REVOLUTION HARMONY - Devin, Ihsahn és Serj Tankian egy projektben

Július 18-án jön ki a jótékonysági dal

2013. május 2. (csütörtök) 15:54

El tudod képzelni, hogy milyen lenne egy közös nóta a System Of A Down frontember Serj Tankian, az ex-Emperor főnök, Ihsahnnal és Devin Townsenddel? Nehezen megy, igaz?

Pedig lesz ilyen, ugyanis Nelson Mandelának ajánlva megszületett egy jótékonysági célú dal, a We Are, amelyben a fenti három figura hallható. 

A projekt ötletgazdája Ray Holroyd (12 Ton Method), aki egy Revolution Harmony nevet viselő non-profit kiadón keresztül hozza majd ki a We Are-t, mégpedig július 18-án, a hivatalos Mandela Napon.


"Óriási megtiszteltetés, hogy részt vehetek a Revolution Harmony projektben, és így eljuttathatjuk a szükséges anyagi segítséget a dél-afrikai Buskaidnek - mondja Tankian. - A zene megmentette az életemet, és képes arra, hogy pozitív változást hozzon mindazon fiatal srácoknak, akik a túlélésért küzdenek, és azért, hogy hallathassák a hangjukat. Ez a dal egy zenei kollázs, komplex, ám megindító színekkel, összekapcsolva stílusokat és hangulatokat."


"Ray egy brit gitár magazinnak dolgozott, amikor találkoztam vele - fogalmaz Devin. - Nagylelkű volt a pozíciójában és meggyőzött arról, hogy legyen vendég a jótékonysági projektjében. Boldogan segítek és dolgozom más zenészekkel. Remélem, hogy a kitűzött célokat sikerül megvalósítani, és minden résztvevőnek nagy sikert kívánok. Kérem, hogy tegyetek meg minden tőletek telhetőt a nálatok szerencsétlenebb sorsúak megsegítése érdekében! Az ilyesmi ritkán könnyű, de ez az emberi szellem öröksége."

 


"Már azóta követem ennek a dalnak az alakulását, amikor még csak egy MIDI file volt - tette hozzá Ihsahn. - Tetszik, ahogy egy masszív zenei darabbá nőtte ki magát, így aztán nagyon könnyen jött az inspiráció a szövegekhez és az énekdallamokhoz. Tudva, hogy a zene miképp formálta és gazdagította a saját életemet, és hogy milyen kivételezett helyzetben vagyok, hogy a szenvedélyemnek élhetek, nagyra tartom a Buskaid munkáját, amellyel a fiatal embereket segítik rá ugyanerre az ösvényre.

Többnyire az én jótékonykodásom nagyon szokványos, például adományt juttatok el valamelyik globális szervezet számára, de a Revolution Harmony lehetőséget adott arra, hogy valami személyessel járuljak hozzá, együtt olyan emberekkel, akiknek szintén szenvedélye a zene. Megtiszteltetés, hogy részese vagyok ennek. A különböző hátterünk csak még inkább kiemeli a dal üzenetét, a zene iránti mély szenvedélyt, amely messze túlmutat a megosztottságunkon, az elszigeteltségünkön."
 
 

Hozzászólások

[012111]
hanaura
Én nem ismerem a dolog társadalmi hátterét, de minimum egy páratlan zenei csemegének ígérkezik, és talán valami annál is sokkal többnek.
[012110]
apolo
Gratulálok,Ihsahnak is elmentek otthonról...Mióta szabadon engedték Mandelát(bevallott példaképe Castro) és átvette a vezetést az ANC fölött, több mint 4.000 fehér búr lakost öltek meg, ez az úgynevezett ‘plaasmoorde’. (Ez alatt az búr – fehér gazdálkodók ellen elkövetett gyilkosságot, erőszakot, fosztogasát, testi sértést értik. Az elkövetők célja általában ideológiai szempontból, bosszúból, megnyomorításból, rasszista megfontoltságból illetve megfélemlítés gyanánt történik. – ford).Ez mindenképpen támogatandó.Tényleg sátánról,denevérekről,halottakról,pokolról kellene énekelniük és nem olyan dolgokkal foglalkozni amiről lövésük sincs.Ihsanhn biztos kap majd valami szép kitüntetést ezért.
Az ANC vezetői folyamatosan a fehér farmerek megtámadására bíztatják a feketéket,de ez a nyugati sajtóban nem téma.
http://www.youtube.com/watch?v=ggKcxMKKC54
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chimera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS