10 ALBUM - Miattuk már érdemes várni 2013-at!

Ismét elő a jó öreg kristálygömbbel!

2012. december 31. (hétfő) 10:29 | utoljára módosítva: 2012. december 31. (hétfő) 10:31

Az év vége a visszatekintések, az összegzések időszaka, és ebből az utóbbi hetekben mi is rendesen kivettük a részünket, sőt, még előttünk áll a szerkesztőségi toplisták összegzése is, amely a következő, január végén megjelenő HammerWorld magazinban lesz olvasható.

Pár óra múlva azonban lezárjuk a 2012-es esztendőt, így talán itt az ideje annak, hogy egy kicsit belepillantsunk a jövőbe is. Már most látni, hogy 2013 első hónapjaiban is csak kapkodjuk majd a fejünket, ahogy sorra jönnek ki a régóta várt albumok. Most egy kicsit úgy teszünk, mint a Hálózat tévé félelmetes tudású tisztánlátói, elő hát a kristálygömbökkel!


Elképzelhető, hogy lesz új AC/DC és Anthrax album, stúdióba készül a Motörhead, a Judas Priest, a Dream Theater, új albumon dolgozik a Megadeth, a Saxon, a Sodom, a Queensryche, a Volbeat, a Tool, a Black Sabbath, a Pearl Jam, a Death Angel, a Deep Purple, az Exodus, a The Dillinger Escape Plan, a Children Of Bodom, a Fates Warning, a Korn, és az új Voivod és az új Hatebreed lemez is itt van már a kanyarban. Mi most tíz olyan lemezt válogattunk össze, amelyek az év első felében várhatóak és egészen biztos, hogy sokat fogjuk őket hallgatni.
ALICE IN CHAINS - még nincs cím
(2013 március/április)


A 2009-es visszatérő album, az új frontemberrel, William DuVall énekes/gitárossal felvett Black Gives Way To Blue nyomán komoly várakozás előzi meg az egyelőre cím nélküli, de már elkészült új Alice In Chains lemezt, amelyről egy Hollow című dalt már be is mutattak. Ezúttal is Nick Raskulinecz producerrel készült el az új anyag, amelynek kapcsán Jerry Cantrell így fogalmazott:

"A Black Gives Way To Blue lemezzel kapcsolatban jobban nem is alakulhattak volna a dolgaink. Mi is nagyon büszkék voltunk rá, és a fogadtatása is fenomenális volt. Akárcsak a turné. Most egyszerűen csak folytatjuk a megkezdett sztorit. És ez a sztori tele van dicsőséges elemekkel, de tragédiákkal is. Ezeket nem is szükséges ecsetelnem. (2002-ben elhunyt az énekes Layne Staley, 2011-ben pedig az eredeti basszer, Mike Starr - a szerk.) De az embernek folytatnia kell, élnie kell, és a saját életét kell élnie. Úgy kell továbbmenni, hogy közben nem felejted el a múltat és a jelent sem.

Nem hinném, hogy az új lemezen bármi igazán meglepővel rukkolnánk elő. Ezek vagyunk mi. Az összes korábbi album minden egyes alkotóeleme megtalálható az új anyagon, mégis különbözik mindtől. Ez szimplán az Alice In Chains könyv egy új fejezete. És egy jó vastag fejezet lesz!"ALICE IN CHAINS - Hollow (a 2013-as albumról)

BLACK VEIL BRIDES - Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones
(2013. január 8)


A korai Mötley Crüe glam külsejét metalcore-ral és klasszikus metallal vegyítő kaliforniai csapat harmadik albuma nagy dobásnak ígérkezik, de a gondosan sminkelt srácok merész húzásra vállakoztak, ugyanis egy komplett sztorival kísért konceptlemezt adnak ki. A John Feldman producerrel (Papa Roach, Escape The Fate stb.) felvett anyagról az In The End nótát, majd annak klipjét már be is mutatták pár hete

"Eleve egy vad konceptanyagban gondolkodtunk, amihez az kellett, hogy előbb a történet szülessen meg, minden más csak utána jöhetett - mondta a gitáros/hegedűs Jinx. - Egész más módszerrel születtek a dalok, mint eddig. Előbb a szöveget, az éneket, az énekdallamokat dolgoztuk ki, aztán jöhettek a riffek, a témák, majd a szólók. Elég stresszes volt a meló, mert korábban mindig teljesen kész demóval mentünk a stúdióba. Csupán három hónapunk volt a munkára, így a gitárokat Jake Pitts házi stúdiójában írtuk meg és vettük fel, miközben John Feldmannál is folytak a felvételek. Ez lett az eddigi legváltozatosabb, legkülönlegesebb albumunk. Még fúvósok is vannak rajta, meg gyerekkórus!"BLACK VEIL BRIDES - In The End (a 2013-as albumhoz)


BULLET FOR MY VALENTINE - Temper Temper
(2013. február 12)


A metalcore színtérről kinőtt walesi csapat negyedik albumáról, a Temper Temper-ről, már két nótát is ismerhetünk, a címadót és a Riotot. A lemez keverését a jól ismert hangmérnök szakember, Chris Lord-Alge (Avenged Sevenfold, Deftones, Apocalyptica stb.) végezte, a producer pedig Don Gilmore volt (Lacuna Coil, Linkin Park stb.), akivel a 2010-es Fever albumon is dolgoztak.

"A Fever lemezen egy kicsit levettük a lábunkat a gázpedálról, és ez a megközelítés jellemzi az új albumot is - mondta az új anyag kapcsán az énekes/gitáros Matt Tuck. - Nem mintha úgy gondolnánk, hogy az emberek nem akarnak súlyos zenét hallani, de a lassítással a zene csak még súlyosabb lett. A kevesebb néha több...
Ott van például a Metallicától a 'Fekete album', amit nem feltétlenül mondanál súlyosnak, de a hangzása mégis kib...ott súlyos, hatalmas, és éppen ezért teljesen kortalan. A dalok nem száguldoznak ezerrel, de az anyag monumentális, súlyos és hangos. Nyilván nem egy 'Fekete albumot' akartunk elkészíteni, de igyekeztünk alkalmazni ezt a lassítós megközelítést, a kevesebb technikás elem beépítését, és inkább az énekre koncentráltunk, valamint a dalok velejére."BULLET FOR MY VALENTINE - Temper Temper (a 2013 albumhoz)

 
HELLOWEEN - Straight Out Of Hell
(2013. január 18)


Charlie Bauerfeind producer irányításával készült az új Helloween album, amelynek nyitódalához, a Nabataeához már egy klipet is bemutatott a legendás német metal csapat. Az énekes Andi Deris tenerifei stúdiójában rögzített új lemez szerintük több lesz majd, mint a Gambling With The Devil és 7 Sinners korongok egyenes folytatása. Bombasztikus eposzok, ultragyors súlyos nóták és középtempós himnuszok várhatók a Helloween műhelyéből.

"Ha a zenéről volt szó, mindig is a saját fejünk után mentünk - mondta az énekes Andy Deris. - Ha valaki meg akart állítani minket, nos, mi akkor is végigvittük az akaratunkat! Néhány húzásunk esetében elsőre a negatív reakciók jöttek, de idővel ezek is sikeressé váltak, és ez eredményezte azt a szabadságot, ami az új lemezen is hallható. Nem hagyjuk, hogy bármiféle teher nehezedjen ránk..."
 


HELLOWEEN - Nabataea (a 2013-albumhoz)

 

 KILLSWITCH ENGAGE - nincs még címe
(2013. április)


Rögtön az idei év elején azzal a meglepő bejelentéssel állt elő az amerikai metalcore vonal egyik sikercsapata, hogy kilenc év és három sikeres album után megváltak Howard Jones énekestől. A rajongók azonnal az eredeti énekest, Jesse Leachet követelték vissza, és ez egybevágott a banda elképzeléseivel is, igaz, eleinte a Times Of Grace-ben már Adam D gitárossal együtt muzsikáló Jesse is csak egy volt a poszt várományosai közül. A hatodik stúdióalbum végül valóban Jesse-vel került rögzítésre, és jelenleg már a munka utolsó fázisainál tartanak. Egy nyers keverésű új dal, a No End In Sight hamar kicsúszott a netre, de Adam Dutkiewicz gitáros szerint ebből a nótából nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

"A No End In Sight pont az egyetlen nóta, ami eléggé eltér a többitől. Összességében a lemez valamivel gyorsabb lesz, komolyabb, karcosabb, kicsit hörgősebb. Thrashes lesz, de egy csomó tiszta énekrésszel. Ezúttal egy kicsit szélsőségesebbek is leszünk. Jesse visszatérése teljesen természetesen folyt. Nyilván egy kicsit más lesz, mint Howard, hiszen nem egy fekete óriásról van szó! (nevet) De más lesz a korai albumokhoz képest is, mert Jesse óriási fejlődött azóta. De ezúttal is saját magát tette bele a dalokba, a saját stlusát, a saját egyéniségét."KILLSWITCH ENGAGE - No End In Sight (a nyers verzióban kiszivárgott új dal)


 

 


OSSIAN - A Tűz jegyében
(2013 tavasz)


2012-ben nem jelent meg új Ossian album, és Pesten is mindössze csak egy koncertjük volt, pár nappal ezelőtt a Sportarénában léptek fel a Rock A Nevem turné keretében, a Tankcsapda és a Junkies társaságában. Viszont történtek komoly változások, hiszen egy mindössze 22 éves dobos került a bandába, Kálózi Gergő, akivel már fel is vették az új lemezt. Ezúttal is Törökbálinton folytak a felvételek, de most Varga Zoli irányitásával, akivel korábban még sosem dolgoztak, és aki a szakmai hozzáértését már számtalan hazai albumon bizonyította. Az Ezredszer című új dalt már a színpadon is bemutatták, de szöveges videóval is nyilvánosságra hozták.

"A dalaink teljesen ösztönösen születnek , még soha nem írtam tudatosan, úgymond 'rendelésre' - mondta Paksi Endre a metalkilincsnek az új album kapcsán. - Semmilyen kötelezettség nem terhel minket a kiadónk részéről, totális zenei szabadságot élveztünk mindig. Akkor és úgy készíthetünk albumot, amikor mi akarunk. A mostani anyagnál mindössze annyi tudatosság volt bennem, hogy egyfajta 'vissza a gyökerekhez' módszerrel dolgoztam ki az ötleteimet. Ezalatt azt értem, hogy nem hagytam az egyre modernebb otthoni felvételi lehetőségek által elveszni a részletekben, sokkal inkább magukra a DALOKRA koncentráltam, tehát arra, hogy akár egy szál gitárral és énekkel is erősek legyenek és a hangszerelési díszítések csak ezután következhettek. Amelyik ötlet elbukott ezen a teszten, azt könyörtelenül kiszelektáltuk."

"Úgy érzem, hogy sikerült 10 nagyon erős, változatos, de mégis egységes képet mutató dalt írni. Az Ezredszerben gyakorlatilag minden benne van, ami a mai Ossiant jellemzi."
 


OSSIAN - Ezredszer (szöveges videóval az új dal)


 

POKOLGÉP - nincs még címe
(2013)


Lassan, de biztosan készül a Pokolgép új stúdióalbuma is, az első lemez a 2007-es Pokoli mesék óta, és az első anyag, amelyet már az új felállás készít. Tóth Attila 2010 óta áll a Pokolgép élén, Z. Kiss Zalán gitáros és Veress Márton dobos pedig 2011 februárjában szállt be a bandába. Az új Pokolgép felállás első dala Metalbomba címmel december közepén került bemutatásra, és hamarosan egy klip is elkészül a szabadon letölthető dalhoz. 

POKOLGÉP - Metalbomba (a 2013-as albumról)ROAD - nincs még címe
(2013 március 8)


A legdinamikusabban fejlődő magyar bandák egyike január 3-án kezdi felvenni új albumát a törökbálinti SuperSize Recordingban, Varga Zoli irányításával. Aligha kétséges, hogy 2013 a Road nagy éve lehet, és minthogy december folyamán már a teljes albumot feldemózták a SuperSize-ban, Mátéék igen komoly energiákat fektetnek az új anyagba. Új nótát nem tettek közzé, de a nőnapi megjelenés előtt valamivel már biztosan megismerkedhetünk néhány előzetessel.

"Visszük tovább ezt a ránk jellemző vidám metalt vagy rockot, bár a vidám szóról nekem mindig az Irigy Hónaljmirigy jut eszembe - mondta Máté a Hammernek az új anyagról.-  Mi azért nyilván nem úgy vagyunk vidámak! (nevet) A lényeg az, hogy ezt a Road-féle pozitív hangulatú metalt próbáljuk meg egy még súlyosabb formában, egy még súlyosabb hangzással elővezetni. Minden lemeznél igyekszünk valami pluszt odatenni. Ne az legyen, hogy na, már megint egy Road album... (nevet)
Mindkét gitáros hangszert váltott, illetve jómagam is a basszusgitárnál. De nem pusztán márkaváltásról van szó, hanem 7-húros gitárokról és 5-húros basszusgitárról. Egy olyan lemezt szeretnénk készíteni, ami több szempontból is új lesz, illetve előremutató. Egyrészt hangszerelésében is, másrészt más hangszerekkel, más hangolásban játsszuk fel a dalokat. Varacskos lesz, azt megígérhetem!"


SOILWORK - The Living Infinite
(2013. március 1.)


A Soilwork kilencedik albuma dupla lemezként jelenik meg, és a Jens Bogren producerrel elkészített anyagról egy új dalt már be is mutattak. A Spectrum Of Eternity nóta alapján egy bivalyerős anyag várható a svéd bandától. Az új lemezen elsőként szerepel majd a turnékon már bemutatkozott David Andersson gitáros, aki az énekes Speeddel együtt muzsikál a The Night Flight Orchestrában is. A The Windswept Mercy című új dalban a brit New Model Army frontembere, Justin Sullivan vendégeskedik. A lemez megjelenésével egy időben elindul a Soilwork amerikai turnéja Jeff Loomis, a Blackguard, a The Browning és a Wretched társaságában.

"A dupla album ötlete már jó régen felbukkant nálunk, de eleinte tartottunk tőle, ám amikor láttuk, hogy mennyi új nóta gyűlt össze, végül is belevágtunk - mondta a dobos Dirk Verbeuren. - Ha nem lett volna elég jó zenénk, akkor csak egy hagyományos albumot készítettünk volna. Lesznek meglepetések, hiszen tök különféle hangulatú, jellegű dalok születtek.
Olyan nóták is felkerültek az albumra, amelyek korábban esetleg lemaradtak volna a lemezeinkről, mert elég furák. Persze lesz egy csomó olyan cucc is, ami engem kimondottan a régi Soilworkre emlékeztet. Mondjuk az A Predator's Portrait korszakra. Van jó pár gyors nóta, egy rakás intenzív riffelés és persze harmóniák is vannak. De az utóbbi anyagok groove-osabb megközelítése is jelen van. Mégis úgy gondolom, hogy a régebbi anyagaink rajongói nagyon is elégedettek lesznek az új lemezen hallható dolgokkal."SOILWORK - Spectrum Of Eternity (a 2013-as albumról)


 

 STONE SOUR - House of Gold & Bones – Part 2
(2013. május)


Egy új Slipknot albumra nem lehet számítani 2013-ban, de az énekes Corey Taylor és a gitáros Jim Root másik csapata, a Stone Sour májusban kihozza az idén nagy sikert aratott House Of Gold & Bones Part 1 lemez folytatását. Az első kislemezdal a Do Me A Favor lesz, ami Corey szerint egy elég agresszív tétel lesz, de hatalmas, himnikus refrénnel.

"A második rész sokkal komorabb lesz. Egy teljesen más jellegű anyag lesz, mint az első rész, inkább olyasmi, mint valami filmzene. Nagyon is tematikus lesz. Visszatérnek majd itt-ott az első rész témái, mármint zenei értelemben. Az eddigi legkomorabb hangulatú zenéink is ezen a lemezen lesznek hallhatóak, emellett komplex is lesz, a létező legjobb szövegeimmel. És néhánnyal a legjobb dalaink közül. Aki az első részt jónak tartja, az is meg fog lepődni. Már a januárban megjelenő Do Me A Favor dalnál. Amikor aztán kijön az album, és a két részt egyben is lehet majd hallgatni, az lesz az igazi élmény, akkor áll majd össze a teljes kép, a teljes sztori." 

 


 

Hozzászólások

[011424]
mady
Kedves Mikkamakka.Deathhammer interjú itt:http://www.kronosmortus.com/category/interjuk/oldal-D/.
[011423]
NOLA
Az egyik legfontosabbat meg majdnem elfelejtettem...:-)
CLUTCH - Earth Rocker!!!!!!!!!!!!!!!
[011421]
war
Egyáltalán ne fogd vissza magad, dicsérj csak. Ha kell 1000szer mondom el, hogy mennyire a divat irányít titeket, leszarva azokat akik idáig juttattak. Sebaj, majd a sok olyan alak aki csak a pillanatnyi divatot lovagolja a következő 250 számra is előfizet hűségesen (mint jómagam 1992-től). További kellemes tördelést.
[011420]
raul75
Hmmmmm, új Slayer idén??? Bár így lenne!Amilyen tempóban haladnak, lesz ebből 2014 is:) Kíváncsi leszek, ha Hanneman nem gyógyul meg, akkor mi lesz? Mondjuk King felgitározza egyedül is az albumot, de utána? Új tag biztosan nem lesz, marad a trió felállás? Kíváncsi vagyok mi lesz velük.
[011416]
Mikkamakka
War, az érvelésedből ugyan eléggé kilóg minimum a Skid Row, de lelked rajta... Ezúton szeretném kérni a szerkesztőktől, hogy a következő, nem-pénztermelő csapatokkal is legyen interjú, hogy helyreálljon az egyensúly az Erőben: Acid Witch, Anaal Nathrakh, Deathhammer, Shock Troopers, Sodomizer, Twisted Tower Dire. Köszi!
[011412]
Sabaton
Akárki akármit mond, 2013-ban az új Slayer albumot lesz érdemes a legjobban várni:):):) meg azt, hogy minél több k....b...tt jóóóóóóóóó zenekar legyen a magyar nyári fesztiválokon (pl. Arch Enemy (ez már teljesült:)), Kreator, Slayer, Testament, Primordial, Bloodbound, Epica, Nightwish with Floor(maradjon is végleg) Jansen), Hatebreed, Grave Digger, Rage, Revamp... stb.)
[011411]
farkaslaci
Nem gond Laci, war ne vegyen több Hammert, legalább nem kell idegeskednie. Nekünk meg hadd főjön a fejünk még további 250 számig! :) A BVB és a BFMV az nekem is ratyi, de azért lesz miből válogatni.
[011408]
tzar
Kedves War! Oly sok szépet írnék most neked, de inkább magamban tartom. Írd még le sokszor itt, hogy ez a cikk SZERINTED szar, mert ezek divatzenék. Nekem az a fontos, hogy a honlap beindítása óta a hw.hu számos embernek tetszik. Nekem ezért éri meg a magazin szerkesztése, írása, tördelése mellett még ezt is csinálni, akár éjjel, hajnalban, hétvégén is. 8 órás munka :-) Milyen jó is lenne :-) Legyél boldogabb, mint amilyen most vagy, ezt kívánom Neked!
[011405]
war
A Metal Hammer, most meg Hammerworld mindig is a divatot üldözte, természetesen nem az első évekre gondolok (azért hatalmas köszönet és reszpekt). Ahogy hanyatlani kezdett a széles közönség előtt (94-95) a metal iránti szenvedély, úgy hódolt be a lap is a divatnak, olyan nevetésges cikkeket szülve, mint a 10 ok amiért a Metal Hammerben a helye a Beastie Boy-nak. Na, azóta a lap 50 százaléka reklám, 50 százalélka metaltol idegen muzsikák éltetése. Ez a lista mindenre bizonyíték, hogy a metal szeretete háttérbe szorult, helyét átvette a túlélésért harcolás, hogy nehogy 8 órai munkéára kelljen menjen a tejes stáb. Soha többet nem vesz Hammerworld-ot. Ez volt az utolsó csepp a pohárba... és a mások dolog, még arra se képesek, hogy lereagálják a hozzászólásokat, netalán meg is magyarázni, hogy ez a szégyentelen lista mit is jelképez.
[011404]
NOLA
raul75, a szivembol szoltal...:-)
Meg azert bizom benne, hogy a kovetkezo szamban csak benne lesz...
[011403]
raul75
Tudom, hogy nem ide tartozik, de a DOWN legutóbbi EP-jéről még mindig nem írtatok egy sort sem? A lap sokkoló extra rovatába csak befért volna egy kritika,nem?Azért ez mégis csak furcsa, mert mindenféle szemétről írtok, az EP-ről meg nem. Talán azért,mert nem kaptátok meg ingyen???/Már bocs/
[011401]
NOLA
AIC, Hatebreed, Down(remelem:-)), Anselmo szolo albuma!!!, Voivod, Amorphis, Carcass, Mastodon....
[011398]
kaida
Hú basszus,le vagyok maradva....új Carcass album.Siker!
[011397]
raul75
Valóban elég érdekes lista...Ezekből max. a Soilwork dupla lemeze az, ami megmozgatja a fantáziámat. Ami a magyarokat illeti:Pokolgép,Ossian már rég nem érdekel / a klasszikus lemezeik mind megvannak /, véleményem szerint réges-rég abba kellett volna hagyniuk. A Roadot meg soha életemben nem hallottam, úgyhogy... Én személy szerint a VOIVOD albumát várom a legjobban, nem hittem volna, hogy lesz még új album! Ráadásul Box Set verzió is készül, szóval már félretettem a karácsonyi pénzemet rá. Amúgy meg minden lista szubjektív, kinek ez tetszik, kinek meg az. Talán lesz idén új Sabbath, meg Sanctuary is. Én 1986-tól hallgatok metalt, de ezek a Black Weird akármik meg Bullet for my Valentinek hidegen hagynak. Ezeknek a Bravoban, meg a Popcornban lenne a helyük, nem pedig itt.
[011396]
war
Edenbridge divat??? Soha nem volt és nem is lesz. A Pokolgép a Barátok közt-be illő marhaságaival, kiégettségévél nem hiszem, hogy álmatlan éjszakákat fog okozni az új albumukig. Egy metal magazin ilyen listát csak poénból állít fel. Tudom, hogy magatokban a megmondók közé soroltok, de k9nyörgöm, az én kis listámra se fért fel az a pár nagyon is ígéretesnek ígérkező album, ami METAL, a Hammer 10-es listțja pedig csakis kimondottan a nagy húzónevekkel foglalkozik, akik pénzt termelnek, szívtelen muzsikákat, nem pedig azt, amit szeretünk. Ha a Tankcsapda az idén jelentkezne friss kiadvánnyal, az elsők lettek volna... jajjajajja, nyálas ám ....
[011395]
Trashfan
Én messze legjobban idén az új CARCASS albumot várom. A felsoroltak közül az új AIC albumot várom, a többi elég felejtős.
[011394]
JohnnyMnemonic
A felsoroltak közül Soilwork és Stone Sour várós.
[011393]
Mikkamakka
Kedves War, ha a Pokolgép szerinted divat, akkor az Edenbridge mi a retves picsa? Félreértés ne essék, Darkthrone, Hypocrisy, Suffocation nálam is várólista tetején van, de a szerkesztők által soroltakat
1. nem feltétlenül kell egy kalap alá venni
2. hadd döntse már el mindenki, hogy milyen lemezeket vár 2013-ban.
[011392]
away
-Új CARCASS (!!!)
-Új Amorphis
[011390]
kaida
Suffocation,Hypocrisy,Darkthrone,Cathedral albumokat várom nagyon a felsorolásodból,de a többi csapat,akit felsoroltál az se rossz.De én még az Alice in Chains új albumára is kíváncsi vagyok.De ami nagyon irritál,az a Black Veil Brides,a Killswitch Engage is jobb náluk :D
[011389]
war
Katasztrofális. Őszintén kérdem, de tényleg nagyon őszintén!? Kedvelitek ti egyáltalán a METAL muzsikát vagy csupán a megélhetés kedvéért játsszátok itt az egészet???? Ilyen listát idetenni. Csupa divat, semmi olyan amit érdemes lenne megemlíteni. Láttátok egyáltalán, hogy jövőben milyen nagyszerű zenekarok terveznek új zenéket kiadni????? Szerintem nem, vagy ha igen, szándékosan tették be ezeket a nyálas zenekarokat. Amiért egy metalosnak érdemes lesz várni a 2013-as évet, az valahogy így fest:
Voivod - Target Earth
Suffocation - Pinnacle Of Bedlam
Saxon - Sacrifice
Hypocrisy - End Of Disclosure
Darkthrone - The Underground Resistance
Edenbridge - The Bonding
Cathedral - The Last Spire
Aeternus - And The Seventh His Soul Detesteth
Sanctuary - The Year The Sun Died
Skid Row - United World Rebellion Chapter 1
Wyrd - Death Of The Sun
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS