsa a családját, kell, hogy legyen egy biztos állása. Úgyhogy zsonglőrködik, ahogy mindannyian. Volt, hogy a többiek haza is repültek a bulik között, hogy tegyék a dolgukat, én meg  maradtam Európában.

Producerkedtem például egy német csapatnál, a Steel Engravednél. Ilyen típusú munkákat amúgy szívesen csinálnék még, mert nagyon élveztem, és úgy gondolom, hogy meg is van ehhez a kellő stúdiós tapasztalatom."Ha nem lenne a Vicious, akkor producerként tudnád elképzelni magad?


"Akár. De az is lehet, hogy keresnék valami olyan melót, ami nem jár túl sok erőlködéssel, és mellette, hobbiból csinálnék ezt-azt. Most éppen nagyon jól érzem magam a bőrömben, de voltak olyan időszakok, amikor azt kívántam, hogy bárcsak lennék inkább benzinkutas! (nevet) Mondjuk Hawaii szigetén, ahol születtem. És akkor a szabadidőmben csak szörföznék!" (nevet)Ehelyett itt van neked ez az elektromos büntetés, hogy az új albumcímet idézzem...


(nevet) „Pontosan! Ez az én keresztem, ez a mánia. Ezt igazából csak az érti, aki maga is zenél. Van ebben valami mágikus vonzerő, nem lehet abbahagyni. Nem a pénz, nem a hírnév miatt, hanem amiatt az érzés miatt, amit csakis a színpadon kaphatsz meg a rajongóktól. A Vicious Rumors létezése csakis nekik köszönhető. És ezt igyekszünk is meghálálni. A lemezekkel, a koncertekkel.

Semmit sem csinálunk félgőzzel. Mindent vagy semmit, nálunk ez az alapelv. Most is lesz vagy 50 koncertünk Európában, ősszel meg jön egy 5 hetes amerikai turné a Leatherwolf és a Seven Witches társaságában. De ez még nem minden. A fejemben pontosan megvan a terv a következő három lemezre is. Hat év - hat album. Most tartunk a felénél."


A teljes interjút megtalálod a májusi HammerWorldben.
 VICIOUS RUMORS - I Am The Gun (a 2013-as Electric Punishment albumhoz)"A szintén amerikai, Floridából érkező Circle II Circle az egykori Savatage frontember Zak Stevens saját zenekara, mely 2001 óta működik, és három év után idén adott ki ismét egy lemezt, Seasons Will Fall címen. A hattagú csapatból öt zenésznek az énekhangja is remek , így változatos és erőteljes produkcióra számíthatunk a prog/power és heavy metal elemeket is felvonultató bandától – valamint egy speciális Savatage programra is, melyet az Edge Of Thorns album megjelenésének húszéves jubileuma alkalmából adnak majd elő.


SAVATAGE - Edge Of Thorns (az idén 20 éves album)

CIRCLE II CIRCLE - Seasons Will Fall (a 2013-as Seasons Will Fall albumhoz)A két amerikai csapat mellett két francia és egy brit banda is Budapestre érkezik. A Nightmare révén a francia heavy metal színtér doyenjét láthatjuk a színpadon, hiszen a csapat még 1979-ben alakult, és anno a Def Leppard előtt adott koncertjeivel vált ismertté, még 1983-ban.

A brit újhullámos heavy metal Grenoble-i képviselői ugyan abbahagyták a közös zenélést 1987-ben, de 1999 óta ismét alkotnak, méghozzá az énekessé avanzsált egykori dobos, Jo Amore vezetésével. Azóta a banda többször szerepelt a Wacken Open Air Fesztiválon, és közösen turnézott a Blind Guardiannel és az After Foreverrel is – ezúttal a 2012-es Burden Of God című albumukat hozzák Budapestre.


Szintén Franciaországból érkezik a 2001-es alapítású Eternal Flight, melynek dallamos power metal muzsikája erőteljes riffeket, progresszív és emelkedett hangvételű zenei megoldásokat, valamint érzésekkel teli, széles orgánumú énekhangot kínál.

A londoni Iron Knights önmagát afféle vámpír brigádként jellemzi, zenéjük pedig biztosan elnyeri majd az Iron Maiden, vagy éppen a Judas Priest rajongóinak tetszését.

A kanadai The Order Of Chaos egy kicsit komorabb felfogásban játszik heavy, power és thrash metalt. Az idén 10 éves zenekar élén a rendkívül változatos és erőteljes énekhanggal rendelkező Amanda Kiernan áll, és a hazájában már népszerű csapat nálunk is egyre ismertebb: tavaly szeptemberben a Lillian Axe vendégeként ugyanis már játszottak a Club 202-ben.


A hat külföldi együttes mellett három magyar csapat is hozzájárul majd az est remek hangulatához. A több mint 15 éve működő Demonlord hazánk egyik legjobb power metal zenekara, mely a számtalan koncertnek és fesztivál fellépésnek köszönhetően jól ismert a műfaj hazai kedvelőinek körében. A Mosonmagyaróvárról érkező Power zenekar is friss lemezt tár majd a nagyérdemű elé: Tükrök című bemutatkozó albumuk nemrég jelent meg a HammerWorld extra CD-mellékleteként. Az utolsó pillanatban beugrott Ozirisz is új albumot mutat be hétfőn, a Calm And Silence korong szintén Hammer-mellékletként látott napvilágot.

Aki nem akar lemaradni a zenekarok egyikéről sem, érdemek korán érkeznie majd a Club 202-be, ahol már 14 órakor megnyitják a kapukat, így biztosak lehetünk benne, hogy egy nyakizmokat erősen igénybe vevő, egész napos power metal dózist vehetünk magunkhoz május 20-án." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS