CRY FREE - Lee Olivér gitáros távozik a csapatból

Három közös koncert lesz még

2013. február 10. (vasárnap) 11:24

Lee Olivér gitáros öt évnyi együtt muzsikálás és számtalan sikeres koncert után távozik a Deep Purple tribute csapat Cry Free-ből.

A zenekar hamarosan bejelenti, hogy ki lesz az utód, de három koncerten még Olivérrel lépnek fel.


"5 évnyi gyümölcsöző munkakapcsolat és mélyen baráti együttműködés után kilép a Cry Free zenekar kötelékéből Lee Olivér gitáros, aki szeretné energiáit maximálisan a zeneszerzésre összpontosítani, és felépíteni saját dalai köré koncentrálódó új produkcióját.

A váltást megkönnyíti (egyben persze meg is nehezíti) a tény, hogy Olivér és a csapat többi tagja között töretlen és csorbítatlan az érzelmi kötődés, és hogy a régóta érlelt és nehezen meghozott döntés kizárólag karrier irányú alapokon nyugszik.

Lee Olivér 2008. márciusában került a zenekarba, amikor a hasonló okokból távozó Kállai Jánost (most K3) váltotta fel, nem egészen 20 évesen. A Kőbányai Zeneiskola ifjú tehetsége spontaneitást, muzikális szabadságot és sok bluest hozott a csapatba, elődjének "agyasabb" megközelítését sokkal inkább érzékeken alapuló zeneiségre váltva.

Olivér a zenekar eddigi pályafutásának legsikeresebb időszakára tekinthet vissza a legnagyobb nemzetközi sikerekkel és a 19 sztárszerepléssel, melyek közül valószínűleg a Jon Lord turnék a legkedvesebbek számára, hiszen az utazó stáb minden tagjával és magával a Mesterrel is nagyon jó kapcsolatot ápolt.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a zenekarral eltöltött pontosan 5 év és közel 150 koncert alatt az egykori gátlásos gitáros fiú vérprofi és (jó értelemben vett) gátlástalan színpadi előadóvá és férfivá érett, amelyben a Cry Free együttesnek elévülhetetlen érdemei vannak.

Olival a kapcsolat nem szakad meg, ugyanis a zenekar tiszteletbeli tagjaként a jövőben is találkozhattok majd vele időről időre, például másik nagy "szerelme", a Purple Zeppelin Jam kapcsán is, de számos felvétel is őrizni fogja a Cry Free által inspirált játékát, olyan hivatalos DVD kiadványok formájában is, mint a 'Deep Purple History' vagy a 'Tribute to Deep Purple Budapest 1987', ahogy számos youtube video képében is.

Olivér a Cry Free gitárosaként, élőzenés formában február 15-én Kapuváron búcsúzik nyugat-magyarországi, március 9-én a Pecsa Music Clubban budapesti, és március 14-én Mezőkövesden kelet-magyarországi rajongóitól és barátaitól.

Addig is itt egy szavakba öntött búcsú, amit a népszerű gitáros juttatott el a cryfree.hu részére:


"Kedves Közönség, kedves Cry Free-kedvelők! Nagyon nehéz elkezdeni az efféle írásokat, de mégis szeretem, mert arra késztet, hogy jobban meg tudjam fogalmazni a gondolataimat, érzéseimet. Ezzel a módszerrel készültem a bejelentésemre is hónapokon keresztül. Nem könnyű kilépni valami nagyszerűből, ahol fantasztikusan érzed magad. Kellett a szellemi készültség.

Az elmúlt két évben folyamatosan értek azok a hatások, amik megerősítették a saját kifejezésmódomba vetett hitemet. Olyan helyzeteket ismertem meg, amik során új kapuk tárultak fel előttem, és egy idő után válaszúthoz érkeztem. Az életemben az egyik legfontosabb dolognak a hitelességre való törekvést tartom minden helyzetben, ami nem könnyű, de szép út, és én szeretek ezen az úton lenni. Ez az út pedig most másfelé indult, és nem tehettem meg, hogy visszaforduljak.

Kérlek titeket, ne értsetek félre, a Cry Free-t nem tartom hiteltelennek, sőt! A Deep Purple muzsikájával az egyik leghitelesebben foglalkozó társaság. Eddig is ilyen volt, és ezután is ilyen lesz. Imádom ezt az együttest, amelynek minden egyes tagja iránt őszinte baráti szeretetet érzek. Az együtt megélt pillanatok a legdrágább kincseim közé tartoznak. Szeretlek Titeket. Találkozunk még sokszor!" -  Lee Olivér.


www.cryfree.hu

www.facebook.com/cry.free.7

www.facebook.com/oliverleehun
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
2020. június 3. (szerda) 07:34

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition EP-jükre, akárcsak a vadonatúj nótájuk, a Not For You. Ősszel pedig jön majd egy új album is a 2013 óta ismét aktív csapattól.   www.facebook.com/MordredBand MORDRED: Scott Holderby - énekes James Sanguinetti - gitáros Danny White - gitáros Art Liboon - basszer Aaron (Pause) Vaughn - billentyűs/énekes, +lemezjátszó Jeff Gomes - dobok Ha jó a memóriád, minden bizonnyal emlékszel a Mordredre, akik klasszikus Bay Area thrash csapatként indultak a '80-as évek közepén, de mire kijött az első albumuk, az 1989-es Fool's Game, már funkys hatásokat építettek a zenéjükbe. A Red Hot Chili Peppers és a Faith No More áttörése a Mordrednek is sokat segített, így az 1991-es In This Life lemezen még bátrabban keverték a...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS