THIN LIZZY - Black Star Riders néven folytatják

Májusban érkezik a nagylemez

2012. december 21. (péntek) 07:36 | utoljára módosítva: 2012. december 21. (péntek) 13:59

Az ősszel Budapesten is koncertezett Thin Lizzy új stúdióalbuma már Black Star Riders név alatt jelenik meg jövő májusban. Scott Gorham gitárossal ugyan készült egy interjúnk a pesti koncert alkalmával, de akkor még nem akarta felfedni ezt az új bandanevet, az interjút azonban érdemes elolvasni a 250. jubileumi HammerWorldben.


A 2010 óta az egykori Almighty frontemberrel dolgozó csapat az 1986-ban elhunyt ikonikus vezéralakra, Phil Lynottra és a csapat rocktörténeti múltjára való tekintettel döntött úgy, hogy elhagyja a Thin Lizzy nevet.

"Olyan új dalokat írtunk, amelyekről mind úgy érezzük, hogy hitelessé teszik a zenekarunkat - mondta Scott Gorham gitáros. - Hisszük, hogy Phil is büszke lenne rájuk. Azt mindig is tudtuk, hogy sokak számára egy új album Thin Lizzy név alatt kétségeket hordozna, és azt szeretnénk, ha ezeket az új dalokat minél többen megismernék, előítéletek nélkül. Ezért döntöttünk úgy, hogy az új albumunkat nem Thin Lizzy lemezként jelentetjük meg."

Ettől függetlenül a jövőben is várhatók Thin Lizzy koncertek.

A Black Star Riders felállása azonban nem lesz teljesen azonos azzal a csapatéval, amit Pesten is láthattunk, ugyanis két eredeti Thin Lizzy muzsikus is bejelentette távozási szándékát. Brian Downey dobos a jövőben nem kíván ilyen sokat turnézni, Darren Wharton billentyűs pedig inkább a saját dallamrocker csapatára, a Dare-re akarja összpontosítani energiáit. Ez egyben azt is jelenti, hogy a klassszikus Thin Lizzyből már csak Scott Gorham maradt a zenekarban.

Az új dobos Jimmy DeGrasso (ex-Suicidal Tendencies, Megadeth, Y&T stb.) lett, a billentyűs személye azonban még nem ismert. Az azonban biztos, hogy 15 új dal megszületett, és hogy januárban megindul a stúdiómunka Kevin Shirley producerrel.

Angliában ugyan búcsúturnéként reklámozzák a Thin Lizzy decemberi koncertjeit, de Scott Gorham szerint ez nem egészen fedi a valóságot.


"Annyira elleneztem ezt a dolgot. Úgy néz ki, mintha ezzel az egyetlen szóval az utolsó szöget vernénk be a koporsóba. Mintha soha többé nem lépnénk fel, miközben mi csak egy időre pihentetni akarjuk ezt az egészet. Természetesen a továbbiakban is játszunk majd Thin Lizzy dalokat. Az emberek ezt el is várják. a Lizzy nem fog meghalni."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CARNIFEX - Vadonatúj dal született, premier: Cursed
2020. május 29. (péntek) 09:12

Cursed címmel máris meghallgatható egy vadonatúj dal a deathcore vonalas kaliforniai Carnifextől. "Büszkén mutatjuk be az új nótánkat, amit már ebben a karanténos világban írtunk. A mostani világ-káosz ellenére a kreativitást tekintve a Carnifex sosem volt még jobb állapotban... Mind átkozottak vagyunk!" A Carnifex legutóbbi albuma World War X címmel jelent meg tavaly nyáron.   www.facebook.com/CarnifexMetal CARNIFEX - Cursed (2020)

GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez
GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez

Fields Of Blood címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a mai napon a 40 éves jubileumát ünneplő Grave Digger, a 2018-ban kiadott The Living Dead lemez folytatása pedig már végigf is...

ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut
ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut

A mai napon jelenik meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, amelyet máris végig hallgathatsz. Ez a kalózmetalosok második lemeze az ex-Wisdom, ex-Leander Kills...

LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes
LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes

A világjárvány miatt az eredetileg tervezettnél hat héttel később, május 8. helyett június 19-én jelenik meg a Lamb Of God kilencedik albuma. A 2015 nyarán kiadott VII: Sturm Und Drang...

TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra
TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra

Ahogy korábban írtuk, klip is készült a Tankcsapda egyik új számához. A Szüless meg újra dalhoz Tokay Péter készített videoklipet, amelyben feltűnik a háromszoros Grand...

BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS