MACHINE HEAD - Kiszállt Adam Duce basszusgitáros

"Baráti" körülmények között váltak el

2013. február 23. (szombat) 09:07

Az új album első dalainak feldemózására készülő Machine Headnek már nem tagja Adam Duce basszusgitáros, aki 1991 októberében együtt alapította meg a bandát Robb Flynn frontemberrel. A soványka hírek szerint a búcsú "baráti" volt, és a zenekar a legjobbakat kívánja Adamnek. A Machine Head jelenleg trióban dolgozik egy új próbaterem kialakításán, hogy aztán feldemózhassák az új dalokat.


Robb Flynn korábban arról számolt be, hogy január végén már jammeltek is egyet, és sokat elárul az a tény, hogy már akkor is csak hármukat említette meg.

"Dave (Dave McClain dobos), Phil (Phil Demmel gitáros) és jómagam a minap próbáltunk egyet, és ez tényleg produktív session volt. McClainnek volt vagy öt zúzós riffje, Demmel hozott egy igencsak ígéretes nótavázat, és nekem is volt pár riffem, amit kipróbáltunk. Ezek nem teljes dalok voltak, inkább csak jó tömény riffek. Jó érzés volt továbblépni. Szuperbüszke vagyok az Unto The Locust lemezre, de ideje tovább haladni, és készen is állunk erre.".


Adam Duce és Robb Flynn között már korábban is volt komoly nézeteltérés, miután 2008-ban több, mint 10 héten keresztül turnézott a Machine Head, olyan csúnyán összevesztek, hogy 2009 elején közös terápiára jártak, hogy megtanulják, hogyan kéne kezelniük a felmerülő problémákat.

Adam Duce nem titkolta azt sem, hogy több témát szeretett volna írni az Unto The Locust lemezhez, a FaceCulture.com-nak tavaly így beszélt ennek kapcsán:


"Én ezt élvezetből csinálom. És ha nem működik, ha nem keresek vele pénzt, akkor b...a meg. Ha nincs benne élvezet, akkor nem akarom csinálni. Nem számítok arra, hogy ebből meggazdagodom. Jól akarom érezni magam és jó zenéket akarok csinálni.

Volt néhány problémám az Unto The Locust dalszerzési folyamatával. Ki is vontam magam belőle, amíg el nem jött a basszustémáim megírásának ideje. Írtam egy csomó zenét, riffet, de Robbnak nem volt ötlete, hogy ének szempontjából, mit is kezdjen velük, így aztán semmit sem használt fel belőlük. De még ennél is fontosabb, hogy szövegeket írtam, olyan szövegeket, amelyek rengeteget jelentettek számomra, és ezeket is megkapta tőlem. Sok-sok oldalnyi szöveget adtam neki. És a vége rendszerint az lett, hogy itt mondjuk felhasznált belőlük egy verzényit, vagy egy részüket betette egy verzébe, vagy máshova. 'Ezt innen kiveszem és berakom oda..' Ahova éppen passzolt. De én eléggé kiégtem attól, hogy miután a lelkemet odatettem egy papírszeletre, és átadtam neki, a végén az eredeti elgondolásból semmi sem maradt meg. 'Tudod mit haver? Nem jön tőlem több kib...ott szöveg, mert kib...ott beteg vagyok attól, hogy a végén kib...ottul más lesz minden.' Mondtam is neki, hogy 'Együtt fogunk dolgozni ezen, nem adok több szöveget. Nem kapsz tőlem több oldalnyi szöveget.' És egy ideig emiatt kib...ott dühös volt rám, de tudod... Kib...ottul így történt."


Egy esetleges kiválás kapcsán Duce akkor így fogalmazott:

"Több ízben is gondolkodtam már ezen, de úgy értem, hogy Robb is volt így ezzel. Dave konkrétan ki is szállt egy időre. Bizton mondhatom, hogy ekkor vagy akkor, de mindegyikünk foglalkozott már a kilépés gondolatával."


Arra a kérdésre, hogy elégedett-e azzal, amit hozzá tud tenni a Machine Headhez, Adam ezt mondta:

"Nos, rájöttem, hogy számomra mi a fontos és hogy hol találom meg a szabadságomat. Ugaenis számomra ez az igazán lényeges - a szabadság. A zenélés számomra a szabadságot jelenti. Többféle értelmezése is lehet a szabadságnak, mert annak idején nem voltam szabad, amikor elzártak (Adam Duce 11 és 3 éves kora között amolyan javítóintézetben volt - a szerk.) Szabadság az is, amikor bárhova elmehetsz, ahogy szabadság az is, hogy szabadon muzsikálhatsz. A basszustémáimmal ez még mindig megvan. Ez az én szabadságom."


 

Hozzászólások

[011783]
goathornedgod
Ezek is megorultek...csak itt nem volt szo penzrol.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)
2020. december 4. (péntek) 15:19

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a legendás énekes/basszer, Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath stb.) vette át. A Glenn Hughes-zal elkészült új album, a Holy Ground január 22-én jön majd ki a Spinefarmnál, és ha minden igaz, februárban nálunk is bemutatják az új anyagot. A koncert a Barba Negrában lesz február 16-án. A Holy Ground album legfrissebb előzetes dala a Holy Ground (Shake The Memory), amelyhez egy klip is született.   www.facebook.com/TheDeadDaisies A koncert Facebook oldala "A Rock Hangjával az élen koncertezik jövőre a Dead Daises Újabb fejezetéhez érkezett a Dead Daisies története, ami a korábbiaknál is kalandosabb éveket ígér. Az Ausztráliából indult rockzenekar ugyanis felfrissült tagsággal, egy új lemezzel és vadiúj...

IRON SAVIOR - Az új album, és mellé egy friss klip is
IRON SAVIOR - Az új album, és mellé egy friss klip is

Skycrest címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a power metalos hamburgi Iron Savior, Kai Hansen egykori csapata. A Piet Sielck énekes/gitáros vezette banda legutóbbi lemeze a...

GROWN - A Clawfinger gitárosának új projektje, klippel az első dal: Stay Calm
GROWN - A Clawfinger gitárosának új projektje, klippel az első dal: Stay Calm

A Clawfinger gitárosa, Bård Torstensen egy új projektet hozott létre Harald Dose énekessel, a GrowN első dala a Stay Calm címet viseli, és egy klip is született hozzá. Ismerkedj meg vele!...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum első dala: My Promise
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum első dala: My Promise

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ORDEN OGAN - Dalpremier a márciusi albumról: Heart Of The Android
ORDEN OGAN - Dalpremier a márciusi albumról: Heart Of The Android

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, nemrég azonban egy még újabb kiadási...

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS