BOYSETSFIRE - Júniusban visszatérnek az A38 Hajóra

Fellép a Gallows, a Bane és a Shell Beach is

2013. január 31. (csütörtök) 04:19

Június 17-én ismét Budapesten játszik a 2010-ben újjáalakult és 2011-ben az A38 Hajón egy igencsak emlékezetes bulit adott BoySetsFire, a post-hardcore színtér egyik úttörő zenekara. A politikus gondolatokat fogós dallamokkal párosító zenekar jelenleg egy új albumon dolgozik a két év kihagyás után visszatért Robert Ehrenbrand basszusgitárossal és a frissen csatlakozott Dan Pelic dobossal.


De ez még nem minden, mert a bulin fellép a brit/kanadai hardcore punk Gallows, valamint a hardcore színtér egyik kult csapata, a Bane is, magyar részről pedig a Shell Beach indítja az estét.


A koncert Facebook oldala
BOYSETSFIRE - Rookie (2003, a Tomorrow Come Today album bonus DVD-jéről)

GALLOWS- Outsider Art (a 2012-es harmadik albumhoz, amelyen a 2011-ben kilépett Frank Carter helyén már a kanadai Alexisonfire egykori frontembere, Wade MacNeil énekel)

 "2013 nyarán az A38 Hajó ad majd otthont az utóbbi évek feltehetően legnagyobb volumenű hardcore/punk eseményének, ahol három teljesen különböző, ám egyaránt nagy elismerésnek örvendő külföldi zenekar gondoskodik majd arról, hogy a közönség soraiban mindenkinek legyen legalább egy olyan sora, amit ő szeretne a mikrofonba ordítani. Június 17-én a BoySetsFire, a Bane és a Gallows turnéi metszik majd egymást a fővárosban.


Nathan Gray immáron nyolcadik alkalommal teszi tiszteletét a fővárosban, és a BoySetsFire frontembere idén dupláz, ha budapesti fellépésekről van szó, hiszen az énekes márciusban saját fiával közös bandájával, az I Am Heresy-vel is bemutatkozik egy ingyenes koncerten a Dürer Kertben. Az alábbi koncert apropóját azonban az a tény biztosítja, hogy az immáron hatodik pesti striguláját behúzó BSF hét év után új nagylemezzel jelentkezik, melynek felvételei január első napján vette kezdetét az új dobossal, Dannel, aki az építésznek állt Matt Krupanski után szállt be a zenekarba.

És hogy mit várhatunk az új BSF albumtól? Szókimondó dalszövegeket, aktuális, ám mégis személyes tartalmú üzenetbe csomagolva, ahogy azt a harapós hardcore/punk bandából az egyik legmarkánsabb hangú post-hardcore pionírrá vált legendától megszokhattuk, és vissza is sírtuk. Az pedig csak még izgalmasabbá teszi az estét, hogy a Tomorrow Come Today tízéves évfordulója mennyiben határozza majd meg a zenekar koncertjét, dalválasztását.

Ettől persze nem kell félni a Gallowsnál, hiszen a hazai színpadra először álló banda feltehetően tavalyi anyagára, a feloszlott Alexisonfire-ből elcsalt Wade McNeil frontemberi közreműködésével felvett – és a zenekar nevét magán viselő – dalcsokorra összpontosít majd. Márpedig a Frank Carter kilépésekor elhatalmasodott rajongói aggodalmak jóformán egyként csitulhattak el akkor, amikor a Bridge Nine elkezdte csepegtetni a kanadai-brit banda első új dalait. Az összhatás sokkal nyersebb, dühösebb és agresszívebb lett, a punkos attitűd pedig a hardcore erejével is új karaktert adott a zenekarnak, ugyanakkor a Gallows hozzáállása és koncertteljesítménye még Wade személyén keresztül is hamisítatlanul őszinte, erőszakos maradt, ahogy erről végre a hazai közönség is megbizonyosodhat.

Az újdonságélmény mellett a BoySetsFire-höz hasonlóan egy régi ismerőst köszönthetünk újra a ’Hajó fedélzetén a Bane személyében, és akik tavaly a környező országokban elcsípték Aaron Bedardékat, pontosan tudják, hogy a legutóbb három éve Pesten járt hardcore-banda mennyire vágyott már arra, hogy ismételten, szám szerint nyolcadszor is nálunk játszhasson. Aki pedig valaha is látta már őket – esetleg most szeretné pótolni a hiányosságát –, pontosan tudja, hogy a srácok még mindig képtelenek hibázni, és az élő koncertélmény még azt a tényt is feledteti, hogy milyen régóta várunk a zenekar új nagylemezére.

Az estét pedig a Shell Beach nyitja, akik tavaly megjelent második nagylemezükkel, a sajtó és a közönség által egyaránt szeretett This Is Desolationnel új időszámítást indítottak a hazai keményzenében, hiszen a post-hardcore zenekar előtt végre kinyíltak azok a kapuk itthoni és nemzetközi szinten egyaránt, amit már régóta megérdemeltek volna. Ilyen illusztris névsor mellett pedig tényleg nem lehet mást mondani, minthogy június 17-én mindenkinek, aki valaha is közelinek érezte magához a hardcore/punk világát, az A38 fedélzetén lesz a helye."


2013. június 17. Budapest @ A38 Hajó, 19:00
BOYSETSFIRE (USA)
GALLOWS (UK)
BANE (USA)
SHELL BEACH

Jegyek: 3.800 Ft (elővételben) / 4.500 Ft (helyszínen)
Elővétel: az A38 Hajón, valamint a
www.a38.hu oldalon  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PAUL GILBERT - Új dal a júniusi lemezről: A Thunderous Ovation Shook The Columns
2021. április 16. (péntek) 09:32

Werewolves Of Portland címmel június 4-én jelenik meg Paul Gilbert gitáros (Mr. Big, Racer X) új szólóalbuma, második előzetesként pedig az A Thunderous Ovation Shook The Columns dallal lehet ismerkedni. Mivel a járvány alatt született meg az album, a lezárások miatt Paul Gilbert játszik az összes hangszeren, a gitár mellett dobokon, basszuson, de ő is billentyűzik. "Nem is csak egy, hanem egyenesen két dalt írtam Dmitrij Sosztakovicsról, az orosz zeneszerzőről. Az egyik ez, az A Thunderous Ovation Shook The Columns, amelynek címét egy beszámolóban olvastam. Ilyen volt a közönség reakciója, amikor bemutatták Sosztakovics V. szimfóniáját. Bejött nekik! Szerencsére Sztálinnak is, ő ugyanis nem titkolta, hogy Sosztakovics néhány korábbi műve nem tetszett neki. Azt mondta, hogy jobban tenné, ha rendszerbarátabb műveket alkotna, különben szibériai munkatáborba megy. A jelenkorban is zajlik a kultúrharc, de úgy gondolom, hogy...

LIQUID TENSION EXPERIMENT - Új album Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: LT3
LIQUID TENSION EXPERIMENT - Új album Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: LT3

Az még decemberben derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo),...

THE OFFSPRING - 9 év után új album, már végig is hallgatható a Let The Bad Times Roll
THE OFFSPRING - 9 év után új album, már végig is hallgatható a Let The Bad Times Roll

Kilenc év után végre egy új stúdióalbummal jelentkezett a kaliforniai pop-punk hullám egykori éllovasa, a The Offspring: a Let The Bad Times Roll című lemez már végig is hallgatható....

WHILE SHE SLEEPS - Végighallgatható a modern metalosok új albuma: Sleep Society
WHILE SHE SLEEPS - Végighallgatható a modern metalosok új albuma: Sleep Society

Sleeps Society címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metalos brit While She Sleeps ötödik albuma, a 2019-es So What? lemez utódja. A lemezen két vendég is hallható: Simon...

PESTILENCE - Új felállással érkezik a friss album, klippel az első dal: Morbvs Propagationem
PESTILENCE - Új felállással érkezik a friss album, klippel az első dal: Morbvs Propagationem

Exitivm címmel június 25-én jelenik meg a Patrick Mameli vezette holland death metal legenda Pestilence új albuma, a 2018-as Hadeon  lemez utódja. Első előzetesként a videoklippel...

FEAR FACTORY - Júniusban jön ki az új album, itt az első dal: Disruptor
FEAR FACTORY - Júniusban jön ki az új album, itt az első dal: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS