MACHINE HEAD - Kiszállt Adam Duce basszusgitáros

"Baráti" körülmények között váltak el

2013. február 23. (szombat) 09:07

Az új album első dalainak feldemózására készülő Machine Headnek már nem tagja Adam Duce basszusgitáros, aki 1991 októberében együtt alapította meg a bandát Robb Flynn frontemberrel. A soványka hírek szerint a búcsú "baráti" volt, és a zenekar a legjobbakat kívánja Adamnek. A Machine Head jelenleg trióban dolgozik egy új próbaterem kialakításán, hogy aztán feldemózhassák az új dalokat.


Robb Flynn korábban arról számolt be, hogy január végén már jammeltek is egyet, és sokat elárul az a tény, hogy már akkor is csak hármukat említette meg.

"Dave (Dave McClain dobos), Phil (Phil Demmel gitáros) és jómagam a minap próbáltunk egyet, és ez tényleg produktív session volt. McClainnek volt vagy öt zúzós riffje, Demmel hozott egy igencsak ígéretes nótavázat, és nekem is volt pár riffem, amit kipróbáltunk. Ezek nem teljes dalok voltak, inkább csak jó tömény riffek. Jó érzés volt továbblépni. Szuperbüszke vagyok az Unto The Locust lemezre, de ideje tovább haladni, és készen is állunk erre.".


Adam Duce és Robb Flynn között már korábban is volt komoly nézeteltérés, miután 2008-ban több, mint 10 héten keresztül turnézott a Machine Head, olyan csúnyán összevesztek, hogy 2009 elején közös terápiára jártak, hogy megtanulják, hogyan kéne kezelniük a felmerülő problémákat.

Adam Duce nem titkolta azt sem, hogy több témát szeretett volna írni az Unto The Locust lemezhez, a FaceCulture.com-nak tavaly így beszélt ennek kapcsán:


"Én ezt élvezetből csinálom. És ha nem működik, ha nem keresek vele pénzt, akkor b...a meg. Ha nincs benne élvezet, akkor nem akarom csinálni. Nem számítok arra, hogy ebből meggazdagodom. Jól akarom érezni magam és jó zenéket akarok csinálni.

Volt néhány problémám az Unto The Locust dalszerzési folyamatával. Ki is vontam magam belőle, amíg el nem jött a basszustémáim megírásának ideje. Írtam egy csomó zenét, riffet, de Robbnak nem volt ötlete, hogy ének szempontjából, mit is kezdjen velük, így aztán semmit sem használt fel belőlük. De még ennél is fontosabb, hogy szövegeket írtam, olyan szövegeket, amelyek rengeteget jelentettek számomra, és ezeket is megkapta tőlem. Sok-sok oldalnyi szöveget adtam neki. És a vége rendszerint az lett, hogy itt mondjuk felhasznált belőlük egy verzényit, vagy egy részüket betette egy verzébe, vagy máshova. 'Ezt innen kiveszem és berakom oda..' Ahova éppen passzolt. De én eléggé kiégtem attól, hogy miután a lelkemet odatettem egy papírszeletre, és átadtam neki, a végén az eredeti elgondolásból semmi sem maradt meg. 'Tudod mit haver? Nem jön tőlem több kib...ott szöveg, mert kib...ott beteg vagyok attól, hogy a végén kib...ottul más lesz minden.' Mondtam is neki, hogy 'Együtt fogunk dolgozni ezen, nem adok több szöveget. Nem kapsz tőlem több oldalnyi szöveget.' És egy ideig emiatt kib...ott dühös volt rám, de tudod... Kib...ottul így történt."


Egy esetleges kiválás kapcsán Duce akkor így fogalmazott:

"Több ízben is gondolkodtam már ezen, de úgy értem, hogy Robb is volt így ezzel. Dave konkrétan ki is szállt egy időre. Bizton mondhatom, hogy ekkor vagy akkor, de mindegyikünk foglalkozott már a kilépés gondolatával."


Arra a kérdésre, hogy elégedett-e azzal, amit hozzá tud tenni a Machine Headhez, Adam ezt mondta:

"Nos, rájöttem, hogy számomra mi a fontos és hogy hol találom meg a szabadságomat. Ugaenis számomra ez az igazán lényeges - a szabadság. A zenélés számomra a szabadságot jelenti. Többféle értelmezése is lehet a szabadságnak, mert annak idején nem voltam szabad, amikor elzártak (Adam Duce 11 és 3 éves kora között amolyan javítóintézetben volt - a szerk.) Szabadság az is, amikor bárhova elmehetsz, ahogy szabadság az is, hogy szabadon muzsikálhatsz. A basszustémáimmal ez még mindig megvan. Ez az én szabadságom."


 

Hozzászólások

[011783]
goathornedgod
Ezek is megorultek...csak itt nem volt szo penzrol.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS