U.D.O. - Még egy új gitáros érkezett, Igor pedig kiszállt

Május 24-én jön ki az új lemez

2013. január 25. (péntek) 08:24

Tíz napja sincs, hogy az egykori Accept frontember, Udo Dirkschneider vezette U.D.O. zenekar egy új gitáros csatlakozását jelentette be, és máris egy újabb gitáros érkezett az új album kiadására készülő bandába.


Az egészségügyi okokból távozott Stefan Kaufmann helyére érkezett 29 éves orosz gitáros, Andrey Smirnov mellé most egy finn hathúros szállt be, a 32 éves Kasperi Heikkinen (a fotón), miután a svájci Igor Gianola, aki 1999 óta játszott Udóékkal, bejelentette távozását.


"Arról kell tájékoztanunk titeket, hogy Igor kiszállt a U.D.O.-ból, mivel a csapat elfoglaltságait már nem lehetett egyeztetni a magánéletével és egyéb szakmai tevékenységével. Minthogy a U.D.O. dolgai folyamatosan fejlődnek, a csapat egyre többet és többet turnézik, Igor már egyszerűen nem tudta szabaddá tenni magát ilyen hosszabb időszakokra. A csapat tiszteletben tartja a döntését és a legjobbakat kívánja neki a továbbiakban. Igor csaknem 15 éven át volt velünk, és fontos, nagyon megbecsült zenekari taggá vált eközben. Köszönjük, Igor!"


A csapat közleménye szerint azt is kijelenthetnék, hogy az Andrey és Kasperi által alkotott új gitárduó az egyik legjobb a metal színtéren, de nem teszik, mert úgyis mindenki ilyesmiket mond egy hasonló szituációban, de a rajongók majd maguk győződhetnek meg erről. A közlemény így végződik: 'Figyelj oda a Steelhammerre!', ami akár azt is jelentheti, hogy ez lesz a május 24-én megjelenő új lemez címe.


Ami a finn gitárost és egyben gitártanárt illeti, Kasperi alapítója és dalszerzője volt a Merging Flare nevű finn heavy metal bandának, amely 2011-ben adta ki a Reverence című debütáló lemezét. Emellett négy albumon is szerepelt a szimfonikus metalt játszó Amberian Dawn soraiban, játszott az Elenium két lemezén, a Conquesttel pedig egy albumot adott ki, továbbá session-zenészként a Gamma Ray-jel is turnézott már.

A sajtóközleményben Igor Gianola is megköszönte a rajongók és a zenekar támogatását, de további tervei nem ismertek.


A csapat korábbi közleménye a 29 éves orosz gitáros, Andrey Smirnov beszállása kapcsán:


"Hosszas keresgélés előzte meg a döntésünket, melynek során számos tehetséges zenésszel találkoztunk. Végül is azonban egy könnyű döntés született, mert Andrey tökéletes passzol a csapatba (barátként és muzsikusként is). A bandában és a banda környékén mindenki nagyon boldog, Andrey-jel a legjobb pillanatban találkoztunk.

Andrey Smirnov (szül. 1983 december 31.) egy rosz rockzenész, aki számos hangszeren játszik, emellett énekes-dalszerző is, és a modern metalt játszó orosz Everlost alapítója, énekese, gitárosa, fő dalszerzője. Session-gitárosként játszott mindkét egykori Iron Maiden énekessel, Paul Di'Anno-val, Blaze Bayley-vel, és olyan híres orosz metal bandákban is zenélt, mint például a Master és az Epidemia.

Andrey továbbá egy elismert stúdiómuzsikus. Csak a tavalyi év során olyan fontos kiadványokon szerepelt, mint az Everlost kislemeze, az oroszországi rocksztár Artur Berkut albuma, a népszerű, '80-as évekbeli szovjet hajbanda Galaxy anyaga, valamint az Adrenaline című saját szólóalbuma. A felsorolt anyagok javán Andrey hangmérnökként, hangszerelőként és gitárosként dolgozott. Az utóbbi pár évben mindezek mellett az orosz retro-hős Zemlyane turnégitárosa is volt.

Andrey az új albumunk stúdiómunkálataiban is részt vett, máris nagyon fontos részévé vált a csapatnak. Élőben az áprilisban induló amerikai U.D.O. turnén debütál majd, amit már nagyon várunk - ennyi év után. Hab a tortán, hogy valami egészen különlegessel is tudunk így kedveskedni az amerikai rajongóinknak!"


Az új U.D.O. album tehát május 24-én jelenik meg, a csapat legutóbbi kiadványa a novemberben kiadott koncert DVD volt, a Live In Sofia, amit még 2011 novemberében rögzítettek a bolgár fővárosban. A két és fél órás buli teljes egészében felkerült a DVD + 2CD csomagra.

 U.D.O. - Heart Of Gold (a 2012-es Live In Sofia DVD-ről)


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
2021. január 22. (péntek) 18:52

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig már lehet is ismerkedni a szöveges videóval kísért The Age Of Disinformation dallal. A lemezborítót ezúttal is Havancsák Gyula készítette. "Vissza a gyökerekhez... A The Age Of Disinformation egy friss és fülbemászó régisulis thrash dal. A nóta címe önmagáért beszél. Egy olyan korban élünk, amelyben sokkal több az információ; ott van a zsebünkben, az okostelefonunkban, az interneten. Ironikus módon ez ugyanakkor egy olyan kor, amely tele van téves információkkal is, az álhírek rabszolgái lettünk. Minél több az információ, annál kevésbé ellenőrizzük ezeket."   www.facebook.com/angelusapatrida ANGELUS APATRIDA - The Age Of Disinformation (szöveges videó a 2021-es Angelus Apatrida albumhoz) "Amikor egy globális...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

LAKE OF TEARS - 10 év után új album érkezik februárban, dalpremier: In Wait And In Worries
LAKE OF TEARS - 10 év után új album érkezik februárban, dalpremier: In Wait And In Worries

10 évvel az Illwill lemez után egy új albummal jelentkezik a Daniel Brennare vezette darkos, doomos svéd Lake Of Tears. Az Ominous című nyolcadik album február 19-én jön majd ki az...

SOEN - Január végén új album jön az ex-Opeth dobos prog bandájától, új dal és klip: Illusion
SOEN - Január végén új album jön az ex-Opeth dobos prog bandájától, új dal és klip: Illusion

Imperial címmel január 29-én jelenik meg az ötödik albuma annak a svéd prog metal bandának, a Soennek, amit Martin Lopez dobos alakított 2003 táján, amikor még az Opeth tagja volt. A...

LIQUID TENSION EXPERIMENT - Az első új dal Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: The Passage Of Time
LIQUID TENSION EXPERIMENT - Az első új dal Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: The Passage Of Time

Az még decemberben derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo),...

THERION - Új videoklip a friss album mellé, Marko Hietalával a Tuonela
THERION - Új videoklip a friss album mellé, Marko Hietalával a Tuonela

Leviathan címmel megjelent és végig is hallgatható a svéd Therion új albuma, a Tuonela című dalhoz pedig egy friss videoklip is érkezett. Ebben a számban a Therion vendége nem más, mint...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS