SLAYER - Jeff Hanneman elhunyt

A 49 éves gitáros egy kórházban vesztette életét

2013. május 3. (péntek) 03:37 | utoljára módosítva: 2013. május 3. (péntek) 09:24

A Slayer gitárosa, Jeff Hanneman csütörtökön, május 2-án, helyi idő szerint délelőtt 11-kor elhunyt egy dél-kaliforniai otthonához közeli kórházban. A 49 éves zenész halálának oka májelégtelenség.


Hannemant 2011 januárja óta kezelték egy feltételezett pókharapás nyomán kialakult súlyos bőrfertőzéssel (necrotising fasciitis, izompólya üszkösödés), több műtéten is átesett, továbbá bőrátültetésen is, és azóta is pihenőn volt, a Slayer már két éve helyettessel turnézik.


2011 végén Jeff így nyilatkozott betegségéről:


"Nem is éreztem, ahogy a karomat megharapta a pók. Egy órával később azonban már tudtam, hogy beteg vagyok. Akkor már a kocsiban ültem, hogy eljussak a legközelebbi kórházba, ami egy órányi autóútra van tőlünk. Útközben megnéztem a harapás helyét és láttam, ahogy máris roncsolódni kezdett a húsom. A seb környéke szinte tüzelt!

Szerencsére az ambulancián a nővér azonnal tudta, hogy miről van szó. Ritka eset az ilyesmi, így szerencsém volt, hogy már látott hasonló harapást. Ekkor úgy hatvan perc választott el a haláltól."


Maga a pókharapás nem volt annyira súlyos, de bakteriális fertőzés lépett fel a seb mélyén. Kiderült, hogy egy nekrotizáló bőnyegyulladásról van szó (necrotising fasciitis, izompólya üszkösödés), köznapi nyelven egy húsfaló baktérium támadta meg a gitáros bőrét és szöveteit.


"Hihetetlen, de a doki Slayer rajongó volt! Azt mondta, hogy első lépésben megmenti az életemet, aztán megmenti a karomat, majd megmenti a karrieremet is."


Hanneman karjából a sürgősségi műtét során eltávolították a már elhalt vagy roncsolódott szöveteket. A dokinak sikerült megmentenie Jeff izmait és inait, azonban egy méretes nyílt seb maradt a karján. A következő két hónapot a kórházban kellett töltenie, ahol komoly bőrátültetéseken esett át és nagy adagokban kapta az antibiotikumot is, hogy szervezete legyűrhesse a fertőzést.


"Újra meg kellett tanulnom járni. Egy hónapon keresztül egyáltalán nem keltem fel az ágyból, lényegében nem tudtam semmit csinálni. A bőrátültetés rendkívül fájdalmas volt, az izmaim, az inaim pedig rettenetesen elgyengültek. De ez így rendben is van.

Szerencsés vagyok, hogy a nővér és a doki ennyire képben volt a problémámat illetően, mert a dolgok ennél sokkal-sokkal rosszabbul is alakulhattak volna.

Ez a fertőzés olyasmi, amiről akár dalt is írhattam volna korábban... Ami csak rosszra fordulhat, az idén rosszra  is fordult, de tudod, végül minden okés lett. A Sátán fedezte a hátamat..."


Tom Araya, a Slayer frontembere idén februárban ezt mondta Jeff kapcsán:

"Jeff számára kemény ügy a visszatérés. Erről van szó. Mindig beszélek vele és mondom neki, hogy mindenkinek hiányzik. Mind hiányoljuk. Hiányzik, mint zenekari tag is, hiszen annyira központi alakja a bandának. Azt várjuk, hogy egyszer csak azt mondja: 'OK, készen állok'. Dolgozik is új témákon, és ezzel kapcsolatban mindig bátorítjuk is. Azt mondtuk neki, hogy ha nem is tud eljönni velünk, nem tud színpadra lépni, legalább gyűjtse az ötleteit és azokat majd kidolgozzuk."


Nyugodj béjében, Jeff!


 

Hammer TV

 
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
2021. október 26. (kedd) 14:52

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a This Is Horror Punk válogatások, Blitzkid, Nim Vind, Bloodsucking Zombies From Outer Space, Rezurex stb.), ez adta az apropót az új nótához. A kiadót 2003-ban alapította a The Other énekese, Rod Usher, a bandának pedig ez az első dala a tavalyi Haunted lemez óta. A Demon Eyes keverését és maszterizálását Dennis Koehne végezte, a borítót Oss Caroch készítette.   www.facebook.com/theotherhorrorpunk        

AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic
AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic

Tíz év óta először egy új dallal és szöveges videóval jelentkezett a dark/gothic/doom metalos Autumn Twilight. A 2010-es Sequel lemez utódja Valid címmel jelenik meg a decemberi-januári...

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!

Az még májusi hír volt, hogy két album rögzítésére készül a Five Finger Death Punch, az viszont egészen friss, hogy a 2022 nyarára most meghirdetett Európa-turnéjuknak lesz budapesti...

SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact
SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact

Sumerian Promises címmel november 12-én jelenik meg a death/tharsh vonalas berlini Sijjin bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a Condemned By Primal Contact dallal lehet ismerkedni....

NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül
NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül

Nézz körül címmel egy szöveges videó kíséretében mutatta be első dalát a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori...

RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives
RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives

Arrows címmel júniusban jelent meg a portlandi Red Fang új albuma - öt hosszú év után. A Rabbits In Hives dalhoz készült friss klipben a Red Fang zenészei a saját temetésüket...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS