AS I LAY DYING - A védőügyvéd szerint a szteroidok tehetnek mindenről

A 77 kilós srácból közel mázsás izompacsirta lett

2013. május 18. (szombat) 06:44

A gyilkosságra való felbujtás vádjával május 2-án őrizetbe vett As I Lay Dying frontember, Tim Lambesis ügyében tegnap újabb meghallgatást tartott a bíróság, amelynek során a 3 millió dolláros óvadékot 2 millió dollárra mérsékelték.

Lambesis védőügyvédje 250 ezer dolláros óvadékot javasolt. Az énekes családja nem tudja kifizetni a bíróság által meghatározott összeget, így Lambesis továbbra is rács mögött marad.

Amennyiben szabadlábra helyezték volna, GPS-követőt kapott volna, és bevonták volna az útlevelét is, hogy biztosan ne tudjon eltűnni, továbbá a válófélben lévő feleségével és adoptált gyermekeikkel sem vehette volna fel a kapcsolatot. Amennyiben az eljárás során Lambesist bűnösnek találják, akár 9 évet is kaphat. Az énekes letartóztatása miatt az As I Lay Dying kénytelen volt lemondani az amerikai turnét, amelyen a Killswitch Engage társaságában játszottak volna.


A vád szerint Lambesis az edzőteremben mondta el valakinek, hogy felesége halálát akarja. Később egy magát bérgyilkosnak mondó álruhás nyomozó megkérdezte a zenészt, hogy valóban azt akarja, hogy a felesége meghaljon, mire Lambesis így felelt: 'Igen, ezt akarom'. Ezek után át is adott neki ezer dollár előleget egy borítékban, részletes instrukciókkal.

A borítékban ott volt a felesége fotója, címe, valamint a kapukód, de még azok az időpontok is, amikor a tettre sor kerülhet. Ezekben az időpontokban a házaspár három adoptált gyermeke Timnél lett volna, ez szolgált volna a zenész számára alibiként. Lambesis felesége még tavaly szeptemberben adta be a válókeresetet. 


Tim Lambesis védőügyvédje, Tom Warwick a tegnapi meghallgatás során úgy fogalmazott, hogy védence szteroid-használata a hibás. Az utóbbi években magát igen komolyan kigyúrt Lambesisnek az ügyvéd szerint jelenleg elvonási panaszai is vannak.

Warwick szerint az "edzőtermi kultúra" vezetett oda, hogy a keresztény metalcore banda énekesének nem csupán a testi adottságai változtak meg az elmúlt időszakban, hanem mentális állapota is módosult.


"Már nem volt ugyanaz a személy. Ingerlékeny lett, és Istentől is elfordult."


Lambesis eleinte csak kiegészítőket szedett, majd szteroidokat is, a 77 kilós testsúlya így közel 100 kilósra változott.

"Ez egy szörnyű tragédia - fogalmazott Warwick. - Egy nagyon kedves, gondoskodó ember volt korábban. A régi énjének vissza kell térnie."

Lambesis jelenleg teljes elszigeteltségben van a rács mögött, de egy börtönlelkész is segít neki feldolgozni a történteket.


A helyettes kerületi ügyész szerint Lambesis meg sem hökkent, amikor a magát bérgyilkosnak kiadó nyomozó azt mondta, hogy a felesége meggyilkolása 20 ezer dollárjába fog kerülni.
"Nagyon is ki akarta ezt fizetni" - mondta Claudia Grasso.


Lambesis másik védőügyvédje korábban "mocskos, szemét átverésnek" nevezte a történteket, és azt sem tartotta kizártnak, hogy ebben az énekes feleségének családja is érintett lehet, mondván, hogy tudomása szerint Meggan testvére seriffhelyettes San Diego-ban.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS