HAMMERWORLD - Már csak pár nap, és itt a februári szám

Holnap többet is elárulunk róla

2013. január 30. (szerda) 18:32

Már nyomdában van a következő HammerWorld magazin, címlapján Slash-sel és Myles Kennedyvel, az extra CD-melléklet pedig a győri Thornwill új albuma lesz, a Requiem For A Fool. További részletek még a héten, a hivatalos megjelenési időpont február 1.
 

Hozzászólások

[011705]
Halaszpetra
War, szerinted ér ez az egész ennyit? Úgysem lesz igazad soha, ezt màr észre kellett volna venned.
[011704]
bruce
ez most komoly?
[011701]
vivaemptiness
tzar most irtal vagy nem? mert ha nem, akkor nehogy mar te legyel megsertodve.
amugymeg, nem war, hanem korulottem forog a vilag! :P
[011700]
tzar
Banyeg war, te tényleg azt hiszed, hogy körülötted forog a világ? Bocs, de sokkal fontosabb a következő számunk, a honlap frissítése, az interjúk, a zene... Majd ha lesz időm, akkor írok neked arról, hogy mit gondolok a 8 órás bejegyzéseidről :-) Munkasikereket, boldog életet, sok jó zenét! \m/
[011699]
war
Úgy látom, az emberi aljasság egy olyan fokát értétek el, mely számomra világossá tette, hogy bármit bármiért megtennétek. Azt hitted kedves László, hogy kamuból fedtem fel kilétemet, odab@sztam egy fiktív nevet és helységet, hogy kilépjek a virtuális világ k9dburkábóló, bebizonyítva, hogy mekkora tökös csávó vagyok? Ellenőrzésképpen elkérted az email-emet, hogy meglásd, nem-e kamuztam? Áldom a sorsot, hogy úgy döntöttem, írok egy "Tisztelettel László, itt war"-t a megadott email-re, melyre te még egy "Szevasz izé-t" se méltattál relpizni, miután láttad, hogy nem kamuztam. Le a kalappal Előtted. Tengermély tisztelete, sé további sikerekben gazdag metalmentes éveket kívánok. Volt szerencsétlenségem ide is tévedni, de ezt a tévedésem kijavítom. Maradok a régi lapszámok társaságában, elfelejtem az utóbbi évek csalódásait, majd ezt a kis kalandot is.
[011675]
vivaemptiness
szurkolunk! :D
[011662]
war
Email elküldve.
[011647]
alex
Nekem csak egy bajom van a lappal,ezek a barna foltok.
Ez nem kellene,olvashatatlan több helyen a lap.
Egy olyan olvasó kéri hogy ez ne legyen akinek
mind a 251 lapszám megvan, Üdv!
[011646]
Trashfan
Tjoko:

Ez a legszarabb duma, ez a "csinálj jobbat, ha tudsz, megvan a lehetőséged".
Ad egy, abban igazad van, hogy néha a stílus tényleg nem megfelelő egyes embereknél, és úgy egy jó szándékú kritika is fröcsögés lesz.
A másik az, hogy egyértelmű, nincsen lehetőségünk jobbat csinálni. Hogy is lehetne, mikor Laciék-és ezért minden elismerésem az övék, még akkor is, ha pár dolog, amit lentebb írtam, nem tetszik!-25-26 éve csinálják, hatalmas kapcsolatrendszer, tapasztalat és ismeretség van mögöttük. Ugyan hogyan tudna ezzel bármelyikünk is versenyezni? No de mindegy is, de ez akkor is szar duma.
A negatív vélemény is vélemény, és nekem mint olvasónak nem az a dolgom, hogy szakmailag Laciékkal egy szinten legyek, mert nem lehetek. Nekem az a feladatom, hogy olvasóként, vásárlóként mondjak véleményt a termékről. Akár pozitív akár negatív.
Amúgy meg szerintem aki ide negatív véleményt ír-legalábbis a többség-ezt nem azért teszi mert fikázni akarja a magazint és a szerkesztőket, hanem mert van véleménye és azt szeretné, hogy a kedvenc magazinja továbbra is a kedvence legyen.
Mondjuk az ilyen ostoba "a borító, a cikk vagy a csajos rovat miatt többé nem veszem a lapot" megjegyzésekkel nem lehet mit kezdeni. Nekem is van ami nem tetszik (interjúk rövidsége ugye), de eszembe nem jutna emiatt a lapot nem venni.
[011645]
Mikkamakka
Tjoko, lájkolom a 011643-as bejegyzésed, erről van szó :D
[011644]
vivaemptiness
Olyan szepet irtal, hogy itt torolgetem a konnyeimet.
Nyilvanos a forum, lehet fikazni is, majd az admin moderalja, ami neki nem tetszik, azt sanyi.
[011643]
tjoko
Nagyon sajnálom ,hogy a mi kis metal társadalmunk is olyan megosztott,mint az országunk.Pont,hogy nekünk legalább össze kellene fognunk,van épp elég szar a világba.Nem arról van szó ,hogy nem lehet kritikával élni(pont ,hogy ők is igénylik a visszajelzéseket)hanem a hangnemmel,és a stílussal van a gond.Az eleve rosszindulatú,mindent ócsárló,fröcsögő gondolatokkal nem sok mindent lehet kezdeni.Ha demagóg akarnék lenni azt mondanám ,hogy mindenkinek meg van a lehetősége ennél jobbat szebbet ,tartalmasabbat csinálni.Nosza rajta !Aztán ha pénzt ,energiát,fáradságot beleölve a végeredményt húszan ,húszfelé fikáznák,lehet vakarni a fejet hogy akkor kinek kéne megfelelni.Szerintem mindenki nézzen magába és gondolkozzon el egy kicsit! Főleg azon ,hogy mivel tudja építeni nem rombolni kedvenc stílusunkat.Na hallgatok még egy kis Septicflesht aztán mindjárt jobb kedvem lesz!
[011642]
wmd42
Egyet kell értenem vivaemptiness-szel! :))))
Annyi a különbség, hogy nekem nincs kedvem leírni olyan hosszan és részletesen a véleményemet mint warnak!
De lélekben vele vagyok, habár nem értek vele 100%-ban egyet.
[011641]
vivaemptiness
war, huzd ki magad, mert nem minden foldi halando oszthatja privatban a hammert! :DDDD
[011640]
wmd42
war for president!
[011639]
Winternight
Közületek olvasta vagy legalább átlapozta valaki a februári számot?
Csak azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok mit szóltok a három oldalas Herczeg Zoltán interjúhoz, és a közönségszavazás eredményéhez.
Úgy tűnik, hozzá kell szoknunk, hogy az amúgy igazán jó zenekarokkal készült interjúk mellett mindig kapunk pár oldalnyi olyan írást, ami erősen felborzolja egy magamfajta metal fanatikus lelkivilágát. :)
A többi témához röviden.
A poszter egy kivehető, eldobható, elajándékozható középrész. Nekem mindegy mi van rajta. Vásárlás után egyből kiszedem, aztán vagy elajándékozom, vagy megy a cipősdobozba a többi mellé. És én azt mondom, ha már muszáj, hogy legyen valami Tankcsapda az újságban, akkor inkább poszter legyen, mint két-három oldalas cikk vagy borító, hogy aztán rejtegetve olvassam a villamoson.
Magyar demós, vagy kevésbé ismert zenekarok szerintem simán megtehetnek annyit, hogy rendszeresen hírt adnak magukról. Sőt, ha valamire vinni akarják, akkor ezt meg is kell tenniük.
Ha a zenész nem veszi arra a fáradságot, hogy életjelet adjon a zenekaráról, akkor az újságíró miért érdeklődne?
Én a Hammer olvasását mindig a lemezismertetőkkel kezdem, és egyáltalán nem bánom, hogy ez 30 oldalt elfoglal a lapból.
A zenei tartalom korábban sem volt más. Mindig voltak benne olyan zenekarok, amiket szerettem, és olyanok is, akiket nem. De olyanok is, akiket kifejezetten rühellek. Húztam a számat az RHCP-re, a Prodigyre, Kornra, ahogy a TCS-re és követőire is. De azért elolvastam, mi van velük. Időnként előfordult, hogy olyan zenész interjúját tartottam a legélvezetesebbnek, akinek zenekara amúgy nem tartozik a tágan vett kedvenceim közé sem. (Zakk Wylde piázós korszakára és a BLS-re gondolok konkrétan).
A közönségszavazás eredménye borítékolható volt. Mondjuk titokban azért reménykedtem, hogy fejlődött annyit az átlag magyar rocker ízlése, hogy nem szavazza be a kedvenc klipek élmezőnyébe a Tankcsapda millás/drogos/liberális gazdik péniszén furulyázó szövegű, önmagukhoz mérten is rettenetesen ostoba Mi a fasz van című dalát, de úgy tűnik, nincs fejlődés. :)
Ahogy az elmúlt két és fél évtizedben mindig, úgy most is megjelenés napján megvettem a lapot, és ez a jövőben sem lesz másképp.
Viszont ezt a We Rock rovatot el kellene felejteni. Bocs, de ez a Herczeg Zoli nagyon gáz egy fazon. Bár humora az lehet. A rettenetesen szararc Tóth Gergőn jót röhögtem, amikor megláttam abban a sárga ruhában, amit HZ ráadott, és akkor a piros pöttyös otthonkás zenésztársáról még nem is szóltam. :)
Inkább legyen még több interjú. És tényleg lehetnének hosszabb interjúk és kisebb képek.
War, tényleg jobb, ha elmész. Én is szoktam kritikai észrevételeket tenni, de amit itt művelsz, az már tényleg túlzás. De annyit azért megjegyzek, hogy szerintem Laci nem napi 8 órát szán az újságra, hanem annál jóval többet.
[011638]
horvathfefe
Mióta 116 oldal lett az újság,azóta nehezebb elolvasni az olyan rovatokat,mint a Forró drót,vagy a Sokkoló. Nem mindenhol,de sok helyen olyan a lap,mintha rá lenne borítva valami lötty,és attól lenne olyan. Kár volt így megnehezíteni az olvasó dolgát. Minek kicsicsázni? Nem lehetne úgy csinálni mint előtte? Az a lényeg,hogy ne essen már ki a gubóm,mert alig látom kiolvasni.
[011637]
war
Ha arra akarsz megkérni, hogy kopjak le innen, ne szítsam az ellentéteket itt, megteszem azt anélkül, hogy email-ben kellene megírd.
[011635]
tzar
mhh@hammerworld.hu - war kedves, dobd már el az e-mailcímedet, mert írnék valamit, ami nem publikus. Kösz!
[011634]
war
Úgy látom meg is van a célközösség akinek készülnek a mostani lapok :) Amíg ilyen emberek olvassák, nem kell attól tartsatok, hogy 8 órai gürizést kell vállaljatok.
[011633]
Trashfan
War:

Ozzyt, aki egy legenda, meg egy hazai ismeretlen underground zenekart ne hasonlíts már össze. Igen is, hogy a kis bandáknak maguknak kell felhívni a figyelmet. Infót adni, felkeresni a létező csatornákat, lehetőségeket.
Ozzynak, akinek a munkássága legendás nyilván erre nincsen szüksége, de mint mondtam, nem lehet ezeket egy lapon említeni.
[011632]
war
Többen is a zenekarokat okolják azért, mert nem küldenek információt, nincsen weblapjuk. Vajon Ozzy is küld minden holnapban egy email a hammer szerkesztőségének, hogy "hívjatok fel már a pics@aba, mondjak valami híreket"???? Szerintem rohadtul nem így mennek a dolgok. A mellékletes CD-k kiadásába meg ne menjünk bele, szerintem 10-ből jó, ha van 2 érdemesebb kiadvány (Virrasztók, Lake of Mind, Perfect Symmetry... punktum) Mi értelme van olyan lemezismertetőknek, mely lemezek szinte száz százalékát a lap megjelenése előtt szarrá hallgattunk, egyetlen klikkre a gugli 30 ismertetőt dob ki? Mivel a kiadók elvárják, hogy a sok kiküldött promo példányról megjelenjék valami, ezért 18 oldalt elfoglalnak. Nem beszélve arról, hogy annak a töménytelen mennyiségű cs-nek óriási százaléka értékelhetetlen zenét tartalmaz, amit le is írnak a firkászok. Huha, akkor meg minek írni róla. Vagy havonta érdemes meghallgatni 100 kiadványt? Nem lenne egészségesebb a sok ocsmány zene közül kiválasztani azt a 10-15 darabot amit érdemes is meghallgatni, meg azt ismertetni a nagy közönséggel? Kérdések, melyre talán soha nem kapunk választ, mert titeket egyáltalán nem érdekel, hogy mit gondol az olyan, akit nem a külsőségk érdeklik, hanem a zene. Sokszor egy arra érdemesebb kiadványról még csak a kisbetűkkel szedett részben se emlékeztek meg, mert egyszerűen nem kajátok meg az ingyenpéldányt belőle, akkor meg minek reklámozni. Könyörgöm, tényleg ennyire....?.. áá
Egy exkluzív interju sokkal érdekesebb, mint a mittomén kinek a laptopján összehozott förtelem zene ismertetése, csak ugyebár sokkal egyszerűbb olyasmivel megtölteni rogyásig a lapot, mely a legegyszerűbb. Kiosztani az észt pár mondatban arról ami mondjuk érdekel 20 embert.
[011631]
Korpusz
Sajnos egyet kell értsek Thrashfan-nel: az interjúk nagyon rövidek lettek. A lemezismertetők között tudok hosszabban böngészni, az újság többi részét kb. 1 óra alatt elolvasom. Amúgy tartalmilag nincs kifogásolnivalóm, nyilván nem lehet mindenkinek a kedvencéről egyszerre írni.
[011630]
Selkath
Azt hiszem, nagyon nagy bajban lennék, ha '96 körül nem ismerem meg a Hammert. RENGETEG zenekar megismerését az újságnak köszönhetek (és a lemezismertetőknek). Olyanokról maradtam volna le, mint (a teljesség igénye nélkül): Avenged Sevenfold, Trivium, Wisdom, In This Moment, Orden Ogan (MIÉRT NINCS MÉG MINDIG INTERJÚ?!?), Mercenary, Scar Symmetry, Dalriada, Leander, Kobra And The Lotus, Nightmare, Eden's Curse, Tales Of Evening, As I Lay Dying, Delain, Halestorm, Stratovarius...
Azt is az újságból tudtam meg, hogy jön az új Helloween, van új In This Moment, meg Strato DVD, mert az interneten máshol - halál komolyan! - LÓNAK A F...ÁT sem találni! A pornón, meg az idétlen mém-képeken kívül SEMMIT sem ér az internet! Egyszerűen KELL a nyomtatott újság! Viszont az Ossian, Depresszió, Csapda és főleg Kalapács Józsi felesleges előtérbe tolásával nagyon nem értek egyet. De az újságot továbbra is venni fogom, mert ahogy mondtam, a net egy hányadék.
[011626]
Trashfan
No néhány gondolatot én is leírnék, nem mintha számítana, de akkor is.
1993 óta veszem a lapot, minden szám megvan, és sajnos nekem sem tetszik az irány. No nem is az, hogy milyen bandák vannak benne, mert azzal nem sok bajom van. Van benne ismertebb banda, van benne underground banda is, meg mindenféle.
Itt halkan jegyezném meg, hogy a mai hazai viszonyok között egy bandának már az is hatalmas segítség, hogy a magazin mellékleteként eljut a potenciális táborához. No ami viszont gáz, hogy rengeteg zenekar egy hulladék-jobb esetben, ha van egyáltalán-honlapot tud felmutatni, ahol infó szinte semmi. Emberek, internetkorszak, ha meghallgatod a mellékletes lemezt, tetszik, meddig tart kattintani néha, és megnézni mi van a bandával? Az más kérdés, hogy tényleg rengeteg banda sem fogja fel, hogy a saját honlap, egyebek a neten milyen fontosak. Szóval persze lehet szidni a lapot, hogy rengeteg kis bandával nem foglalkozik, de a másik oldalt is meg lehet nézni, hogy egyáltalán ad e hírt magáról, a neten jelen van e, stb.
No de vissza a lapra. Nekem a fő gondom vele, hogy egyszerűen az interjúk rövidek. Ha előkapok egy 2000 körüli számot, hiába egy oldalas egy interjú, hosszabb, tartalmasabb, mert nem baszott nagy betűkkel volt írva, nem egy kis poszter méretű kép vette el a felét. Hiába nagyobb az oldalszám, kevesebb az olvasnivaló, legalábbis az interjúkban mindenképpen, ami szerintem régen a fő erőssége volt a lapnak. Ma már rövidek, feleslegesen nagy kép van ott. Ha képet akarok a bandától, felmegyek a netre aztán annyit találok, amennyit akarok. És hiába jöttök nekem azzal, hogy így több az új számokban a karakter, meg úgy...biztos igaz, mert a milliónyi lemezismertető (amit nem bánok, félre ne értsetek) az apró betűkkel megdobja. Csak azt nem értem 2 éve, hogy miért nem lehet akkor betűmérettel tartalmas 2 oldalas interjúkat közölni? Vagy ez csak tényleg engem zavarna? Holott szerintem a lemezismertetőkön kívül ezek a legérdekesebbek. Vagy ennyire nem lehet mit kérdezni? De tényleg lehet, hogy csak engem zavar, hogy egy két oldalasnak mondott interjút kb 2 perc alatt végig lehet olvasni, annyira kevés maga az interjú rész.
Más problémám nem nagyon van a lappal, nem zavar az sem, ha 2 számonként van Tcs (noha nem érdekelnek zeneileg), de a fent leírtak miatt engem zavarnak.
[011620]
tjoko
Horvathfefe! Amiket találomra felsoroltam legalább 7-8 stílust lefednek a te kedvenced pont nincs közte.Nincs ezzel semmi gond,csak én is magamból indultam ki,mivel én az aortól a legbrutálisabb noisecorig mindent szeretek ami minőség,de hát ugye nem vagyunk egyformák(szerencsére).Ennek ellenére nagyon örülök ,hogy mindig megveszed a lapot és el is olvasod.Isten tartsa meg jó szokásodat ez az igazi metal fanatic hozzáállás .Egyébként most pont neked való zenéket hallgatok az új Enfocer, Pink Cream 69,Shylock.Ha teheted fülelj bele mindegyikbe! Üdv!
[011618]
horvathfefe
Tjoko!
Azok a zenekarok,amelyeket felsoroltál a 250-es szám kapcsán,engem pl. nem hatnak meg. Lehetnek érdekesek a riportok,de nem az én zenéim.Miért kellene,hogy szeressem őket? Mert nagy nevek? Én a heavy/power/speed metalt kedvelem főleg,vagyis maradi vagyok. Volt idő,amikor ez a stílus ment jobban a lapban.Az volt az én kedvenc korszakom. Ettől függetlenül,mindig megveszem a lapot,mert azért valahol-valamit mindig találok benne,ami nekem szól. A mostani számból a következők érdekelnek a tartalom alapján: Judas Priest,Voivod,Perfect Symmetry,Bonrud,Andy Timmons(ez utóbbi kettőt mondjuk nem ismerem),meg a szavazások. Mindent elolvasok egyébként.Ja, és most Helloween van benne,vagy nincs? Mert az is érdekel.
[011610]
attika70
Üdv!

Az előfizetők mikor kapják meg a lapot?
[011609]
Halaszpetra
Itt mindenki egy oldalon áll! Csak éppen nem vagyunk egyformák!
[011608]
Detomasso
tjoko-val egy oldalon állok! A lovon innét:-) Dtmss
[011606]
tjoko
Az objektivitás kedvéért,a sokat szidott 250.lapszám csak találomra kiragadva:Aerosmith Cradle of Filth ,Avenged Sevenfold Deftones,Machine Head,Destruction,Graveyard,Sick of It All,Morbid Angel,Nile, Soundgarden,.Értem én a kritikák nagy részét,de ne essünk át a ló túloldalára .Aki ezek között nem talál elég kedvencet az tényleg olvassa a Dörmögő Dömötört(már aki tudja mi volt az)Én mindenesetre megköszönöm ezt a 250 lapszámot meg a legnagyobb karácsonyi ajándékot a Metallica Hungarica bónuszt ami törzsolvasóként még hiányzott a gyűjteményből!Sok erőt,kitartást és rengeteg jó Metal zenét kívánok mindenkinek!
[011604]
Detomasso
Zajlik az élet:-)) I like.
Válogatás nélküli mondataim: nem érdekel, hogy ki van a poszteren (sosem veszem ki és nem teszek ki egyet sem). Kb 2 liter benzin, vagy egy cd??? Mindenki öregszik, nem csak a zenész.... Igen is, veszek eredeti hanghordozót, többet, mint letöltenék. Support UG. Hajrá HammerWorld!
[011603]
Halaszpetra
Vicces ez a vàlasz. Ha jól emlékszem làttam itt a klipet. Amúgy van még vagy ezer csapat akiről én írtam. Nem kell kiragadni egyvalakit akit kedvelek. Sokam vannak még akiket szeretek én is. És azért érdekesnek tartom, hogy úgy kellene beküldeni ide a híreket, miért nem szerkesztik akkor màr maguk a csapatok az újsàgot, a cikkeket? Amúgy te is fent vagy a facebook-nak nevezett közösségi reklàmoldalon,onnan mindent meg lehet tudni,kötve hiszem,hogy nem làtod ki mit reklàmoz éppen. Mindenről lehet tudni,ki csinàl lemezt,ki forgat klipet, ki merre jàr éppen. Gondolom engem is ott talàltàl meg. Làtod milyen egysze? Én is onnan informàlodok. Azonnali hírfelület ami egy újsàgírónak aranybànya! Részemről ennyi is. Egy fecske úgysem csinàl nyarat. De azért làtom legalàbbb sikerült felkelteni az érdeklődést egy téma irànt néhànyunkank. Ez is jó jel.
[011602]
tzar
Kedves Petra! Talán javasold annak a csornai zenekarnak, hogy tegyék azt, amit 2011-ben kértem tőlük. A lemezük megjelenése óta egyetlen hírt, infót sem küldtek, hogy épp mi van velük. Másfél év alatt. Lehetett volna klippremiert is csinálni ezen az oldalon, ha tudtam volna arról, hogy egyáltalán klipet készítenek.
[011601]
Halaszpetra
Igen, jól körülírtad, nagyjából ezt próbáltam megfogalmazni! Előbb utóbb ezek a zenekarok lesznek ám a közönségcsalogatók, mert az öregek elkopnak. És ha kapnak megfelelő reklámot, akkor lehet is azt csinálni belőlük, persze ehhez nekik is keményen dolgozni kell, ez nem is vitás, mert a mostani kedvencek is megdolgoztak rendesen, ezt nem vitatja senki!
[011600]
bluevoodoo
Petra, ez így korrekt, ezzel, amit mondasz, én is egyetértek. Ha az arányokat jól belövik a szerkesztők, akkor jut is-marad is alapon beférhet 1-1 nagyobb lélegzetű interjú a mellékletes bandákkal is amellett, hogy a "bevált" közönségcsalogatók ott vannak a lapban. Minden csak kreativitás kérdése, pl. én ennek úgy látnám értelmét, hogy jön a lemez, előtte akár a honlapon nyomni némi pörgést a banda alá promovideokkal, rövidebb cikkekkel, online élő fémes beszámolókkal (akár ilyen 5 lemez, ami miatt alkoholista lett Balta Lyózsef, az Ejmiakőtyúkanyókendaszobábanlakikitt Band altciterása-szerű rövid dolgok, bár egy relatíve ismeretlen zenekar tagjával készült ilyen riport nem feltétlen vonz annyi kattintást), aztán a lemezmegjelenéssel párhuzamosan a saját szavaikkal dolog sztem egy jól bevált dolog, viszont a megjelenés után pár hónappal, ahogy a zenekar túl van mondjuk egy pörgősebb lemezbemutatós időszakon, akkor elő lehet őket venni, hogy na, mik az eredmények, hogy fogadta a közönség az új lemezt, mik a visszajelzések a sajtó felől, stb. Ilyesmik sztem is beleférnének. A mellékletben megjelent anyagokkal nekem személy szerint az a bajom, hogy hullámzó a színvonal, tökös, kiforrott, jó lemezek mellett jelennek meg olyanok is, amikre az ember felvonja a szemöldökét, hogy "ezt tényleg komolyan gondolták"?
[011598]
Halaszpetra
Konkrétan azokról van szó akik a hammernál kiadják a lemezüket, és igazából itt aztán nem hallasz róluk többet, max egy cikk a "saját szavaikkal", és aztán elvesznek. Csinálják a következő lemezt, klipet stb. stb. Szorgoskodnak szépen lassan, mert nem ebből élnek, és nincs pénz évente új lemezre! Sokan vagyunk akik ilyen értékes csapatokat elvétve látunk meg itt-ott, koncerten, vagy egy fesztiválon elcsípve, néha talán ilyen olyan portálokon lehet is olvasni róluk! Na őket reklámozni kellene, nem arról van szó, hogy minden számban az összeset! De talán havonta egy csapatot be lehetne mutatni két oldalon mondjuk, egy érdekesebb cikkben! Aztán utána néha néha lehetne írni mindig valamit, ők is itt vannak, dolgoznak, nekünk a közönségnek zenélnek folyamatosan, 5, 10, 20 éve! Az elmúlt 5 évben rengeteg lemez jelent meg, és rengeteg zenekar feloszlott, de nagyon sok van akik aktívak, és azok is akarnak maradni, de nem tudja senki kik ők.
Rengetegen akik veszik az újságot nem járnak fel ide, mert nem ez érdekli őket! De higyjétek el, érdekes lenne nekik is néhanapján olvasni másokról is, mint az unalmassá váló sztárokról, és így be is lehetne vezetni sok csapatot a köztudatba!
Ez az én véleményem is, és még nagyon sok újságolvasó ismerősömé is, akik lassan már csak megszokásból veszik meg a lapot mint én is, sokszor hallom tőlük, "áá már nem is tudom miért veszem, csak odateszem a többihez, maximum két cikket elolvasok".
Sokan hiányolják az újdonságokat.

[011597]
vivaemptiness
En spec mar inkabb a lemezismertetok miatt veszem meg a lapot, mint az intejuk miatt. BD tenykedese kifejezetten jot tett a rovatnak, mert sok olyanrol irt, amirol valoszinuleg az eletben nem hallottam volna.
Ehhez kepest az interjuk szinvonala/tartalma sokszor gyalazatos. Viszont ez adja el a lapot. A cimlapon szereplok. Ezt el kell fogadni. Ettol meg lehetne veluk erdekes interju, de sokszor nincs. Tehat bluevoodoo jol mondja a penzugyi reszet. De a minosege ezeknek szerintem egyre rosszabb. Lehet azert, mert mar sok interjut olvastam xy-tol vagy, mert mas iranyba kalandozik az izlesem. De ez a szubjetiv resz mindenkinel ott van es emiatt is megy a haborgas.
A nehany evvel ezelotti xy rovat jobb volt, mint a mostaniak. Bar a Molics interju tetszett, fuggetlenul attol, hogy eletemben nem hallottam egy zenekarat se es nem is erdekel. De jo volt olvasni.
Sokan egyetertunk itt sok mindenben, ez meg ritka. :)
[011596]
bluevoodoo
Petra, nem oktattam én ki senkit, csak megpróbáltam a másik oldalról megközelíteni a dolgokat. Csak kíváncsiságképp: konkrétan kikre gondolsz, amikor azt írod, hogy be kellene őket vezetni?
[011595]
Halaszpetra
bluevoodoo, te sem pontosan érted miről van szó.
Jelenleg a lapot eltartó hírek, bandák, akik szerinted nagyon is érdekesek még mindig a vásárlónak hamarosan nem lesznek, vagy vége, mert kiöregszenek, vagy nem lesz hírértékük, mert annyi, nincs tovább, nincs mit csinálni! Na és ekkor mi lesz, kiről lesznek majd hírek, kivel lesznek interjúk, teljesen ismeretlenekkel? Na az lesz a lap halála! Mert a későbbiekre gondolva, már rég be kellett volna vezetni az emberek figyelmébe azokat, akikről majd később lehet cikkezni, mert a nyomtatott sajtónak igen is van ereje, amit még most is megvesznek, azt megveszik később is, ha érdekes lesz, most ott tartunk, hogy kezd unalmas lenni, ezt kell már felfogni, nem azon rugózni, hogy csak ennek van hírértéke, meg kell világosodni végre, hogy kezd unalmassá válni, kezd egy hörcsögkerékre hasonlítani az egész!
Ezt nem csak azok szajkózzák akik ide írnak, hanem nagyon sokan akik még olvassák a lapot, csak éppen itt lehet véleményt írni, ami valljuk be, nem nagy lehetőség, mert ezt a helyet csak néhányan használják!
A jelenleg újságot vásárlók 99 százaléka továbbra is vásárolná az újságot, ebben biztos vagyok, csak végre érdekesebbé kellene tenni, szép lassan már rég el kellett volna kezdeni az újonnan bejövőket reklámozgatni, mindenki érdekes lehet, mindenkiről írni kell, mert kihal az egész, ha ismeretlen lesz minden.
Ezt nem azonnali váltással kell megoldani, hanem szivárogtatni kell szép lassan a dolgokat be az újságba és ennyi!
Pofon egyszerű, és mielőtt elkezdenél kioktatni ismét az újságírásról, én is csináltam, és tanultam, nem lenne ez olyan bonyolult, mindig annak van hírértéke amit nyomnak, ennyi! Ha szép lassan egyre többet nyomják, akkor észre sem veszi senki, csak mindíg váltani kell másra mielőtt elunja mindenki!
[011593]
bluevoodoo
Egy újságnál mindig a többségi vélemény a mérvadó, ezt el kell fogadni, és gondolj bele, hogy hány TCS meg Slash fan méltatlankodna, ha ott virítana a borítón mondjuk egy Between The Buried And Me (aminek én személy szerint örülnék, mert szerintem 2012 egyik csúcsalkotása a The Parallax II album), valahol az alsó sorban meg a hazai legkedveltebb rockzenekar karöltve egy legendás zenésszel. A borítónak, nagyterjedelmű interjúknak ugyanis elég nagy hatása van azoknak a vásárlási hajlandóságára, akik nem vesznek meg minden számot kérdés nélkül, hanem megnézik, hogy van-e számukra érdekes anyag az aktuális számban. És bármennyire is szűk és belterjes a magyar rockzenei első vonal, ezek a nevek tudnak eladni egy lapot azoknak, akik nem rendszeres vásárlók, és mondjuk ha meglátnak egy standon egy borítót Slash-sel vagy a 'csapdával, akkor megveszik, de ha ott egy BTBAM-borító, vhol alul meg kicsivel szedve ugyanezek, akkor nem is jut el addig, hogy átböngéssze. Mondom, semmi sem csak fekete és fehér, és mivel szigorú gazdasági körülmények vannak, az ilyeneken sok múlik.
[011592]
bluevoodoo
Ezek szubjektív dolgok...neked lehet semmitmondó 1-1 lemezismertető, másnak meg elképzelhető, hogy egy ilyen cikk kelti fel az érdeklődését olyan bandák iránt, amikről amúgy az életben nem hallott volna. A csajos dolog is ilyen, ha megnézed, hogy hányan követték Facebookon az eseményt, összesen hány ember kattintgatott a képekre, akkor láthatod, hogy ez sem egy objektíven nézve felesleges és oda nem illő dolog (még akkor is, ha pl. az én véleményem szerint sem feltétlen szükséges egy zenei szaklapban ilyen bulvárjellegű dolgokat nyomni), mert pl. az megintcsak a hirdetőkkel teheti jobb alkupozícióba az újságot, hogy "nézzétek, csináltunk egy ilyen vetélkedőt tízcsillióötszázhuszonhárom kattintást értünk el vele, potens hirdetési felületet tudunk biztosítani". Amellett, hogy amennyien kardoskodnak ellene, legalább annyian ki tudnak állni mellette is. A rövid hírek igazat tudok adni neked amúgy, az tényleg olyan dolog, amit szerintem is ki lehet váltani az online felületeken, de pont ezért jók az ilyen fórumok, ahol a szerkesztőség is látja az olvasóközönség véleményét első kézből, és ennek megfelelően tud alakítani a tartalmon.
[011591]
war
2012-ben 5 számban is volt Tankcsapda. Ha fingtak egyet, már hír, ha nem, akkor is. Na..., ezzel van a legnagyobb gond. Nem lehet ugyanígy nyomatni egy arra érdemesebb zenekart, higgyétek el, ugyanúgy megkedvelné a közönség, és akkor bár értéket kapna a fiatal, nem a tankcsapda által közvetített semmitmondást. Elég nagy gáz, ha 2013-ban az ilyen zenekar a legnépszerűbb.
[011590]
war
Mi szükség van a majdnem 20 oldalt elfoglaló, semmitmondó lemez ismertetőkre? Mi szükség van 5-6 oldal olyan rövid hír leközlésére, melyet hetekkel azelőtt olvastunk akárhol? Mi szükség van a nyomtatott sajtóban ilyen hammegirl féle izékre??? Attól lesz érdekes egy lap, ha minél több exkluzí1v, sehol máshol nem olvasható interjú van? Vagy nem látom én jól a dolgokat??? Fizetnék én többet is, akár 2.000 HUF-ot is havonta, csak lenne az, ami volt pár éve, mert sajnos, magyarul, nincsen párja a Hammer-nak, illetve annak a féle Hammernak, mely volt. Ez a mostani, ááá.... hagyjuk.
[011589]
bluevoodoo
Valószínűsítem, hogy akik itt a tartalom általatok vélt színvonalbeli zuhanása miatt támadjátok a lap készítőit, nem nagyon láttatok még bele abba, hogy hogyan működik egy újság, mi kell ahhoz, hogy fenn tudja magát tartani egy nyomtatottsajtó-orgánum 2013-ban, amikor az interneten minden azonnal és ingyen hozzáférhető. És ezzel nem degradálni szeretnélek benneteket, inkább csak a figyelmetekbe ajánlani 1-2 dolgot. A Hammerworld Magazin egy üzleti vállalkozás, s mint ilyen, a bevételekből tudja magát fenntartani. Természetesen lehetne ismeretlen, ám annál jobb underground bandákkal rendszeresen telitömni a lapot, akik valóban nagyobb nyilvánosságot érdemelnének (tényleg akad jópár ilyen banda itthon), viszont ennek elég borítékolható eredménye lenne: pár hónap alatt elfogyna az újság vásárlóközönsége, ez pedig hozná magával azt, hogy nem lenne vonzó hirdetési felület, ami a lapot megvásárlók által fizetett vételár mellett lehetővé teszi, hogy hónapról hónapra megjelenjen a Hammer (amellett, hogy valószínűleg számottevően nem emelkedne a közönsége sem a zenekaroknak). Félreértés ne essék, én is ragadtattam már magamat arra, hogy tegyek nyilvánosan 1-2 meggondolatlan megjegyzést az újság tartalompolitikáját tekintve, de aztán mivel én dolgoztam kezdetben újságíróként, majd tördelőszerkesztőként és végül lapigazgatóként - igaz egyáltalán nem ilyen komoly léptékű - újságnál, ezáltal valamennyi kis rálátásom van arra, hogy miképpen is működik gazdasági szempontból egy ilyen sajtótermék, gyorsan revidiáltam is pár korábbi kijelentésemet. Az, hogy az emberek még 2013-ban is az Ossianra és a hasonló, régi rendszerben magukat kinőtt dinoszauruszra kíváncsiak, nem a Hammer hibája elsősorban az én véleményem szerint, a gond a fejekben van. Nem azzal van a baj, hogy ezeknek a zenekaroknak van közönsége, hanem az, hogy sokszor az ilyen "Magyarországon világhírű", patinás bandákat istenítő, tényleg fanatikus közönség iszonyatosan szűklátókörű, és ezért is van az, hogy itt minden friss irányzat kevés kivételtől eltekintve többéves késéssel kerül be a köztudatba (egy átlag magyar metalos ha meghall valami éppen aktuálisan modernnek számító metal zenét, akkor szinte biztos, hogy rögtön jön az, hogy "divatmajomkodás", legyen bármennyire jó és színvonalas az adott produkció), amikor a világ nagyobb részén már valami újabb dolgot találnak ki a kreatív muzsikusok. Ezt a mentalitást, hozzáállást pedig nem lehet egy újságnak, webzine-nek, rádiónak, tv-nek sem a nyakába varrni, egyszerűen ez egy magyar sajátosság, én személy szerint akármerre jártam a világban, máshol nem találkoztam ennyire beszűkült gondolkodású réteggel, mint amit a magyar metalosoknak egy része (nyilván nem lehet általánosan mindenkire rámondani) képvisel. Az már mondjuk érdekes kérdés, hogy minek a hatására alakult ki ez a mentalitás egy generációban, akik életkoruknál fogva ezeket a zenekarokat nagyrészt csak a 90-es évek végén beütött true metal comebacknek köszönhetően ismerhették meg (Nyugaton a Hammerfall 97-es Glory To The Brave debütje, itthon pedig rá két évre az Ossian visszatérő lemeze indította be ezt a folyamatot az akkori fiatal true metal generáció - Demonlord, Obstruction, Stainless Steel, Cross Borns - demokiadványai/lemezei mellett). Ha már valaki mindenképp a Hammert akarja támadni emiatt, az esetleg az Ossian felülreprezentáltságát említheti meg, akik ráálltak a futószalagon évente gyártott lemezekre az ezredforduló környékén, de nyilván ha egy kiadót egy ilyen zenekar kiadványai az óriási érdeklődés miatt el tudnak tartani, akkor meg is fognak adni minden támogatást, hogy a többi, esetleg kisebb érdeklődésre számot tartó kiadványt is legyen miből finanszírozni, és itt akkor a saját farkába is harap a kígyó. (Az mondjuk már más lapra tartozik, hogy vajon miért tudtak az olyan hagyományosan true metalban erős piacokon is, mint mondjuk Németországban vagy a skandináv államokban túllépni az emberek ezen, és nyitni más, újabb dolgok felé, és itthon miért gyepesedett be az emberek egy részének agya csak és kizárólag 1-1 irányzat befogadására.)

Ugyanakkor én pont mostanában látom azt, hogy a kisebb, de Hammernél megjelent lemezes bandák is több támogatást kapnak, ezalatt azt értem, hogy pl. az Avatar vérfrissítéséről elég rendesen megnyomott promot olvashatott az ember fia/lánya a Hammer FB/online platformján, illetve koncertlehetőséghez jutottak a Hammer Concerts-ön keresztül kultikus, ismertebb zenekarok előtt, fesztiválokon is kisebb zenekarok (Reason a Gothicán, Avatar a Soto buli előtt, Tales Of Evening a Rhapsody előtt, stb...) Szóval semmi sem csak fekete és fehér, és bár korábban én is sok mindennel egyetértettem, amit leírtatok, azt figyelembe véve, hogy ez egy olyan vállalkozás, ami embereknek ad megélhetést, sajnos tekintettel kell lenni arra, hogy a nagyközönségnek mire van igénye, és azt ugye nem kell mondani, hogy általában a nagyközönség nem a mély művészi ihletettséggel elkészített dolgokat vagy a szélsőségeket kajálja elsősorban, hanem az egyszerű, ahogy a művelt csecsen mondaná, "straightforward" dolgokra vevő. Szerintem ezek mentén ha végiggondoljátok, rájöttök, hogy nem olyan egyszerű dolog egy országos lap tartalmi szerkesztése, és sajnos ezzel együtt borítékolható az is, hogy nem lehet mindenki maximálisan elégedett.
[011586]
war
Mielőtt bárki is névtelen, a világháló mögé megbúvó valakinek venne, aki szépen odab@sz a neten keresztül, mert úgyse tudja senki, hogy ki vagyok, ezért elmondom. Erdélyben élek, Csernátonban, a tisztes nevem Pál Mihály. Szóval felvállalom én, hogy ki vagyok, nem kell holmi netkalandornak nézni engem, csupán egy roppant csalódott embernek, aki kedvenc lapját veszíti el a sok divatmajom zenét éltető szerkesztőség miatt. Sokat utazom, hetekig nem vagyok netközelben, a Hammer volt az egyetlen lap, melyet magammal vittem, mint olvasmányt. Szóval ezért a felháborodásom, kiábrándultságom.
[011585]
vivaemptiness
Hat ugy nezem azert sokaknak szurja a szemet nehany dolog. Es ez jo! Mert nem az olvaso van a szerkesztoert, hanem forditva. En azt gondolom, hogy az idoszakos kiakadasokat illene komolyan venni legalabb egy hosszabb (akar online) megtargyalas erejeig. (de ezt hagyjuk meg a scifi iroknak)
Gondolok itt a sokszor felvetett szinvanolcsokkenesre. Nem veletlen, hogy sokak adnak ennek hangot.
A 250. szam meg persze rakkenroll es fenekig, de unnepi eppen nem volt.

@Pandeamonium
Szerintem igenis fugg az eladasi szam a boritotol.
Lehet csak haluztam a dolgot, de talan jo 10 eve az akkor ki tudja epp milyen nevu zenecsatornan volt egy interju Lenard Laszloval es ott is fejtegette ezt a kerdest. Vagy a reteken lett volna? Na mindegy nekem van egy ilyen emlekem es remelem nem csak tevkepzet.

Jason Newsted interjut a Hammerba, de minimum 6 oldalasat! :)
[011584]
apolo
Tzar,ha nem vagyok indiszkrét,akkor megkérdezhetem hogy hány darab hammer fogy el havonta?Régóta érdekel ez és nem találtam adatokat.
[011583]
apolo
War,ajánlom szíves figyelmedbe a nemsokára megjelenő Onogur nagylemezt http://www.youtube.com/watch?v=tdtYDv9NyuM&feature=player_embedded de persze mindenkinek ajánlom...
[011577]
Pandeamonium
én azért komolyan kíváncsi lennék egy olyan statra, miszerint ha pl. az új szám borítóján az Evoken lenne, és címlapsztori gyanánt egy laza 2 oldalas interjút is olvashatnánk róluk a tavalyi überlemezük apropóján, a poszteren pedig Year Of The Goat és Perfect Symmetry, vajon változna-e a lapeladási mutató, és ha igen, mennyivel? nyilván ezt sosem fogjuk megtudni, de van egy olyan sejtésem, h. nem a borítón szereplő(k) miatt veszik többen v. kevesebben a magazint. vélhetően az eladott példányszámok 60-70-80%-át az 5-10-20 éve aktív törzsvásárlók teszik ki, a maradékot pedig azok, akik csak egy-egy interjú/borító/poszter stb. miatt vásárolják meg, de amúgy nem szokásuk. szóljatok, ha rosszul látom, tényleg érdekelne egy ilyen stat, bár ha visszagondolok az elmúlt évekre, nem igazán volt "mainstream-mentes" egyik lapszám sem, talán Ti sem tudjátok belőni, ez hogyan alakulhatna. :)

az Ereb Altorért meg az Evokenért jár a nagy piros pont-pacsi kombó, és szerintem most a borító is jól néz ki, csak kár, h. nem a Helloween van rajta. :) ők mikor is voltak utoljára címlapon? talán még a hungaricás időkben... (ööö... nem ARRA a Hungaricára gondolok. :D)
[011574]
NOLA
Na, végre valaki nem fikázza a lapot...:-)
Szintén nem Magyarországon élek(Felvidék), és a kezdetektol olvasom a Hammert.
Meg tudom érteni azokat akiknek sok minden nem tetszik, és leírják a meglátásaikat. Vannak dolgok, amikkel egyet is értek az elottem szólókkal.
Viszont azért nem hiszem, hogy ennyire kritikus a helyzet. Mondom, a kezdetektol olvasom a lapot, és bizony a mai napig ugyanazzal a lázzal várom minden hónap elején, hogy végre eljusson a városkám konyves boltjába az újság, és én leslattyogjak érte.
Szerintem azt is meg kellene érteni a fanyalgóknak, hogy bizony ahhoz, hogy egyfojtában immár 25 éve ilyen szinten tudjon mukodni a Hammer, muszály nyitni kicsit a mainstream felé.
Nekem is van sok banda, ami egyáltalán nem érdekel, és nem is értem, mit keres itten. De nem gondd, elviselem. Lehet, hogy a másiknak meg pont az tetszik.
Biztosan lehetne változtatni az újság tartalmán is, de azt hiszem, hogy ennek megítélését nyugodtan rábízhatjuk a Hammer stábra....
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy LONG LIVE HAMMER!!! :-)
[011573]
war
A munkáját senkinek nem ócsároltuk, azét hatalmas reszpekt. A tartalom az, ami nagyon áteshetne egy reneszánszon. Ez nem egy zenekar, aki szívből kell muzsikáljon, hanem egy olyan lap, mely évekig magasra emelte a metal zászlóját, azonban az utóbbi években teljesen más irányba ment el. Az online felület nyomába sem ér az évek óta működő webzineknek, ez gondolom senkit nem zavar, hisz minket elsősorban a nyomtatott magazin érdekel, amit nagyon úgy néz ki, teljesen összekavart a szerkesztőség, hogy anyagilag minél jobban kimásszanak belőle. Ez mind szép és jó, de akkor tudassák az olvasókkal, hogy ez már nem egy kimondottan metal/rock zenét felölelő magazin, hanem közéleti, bulvár, és akkor semmi gond. Ez itt a nagy helyzet, hogy Magyarországon nagyon sok tehetséges zenekar van, és az egyetlen írott sajtó magasról leszarja őket, helyette azt a pár tucatzenét produkáló együttest nyomassa, ami pénzt hoz. Ez itt a nagy helyzet, nem az, hogy az "óriási" munkát leszóljuk.
[011572]
Halaszpetra
farrkas9, itt nem arról van szó, hogy nem dolgoznak rajta, és, hogy ezt mi nem köszönjük meg. Hanem arról, hogy vagyunk már nagyon sokan, akik szeretnénk végre újdonságokról is olvasni, nem a jól megszokot és jól bevált eladható cuccról. Mert az már nagyon unalmas.
[011571]
farrrkas9
Tisztelt Lénárd László és a Hammerworld stáb. Annak ellenére, hogy remek dolog az, hogy mindenki elmondhatja a véleményét és ez hasznos információként szolgálhat az újságnak is, biztosan tele lehet néha a hócipőtök, hogy annyi munka és fáradozás után (amit egyesek egyszerűen nem akarnak elismerni) jönnek a fárasztó, alultájékozódott fikázók, hogy elmondják, az egész úgy sz*r, ahogy van. Ráadásul a legtöbb fikázó a másik ízlését vitatja, aminek aztán végképp semmi értelme. A nagy kényelmükben egyesek már amúgy sem tudnak igazán örülni semminek, mert el vannak telve és sokat unatkoznak. Én mindössze csak attól félek, hogy ezek az emberek egy szép napon tönkreteszik sokak kedvenc lapját azzal, hogy elveszik a kedveteket attól, hogy ennek a sok fanyalgónak újságot készítsetek. Én Nagyváradon lakom (öcsém debreceni címén vagyok regisztrálva, arra a kérdésre válaszolva, hogy akkor mit keresek itt) és minden hónapban busszal kimegyek Biharkeresztesig, onnan vonattal hol Berettyóújfaluig, hol Püspökladányig, de van, hogy Debrecenig, megveszem magamnak és két barátomnak a lapot és visszautazgatok, amivel elmegy fél nap, kétszer annyi pénz, mint amennyibe az újság kerül, de cseppet sem bánom, mert a visszaútnál élvezetesebb nincs is, ugyanis a vonatra felülve már olvasom is a lapot. Minden csak viszonyítás kérdése és én rendkívül hálás tudok lenni, hogy léteztek, csináljátok és, hogy ilyen jó minőségben ír a stáb. Kitartást a jövőben is!
[011570]
war
A másik dolog amin nagyon el kellene gondolkodnotok, ahelyett, hogy a zsidózós hozzászólásokat teljesen jogtalanul törlitek.
250-ik jubileumi szám. Ugyebár, ez egy roppant nagy dolog. Nézzük azonban, mit is kínált ez az igényesnek egyáltalán nem nevezhető példányszám. 116 oldalszám. Huhaaa, mondhatnánk, de lássuk, ebből fizikailag mi is, ami tulajdonképpen az információt hordozza:
4 oldal a borító.
8 oldal tartalomjegyzék, kishírrek, aminek 95 százalékát az ember a facebook-rol ellvasott.
26 oldal - teljes lapos reklám
12 oldal - féllapos reklám
18 oldal lemezismertető (2013-ban 18 oldalon keresztül olvasni a frusztrált, szubjektív véleményeket felvonultató, egyáltalán nem a lemezt elemző írásokat, enyhén szólva is túlzás)
26 oldal - interjúk (ebből sok féloldalas, vagy egy teljes oldal egy fénykép a felvezető szöveggel.)
- a maradék oldal koncert, könyv, meg semmitmondó irományok.
Szuper. Ez van, ezt kapjátok.
[011569]
Halaszpetra
Hát ahogy elnézem manapság egyre többen gondolják ugyanazt amiről én már valamikor itt véleményt formáltam. Egyre többen vagyunk akik úgy gondoljuk, hogy a Magyar zenekarok nagyon is kevés reklámot kapnak, és ismétlem nem a Tcs, Ossian meg erről az öt vagy hat zenekarról beszél itt senki!
Rengetegen vannak akinek megjelenik a lemeze, kap egy cikket a honlapon "saját szavaikkal" címszó alatt, aztán el is van felejtve. Meg kell érteni végre, hogy senki nem fogja őket ismerni ha nem lesznek benne időnként a hírekben, ha egy Ossian vagy Tcs-ről lehet állandóan rizsázni valami tök érdektelen hülyeséget, ami már a könyökükön jön ki, akkor más zenekarokról is lehet! Ezek a csapatok nem azért nem érdekesek, mert nincs mit írni róluk, hanem azért mert nem írtok róluk, és nem tudjuk, hogy léteznek.
Nekem is vannak olyan kedvenceim akik még nem váltották meg a világot, sőt az országot sem, van egy, max kető nagylemezük, de folyamatosan dolgoznak, és készülnek a következőre, csak éppen nekik nincs annyi pénzük, hogy csak ezzel foglalkozzanak ezért lassabban megy nekik a dolog, mert nem ebből élnek, hanem mellette dolgoznak. Elvétve olvasok róluk itt ott, azt is csak az elektronikus sajtóban.
Egy újságíró dolga nem csak az, hogy várja a nagy hírt aztán ha dobnak egy csontot akkor leírja, utánajárást igényel, és sok munkát, hogy érdekessé tudja tenni azt amiről-akiről ír.
Van nekem is több mára kedvencemmé vált kis zenekar akinek kiadtátok a lemezét, aztán ennyi, többet nem foglalkoztok velük. Most nem fogom ideírni kiről van szó, de ha nem látom őket a tavalyi rockmaratonon, és ha nem kapok tőlük egy lemezt amire rá van írva, hogy HAMMER, akkor nem is tudok róluk talán soha. Klipjük is megjelent a közelmúltban, nem kapott különösebb figyelmet, betettétek 5 másik youtube videó mellé!Van olyan akinek egy nagy kalap fos a zenéje, ő kiemelt reklámot kap a videójával! Pedig szerintem elég érdekes zenekarról van szó, annak ellenére, hogy nem adnak ki évente lemezt, mégsem mondanám unalmasnak!
Egy szó mint száz, igenis többet kellene írni az ilyen csapatokról a nyomtatott sajtóban, mert kihal a Magyar élőzene, nem lesz utánpótlás, mert senki nem fogja ismerni őket!!!
Ennek előjelei már nagyon is látszanak, és nem a lemezvásárlásról van itt szó, nem vesz itt már senki lemezt, mert letölthető minden!!
Igenis meg kellene néha kérdezni néhány bandától, fiúk mi van veletek, mit csináltok éppen,rég jelentkeztetek, beszélgessünk egy kicsit, felteszek néhány kérdést, ti válaszoltok, mi betesszük az újságba, kicsit felkeltjük az érdeklődését az olvasóknak irántatok, kiadtuk a lemezeteket, meséljetek mi van most stb. stb....., és nem a honlapra feltenni, hanem be az újságba, ezért vesszük meg!
Nem is olyan bonyolult ez, könnyen fel lehetne pörgetni az érdeklődést, és a zenekarok is ki tudnának lépni a homályból, mert jelenleg haldoklik ez a dolog!
[011566]
war
Nem rugózom én egyáltalán semmin. Miért nem hagyjátok meg a Tankcsapdát a poplapoknak, ahova való, ez a lap pedig maradt volna annak, ami igenis kellene legyen. Vagytok olyan pozícióba, (ahova ne feledjétek, hogy a magamfajta metalőrültek juttattak, akiket mostanra el is felejtettetek, szinte teljesen) hogy divatot tudnátok diktálni, csak akkor ti is ugyanolyan szegényesen kellene éljetek, szerényen, mint mit, kemény melóval megszerezve az utolsó centet is. Én rohadt sokat gürizek, hogy eltartsam családom, szeretem a metal zenét, és az egyetlen olyan, magyar nyelvű lap, melyet értelme volt olvasni, mára árnyéka önmagának. Én értem, hogy Slash, meg pénz van a dologban, de attól még egy megfáradt vén, poros rockalbumot adott ki ezzel a herélthangú izével. 2013-at, abban a hónapban, melyben a Voivod friss albummal jelenik meg, ilyen borítóval kezdeni, enyhén szólva is nyálas és ..., na mindegy. Lehet, hogy kevesebben olvasnák a lapot, ha a sok semmitmondó divat zenekarról tudomást se vennétek, azonban higgyétek el, és hangsulyozom, vagytok olyan pozícióban, hogy az értéket felpártoljátok. Nem a totál undeground, a 10 embert érdeklő fanzinek szintjére kell lemerülni, elég izmos mostanság a metal zene világa, csak éppen ti nem támogatjátok. Az elektronikus változat pedig nem egyenlő egy nyomtatott példánnyal, amit évekig lehet őrizgetni. Én a mai napig élvezettel olvasgatom a régi lapokat is, de kb. 2 éve a tartalom nagyot romlott. Ezeket a számokat már meg se tartom, kidobom őket átböngészés után. Hát ez a gond kedves László, hogy a lap teljesen elvesztette varázsát, telis-tele van olyan zenekarokkal, melyeket pár év leforgása alatt a kutya se fog ismerni, ti meg előszeretettel ajnározzátok. Sajnálom, hogy ilyeneket kell mondjak, egyik kedvenc lapomról van szó, mely sajnos már nem az... és az a gond, hogy az űrt nincs ami betöltse. Ez van. RIP.
[011565]
tzar
Kedves War! Nyilvánvalóan a magyar rockfanatikusoknak készül a HW, tehát ha egy zenekar 18 ezer CD-t el tud adni manapság, vicces lenne, ha nem foglalkoznánk vele. De az általad említett Bornholm zenekarral is kiemelten foglalkozunk, a honlapon csak 2013-ban januárjában 3 hírt, interjút olvashattál velük, az új számban pedig egy 2 oldalas interjú lesz, amelynek folytatása itt lesz majd olvasható. A Neokhrome saját szavak cikk szerinted mi, ha nem a zkr támogatása? Itt rugózol egy TCS poszteren, közben a februári lapban olyan full UG csapatokkal találni interjút, mint az Evoken, az Ereb Altor, a Metsatöll, a Grand Supreme Blood Court, vagy a The Year Of The Goat. Lehet persze azon háborogni, hogy miért nem csak ilyenekkel van tele a lap, de a Hammer már Metallica Hungarica korában sem thrash/death/black ug kiadvány volt. Ha az lett volna, már nem lenne.
[011564]
war
Khm...jó reggelt. Azt azért zárójelben megjegyezhetted volna, kedves tzar, hogy a hozzászólás egy olyan cikkhez történt, melynek semmi köze, SEMMI köze nem volt a zenéhez, tehát nagyon nehéz, illetve lehetetlen volt olyasmit válaszolni, aminek köze lett volna a zenéhez. Egyoldalúan eldöntötted, hogy a hozzászólást törölni kell, ennyi. De nem ezért válaszolok ide, hanem mert ... Mikor is jelent meg utoljára Voivod lemez? Milyen zenekarról van is szó? Nem egy stílusalapító, zseniális zenekarról. Vagy keverek valamit, öregedő agyszürkeségem kihagy? A Hatebredd, Stone Sour kb. 50szeres nagyobb szedésben került címlapra, a Motorheadet számtalanszor nyúló Tankcsapda posztert kapott, az év egyik fontos kiadványa pedig... Istenem... és még te válaszolsz hosszú sorokon keresztül, magyarázod a bizonyítványod. Szánalmas. A Bornholm is min. ezerszer érdemelt volna nagyobb reklámot, mint a Mol kutakon kiárusított CD gazdája. Azért ha valaki szponzorálná a Bornholm, Neokhrome kiadványokat is annyora, mint a szinte semmitmondó tankcsapda lemezeket, higyétek el, lenne rá kereset bőben, nagyon is bőven. Olvasva a sorok között, te magad is alátámasztod azt, hogy érdemesebb olyan posztert beletenni a lap közepébe, melynek cédéjét 10ezren vásárolták... hogy miért is? Mert akkor megveszi a nép. Khmm.... Ha igenis, rász@rnátpok a profitra, igenis a zene érdekelne, a metal zene szeretete, minél több embernek megismertetni, akkor a Bornholm és Neokhrome kapott volna egy istentelen hatalmas posztert és címlapot, mert ugyebár honi metal éls még láss csodát, METAL is, és értékes is, ellentétben a semmitmondó, zsigeri, lopott riffekkel teli ("mia fasz van", ilyen szöveg kell, hogy valaki is figyeljen rájuk, szánalmas) Tankcsapda. Szvaddal élve, azért, mert Magyarország legsikeresebb (szóval sikeres, nem értékes) zenekara. Szóval... éljen az e havi hammer, amit már nem veszek meg és a többit se, szerintem.... de majd ha észhez tértek.. ki tudja.
[011563]
tzar
Kedves Kacse! Nem szokásunk sem hozzászólást, sem bejegyzést törölni, pláne nem kritikai megjegyzést. Az utóbbi jó hosszú időben egyetlen hozzászólást töröltünk, azt is előre jeleztem, és azt, hogy miért. Mert nem zenei tárgyú volt, és megfogalmazása, stílusa tényleg nem ide passzoló volt.
Ami a hazai zenekarok megbecsülését illeti. Jelenleg szinte egyetlen kiadóként foglalkozunk hazai bandák hanghordozóinak megjelentetésével, terjesztésével, mind fizikai, mind digitális formában, itthon és ha lehet, külföldön is. Újrakiadásokat is készítünk, korábban CD-n meg nem jelent anyagokat jelentetünk meg. Ha minderről nem tudsz, vagy nem akarsz tudomást venni, arról aligha mi tehetünk.
Büszkék vagyunk a 2012-es év olyan mellékletes kiadványaira, mint a Tales Of Evening, az Éjfény vagy a Perfect Symmetry albuma, hogy csak néhány példát mondjak.
Az általad említett Tűzmadár lemez is mellékletként látott napvilágot 2011 márciusában és épp a napokban egyeztettünk a zenekarral a folytatást illetően, illetve állapodtunk meg egy áprilisi interjúról.
Ami a Classica, Sámán dolgot illeti. Ezek ugyebár nem létező csapatok, amelyek anyagai éppen a HMR-nek köszönhetően kaptak méltó kiadást, és épp a jan/dec számban olvashattál (volna) egy alapos Molics Zsolti interjút, amelyhez kapcsolódóan hamarosan megjelenik a Molicsrock CD, rajta Classica, Sámán, Seneca dalok spéci, frissen újra felvett változataival. A Cross Borns sem aktív zenekar, de a pár hete lezajlott jubileumi koncertjükről olvashatsz majd a februári Élő Fémben. A Cross Borns főnökének új projektjét is mellékletként mutattuk be tavaly, és ha elkészül a folytatás, nyilván azt is támogatni fogjuk, hiszen az összes CB anyag Hammeres kiadvány volt.
A Tankcsapda legutóbbi lemeze 18 ezer eladott CD felett jár, ami Magyarországon hallatlan siker. Kedvezményes áron tudták kihozni, okosan kitalált rendszerrel, de ha nem érdekelné az embereket a csapat, mindez semmit sem érne. Lehet őket fikázni, de a legnépszerűbb magyar rockbandáról van szó, akik ráadásul igyekeznek mindig új dolgokkal előrukkolni. Ez a poszter sem csak egy újabb a sorban, hanem egy ultralátványos koncertpillanatot örökít meg.
Ha saját bevallásod szerint nem hallottál a Classica, Sámán, CB, Tűzmadár, Sámán zenekarokról, csak tudatos keresgélés után, akkor fel kell tennem a kérdést: mióta olvasol Hammert?
És szíves figyelmedbe ajánlom a márciusi mellékletünket, a Thornwill új lemezét.
[011561]
kacse
Na jó most leírom amit gondoltok, töröljétek a profilomat a bejegyzésemet mindent telibefos*m...
Az újság egy katasztrófa! miért?
Mert tönkre teszi a hazai zeneipart! miért? Ehhez elég fellapoznunk akár majd ezt a számot... A külföldiekről nem beszélek most ahhoz is lenne mit írni de nem érdekel kicsiny kis Magyarország markonyi metál és rock zenekarjairól beszélek. Rengeteg ismerősömtől hallom hogy mi egyszerűen nem tudunk jó zenéket csinálni nincsenek jó bandáink. Sokan vannak! Ami tény az tény ez nem igaz... Rengeteg világszintű zenekarunk volt van és lesz is. Mit kellene ezekkel csinálni? Megbecsülni őket foglalkozni velük terjeszteni őket... Miért nem ez történik???
Mert van ma Magyarországon egy lap, amely az Erdős Péter alkotta zenei diktatúrát másolva (erről is kéne írni!!!! sokat!!!!!!!), mint egyfajta kultúracenzor, amit megjelenik benne az van ami nem az nincs... Hiába jelenik meg egy együttes lemeze az újságban ha nincs reklámozva, hiába jelent meg egy tűzmadár álmok lemez ami semmi reklámot sem kapott... Tankcsapda Depi Road Ossian ALvin jeeeee ez a magyar rock kirááááály.... Nincs vagy elvétve Classica Sámán Cross Brons Tűzmadár Seneca stb. Én ezekről nem hallottam, én ezeket úgy találtam meg mert tudatosan kerestem ezeket... De az emberek nagy része nem keresi a zenét azt eszi amit adnak a pofájába
ezért hatalmas ennek a szennynek a felelősége, lgalább a lap s zerkesztőinek kéne annyi iqval rendelkezni hogy olyat raknak a nép elé ami jó a krémje az egésznek pici finomságokat... Nem megint
TCS poszterXD Na mindegy dühből írtam az egészet nem akartam szépen igényesen fogalmazni.... röhej és vicc és a hazai zene megfojtója HAIL HAIL HAMMER HAIL HAIL GYORS ÉS KÖNNYŰ PROFIT!!!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS