HEAVY METAL BOTSWANÁBAN - Ez az igazi black metal

Bőrben és szegecsben a sivatagban

2013. február 18. (hétfő) 17:11 | utoljára módosítva: 2013. február 18. (hétfő) 17:26

Gondoltad volna, hogy még Afrika déli részén, Bostwanában is vannak metal rajongók és metal bandák? Mi az, hogy vannak, talpig szegecselt bőrben nyomulnak a sivatagi hőségben!


"Az emberek általában azt hiszik, hogy durva fickók vagyunk, de a metal az önkifejezés szabadságára tanított meg minket, arra, hogy a magunk módján tegyük a dolgunkat - mondja a Guardiannek az Overthrust énekese, aki Vulture-nek, azaz Keselyűnek nevezi magát. Vulture szerint még hosszú az út, mire ez a muzsika náluk is elfogadottá válik, de az utóbbi évtizedben érezhetően egyre nagyobb a botswanai metal közösség.

"A helyi kultúrához nem passzolnak a heavy metal rajongók, sokan megnéznek minket - teszi hozzá TKB, a Skinflint basszusgitárosa. - De azért manapság már a kissrácok is tudják rólunk, hogy metalfejek vagyunk."


Botswana első heavy metal zenekara, a Metal Orizon még a '90-es évek elején alakult, és azóta is létezik, koncertezik.

"1998 táján a szokatlan rockszerkókra még elég ellenségesen reagáltak egyesek - meséli a MetalOrizon dobosa, Selaelo. - De a nem rockos közönség kíváncsisága csak még inkább felhívta a figyelmet a metalosokra. Most már ott tartunk, hogy sokan nyilvánosan is pózolnak. Ma már egyfajta divat is lett ez a megjelenés, trendi dolog a szubkultúra hívei között.

A zenénket azért még sokan csupán zajnak tartják, rólunk meg azt gondolják, hogy erőszakosak vagyunk... De ez nem veszi el a kedvünket. A jövőben is felmutatjuk az értékeinket a társadalomnak, követjük a metalért dobbanó szívünket." 


A rádióban persze nem sok metal hallható Botswanában, de azért van egy heti 50 perces metal műsor. A rajongók többnyire szájhagyomány útján szerzik az infókat, cserélgetik egymás között a zenéket, de a közösségi oldalakat is használják.

A nyugati világ metal bulijaihoz képest Botswanában még nem verődik össze akkora tömeg, de azért a fejlődés töretlen. Külföldi banda még nem lépett fel az országban, és egyetlen helyi bandának sem sikerült kitörnie a régióból.

A helyi csapatok közül messze a death metalos Wrust a legnépszerűbb, akik turnéztak már Dél-Afrikában, sőt, ott még a Sepultura előtt is sikerült játszaniuk 2003-ban.

 


WRUST - Kill Or Be Killed (a 2007-es Soulless Machine albumhoz)
 

Hozzászólások

[011754]
away
Aranyos. Tisztelet a fiataloknak a kitartásukért, de azt hiszem, hogy olyan ez, mint amikor a fehérember nekiáll rap-pelni: a formaságokat, külsőségeket elsajátíthatja, de nem igazán érzi a stílust.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
2020. május 30. (szombat) 10:54

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia harmadik, utolsó tétele, a videokippel kísért Death Diviner. A három kislemeznóta együttes elnevezése: Our Feverish Trinity. "Ezzel a három dallal, pontosabban az általános tematikájukkal, arra teszünk kísérletet, hogy leírjuk a misztikust, a transzcendentálist, azt ami nem elvilági. Az olyan érzéseket, amelyekkel nem tud mit kezdeni a test, azokat a kétségbeesett tetteket, amikor érzed, hogy hív valami, ami sokkal nagyobb nálad, és azt is tudod, hogy ha sikerülne elérned és beszélni hozzá, akkor először az életedben tartoznál valahova... www.facebook.com/soilwork     Mindannyian tartozni akarunk valahova, ez valahogy mégsem stimmel igazán. Az emberben mindig ott van az a némiképp kellemetlen érzés, hogy sokkal többet is...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled
ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled

Cancelled címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett az amerikai metalcore színtér egyik legmegosztóbb csapatának számító Attila. A Chris Fronzak vezette, metalcore/deathcore mixet...

BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer
BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer

70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer, Bob Kulick. A tragikus hírt a zenész testvére, az ex-KISS gitáros, Bruce Kulick is megerősítette. Bruce Kulick: "Összetört...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS