OSSIAN - Ma jelenik meg a lemez, dedikálás is lesz

Jövő szombaton Metal Liget, Szolnok!

2013. április 8. (hétfő) 07:12

A Tűz jegyében címmel a mai napon jelenik meg az új Ossian album, és 17 órától dedikálással egybekötött közönségtalálkozót tart a csapat a budapesti belváros szívében található Cinema Rock Caféban. (cinemarockcafe.hu - 1052 Budapest, Haris köz 3, közel a Ferenciek teréhez.)


Az új Ossian albumról bővebben is olvashatsz az áprilisi HammerWorldben megjelent interjúban, amit Paksi Endrével és a gitáros Rubcsics Ricsivel készítettünk.


Infó mindazoknak, akik előrendelték az új CD-t:

"Már péntek délután elindultak a megrendelt csomagok! Köszönjük a sok előjegyzést! A futárcég hétfőn kezdi a kézbesítést, a legtöbben már akkor kézhez kapjátok a lemezt, de 11.-ig mindenkihez meg kell érkezzen! Aki a jövő héten nem kapja meg a rendelését, mindenképpen jelezze felénk (tuzjegyeben@ossian.hu)! Aki lemaradt az előrendelésről annak a Metalshopot javasoljuk."


www.facebook.com/OssianOfficial


ossian.hu  OSSIAN (b-j):
Erdélyi Krisztián basszusgitáros,
 
Wéber Attus gitáros,
  Paksi Endre énekes,
Rubcsics Ricsi gitáros,
Kálozi Gergő dobos

 Az új dobossal, a tavaly csatlakozott Kálozi Gergővel a törökbálinti SuperSize Recordingban - Varga Zoli irányítása mellett - rögzített album már a tizenkilencedik a sorban, a frontember Paksi Endre pedig az alábbiakat mondta el a Hammernek az új dalokról:EZREDSZER


"Ez a dal az új album elkészítésénél sok mindenben az 'első' volt. Elsőnek készült el, szövegileg-zeneileg egyaránt, elsőként rögzítettük a stúdiómunka során és így ez lett Varga Zolival az első közös munkánk.

Gyakran kezdjük az albumainkat egy-egy gyors számmal, de most úgy éreztük, hogy ez a húzós középtempójú, erős refrénű dal jól mutatja a lemez irányvonalát. Ezért választottuk nyitódalnak, valamint tavaly decemberben először ezt osztottuk meg a Youtube-on.

Viszont ezektől függetlenül elárulom azt is, hogy 10 egyformán ütős dal született most. Mi változatlanul egységes albumokban gondolkozunk, nem abban, hogy összehozzunk 1-2 húzónótát és hozzá a tölteléket…" (nevet)OSSIAN - Ezredszer (a 2013-as A Tűz jegyében albumról)A dalszövegben nem rejthettem el a véleményemet, hogy szerintem az országunk finoman szólva nem a legjobb úton halad, de én mégis hiszek - változatlanul - azokban az elvekben és értékekben, amelyekben eddig.

A második verze egy kényes témát pendít meg, a médiát elárasztó, tudatosan érték- és ízlésromboló szennyhullámot. Azért kényes a téma, mert amikor nem olyan régen Demjén Ferenc - akinek a munkásságát és énektudását én rendkívűl sokra tartom – nagyon karakánul kifejtette egy interjúban a véleményét a semmit nem tudó celebekről és a pénzcsináló 'tehetségkutatók' mesterségesen futtatott, egyéniség nélküli bábjairól, voltak, akik irigységgel vádolták…

Egyszerűen megdöbbentő, hogy az emberek jó részének teljesen átmosták az agyát és totálisan 'felborult a rend'… Magam is tapasztalom a hétköznapi életben, hogy sokan gondolkoznak úgy manapság, hogy 'azok vannak a tévében-rádióban, akik megérdemlik, mert jók, akik meg nem, azok szarok'…

Nos, azoknak, akiknek számít valamit a véleményem, elárulom, ebben az országban az, hogy kit engednek a médiába, valamint hogy kit hallgatnak agyon, még véletlenül sem attól függ, hogy milyen az adott zene, akárki, akármit mond… Sok népszerű zenekar létezik úgy kis hazánkban, hogy az 'illetékes elvtársak' a mai napig azt merészelik állítani, hogy 'nincs rájuk igény'…" (nevet)
FOGADD EL MAGAD


"Ez a lendületes, gyors tempójú nóta Ricsi zenei alapja, én az énekdallamot és a szöveget hoztam, plusz egy kicsit megvariáltam az eredeti elképzelést, ugyanis a nyitóriffre egy jó refréndallam született, úgyhogy kettős funkciót lát el a dalban.

Életem során sok közösségben fordultam meg, a magánéletben, valamint a szakmában egyaránt, és nagyon érdekes volt megfigyelnem, hogy bizonyos viselkedésformák gyakran ismétlődnek. Sokan kényszeresen próbálnak beilleszkedni, megfelelni egy-egy adott csoportban, de a véleményem szerint ezt csak addig érdemes erőltetni, amíg ezért cserébe nem kell önmagadat feladni. Ne egy színlelt szerepért szeressenek, hanem azért, aki valójában vagy…

Az még ennél is rosszabb, amikor valaki már el is hiszi a szerepét, mert különböző okok miatt nem tudja, vagy nem meri felvállalni önmagát. Nagyon nehéz dolog ez, talán az egyik legnehezebb az életben, de szerintem fontos megtenni mégis, bármi legyen is a következménye…"
HA TE OTT LESZEL VELEM

"Ez úgy készült, mint a régi időkben: ültem a gitárommal és kiszakadt belőlem a szöveg és a zene, szinte egyszerre. Hiszek a Szerelemben, hiszek abban, hogy ebből a csodálatos érzésből csak egyetlen egy adatik meg az ember életében és boldognak érzem magam, hogy én már réges-régen megtaláltam. Nem tudok különösebben mást hozzá tenni. Úgy érzem, hogy a szám szövegében minden benne van, amit erről el tudok mondani…

Ricsivel meghangszereltük és egy gyönyörű gitárszólót is írt hozzá, ezzel lett teljes a dal. Másodiknak ezt osztottuk meg előzetesként, hihetetlenül pozitívak a visszajelzések, nagyon örülök, hogy mások is hozzám hasonlóan éreznek erről a dologról…"


OSSIAN - Ha Te ott leszel velem (a 2013-as A Tűz jegyében albumról)

MIÉNK A PÁLYA


"Ez egy kimondottan optimista hangvételű, a tőlem megszokotthoz képest némileg ironikusabb, szójátékokra épülő, erősen szövegcentrikus dal. Rendkívűl kényes a tempója, mert se lassabban, se gyorsabban 'nem él meg' a szöveg. Itt jegyzem meg, hogy Gergőnek elég kevés ideje volt a felkészülésre, mert különböző egyeztetési csúszások miatt nagyon hirtelen dobtuk a mélyvízbe…

Kábé egy hete adtuk oda neki az általunk elkészített demót, amikor Ricsi felhívta, hogy másnap dobolás lesz a stúdióban. Mivel Gergő is nagy South Park-fan, erre nemes egyszerűséggel csak ennyit mondott: 'Azt a kurva!' (nevet) Másnap viszont maximálisan kiválóan teljesített és a mondás azóta szállóige lett nálunk..."

 
VÉGZETEM A KEZDETTŐL

"Ha már az előbb a tempóról esett szó, meg kell említenem, hogy sok minden más mellett erre is sokkal jobban odafigyeltünk az új daloknál. A Végzetem zenei alapötlete például kivételes módon egy érdekes tempóból indult ki, amit régen szerettem volna megvalósítani.

A témája pedig életem másik nagy szerelme, a Zene. Igyekeztem a jó alaptempót a szöveg ritmikájában is megerősíteni. Attus kiválóan ráérzett a hangulatra és nagyon könnyen összeállt az egész."
A ROBOT

"Érdekes sorsú nóta. Az első verziója nem tetszett Ricsinek, és igaza volt, mert a verze túl lett bonyolítva, elég nehézkesen gördült. Én bíztam a témában, átgyúrtam és végül ez lett Ricsi egyik favoritja. Attus nagyon érzi az ilyen tradicionális középtempókat, vérbeli koncertszám lett belőle.

A középrész végén Varga Zoli megcsinálta az egyik kedvenc stúdiótrükkömet: az egész zene egy pillanatra át lett engedve egy flangeren, ez pedig a zenekar egyik mondását idézve: 'úgy kellett oda, mint egy falat kenyér'… (nevet)

A dalszöveg napjaink egyik jellegzetes embertípusáról szól, aki mindent elfogadva, beolvadva környezetébe, engedelmesen, robotként görgeti a napjait…"
A TŰZ JEGYÉBEN


"Jellegzetes Ossian ballada, nagyívű refrénnel, óriási gitárszólóval. A szövegéről már beszéltem az előzetes interjúkban, de a lényeg az, hogy alapszinten hiszek a csillagjegyek és az emberi tulajdonságok kapcsolatában. Természetesen nem úgy, ahogyan a napi bulvár 'megjósolja', hogy mi történik veled az adott héten, mert az hülyeség és blöff.

De a tapasztalataim azt mutatják, hogy az érzelmek és a viselkedésformák a legtöbbször igazodnak a születésünk csillagjegyéhez. Ebből az alapgondolatból indult el a dal, és egyfajta visszatekintő, összegző szerzemény született belőle."

 SZAKÍTÓPRÓBA


"Szerintem szinte mindenki megélte már azt az érzést, amikor valaki, akiben bíztunk, akit szerettünk, csalódást okoz, kihasznál, megpróbál a fejünkre nőni. Többféle módon értelmezhető a szöveg, akár a személyes, akár a  szakmai kapcsolatok szintjén, de komoly párhuzamot érzek az országunk jelenlegi helyzetével is…

A refrén feketén-fehéren fogalmaz: 'ez az én házam, ez az én otthonom, aki békével jön, azt én befogadom, de kell már a rend, béke és csend'… Azt hiszem, ehhez nem kell több kommentár, talán még csak annyi, hogy Ricsi zenei alapja tökéletesen passzol a mondanivalóhoz."
ÉLETVESZÉLY

"Végtelenül letisztult dal lett. A verze egy speciális dobtempóra és egy olyan szövegre épül, aminél nagyon fontos a 'groove', vagyis a megfelelő lüktetés. Nagyon jó volt együtt dolgozni Varga Zolival, mert nemcsak egy kiváló hangmérnök, hanem egyben egy olyan zenész is, aki el tudta kerülni azt a buktatót, amibe sok zenész-hangmérnök beleesik.

Nála nem élvez elsőbbséget a saját hangszere, egyformán odafigyel mindenre, így az énekkel is sokat foglalkoztunk, apróságokkal is, hangsúlyozásokkal, mássalhangzók kiejtésével, satöbbi.

Ez a dalszöveg a 'létezés helyett igazán élni' témakört járja körül."
MINDIG VELED

"Monumentális, epikus szám, tempóváltásokkal, nagy kórusokkal. Hangulatilag talán a Végállomás Motelre emlékeztet. Összetettsége miatt a többinél talán még többet dolgoztunk rajta Ricsivel. Többször átírtuk, de úgy érzem hogy a végeredmény megérte a fáradozást, méltó lezárása az albumnak."


 

   

 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
U.D.O. - Újabb zenésztárs távozik, ezúttal Fitty Wienhold
2018. szeptember 20. (csütörtök) 07:54

Három hete sincs annak, hogy megjelent a U.D.O. zenekar új albuma, a remekül sikerült Steelfactory, a legfrissebb hír pedig az, hogy a csapatból kiszállt Fitty Wienhold basszusgitáros, aki 1996 óta zenélt az egykori Accept frontember, Udo Dirkschneider társaként. Fitty utódjáról egyelőre nincs hír, ahogy arról sem, hogy ki veszi át a tavasszal távozott Bill Hudson gitáros (Circle II Circle, Trans-Siberian Orchestra) helyét. Fitty utolsó koncertje a csapattal október 19-én lesz Mallorcán. A szeptemberi HammerWorld magazinban egy alapos interjút is találsz Udo Dirkschneiderrel. Fitty: "22 év után úgy döntöttem, hogy új utat választok az életemben és kiszállok a zenekarból. 22 éven át voltam a U.D.O. basszusgitárosa, dalszerzője, motivátora és még ki tudja mi mindene, valamint 22 éves barátság fűz Udo-hoz, de nem hagyom el a U.D.O. családot, mert ez sokkal több volt, mint pusztán üzleti kapcsolat. Ott leszek, amikor szükség van...

KISS - Tévés tehetségkutatóban jelentették be az utolsó turnéjukat
KISS - Tévés tehetségkutatóban jelentették be az utolsó turnéjukat

Arról már a nyár elején beszámoltunk, hogy Gene Simmons a svéd Expressennek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a KISS egy 3 éves turnéra készül, amelynek startja 2019...

AWS - Előrendelhető az új album, friss dal és klip: X/0
AWS - Előrendelhető az új album, friss dal és klip: X/0

Fekete részem címmel október elsején jelenik meg az új AWS album, amely máris előrendelhető a csapat honlapján - akár férfi/női pólókkal, sapkával együtt is. A Hol voltál? című...

APEY & THE PEA - "Pont azért imádom a metal színteret, mert a legbefogadóbb közösség"
APEY & THE PEA - "Pont azért imádom a metal színteret, mert a legbefogadóbb közösség"

A Recorder magazin nemrég megjelent 65. számának címlapján az Apey & The Pea szerepel, a lap fókusztémája pedig ezúttal a metalzene hazai története nagyinterjúkkal, történeti...

WARKINGS - Klipes dallal mutatkozik be az új epikus power metal csapat: Gladiator
WARKINGS - Klipes dallal mutatkozik be az új epikus power metal csapat: Gladiator

Reborn címmel jelenik meg november 16-án az epikus power metalt játszó Warkings debütáló albuma. A Napalm kiadóhoz nyáron szerződött csapatról egyelőre nem sokat tudni, viszont a...

ESPERFALL - Hallgasd végig a budapesti csapat első EP-jét: A Leap Of Faith
ESPERFALL - Hallgasd végig a budapesti csapat első EP-jét: A Leap Of Faith

A Leap Of Faith címmel augusztus elején jelent meg a 2016-ban alakult budapesti Esperfall bemutatkozó EP-je. A frontlányos szimfonikus metalt játszó banda 5 tételes EP-je végighallgathat, a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS