SLAYER - Jeff halálának hivatalos oka

Tom Araya és Kerry King a Slayer honlapon emlékezett meg Jeffről

2013. május 10. (péntek) 06:05 | utoljára módosítva: 2013. május 10. (péntek) 07:05

A Slayer honlapján megjelent információ szerint Jeff Hanneman gitáros halálának hivatalos oka alkohol okozta májzsugor volt, azonban sem Jeff, sem a hozzá közel állók nem tudták, hogy ennyire komoly a májkárosodása. Az a teória tehát nem helytálló, hogy májátültetésre várt, súlyos egészségi állapotáról Jeff is csak az utolsó napokban értesült. Ő maga is úgy érezte, hogy egyre jobban van, és nagyon várta, hogy nekiláthasson az új Slayer album munkálatainak.


Kerry King és Tom Araya, valamint Jeff családja és közeli barátai még ebben a hónapban szeretnének egy nyilvános megemlékezést tartani, megünnepelni Jeff Hanneman életét.


A nyáron Európában turnézik majd a Slayer, nálunk a Hegyalja fesztiválon fognak játszani, és a koncertek kapcsán a zenekar kiadott egy hivatalos közleményt:

"Tudjuk, hogy a rajongóinkat épp annyira lesújtotta Jeff elvesztése, mint ahogy minket is. Tudatni akarjuk veletek, hogy amikor júniusban, júliusban és augusztusban Európába jövünk, együtt fogunk zajongani tesónkért és kedves barátunkért, Jeffért... Találkozunk majd!"


"Annyi óriási emlékem van a Jeffel töltött időkről... - emlékszik vissza Kerry. - A korai turnékon mi voltunk az éjszakai baglyok, egész éjjel fenn maradtunk a buszon, dumáltunk, filmeket néztünk... II. világháborús filmeket, horrort, a Full Metal Jacket filmet is egy annyiszor megnéztük, hogy lényegében el tudtuk mondani a párbeszédeket."

"A Slayer megalakításakor állandóan próbáltunk, vallásos jelleggel, 24/7 üzemmódban. Rengeteget lógtunk együtt, hiszen Jeff akkoriban az apám garázsában lakott, az volt a próbahelyünk - tette hozzá Tom. - Amikor aztán lett lakása és vett egy 8-sávos felvevőt, nála rögzítettem azokat a dalokat, amiket írtam. Ezek nem Slayer dalok voltak, más cuccok. Mindig eljön egy pont, amikor ott a banda is, de elkezded élni a saját életedet, úgyhogy vége a 24/7 üzemmódnak, már nem töltesz a többiekkel annyi időt, mint korábban. Hiányoznak azok a korai idők."

"Óriási mániákusa volt a II. világháborúnak - mondja Kerry. - Az apja katonaként szolgált akkor, így aztán amikor elsőként játszottunk Oroszországban - azt hiszem, 1998-ban - Jeff és jómagam elmentünk az egyik moszkvai katonai múzeumba. Sosem felejtem el, ahogy ott sétált, ahogy nézte a tankokat, a fegyvereket és a többi kiállított tárgyat. Olyan volt, mint egy kiskölyök Karácsony reggelén. De őt ez érdekelte, és annyi mindent tudott a II. világháború történetéről, hogy akár tanárnak is elmehetett volna valami suliba."

"Amikor New Yorkban vettük fel a South Of Heaven lemezt, együtt mentünk Jeffel a hotelből a stúdióba - teszi hozzá Tom. - Azt hiszem, Chung King volt a hely neve, egy tényleg lepukkant stúdió volt. Ahogy elkezdtünk sétálni, eleredt az eső, majd úgy öt háztömbnyire már annyira esett, hogy teljesen eláztunk. Le akartunk inteni egy taxit, de két bőrdzsekis, hosszú hajú, szanaszét ázott fickónak senki sem állt meg. Az egész utat gyalog kellett megtennünk.

Jeff a Slayer egyik életvonala volt, számtalan olyan dal jött tőle, amelyeket mindig is a bandával azonosítanak majd. Jó szíve volt, egy jó srác volt."

(Fotó: Andrew Stuart)

 

Hozzászólások

[012192]
gallus
Ahogy másoknak is, nekem is a Slayer az egyik kedvenc zenekarom. Jeff meg az egyik kedvenc gitárosom. Fáj, hogy ezt kell leírnom, de nem hiszem, hogy a pókcsípés okozta tétlenkedés miatt kezdett el volna inni - közel 30 évnyi turnézás azért szerintem megteszi a magáét.
Sokan könnyen elítélik ezeket az embereket. (Lásd Detomasso hozzászólását - ha esetleg félreértettelek volna, akkor ne haragudj.) De gondoljunk csak bele, hogy az év 365 napjából hányat töltesz az úton, összezárva a többiekkel, mennyi "kísértésnek" vagy kitéve a nap minden percében. Arról nem is beszélve, hogy a magánéletedet, a családodat áldozod fel ezen életforma oltárán. A lelki fájdalmakat sokan alkohollal és egyéb tudatmódosítókkal próbálják meg kezelni - pedig ők is tudják, hogy nem lesz jobb, csak addig, ameddig nem tudsz magadról. Addig se szenvedsz annyira...
Én, a magam 35 évével, kétgyerekes apukaként, bevallom férfiasan, hogy megkönnyeztem Jeff halálát - felnéztem rá és a zenekarra és ez mindig is így marad már, bármerre is vezet Kingék útja. Ha Jeff az alkohol miatt halt meg, akkor valószínűleg ő választotta ezt az utat, de ne ítéljük el érte, mert (lásd a fentebb leírtakat) nem tudjuk pontosan, mi is áll(t) a háttérben. Mindenki saját maga dönt arról, hogy hogyan is éli az életét. Egy biztos: Jeff, hiányozni fogsz! Nyugodj békében!
[012191]
Winternight
Jeff három évtizeden át a világ egyik legnagyobb thrash zenekarának a gitárosa és egyik fő dalszerzője volt. A pókcsípés okozta fertőzés viszont lényegében véget vetett a pályafutásának. Nem koncertezhetett, nem volt már képes úgy játszani a hangszeren, ahogy korábban. Ha ezt figyelembe vesszük, jobban megérthetjük, miért menekült az alkoholhoz.
[012190]
hanaura
Persze, hogy megérdemli. Azt mindenki megérdemli.
Meg aztán letett valamit az asztalra. Valamiért, talán ezek a bohóckodó imázs faszkodások miatt, sokan Kerryt tartják a Slayer zenei agyának, érzésem szerint az sokkal inkább Jeff volt. A kedvenc lemezeim, a kedvenc dalaim, riffjeim, gitárszólóim... szinte egytől egyik Jeff.
Szóval sajnálom hogy megölte magát.
De azért mégis érthető az igény (a tisztelet mellett is), hogy mi volt VALÓJÁBAN itt.
[012189]
tot01
azért halt meg mert ivott igen . ez sajnálatos DE megérdemli hogy megemlékezzenekróla
[012188]
pekka
Nagyon sajnálatos dolog, de nincs mit szépíteni a dolgokon! Alkoholista volt, mint megannyi más zenész! Minden tiszteletem a munkásságáé, de ez van!
[012187]
Detomasso
előre elnézést kérek azoktól, akik felháborodnak: az egész zenekaros-turnés életmódot, illetve életmódot körüllengő italozós életmódra (is)csábító légkör áldozatait sajnos számolni lehet. A cigaretta gyártók, az alkoholforgalmazók befolyása alatt életben maradó turnék szedik áldozataikat: ezért kérem a HW-öt, hogy cigarettázó zenészt/rajongót, illetve alkoholt fogyasztó zenészt/fanatikust se a honlapon, se az újságban ne jelentessen meg! Mindent mértékkel, tisztelettel: Dtmss
[012185]
overkill
a pókcsípés, lehet csak elterelő történet volt. mint általában az amerikaiak szeretnek direkt dolgokat kitalálni és máshogy tálalni (pl: szept. 11 és a bostoni robbantás stb.)
[012182]
hanaura
Lehet hogy én vagyok debil de ezt nem értem: akkor most a pókcsípés, és a vírusos fertőzés hogy áll össze az alkohol miatti májproblémákkal....akkor most végül is mi történt??
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GOJIRA - Dalpremier szöveges videóval: Into The Storm
2021. április 12. (hétfő) 18:10

Fortitude címmel április végén jelenik meg a Gojira új albuma, a 2016-os Magma lemez utódja, negyedik előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Into The Storm dallal lehet barátkozni. Az új lemez felvételeit a frontember Joe Duplantier irányította, a producer is ő volt, a keverést viszont Andy Wallace (Slayer, Nirvana, Rage Against The Machine) végezte. Tavaly nyáron már bemutattak egy új dalt, a videóval kísért Another World tételt.     www.facebook.com/GojiraMusic   "Pár évvel ezelőtt kezdtem pesszimistává válni az emberiség jövőjét illetően. Noha van egyfajta ráébredés és sokan igyekeznek jobb emberré válni, mégis azt érzem, hogy visszafelé haladunk. Amikor látod a tévében a (volt) amerikai elnököt, ahogy kétségbe vonja a globális felmelegedést, vagy azt hallom egy gimiben tanító barátomtól, hogy a diákjai közül páran nem tudják biztosan, hogy Hitler csak szereplője volt egy...

BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk
BIPØLÄRIS - Jön a győri brigád első albuma, új szöveges videó: Szinapszisøk

Sagittarius A* címmel és 13 számmal érkezik majd a tavasz folyamán a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk bandától már...

PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa
PUSCIFER - Klippremier a Tool frontember, Maynard James Keenan csapatától: Bullet Train To Iowa

Existential Reckoning címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a negyedik Puscifer nagylemez, a Tool frontember, Maynard James Keenan másik bandájának friss videója pedig a Bullet Train...

BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same
BLACKBERRY SMOKE - Southern rock lazulás, dalpremier: Ain't The Same

You Hear Georgia címmel május 28-án lát napvilágot az atlantai southern rocker Blackberry Smoke új stúdióalbuma, a 2018-as Find A Light lemez utódja. Harmadik előzetesként a szöveges...

ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből
ZISKÓ OLIVÉR - Videók a vulkán kráteréből

Global Warning című harmadik albumán dolgozik Ziskó Olivér dobos (ex-Sear Bliss, ex-Alfred’s Violin), most pedig egy olyan dalhoz készült el a különleges videója, amelyben a könnyen...

GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS