OSSIAN - Ma jelenik meg a lemez, dedikálás is lesz

Jövő szombaton Metal Liget, Szolnok!

2013. április 8. (hétfő) 07:12

A Tűz jegyében címmel a mai napon jelenik meg az új Ossian album, és 17 órától dedikálással egybekötött közönségtalálkozót tart a csapat a budapesti belváros szívében található Cinema Rock Caféban. (cinemarockcafe.hu - 1052 Budapest, Haris köz 3, közel a Ferenciek teréhez.)


Az új Ossian albumról bővebben is olvashatsz az áprilisi HammerWorldben megjelent interjúban, amit Paksi Endrével és a gitáros Rubcsics Ricsivel készítettünk.


Infó mindazoknak, akik előrendelték az új CD-t:

"Már péntek délután elindultak a megrendelt csomagok! Köszönjük a sok előjegyzést! A futárcég hétfőn kezdi a kézbesítést, a legtöbben már akkor kézhez kapjátok a lemezt, de 11.-ig mindenkihez meg kell érkezzen! Aki a jövő héten nem kapja meg a rendelését, mindenképpen jelezze felénk (tuzjegyeben@ossian.hu)! Aki lemaradt az előrendelésről annak a Metalshopot javasoljuk."


www.facebook.com/OssianOfficial


ossian.hu  OSSIAN (b-j):
Erdélyi Krisztián basszusgitáros,
 
Wéber Attus gitáros,
  Paksi Endre énekes,
Rubcsics Ricsi gitáros,
Kálozi Gergő dobos

 Az új dobossal, a tavaly csatlakozott Kálozi Gergővel a törökbálinti SuperSize Recordingban - Varga Zoli irányítása mellett - rögzített album már a tizenkilencedik a sorban, a frontember Paksi Endre pedig az alábbiakat mondta el a Hammernek az új dalokról:EZREDSZER


"Ez a dal az új album elkészítésénél sok mindenben az 'első' volt. Elsőnek készült el, szövegileg-zeneileg egyaránt, elsőként rögzítettük a stúdiómunka során és így ez lett Varga Zolival az első közös munkánk.

Gyakran kezdjük az albumainkat egy-egy gyors számmal, de most úgy éreztük, hogy ez a húzós középtempójú, erős refrénű dal jól mutatja a lemez irányvonalát. Ezért választottuk nyitódalnak, valamint tavaly decemberben először ezt osztottuk meg a Youtube-on.

Viszont ezektől függetlenül elárulom azt is, hogy 10 egyformán ütős dal született most. Mi változatlanul egységes albumokban gondolkozunk, nem abban, hogy összehozzunk 1-2 húzónótát és hozzá a tölteléket…" (nevet)OSSIAN - Ezredszer (a 2013-as A Tűz jegyében albumról)A dalszövegben nem rejthettem el a véleményemet, hogy szerintem az országunk finoman szólva nem a legjobb úton halad, de én mégis hiszek - változatlanul - azokban az elvekben és értékekben, amelyekben eddig.

A második verze egy kényes témát pendít meg, a médiát elárasztó, tudatosan érték- és ízlésromboló szennyhullámot. Azért kényes a téma, mert amikor nem olyan régen Demjén Ferenc - akinek a munkásságát és énektudását én rendkívűl sokra tartom – nagyon karakánul kifejtette egy interjúban a véleményét a semmit nem tudó celebekről és a pénzcsináló 'tehetségkutatók' mesterségesen futtatott, egyéniség nélküli bábjairól, voltak, akik irigységgel vádolták…

Egyszerűen megdöbbentő, hogy az emberek jó részének teljesen átmosták az agyát és totálisan 'felborult a rend'… Magam is tapasztalom a hétköznapi életben, hogy sokan gondolkoznak úgy manapság, hogy 'azok vannak a tévében-rádióban, akik megérdemlik, mert jók, akik meg nem, azok szarok'…

Nos, azoknak, akiknek számít valamit a véleményem, elárulom, ebben az országban az, hogy kit engednek a médiába, valamint hogy kit hallgatnak agyon, még véletlenül sem attól függ, hogy milyen az adott zene, akárki, akármit mond… Sok népszerű zenekar létezik úgy kis hazánkban, hogy az 'illetékes elvtársak' a mai napig azt merészelik állítani, hogy 'nincs rájuk igény'…" (nevet)
FOGADD EL MAGAD


"Ez a lendületes, gyors tempójú nóta Ricsi zenei alapja, én az énekdallamot és a szöveget hoztam, plusz egy kicsit megvariáltam az eredeti elképzelést, ugyanis a nyitóriffre egy jó refréndallam született, úgyhogy kettős funkciót lát el a dalban.

Életem során sok közösségben fordultam meg, a magánéletben, valamint a szakmában egyaránt, és nagyon érdekes volt megfigyelnem, hogy bizonyos viselkedésformák gyakran ismétlődnek. Sokan kényszeresen próbálnak beilleszkedni, megfelelni egy-egy adott csoportban, de a véleményem szerint ezt csak addig érdemes erőltetni, amíg ezért cserébe nem kell önmagadat feladni. Ne egy színlelt szerepért szeressenek, hanem azért, aki valójában vagy…

Az még ennél is rosszabb, amikor valaki már el is hiszi a szerepét, mert különböző okok miatt nem tudja, vagy nem meri felvállalni önmagát. Nagyon nehéz dolog ez, talán az egyik legnehezebb az életben, de szerintem fontos megtenni mégis, bármi legyen is a következménye…"
HA TE OTT LESZEL VELEM

"Ez úgy készült, mint a régi időkben: ültem a gitárommal és kiszakadt belőlem a szöveg és a zene, szinte egyszerre. Hiszek a Szerelemben, hiszek abban, hogy ebből a csodálatos érzésből csak egyetlen egy adatik meg az ember életében és boldognak érzem magam, hogy én már réges-régen megtaláltam. Nem tudok különösebben mást hozzá tenni. Úgy érzem, hogy a szám szövegében minden benne van, amit erről el tudok mondani…

Ricsivel meghangszereltük és egy gyönyörű gitárszólót is írt hozzá, ezzel lett teljes a dal. Másodiknak ezt osztottuk meg előzetesként, hihetetlenül pozitívak a visszajelzések, nagyon örülök, hogy mások is hozzám hasonlóan éreznek erről a dologról…"


OSSIAN - Ha Te ott leszel velem (a 2013-as A Tűz jegyében albumról)

MIÉNK A PÁLYA


"Ez egy kimondottan optimista hangvételű, a tőlem megszokotthoz képest némileg ironikusabb, szójátékokra épülő, erősen szövegcentrikus dal. Rendkívűl kényes a tempója, mert se lassabban, se gyorsabban 'nem él meg' a szöveg. Itt jegyzem meg, hogy Gergőnek elég kevés ideje volt a felkészülésre, mert különböző egyeztetési csúszások miatt nagyon hirtelen dobtuk a mélyvízbe…

Kábé egy hete adtuk oda neki az általunk elkészített demót, amikor Ricsi felhívta, hogy másnap dobolás lesz a stúdióban. Mivel Gergő is nagy South Park-fan, erre nemes egyszerűséggel csak ennyit mondott: 'Azt a kurva!' (nevet) Másnap viszont maximálisan kiválóan teljesített és a mondás azóta szállóige lett nálunk..."

 
VÉGZETEM A KEZDETTŐL

"Ha már az előbb a tempóról esett szó, meg kell említenem, hogy sok minden más mellett erre is sokkal jobban odafigyeltünk az új daloknál. A Végzetem zenei alapötlete például kivételes módon egy érdekes tempóból indult ki, amit régen szerettem volna megvalósítani.

A témája pedig életem másik nagy szerelme, a Zene. Igyekeztem a jó alaptempót a szöveg ritmikájában is megerősíteni. Attus kiválóan ráérzett a hangulatra és nagyon könnyen összeállt az egész."
A ROBOT

"Érdekes sorsú nóta. Az első verziója nem tetszett Ricsinek, és igaza volt, mert a verze túl lett bonyolítva, elég nehézkesen gördült. Én bíztam a témában, átgyúrtam és végül ez lett Ricsi egyik favoritja. Attus nagyon érzi az ilyen tradicionális középtempókat, vérbeli koncertszám lett belőle.

A középrész végén Varga Zoli megcsinálta az egyik kedvenc stúdiótrükkömet: az egész zene egy pillanatra át lett engedve egy flangeren, ez pedig a zenekar egyik mondását idézve: 'úgy kellett oda, mint egy falat kenyér'… (nevet)

A dalszöveg napjaink egyik jellegzetes embertípusáról szól, aki mindent elfogadva, beolvadva környezetébe, engedelmesen, robotként görgeti a napjait…"
A TŰZ JEGYÉBEN


"Jellegzetes Ossian ballada, nagyívű refrénnel, óriási gitárszólóval. A szövegéről már beszéltem az előzetes interjúkban, de a lényeg az, hogy alapszinten hiszek a csillagjegyek és az emberi tulajdonságok kapcsolatában. Természetesen nem úgy, ahogyan a napi bulvár 'megjósolja', hogy mi történik veled az adott héten, mert az hülyeség és blöff.

De a tapasztalataim azt mutatják, hogy az érzelmek és a viselkedésformák a legtöbbször igazodnak a születésünk csillagjegyéhez. Ebből az alapgondolatból indult el a dal, és egyfajta visszatekintő, összegző szerzemény született belőle."

 SZAKÍTÓPRÓBA


"Szerintem szinte mindenki megélte már azt az érzést, amikor valaki, akiben bíztunk, akit szerettünk, csalódást okoz, kihasznál, megpróbál a fejünkre nőni. Többféle módon értelmezhető a szöveg, akár a személyes, akár a  szakmai kapcsolatok szintjén, de komoly párhuzamot érzek az országunk jelenlegi helyzetével is…

A refrén feketén-fehéren fogalmaz: 'ez az én házam, ez az én otthonom, aki békével jön, azt én befogadom, de kell már a rend, béke és csend'… Azt hiszem, ehhez nem kell több kommentár, talán még csak annyi, hogy Ricsi zenei alapja tökéletesen passzol a mondanivalóhoz."
ÉLETVESZÉLY

"Végtelenül letisztult dal lett. A verze egy speciális dobtempóra és egy olyan szövegre épül, aminél nagyon fontos a 'groove', vagyis a megfelelő lüktetés. Nagyon jó volt együtt dolgozni Varga Zolival, mert nemcsak egy kiváló hangmérnök, hanem egyben egy olyan zenész is, aki el tudta kerülni azt a buktatót, amibe sok zenész-hangmérnök beleesik.

Nála nem élvez elsőbbséget a saját hangszere, egyformán odafigyel mindenre, így az énekkel is sokat foglalkoztunk, apróságokkal is, hangsúlyozásokkal, mássalhangzók kiejtésével, satöbbi.

Ez a dalszöveg a 'létezés helyett igazán élni' témakört járja körül."
MINDIG VELED

"Monumentális, epikus szám, tempóváltásokkal, nagy kórusokkal. Hangulatilag talán a Végállomás Motelre emlékeztet. Összetettsége miatt a többinél talán még többet dolgoztunk rajta Ricsivel. Többször átírtuk, de úgy érzem hogy a végeredmény megérte a fáradozást, méltó lezárása az albumnak."


 

   

 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HARMED - Rangos díjat kaptak tegnap Hollandiában és van egy új klipes daluk is
2020. január 18. (szombat) 08:34

Tegnap este a magyar Harmed zenekar nyerte el rock-metal kategóriában az európai könnyűzenei tehetségek díját (Music Moves Europe Talent Awards) az Eurosonic fesztiválon a hollandiai Groningenben. A díjjal olyan produkciókat ismernek el, amelyek kurrens és aktív szereplői az európai könnyűzenei életnek, munkásságuk színvonala pedig méltó Európa kulturális örökségéhez – közölte a Hangfoglaló program. A budapesti csapatnak, amelyet tavaly nyáron a Meshuggah előtt is láthattál a Barba Negra Trackben, van egy vadonatúj klipes dala is, a Metacortex - ismerkedj meg vele! Élőben pedig január 25-én, jövő szombaton csípheted el őket a Dürerben, ahol a Sonya, az Oaken és az Eagle Has Landed társaságában lépnek majd színpadra.   www.facebook.com/harmedfromdayone A koncert Facebook oldala "Hasonlóan rangos nemzetközi zenei díjat több mint egy évtizede nem kapott magyar produkció. Legutóbb magyar...

SUICIDE SILENCE - Dalpremier a februári albumról: Two Steps
SUICIDE SILENCE - Dalpremier a februári albumról: Two Steps

Become The Hunter címmel február 14-én jön majd ki a Suicide Silence hatodik albuma, a hangsúlyos tiszta ének és a nu metalos jellege miatt igencsak megosztóra sikerült 2017-es Suicide...

SONS OF APOLLO - Megjelent és végig is hallgatható Mike Portnoyék második albuma
SONS OF APOLLO - Megjelent és végig is hallgatható Mike Portnoyék második albuma

MMXX címmel a mai napon látott napvilágot a második albuma a Sons Of Apollo-nak, annak a prog metal csapatnak, amit az ex-Dream Theater dobos Mike Portnoy hozott össze pár éve Billy Sheehan...

ALLEN/OLZON - Klippel az első dal a Symphony X énekesétől és az ex-Nightwish énekesnőtől
ALLEN/OLZON - Klippel az első dal a Symphony X énekesétől és az ex-Nightwish énekesnőtől

Idén 25 éves a Symphony X és ezt turnézással akarja megünnepelni az amerikai prog metal csapat, de Russell Allen énekesnek lesz egy új lemeze is, méghozzá közösen az ex-Nightwish...

ANNIHILATOR - Egy hét múlva új album, klippel a negyedik dal: Dressed Up For Evil
ANNIHILATOR - Egy hét múlva új album, klippel a negyedik dal: Dressed Up For Evil

Novemberben a Jeff Waters vezette Annihilator Budapesten adott egy hatalmas koncertet, most pedig itt a legfrissebb klipes daluk, a Dressed Up For Evil - az új album negyedik előzeteseként. A...

WOLF - Hat év után új album jön a svéd heavy metal bandától, klippel az első dal: Midnight Hour
WOLF - Hat év után új album jön a svéd heavy metal bandától, klippel az első dal: Midnight Hour

Feeding The Machine címmel március 13-án jelenik meg a klasszikus heavy metalt játszó svéd Wolf nyolcadik albuma, amelynek máris itt az első előzetes dala, a klippel kísért Midnight...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS