SHAI HULUD - A jövő héten megzúzzák Budapestet

A brit Departures és a Téveszme is játszik

2013. május 2. (csütörtök) 08:03

A nyers hardcore és a metal egy progos ötvözetét komoly súllyal elővezető Shai Hulud május 7-én lép fel a Dürer Kertben, mégpedig a brit Departures és a hazai Téveszme társaságában.

A Shai Hulud negyedik albuma februárban jelent meg Reach Beyond The Sun címmel, az anyag producere pedig a New Found Glory gitárosa, Chad Gilbert volt.

Chad Gilbert azonban nemcsak producere volt az új albumnak, hanem ő is énekelte fel a nótákat, de rajta kívül egy sor vendég is közreműködött a mikrofonnál: Jay Pepito (Reign Supreme, Blacklisted), John Vigil (The Ghost Inside), Louis Hernandez (Alpha & Omega), a Medicine To The Dead dalban pedig az összes eddigi Shai Hulud énekes felbukkan, azaz Matt Mazalli, Damien Moyal, valamint Geert van der Velde.


A koncert Facebook oldala"Bár a melodikus hardcore-ról kialakult kép nemzedékről nemzedékre új értelmet nyer, mindig szükség van egy példamutató, sziklaszilárd viszonyítási pontra, ahol az üzenet állandó, a zenei érték maradéktalanul inspiráló, és ahol adott a képesség a folyamatos megújulásra. A mai zenekaroknak épp annyira kötelező behatóan ismerni az ötödször Budapestre látogató Shai Huludot, mint azoknak, akik a kilencvenes évek végén már érezték, hogy Matt Fox (ex-Strongarm) zenekara semmi máshoz nem viszonyítható.

A Dűne alapján nevet választó bandának elég hányattatott életút jutott, hiszen egész focicsapatokat lehetne verbuválni azokból a zenészekből, akik valaha is megfordultak a zenekarban - akár kisegítőként, akár állandó(nak tűnő) tagként.

A zenekar középpontját jelentő Matt Fox gitáros, valamint dalszerzőtársa, a basszusgitáros Matt Fletcher mozgatja a Shai Hulud fogaskerekeit, és a Floridából elindult zenekar így tehetett szert arra az arculatra, ami épp annyiban merít a kilencvenes évek metalos hardcore-jának lehetőségeiből, mint egy olyan kiforrott dallamvilágból, ami csak és kizárólag a Huludra jellemző.

Ez az egyedülálló arculatot persze az elmúlt évek – na meg a hibátlan nagylemezek – mellett a frontemberek is alapjaiban biztosították, hiszen Damien Moyal (Culture, Morning Again), vagy épp a nyolcadikos általános iskolásként csatlakozó Chad Gilbert (New Found Glory alapító) mind-mind nagyban hozzátettek ahhoz, hogy a 18 éve működő zenekar mára legendává válhasson.

Chad személye pedig azért is kiemelendő, hiszen a tavalyi év legnagyobb bejelentése volt, hogy a zenekar öt év után megjelenő friss lemezét, a Reach Beyond The Sunt ő énekli fel, és a produceri minőségben is jelen lévő átmeneti frontemberrel a zenekar jó eséllyel meg is írta 2013 legjobb lemezét, amit a régi rajongók épp annyira élveznek, mint azok, akik eddig csak a Hulud követői révén érintkeztek a műfajjal.

Ezért is örömteli, hogy május 7-én a Dürer Kert kistermében is el lehet csípni a Propagandhival közös Európa-turnéja után egy saját körútra induló zenekart, ahol a lemez háttérvokáljait jegyző Justin Kraus lesz a mikrofonnál. 

A Shai Hulud fennállásának legnagyobb dalait fogja játszani, s mindezt a brit Departures, valamint a Téveszme koncertje alapozza majd meg. Ha kíváncsi vagy a nyári szezont megelőző legfülledtebb hardcore/punk klubkoncertre, találkozzunk a ’Dürerben, mert ki tudja, mikor lesz lehetőség újra itthoni színpadon látni az elmúlt két évtized egyik legfontosabb zenekarát."
SHAI HULUD - A Human Failing (a 2013-as Reach Beyond The Sun albumról)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
2021. április 17. (szombat) 08:46

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki az első szólólemezét Perfectamundo címmel, majd 2018-ban jött a The Big Bad Blues, az új lemez pedig Matt Sorum dobossal (The Cult, Guns N' Roses stb.) készült, aki már 2018-tól turnézott Billy Gibbons-szal. A dalokban Austin Hanks gitáros is játszik. Ellentétben az első két szólólemezzel, ezúttal a saját dalok vannak túlsúlyban, mindössze egyetlen feldolgozás született, a Hey Baby, Que Paso, amit eredetileg 1990-ben vett lemezre a Texas Tornados. A Stackin' Bones dalban vendégként a Larkin Poe duó is hallható. Az új anyag felvételei a kaliforniai sivatagban készültek, akárcsak az első klip, amit a Joshua Tree Nemzeti Park közelében forgattak, nem messze a Palm Springs-beli Escape stúdiótól. Billy Frederick Gibbons: "A nyári hőségben pár...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom
SERJ TANKIAN - Új videó a System Of A Down énekesétől: Your Mom

Elasticity címmel egy 5 tételes EP-vel jelentkezett a múlt hónapban a System Of A Down énekese, Serj Tankian. Az EP Your Mom című dalához most egy friss szöveges videó is született....

GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom
GO AHEAD AND DIE - Animációs videóval egy friss dal Max Cavalera új csapatától: Toxic Freedom

Attól bizonyára már értesültél, hogy Max Cavalera (Soulfly, Killer Be Killed, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura) egy újabb projektet hozott össze Go Ahead And Die néven. A bandában...

AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem
AURORA - Májusban jön az új stúdióalbum, klippel a címadó dal: Teszt alatt a türelem

Teszt alatt a türelem címmel május 21-én jelenik meg az új Aurora album, a klippel kísért címadó dallal pedig máris megismerkedhetsz. "Elkészült az új Aurora nagylemez! A május...

FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor
FEAR FACTORY - Korhatáros videóval az első dal a júniusi albumról: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS