WHITESNAKE - Coverdale az új dupla koncert CD-ről

Karácsonyra is vannak terveik

2013. május 10. (péntek) 08:21

A David Coverdale vezette Whitesnake ugyan pár hete adta ki a Made In Japan DVD-jét, azonban még egy koncertanyag érkezik tőlük, egy dupla CD Made In Britain - The World Record címmel.

Az Európában július 5-én boltokba kerülő anyag a 35 országot érintő Forevermore World Tour 2011 során került rögzítésre. A 96 állomásos turné minden buliját felvette a legendás csapat, így aztán a koncertlemez összeállítása nem lehetett egy könnyű feladat.


"A japán DVD-kiadvány eredetileg nem szerepelt a terveink között - mondta Coverdale a két élő anyag kapcsán. - A Loud Park fesztivál főbandájaként léphettünk fel, és mivel 1984 óta nem szerepeltünk headlinerként japán fesztiválon, ez komoly bulinak ígérkezett. Nagylelkű ajánlatot kaptunk, és azt is megkérdezték, hogy rögzíthetnének-e három dalt egy tévéműsor részére.

Ebbe bele is egyeztünk, majd a társproducereimmel, Doug Aldrich gitárossal és Michael McIntyre-rel megkevertünk három dalt. Miután megnéztük a videófelvételt, mind megőrültünk, annyira fantasztikus volt. Át is küldettük az egész felvételt, és annak alapján úgy gondoltuk, hogy ez remek folytatása lehetne a Still Of The Night DVD-nek.

Ami pedig a Made In Britain CD-t illeti, az egy másfajta hangzásélményt kínál. A Made In Japan inkább amolyan filmzene, a bónuszokat pedig a színpad mögötti jelenetek, a japán bulik előtti beállásokon készült felvételek teszik ki. Például ahogy kipróbáljuk a Forevermore albumos Good To Be Bad és Tell Me How dalok unplugged verzióit. Ilyesmit normális esetben nem nagyon hallani tőlünk.

Ez tehát két teljesen eltérő projekt. Az első CD-re a kilenc teltházas brit buliról válogattunk dalokat, a másodikra, a The World Recordra pedig különféle városokból, Oslóból, Sao Paulo-ból, Buenos Aires-ből, Rio-ból.

Remélhetőleg Karácsonyra ki tudunk hozni egy limitált példányos Box Set-et is, aminek Forevermore - The Complete Collection lesz a címe. Abban minden benne lesz, ami kapcsolódik a Forevermore lemezhez, plusz extra dalok, eltérő mixelésű verziók, akusztikus változatok és színpad mögötti felvételek is helyet kapnak benne."


A Tommy Aldridge dobossal megerősített Whitesnake a nyár elején ismét Európában fog koncertezni, de hazai koncertben nem érdemes bízni, viszont június 14-én Belgrádban, 15-én Zágrábban vagy 16-án Pozsonyban el lehet csípni Coverdale mestert és csapatát.


 


WHITESNAKE - Made In Britain előzetes

A David Coverdale énekes, Doug Aldrich és Reb Beach gitárosok, Michael Devin basszer, Briian Tichy dobos és Brian Ruedy billentyűs felállásban koncertezett Whitesnake új dupla koncert CD-jének dallistája így fest:

Disc 1 - Made In Britain
01. Best Years
02. Give Me All Your Love Tonight
03. Love Ain't No Stranger
04. Is This Love
05. Steal Your Heart Away
06. Forevermore
07. Love Will Set You Free
08. My Evil Ways
09. Fare Thee Well
10. Heart Of The City
11. Fool For Your Loving
12. Here I Go Again
13. Still Of The Night


Disc 2 - The World Record
01. Bad Boys
02. Slide It In
03. Lay Down Your Love
04. Pistols At Dawn
05. Snake Dance
06. Can You Hear The Wind Blow
07. Fare Thee Well
08. One Of These Days
09. The Badger
10. The Deeper The Love
11. Soldier Of Fortune
12. Burn / Stormbringer
13. Ain't Gonna Cry No More (akusztikus - japán bónusz)
Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS