CRY FREE - Lee Olivér gitáros távozik a csapatból

Három közös koncert lesz még

2013. február 10. (vasárnap) 11:24

Lee Olivér gitáros öt évnyi együtt muzsikálás és számtalan sikeres koncert után távozik a Deep Purple tribute csapat Cry Free-ből.

A zenekar hamarosan bejelenti, hogy ki lesz az utód, de három koncerten még Olivérrel lépnek fel.


"5 évnyi gyümölcsöző munkakapcsolat és mélyen baráti együttműködés után kilép a Cry Free zenekar kötelékéből Lee Olivér gitáros, aki szeretné energiáit maximálisan a zeneszerzésre összpontosítani, és felépíteni saját dalai köré koncentrálódó új produkcióját.

A váltást megkönnyíti (egyben persze meg is nehezíti) a tény, hogy Olivér és a csapat többi tagja között töretlen és csorbítatlan az érzelmi kötődés, és hogy a régóta érlelt és nehezen meghozott döntés kizárólag karrier irányú alapokon nyugszik.

Lee Olivér 2008. márciusában került a zenekarba, amikor a hasonló okokból távozó Kállai Jánost (most K3) váltotta fel, nem egészen 20 évesen. A Kőbányai Zeneiskola ifjú tehetsége spontaneitást, muzikális szabadságot és sok bluest hozott a csapatba, elődjének "agyasabb" megközelítését sokkal inkább érzékeken alapuló zeneiségre váltva.

Olivér a zenekar eddigi pályafutásának legsikeresebb időszakára tekinthet vissza a legnagyobb nemzetközi sikerekkel és a 19 sztárszerepléssel, melyek közül valószínűleg a Jon Lord turnék a legkedvesebbek számára, hiszen az utazó stáb minden tagjával és magával a Mesterrel is nagyon jó kapcsolatot ápolt.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a zenekarral eltöltött pontosan 5 év és közel 150 koncert alatt az egykori gátlásos gitáros fiú vérprofi és (jó értelemben vett) gátlástalan színpadi előadóvá és férfivá érett, amelyben a Cry Free együttesnek elévülhetetlen érdemei vannak.

Olival a kapcsolat nem szakad meg, ugyanis a zenekar tiszteletbeli tagjaként a jövőben is találkozhattok majd vele időről időre, például másik nagy "szerelme", a Purple Zeppelin Jam kapcsán is, de számos felvétel is őrizni fogja a Cry Free által inspirált játékát, olyan hivatalos DVD kiadványok formájában is, mint a 'Deep Purple History' vagy a 'Tribute to Deep Purple Budapest 1987', ahogy számos youtube video képében is.

Olivér a Cry Free gitárosaként, élőzenés formában február 15-én Kapuváron búcsúzik nyugat-magyarországi, március 9-én a Pecsa Music Clubban budapesti, és március 14-én Mezőkövesden kelet-magyarországi rajongóitól és barátaitól.

Addig is itt egy szavakba öntött búcsú, amit a népszerű gitáros juttatott el a cryfree.hu részére:


"Kedves Közönség, kedves Cry Free-kedvelők! Nagyon nehéz elkezdeni az efféle írásokat, de mégis szeretem, mert arra késztet, hogy jobban meg tudjam fogalmazni a gondolataimat, érzéseimet. Ezzel a módszerrel készültem a bejelentésemre is hónapokon keresztül. Nem könnyű kilépni valami nagyszerűből, ahol fantasztikusan érzed magad. Kellett a szellemi készültség.

Az elmúlt két évben folyamatosan értek azok a hatások, amik megerősítették a saját kifejezésmódomba vetett hitemet. Olyan helyzeteket ismertem meg, amik során új kapuk tárultak fel előttem, és egy idő után válaszúthoz érkeztem. Az életemben az egyik legfontosabb dolognak a hitelességre való törekvést tartom minden helyzetben, ami nem könnyű, de szép út, és én szeretek ezen az úton lenni. Ez az út pedig most másfelé indult, és nem tehettem meg, hogy visszaforduljak.

Kérlek titeket, ne értsetek félre, a Cry Free-t nem tartom hiteltelennek, sőt! A Deep Purple muzsikájával az egyik leghitelesebben foglalkozó társaság. Eddig is ilyen volt, és ezután is ilyen lesz. Imádom ezt az együttest, amelynek minden egyes tagja iránt őszinte baráti szeretetet érzek. Az együtt megélt pillanatok a legdrágább kincseim közé tartoznak. Szeretlek Titeket. Találkozunk még sokszor!" -  Lee Olivér.


www.cryfree.hu

www.facebook.com/cry.free.7

www.facebook.com/oliverleehun
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS