YEAR OF THE GOAT - Sátáni ceremónia az új videóklipben

Ősrock vonalon 2012 egyik legjobb albumát adták ki

2013. február 17. (vasárnap) 10:18 | utoljára módosítva: 2013. február 17. (vasárnap) 10:25

Megérkezett a pszichedelikus, okkult ősrockot játszó svéd Year Of The Goat első klipje a 2012 végén megjelent debütáló nagylemezhez. Az Angels' Necropolis című album Spirits Of Fire dalához készült el a sátáni fekete misét idéző videó. A Ghost jellegű muzsikák híveinek érdemes odafigyelniük a bandára, amellyel egy interjú is olvasható a februári HammerWorldben.A 2011-es Lucem Ferre EP folytatása, az első Year Of The Goat nagylemez az Angels' Necropolis címet kapta, és kiadása óta egyre többen fedezték fel maguknak a különleges hangulatú csapatot, amelynek két tagja a doomos Griftegårdban is zenél. Az éekes/gitáros Thomas 'Sabbathi' Erikssonnal a csapat múltjáról nyilatkozott a Hammernek, és közben az is kiderült, hogy a YOGT tagok számára Lucifer az ostobaság felett győzedelmeskedő intellektust jelképezi.YEAR OF THE GOAT - Spirits Of Fire (a 2012-es Angels' Necropolis albumhoz)

 Mindannyian más bandákban is játszotok, te és Per például a doomos Griftegårdban. Mikor született meg a Year Of The Goat zenekar?

„A sztorink még 2006-ban kezdődött. Először csak a fejemben körvonalazódott ez a koncepció, majd meséltem róla a dobos Fredriknek és a gitáros Pernek, és mivel nekik is bejött a dolog, elkezdtünk együtt muzsikálni. Ahhoz persze kellett némi idő, hogy kialakuljon egy állandó felállás. Eleinte inkább amolyan baráti segítség alapon játszott velünk néhány ismerősünk."A fotóitok alapján a '70-es években születhettetek, tehát biztosan nem első kézből ismerkedtetek meg ezzel az ősrockos muzsikával...

„Én nem látok ebben semmi különlegességet. Vannak, akik most 18-20 évesek és Elvis Presleyt hallgatnak. Nekünk ez a zenei világ tetszik. A '60-as, '70-es évek zenéinek még volt valami különleges aurája, ellentétben a legtöbb mai produkcióval. Lelke volt az akkori zenéknek, a szívhez szóltak, vagy éppen az agyhoz. Manapság inkább az a lényeg, hogy a lábak beinduljanak a táncparketten. A legtöbb mai zene vagy zeneszám azonos séma szerint épül fel. Megvannak a szabályok, a kötöttségek.

Ha előveszel egy-két lemezt a gyűjteményedből, csak úgy találomra, biztos vagyok benne, hogy a dalok 90 százaléka úgy négy, maximum öt perces lesz. Annak idején nem volt ilyesmi. Ha egy dalt úgy éreztek kereknek, hogy az 14-15 perces, vagy még annál is hosszabb, akkor úgy vették fel. És az sem véletlen, hogy az akkori lemezeket ma is rengetegen hallgatják, azok még nem eldobható tömegáruk voltak. Nem járt le a szavatosságuk pár hónap alatt.

Manapság az egyenhangzás megy, minden egyformán szól, minden stúdióban ugyanazok a cuccok vannak, ugyanazokat a gépeket, szoftvereket használják, nincs önálló karaktere a zenéknek. Természetesen vannak kivételek is, de többségük csak egy termék, amit megpróbálnak rásózni az emberekre."Abban biztos vagy, hogy a ti zenétek kiállja majd az idő próbáját?


„Ebben nyilván nem vagyok biztos, de nem is akarunk semmit bizonygatni. Egyszerűen csak olyan muzsikát játszunk, ami nekünk tetszik. Inkább csak azt próbáltam meg elmondani, hogy mi volt a kiindulópont, amikor elkezdtünk dalokat írni. Nem akartunk szabályokat, nem akartunk semmilyen kötöttséget. Senkire sem akarjuk ráerőszakolni magunkat. Írtunk dalokat, ezeket felvettük, részünkről ennyi.

Ott a lehetőség bárki előtt, hogy megismerkedjen velük. Ha tetszik, amit csinálunk, annak örülünk, de ha nem, az sem gond. Ettől mi még ugyanazt folytatjuk, amit elkezdtünk. Nyilván jó lenne, ha egyfajta alternatíva jelenne meg az emberek előtt, de nem vagyok olyan arcoskodó, hogy azt gondoljam, hogy csakis mi nyújthatunk alternatívát. Szerencsére egyre többen nyúlnak vissza a régi zenékhez. Akár úgy, hogy zenét szereznek, dalokat írnak, akár úgy, hogy ilyesmiket hallgatnak."Kiket tartotok zenei példaképeiteknek?

"Wishbone Ash, Black Sabbath, a korai Scorpions, a UFO, a Pentagram, a Coven. Leginkább azokat a zenéket szeretjük, amelyek hangulatukban és szövegvilágukban is komorak. Szeretjük a régi hangzásokat, mert valóságosabbak voltak. Nem az volt a cél a felvételeknél, hogy minden még keményebben, még hangosabban szóljon, hanem a hangulat, az, hogy a zene képes legyen elrepíteni magával."


A teljes Year Of The Goat interjút megtalálod a februári Hammerben.
YEAR OF THE GOAT - Angels' Necropolis (az első lemez epikus címadó dala)


YEAR OF THE GOAT - Angels' Necropolis (a teljes album)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS