SODOM - Lemezcím, megjelenési időpont és a thrash szabadsága

Angelripper teuton thrash turnéról álmodik

2013. január 23. (szerda) 09:13

A teuton thrasher Sodom új stúdióalbuma április 26-án jelenik meg és most már a lemezcímet is tudni lehet: Epitome Of Torture.


"Az új albumon épp olyan brutális a Waldemar Sorychta biztosította hangzás, mint amilyen változatos maga az anyag. Az Epitome Of Torture egy olyasfajta mestermű, amely felvonultatja a thrash metal teljes történelmét, nyers hangszereléssel, dallamos szólókkal és dühödt vokális támadásokkal."


A Sodom főnöke, Tom Angelripper büszke, hogy sosem figyeltek arra, hogy a színtér más csapatai épp milyen anyagokat készítenek:

"A Sodom egy szabad csapat, és maga a thrash zene is ezt a szabadságot jelképezi: légy szabad, tedd azt, amit csak akarsz. A Sodom sosem leste a többi bandát, azt, hogy a színtéren épp mi folyik. Mindig is azt csináltuk, amit akartunk. Számomra ez a leglényegesebb, a szabadság.

Mindig látok black metal bandákat, akik Sodom pólókat hordanak. Nem is olyan régen találkoztam Abbath-tal az Immortalból, aki szintén nagy Sodom rajongó, és azt mondta, hogy amikor a Sodom felbukkant, az valami egészen újat jelentett, akárcsak az első Venom lemez. A Welcome To Hell óriási ösztönzést adott a metal színtérnek. Olyasmit akartunk mi is, csak gyorsabban, még keményebben.

Amikor az első demónk megjelent, az tényleg különlegesség volt, akárcsak az első Sodom album. A zene nem volt csúcsminőségű, mégis sokaknak bejött. Amikor a fesztiválokon elbeszélgetek a zenészekkel, mindig elmondják, hogy a Sodom milyen hatással volt rájuk kezdetben, akárcsak a Hellhammer. De sosem akartam stílust váltani, black metalos dolgokat nyomni. Büszke vagyok arra, hogy hatással voltunk a black metal bandákra is."


Május végén a geiselwindi Beastivalon egy színpadon lesz látható a német thrash vonal négy vezető bandája, a "Nagy Teuton Négyes", azaz a Kreator, a Sodom, a Destruction és a Tankard, de továbbra is szó van egy Kreator, Sodom, Destruction turnéról is, bár Angelripper ezzel kapcsolatban elég óvatos.

"Az ámaim között szerepel egy nagy közös turné, de az időzítés jelenti a fő problémát. Amikor stúdióban vagyunk, a Kreator épp akkor turnézik... A másik probléma az üzleti oldal... De ez remélhetőleg változni fog. Amikor összefutok Millével vagy Schmierrel, mindig ez a turné a téma. Én is arról álmodozom, hogy ez a három német banda együtt ül egy turnébuszon. Remélem, hogy össze tudjuk majd hozni..."


A Destruction főnöke, Schmier így fogalmazott korábban a tervezett turnéról:

"Mi készen állunk rá, akár már holnap nekivágnánk. A Kreator egy csomó bulit akar, a Sodom viszont csak néhányat. Erre kell megtalálnunk a megoldást, ami nem könnyű. A Kreatornek és a Sodomnak kell egyezségre jutnia ebben a kérdésben. Ahogy mondtam, mi készen állunk. Akkor is, ha 200 koncert lesz, meg akkor is, ha csak 20. Ez is megoldható, meg az is."


 

Hozzászólások

[011526]
war
A német thrash vonal egyik legjobb bandája a Sodom. Mint zeneileg, mint hozzáállást tekintve. A legutóbbi albumuk zseniális volt, remélhetőleg ugyanolyan szinten lesz az idei is.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS