INVADER - Öt lemez, ami megváltoztatta Hornyák Peti dobos életét

Az Iron Maidentől az AC/DC-ig

2013. május 19. (vasárnap) 17:37

Az 1971-es születésű Hornyák Péter régebben játszott a Senecában, majd a Wellingtonban, de igazából az 1998-ban újra beindított Ossianban ismerte és szerette meg őt a rockertábor.


Peti tavaly szeptember óta már nem tagja az Ossiannak, de jelenleg is nagyon aktív az Invader dobosaként. A budapesti heavy metal csapat gőzerővel dolgozik az új albumán, amelyről négy dalt már meg is lehet hallgatni, le lehet tölteni a hivatalos honlapon.


"Apukám a vendéglátóiparban dolgozott dobosként, így nálunk a zene szeretete és hallgatása mindennapos volt - mondja magáról a Solymáron élő Hornyák Peti. - Gyerekkoromban. legtöbbször Komár Laci és a Hungária szólt itthon. Ha a zenei ízlésemet nem is határozták meg ezek a muzsikák, az életemet mindenképpen megváltoztatták, hiszen úgy 8-9 évesen ezeket a lemezeket hallgatva jött a felismerés, hogy nekem is dobolnom kell! (nevet) A dobolás azóta is komoly szerepet játszik az életemben.

Ennyi év zenehallgatás után nem volt kis feladat csupán 5 lemezt kiemelni a palettáról, de megpróbáltam azokat összeszedni, amelyek mind a dobolásban, mind a zenei ízlésem részbeni kialakulásában szerepet játszottak, és így megváltoztatták az életemet... Az itt felsorolt albumok a mai napig kedvesek számomra, ezeket a dalokat, lemezeket a mai napig szívesen hallgatom."


www.facebook.com/Invaderzenekar

www.invader.hu


IRON MAIDEN
The Number Of The Beast (1982)
)

"Úgy 1985-86 körül jött az első igazi zenei csemege, az Iron Maiden! A faluban, ahol lakom, volt három srác - két gitáros és egy basszgitáros - akik akkor már nagy fiúk voltak, 18 fölött, én még csak 14. Dobost kerestek, és mivel hamar híre ment a faluban, hogy szívesen püfölöm a bőröket, egymásra is találtunk. Rögtön az első próbán az orrom alá dugták a Number Of The Beast lemezt azzal  hogy ők ilyesmi zenét szeretnének játszani. A Maiden azonnal magával ragadott, egyből az összes addigi Maiden lemezt hallani akartam!"


IRON MAIDEN - The Number Of The Beast (az 1982-es The Number Of The Beast albumhoz)


HELLOWEEN
Keeper Of The Seven Keys (1987)


"Pár évvel később, amikor még mindig csak ismerkedtem a rockzenével, belépett az életembe a Helloween, mégpedig a Keeper Of The Seven Keys album, ami teljesen letaglózott. Korábba neszembe sem jutott volna, hogy ilyen gyorsan is lehet dobolni meg gitározni! (nevet) Nem túl sok mindent tudtunk mi még akkor a rockzenéről, így aztán mindenféle okos dolgot kitaláltunk, hogy ez biztosan stúdiótrükk... (nevet) De nem az volt."


HELLOWEEN - I'm Alive (az 1987-es Keeper Of The Seven Keys albumról)


METALLICA
...And Justice For All (1988)


"A Helloween után jött a Metallica. Tudtam, hogy létezik a zenekar, de nem ismertem a zenéjüket, nem nagyon foglalkoztattak. Egyszer aztán focimeccs nézés céljából összegyűltünk páran, majd a meccs után, amikor már jól kibeszéltük a leseket és a gólokat, a házigazda azt javasolta, hogy hallgassunk egy kis zenét is... Be is tett valamit, és ez volt a Metallicától az ...And Justice For All lemez. Lars komplex dobjátéka, és azok a dalok egy teljesen új dimenziót nyitottak meg előttem..."


METALLICA - ...And Justice For All (az 1988-as ...And Justice For All albumról)


MÖTLEY CRÜE
Dr. Feelgood (1989)


"A Mötley Crüe-tól a Dr Feelgood... Az általam korábban hallgatott zenékhez képest ez egy teljesen új színfoltot képviselt. Épp egy kerti partin voltunk, és a szomszéd telken pár srác szalonnát sütve sörözgetett, és már vagy negyedjére szólt náluk ugyanaz a lemez... Már elsőre is tetszett, de amikor már többedjére hallgattam, kíváncsi lettem, hogy mi is szól... Na, ez volt a Dr. Feelgood! (nevet) Még ha nem is lett teljesen az én stílusom, arra mindenképpen rávilágított, hogy a rockzene nagyon sokrétű, nagyon is változatos."


MÖTLEY CRÜE - Kickstart My Heart (az 1989-es Dr. Feelgood albumhoz)

AC/DC
Dirty Deeds Done Dort Cheap (1976)


"És végül, de korántsem utolsó sorban, jött az AC/DC-től a Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Annak ellenére, hogy az eddig felsoroltakhoz képest ez a banda komolyabb múlttal rendelkezik, időben mégis az AC/DC talált meg legkésőbb. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen - a szó nemes értelmében - is lehet dögös, húzós, lendületes rockzenét játszani.

Összességében örülök annak, hogy ezekkel a lemezekkel, zenekarokkal egymásra találtunk. Többek között ezeknek az albumoknak köszönhető, hogy a rock mellett tettem le a voksom. Jól tettem!" (nevet)


AC/DC - Problem Child (az 1976-os Dirty Deeds Done Dort Cheap albumról) 

Hammer TV

 
THULCANDRA - Hat év után új album jön, itt a harmadik dal: Scarred Grandeur
2021. október 27. (szerda) 14:36

A Dying Wish címmel pénteken jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a Scarred Grandeur dal. Thulcandra: "Egy hátborzongatóan hideg dallamokkal, jeges vibrálással és a svéd legenda, Dan Swanö által az Unisound stúdióban készített produkcióval térünk vissza! A hat év utáni első albumon a tiszta black & death metal esszenciáját ünnepeljük, minden eddiginél több ikergitárral és blastbeatekkel. Az A Dying Wish megjelenését követően Európa-turnéra indulunk majd, hogy alaposan megzúzzunk minden hűséges rajongónkat és támogatónkat." A többek között az Obscurából és a Death DTA-ből ismert Stefan Kummerer csapata eredetileg még 2003-ban alakult, de egy sajnálatos haláleset miatt csak 2008-ban éledt újjá a csapat. A Thulcandrához 2014-ben csatlakozott Erebor dobos (Secrets Of The Moon,...

STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában
STAR ONE - Tony Martin és Roy Khan énekel a februárban érkező album első epikus dalában

Arjen Lucassen (Ayreon) prog metal projektje, Star One egy új albummal jelentkezik február 18-án, a Revel In Time lemez első előzeteseként pedig már itt is van a Lost Children Of The...

RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream
RIVERSIDE - Új klipes dallal jelentkezett a lengyel prog rock csapat: Story Of My Dream

Story Of My Dreams címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a a lengyel prog rock mester Riverside, mégpedig a zenekar húsz éves jubileuma alkalmából. A születésnapra két...

CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar
CIRCUS OF POWER - Új dal Danko Jones-szal és a Junkyard énekesével: Working Class Superstar

Working Class Superstar címmel egy új dallal jelentkezett a legendás New York-i dirty, motoros rocker Circus Of Power. Az új nótában vemdégeik is vannak: Danko Jones és David Roach, a...

DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"
DAVID ELLEFSON - "Májusban még attól is stresszeltem, hogy bemenjek egy Starbucksba"

A Talk Toomey podcast vendégeként a Megadethből tavasszal kitett David Ellefsont többek között arról is megkérdezte Joshua Toomey, hogy izgult-e a reakciók miatt, miután májusban...

THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS