SLAYER - Lombardo dobossal e-mailben tudatták, hogy nincs rá szükség

Elszámolási problémák állnak a háttérben

2013. február 21. (csütörtök) 08:50 | utoljára módosítva: 2013. február 21. (csütörtök) 09:02

Szombattól az ausztrál Soundwave fesztiválokon játszik a Slayer, azonban Dave Lombardo nélkül. A legendás dobos a Facebook oldalán tett közzé egy hosszabb állásfoglalást ennek kapcsán, amiből az derül ki, hogy a Slayer-táboron belül ismét komoly problémák vannak. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki dobol majd a Soundwave bulikon, de hamarosan nyilván kiderül ez is.


Dave Lombardo Facebook-üzenete:

"Személyesen szeretnék elnézést kérni az ausztrál rajongóktól, akik jegyet vásároltak a turnéra, és joggal várják, hogy engem látnak majd a szokásos helyemen, a dobcucc mögött.

Csak hogy tudjátok az igazságot, a február 14-én tartott szakmai nap végén azt azt infót kaptam, hogy nem én leszek a dobos az ausztrál koncerteken. Elszomorított a helyzet, és hogy őszinte legyek, sokkolt is.

Tavaly vált világossá előttem, hogy a Slayer turnébevételeinek 90 %-a levonásra került, mivel a költségek, ideértve a menedzsmentnek kifizetett díjazást, többmillió dollárba kerültek a bandának, így csupán 10% vagy még kevesebb volt felosztható négyünk között. Véleményem szerint a zenekar ügyeit nem így kéne intézni. Megpróbáltam ezt orvosolni, tudattam a zenekari társaimmal is, majd Tommal együtt könyvvizsgálókat fogadtunk, hogy derítsék ki, mi is történt. Azonban nem férhettem hozzá a részletesebb információkhoz és a szükséges dokumentumokhoz sem.

A karácsonyi ünnepek alatt derült ki számomra, hogy miközben 2012 folyamán körbeturnéztam a világot, gázsit nem kaptam ezért (leszámítva egy csekély előleget), továbbá nem kaptam korrekt elszámolást sem a teljes éven át tartó erőfeszítéseimmel kapcsolatban. Ráadásul azt mondták nekem, hogy addig nem is kerül kifizetésre a nekem járó összeg, amíg alá nem írok egy hosszabb távú szerződést, amelyben azonban nem szerepel írásban rögzített biztosíték arra nézve, hogy a menedzsment milyen százalékkal dolgozik, és nem is teszi lehetővé számomra, hogy betekintést nyerjek a pénzügyi adatokba. Továbbá azt is megtiltaná számomra, hogy a banda dolgaival kapcsolatban interjút adjak, vagy nyilatkozatot tegyek közzé. Lényegében egy nyilatkozattételi tilalomról van szó.

Múlt hétfőn összejöttem Kerryvel és Tommal, hogy próbáljunk az ausztrál bulikra, és hogy egy új üzleti modellt javasoljak, amit a lehető legjobbnak tartottam annak érdekében, hogy a Slayer megvédelmezhesse magát, és hogy így azt tehessük, amiben a legjobbak vagyunk... játszhassunk a rajongóknak. Kerry nyilvánvalóvá tette, hogy nem érdekli a változtatás, és azt mondta, hogy ha ezzel kapcsolatban vitatkozni akarok, akkor talál egy másik dobost. Csütörtökön délután egykor megérkeztem a próbára, a megbeszélt időpontban, de Kerry nem jött el. Ehelyett 18.24-kor kaptam egy emailt az ügyvédektől, hogy az ausztrál koncerteken egy másik dobos fog helyettesíteni.

Reménykedem abban, hogy meg tudjuk oldani a problémáinkat. Ugyanakkor még egyszer elnézést kérek az összes ausztrál rajongótól, aki pénzt adott ki a jegyekért, annak tudatában, hogy hármunkat fogja látni a színpadon, az eredeti Slayer tagokat. Várom, hogy a jövőben találkozzunk!"

Tisztelettel,

Dave Lombardo
 

 

 

 

Hozzászólások

[011784]
Zozi
Nagyon kezd fogyni a pénz a zeneiparból. Egyre több az ilyen story. Nem lesz ennek jó vége, így el fognak tűnni a nagy bandák. Ez szerintem már kifejezetten a válság jele.
Bár az is lehet, hogy Kerry nagyon átvette a hatalmat. Se Hanneman, se Lombardo! Ez már nem az igazi.
[011775]
duedhel
Sajnos ilyen az, amikor egy banda már nem szimplán zenekar, még csak nem is csak egy üzleti vállalkozás, hanem már "intézmény"...
[011772]
away
Nem akarooo

m!!! Már a Slayer is kezdi ezt a cirkuszt?! Beleverem a fa....mat!!!
[011769]
bogar
hát ez fasza csak így ki kell dobni valakit mert nincs pénzük.meg feltételek osztanak neki.komolyan milyen banda ez?itt úgy látszik az kéne tenni valakinek ha ide be jönn dobolj ingyen és még bele sem szólhatsz semmibe.Ez már botrány.
[011768]
atus70
Na akkor nagyon úgy néz ki, hogy ezeknek lefőtt a kávé.
[011767]
Trasherman
Furcsa az egész tényleg, mert nem hinném, hogy mondjuk Toam, vagy a többi tag annyiban hagyná, ha így lenyúlnák őket. Szerintem Dave mester picit túlzott valahol az interjúban. Ő azt írja, hogy "Tavaly vált világossá előttem..." ez így kb. azt is jelenti, hogy eddig gyanította, hogy valami nincs rendben, de erre most bizonyítékot talált. Erre viszont csak ő jött rá 3-4 emberből. Hát ez érdekes... Nem lehet, hogy egyszerűen több gázsit akar, de nem kap?
[011764]
shmonsta
Jeff betegségéről és lehetséges visszatéréséről is olyan unszimpatikus nyilatkozatokat adott Kerry, hogy én sem lepődnék meg, ha ő lenne a ludas. Elég arrogáns fickónak tűnik mostanában.
[011763]
goathornedgod
Mint mar emlitettem korabban a Jeff-es ugyben, itt valami buzlik es szeretnem ha nem ugy lenne de Kerry keze van benne. Nagyon bizom benne hogy rendezodik a SLAYER ugye es mindenki a helyere kerul a bandaban es sokaig fogjak nyomatni a minosegi zenet . \,,/
[011762]
vivaemptiness
"a Slayer turnébevételeinek 90 %-a levonásra került, mivel a költségek, ideértve a menedzsmentnek kifizetett díjazást, többmillió dollárba kerültek a bandának, így csupán 10% vagy még kevesebb volt felosztható négyünk között"

"2012 folyamán körbeturnéztam a világot, gázsit nem kaptam ezért (leszámítva egy csekély előleget)"

Se kozgazdasz, se konyvvizsgalo, se menedzser stb. nem vagyok, de ezt nem fogom elhinni, hogy eddig nem tunt fel.
A menedzsment elviszi a stexet es most kell szolni, hogy gyerekek ezt nem kellene? Vagy Karcsi atvette a hatalmat es o nyulja le a penzt? Az ilyen ugyeket nem kellene kiteregetni, masreszt kizartnak tartom, hogy eddig hagytak igy menni a dolgokat.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS