THORNWILL - Saját szavaikkal a Requiem For A Fool album

A hétvégén már kapható lesz az új Hammer, Thornwill CD-melléklettel

2013. január 31. (csütörtök) 13:47 | utoljára módosítva: 2013. február 9. (szombat) 09:38

A hétvégén már kapható lesz a Slash címlapos februári számunk, amelynek extra CD-melléklete a győri Thornwill új albuma, a Requiem For A Fool.


A 2004-ben alakult heavy/power csapat olyanokat sorol a kedvencei, példaképei közé, mint az Iron Maiden, a Dream Theater, a Rage, a Savatage, a 2010-ben Implosion címmel kiadott és a nemzetközi színtéren is komoly visszhangra talált első nagylemezük folytatását pedig a tavaly ősszel kiadott I Am Hope EP-vel vezették fel.


Már a tavalyi Metal.hu turnén is részt vettek, és természetesen március 30-án is ott lesznek a Barba Negrában a Metal.hu turné budapesti állomásán, a Pokolgép, a Moby Dick, a Dalriada, a Bloody Roots és a Scerra társaságában."Már régóta várjuk a pillanatot, hogy megjelenjen az új lemezünk, amiben rengeteg munka van. Most úgy tűnik, végre minden a helyére került.

Nagyon büszkék vagyunk az anyagra, úgy érezzük, hogy minden tekintetben sikerült az előzőnél jobbat alkotni. Sokkal jobb lett a hangzás, a számok húzósak, hangulatosak, a dalszövegek is kifinomultabbak. Az Implosion felvételekor nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk arról, hogy mit és hogyan érdemes csinálni, ez most sokat segített.

A Requiem for a Fool eredetileg konceptlemeznek indult, de végül inkább csak motívumokban és hangulatokban jelentkezik a koncepció, nem egy teljes lemezen átívelő történetben. A szövegek általában egyszerű dolgokról, érzelmekről, társadalomról, közösségi hálóról, az emberek közötti személyes kapcsolat leépüléséről, civilizációs károkról, természeti katasztrófákról szólnak, de vannak azért könnyedebb témák is.

Az albumhoz készülőben van három videóklip, ezeken folyamatosan munkálkodunk. Lesz egy teljesen kézzel festett animációs videó az I Am Hope dalhoz, egy poénosnak ígérkező zombis videó, valamint egy hangulatos lassú szám is, utóbbi klipjét a turai kastélynál vettük fel.

Az albumhoz készült borító és egyéb design elemek is zseniálisak lettek, már csak emiatt érdemes lehet beszerezni a lemezt teljes pompájában.

Rengeteg embernek tartozunk köszönettel, akik segítettek, segítenek továbbra is, hogy ez a lemez ilyen formában és minőségben elkészülhessen, így nekik köszönjük, és bízunk benne, hogy ez az együttműködés még sok-sok Thornwill lemezt fog eredményezni.

A honlapunkon és a Facebook oldalunkon folyamatosan teszünk közzé koncerteket, híreket, fotókat, videókat, előzeteseket, ezért érdemes követni minket, feliratkozni a hírlevelünkre, vagy Youtube csatornánkra."


www.thornwill.com

www.facebook.com/thornwill

THORNWILL (b-j):
Gábor Álmos énekes
  Knausz Péter dobos
Szabó Márton gitáros
Ágoston Krisztián gitáros
Paróczi Tamás basszusgitáros

 A Requiem For A Fool album dalairól a következőket mondták el Thornwillék a Hammernek:STRUCK BY LIGHTNING

"A lemez nyitódala az aktuális nyitószámunk a koncerteken is. A történet kicsit morbid, kicsit vicces... A főhősbe belecsap a villám, majd egy szürreális álomban találja magát, ahol rettenetes dolgokat él át. Keveredik a valóság az álommal, végül pedig kiderül, hogy hősünk egy autóbaleset következtében elhalálozott, és ezek az emlékfoszlányok élete utolsó percei."

THORNWILL - Struck By Lightning (előzetes a 2013-as albumról)
ALONE

"Az új lemezről jelenleg az egyik kedvenc számunk. Nagyon húzós, rengeteg érzelem rejlik benne. Az egyedüllétről szól, és az állandó küzdelemről, a soha fel nem adásról, és mindezt a lágy és kemény témák váltakozása csak még inkább alátámasztja. Zeneileg is a nehezebb tételeink közé tartozik."
LOST MILLENNIUM


"Egy mélyre hangolt szám az emberiségről, a pusztuló világunkról. A főszereplő maga a Földanya, aki a túlélésért gyermekei ellen fordul, de előtte még egy utolsó segélykiáltást hallat, hátha vissza lehet még fordítani a sok-sok káros folyamatot, amit az emberek elindítottak, a környezetszennyezést, a túlnépesedést, valamint bolygónk kizsákmányolását."
I AM HOPE

"A történet egy ősrégi gyermekjáték megzenésítése, amit mindenki ismer, valószínűleg mindenki 'játszotta' is valamilyen formában. Az egyetlen szabály, hogy nagyobbat kell mondani a másiknál, és aki a legnagyobbat mondja a végén, az győz.

Főhősünk a gonosz ellen harcol, csupa pozitív dologgal próbálkozik, míg ellenfele mindig negatív dolgokat hoz fel. Egyre nagyobbat mondanak: kígyó, vadász, mérges pók, végül már lebegő világok, istenek, bolygókat bekebelező szupernovák jelennek meg, amikor a főhős utolsó érvként kimondja: 'én vagyok a remény'. És mint mindenki tudja, a remény hal meg utoljára. A számhoz teljesen kézzel festett animációs klip is készül Papp Norbert barátunk által."THORNWILL - I Am Hope (a lemezelőzetes EP, 2012)


 REQUIEM FOR A FOOL

"Az album címadó dala, melynek mondanivalója, hogy azok az igazán bolondok, akik nem állnak ki magukért, hanem szolgalelkűen teszik, amit mondanak nekik. Nem lázadnak, ha úgy hozza a szükség, nem kérdeznek, nem gondolkodnak, nem vágynak többre. Nekik nem jár felemelkedés, de rosszként sem, hírhedtként sem emlékeznek meg róluk. Nincs hatásuk a világra, se jobbá nem teszik, se rosszabbá, életük szinte értelmetlen. Talán ez a legslágeresebb dal az egész lemezen. "
IT'S VIRTUAL

"Ezt a számot a legjobb játszani, iszonyatos húzás és energia van benne, a refrénje pedig szárnyal. A dalszöveg a közösségi hálóról szól, az internetről, az emberi kapcsolatok teljes leépüléséről, a kedves hazugságokról... Nap mint nap fogyasztjuk ezeket a különböző csatornákon, ahol mindenki olyannak látszódik, amilyennek csak akar, de ha kiderül az igazság, akkor csalódnunk kell. A lemez talán egyik legkiemelkedőbb szerzeménye, egyúttal erre a szövegére vagyunk a legbüszkébbek. "
EAT ME ALIVE

"Brutális ordibálós szám a női színjátékról, változatos énektémákkal. Eddig még soha nem játszottuk, és a megvalósítása egy kicsit nehézkes is lesz. Alaposan fel kell készülni belőle, főleg a rengeteg különböző énektéma miatt."THORNWILL - Jesus Saves (2011-ben így nyomták el a klasszikus Savatage nótát)
TAKE ME AWAY

"Ez a szám született meg legelsőnek az új lemez dalai közül, és már az elején éreztük, hogy ez a szám a koncertek húzótémája lesz. Iszonyatos tempót diktál, épp elég precízen eljátszani. A témája kissé transzcendens, a létezés nagy kérdéseit firtatja... Mi történik a halál után, a valóság, illetve amit mi érzékelünk belőle, az valószínűleg csak egy része a teljes képnek. Nagyon messze vagyunk attól, hogy megértsük, de bízunk benne, hogy a halál pillanatában lesz hova továbblépni, a sötéttel talán új dimenziók nyílnak, és elragadnak magukkal egy új világba."
OPEN YOUR EYES

"Egy country ihletésű western szám, elszállásról, szabadságról. Nincs konkrét története, inkább csak érzelmeket, képeket próbál megragadni. Akik már hallották a teljes anyagot, azok közül sokaknak ez a kedvence."
DESTROY THE MACHINES

"Avagy 'Pusztítsd el a gépeket', amelyek az emberiséget a hanyatlásba fogják taszítani. Lázító, menetelős nóta. A mondanivalóját természetesen félig kell csak komolyan venni, de egy dolog mindenképpen komolyan vehető benne: a pozitív változásra nagy szükségünk van."
REMEMBER ME

"Egy szerelmes dal angyalokról, magányos éjszakákról, csalódásról, az elvesztett társ által hagyott űrről, az emlékekről. Egy akusztikus gitár és ének, semmi más. Ehhez a dalhoz is forgattunk egy klipet a turai kastélynál, és szintén hamarosan várható a bemutatója."
CAPE FORTUNE

"Egy régi dal még 2005-ből, az első Thornwill demóról. Most újra felvettük, jobb hangzással, kicsit finomítva itt-ott, de nagyjából változatlan formában. A dal témája az útkeresés, ami egy életen át tartó küzdelem az árral szemben. Amikor minden rosszra fordul, akkor kell mindent egy lapra feltéve nekimenni a háborgó tengernek, és egy utolsó próbát tenni."
THORNWILL - I Am Hope (klipelőzetes)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
LIQUID TENSION EXPERIMENT - Új album Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: LT3
2021. április 16. (péntek) 08:39

Az még decemberben derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo), Jordan Rudess (Dream Theater) és Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel) instrumentális prog rock/metal projektje. Máris végighallgathatod a Liquid Tension Experiment 3 albumot, a limitált verzió bónusz CD-jére egy órányi jammelés került fel.   Thomas Waber - InsideOut Music: "Mi történik, ha a világ legtehetségesebb muzsikusai közül négyen összejönnek egy szobában? LTE. Mindnyájan nagyon régóta vártunk erre a lemezre, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy kiadhatjuk. Ez a rajongóknak készült!" Az LTE projektet 1997-ben hívta életre Mike Portnoy, akkor még a Dream Theater dobosaként. John Petrucci gitáros is felsorakozott mellé, valamint Jordan Rudess billentyűs, aki csak később szállt be a Dream Theaterbe. A...

THE OFFSPRING - 9 év után új album, már végig is hallgatható a Let The Bad Times Roll
THE OFFSPRING - 9 év után új album, már végig is hallgatható a Let The Bad Times Roll

Kilenc év után végre egy új stúdióalbummal jelentkezett a kaliforniai pop-punk hullám egykori éllovasa, a The Offspring: a Let The Bad Times Roll című lemez már végig is hallgatható....

WHILE SHE SLEEPS - Végighallgatható a modern metalosok új albuma: Sleep Society
WHILE SHE SLEEPS - Végighallgatható a modern metalosok új albuma: Sleep Society

Sleeps Society címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metalos brit While She Sleeps ötödik albuma, a 2019-es So What? lemez utódja. A lemezen két vendég is hallható: Simon...

PESTILENCE - Új felállással érkezik a friss album, klippel az első dal: Morbvs Propagationem
PESTILENCE - Új felállással érkezik a friss album, klippel az első dal: Morbvs Propagationem

Exitivm címmel június 25-én jelenik meg a Patrick Mameli vezette holland death metal legenda Pestilence új albuma, a 2018-as Hadeon  lemez utódja. Első előzetesként a videoklippel...

FEAR FACTORY - Júniusban jön ki az új album, itt az első dal: Disruptor
FEAR FACTORY - Júniusban jön ki az új album, itt az első dal: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - "Inkább járjak egy göröngyös, kacskaringós úton, csak ne kelljen hazudnom"
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - "Inkább járjak egy göröngyös, kacskaringós úton, csak ne kelljen hazudnom"

Miközben tavaly a világ a feje tetejére állt, a The Gathering egykori énekesnője a magánéletében és a művészi pályáján is súlyos válsággal szembesült. A csodás hangú Anneke...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS