PARKWAY DRIVE - "Ez a világ nagy változások előtt áll"

Ma este a Pecsában lép fel az ausztrál metalcore csapat

2012. november 29. (csütörtök) 13:48

Atlas című új albumával ma este lép fel Budapesten a metalcore vonalas ausztrál Parkway Drive, és az óriási érdeklődésre tekintettel a koncert nem is az eredetileg tervezett Dürer Kertes helyszínen kerül megrendezésre, hanem a Pecsa Music Hallban.

A Parkway Drive társaságában a két amerikai csapat is fellép, az Emmure és a The Word Alive, valamint a kanadai Structures.

A várható menetrend ma estére:

18.30 - kapunyitás
19.00 - Structures
19.40 - The Word Alive
20.30 - Emmure
21.40 - Parkway Drive


A koncert Facebook oldalát itt találod.
A novemberi HammerWorldben megjelent egy interjú az új album kapcsán a Parkway Drive frontemberével, Winstonnal, amelyben elég komoly gondolatokat vetett fel, többek között a világ mai helyzetéről is.A régi rajongók közül sokaknak nem jött be a legutóbbi lemezetek, a Deep Blue, mert az első két Parkway album tisztán metalcore-os folytatását várták tőletek. Ez nem vette el a kedveteket a kísérletezéstől?


"Nézd, imádjuk a közönségünket, a rajongóinkat, ezt mindenki tudja. Tényleg csak hálásak lehetünk nekik, de a lemezeket nem megrendelésre készítjük. A változás természetes folyamat, az belőlünk fakad, és annak köszönhető, hogy telnek az évek, mi pedig egyre többet látunk a világból, egyre több mindenre kapjuk fel a fejünket. Ha ki akarnánk zárni ezeket a benyomásokat, az lenne az igazán fura.

Az első két lemez elég hasonló vonalon mozgott, és bármennyire is szeretjük őket, képtelenek lennénk futószalagon gyártani a hasonló anyagokat. Aki ilyen zenét akar tőlünk hallani, annak ott a Killing With A Smile és a Horizons." 


PARKWAY DRIVE - Dark Days (az első klip a 2012-es Atlas albumhoz)

 Amikor elkezdtetek agyalni az Atlas lemezen, mi volt az, amin mindenképpen változtatni akartatok a Deep Blue-hoz képest?


„Egy kicsit túlpolírozottnak éreztük az előző albumot, túlságosan is nagy hangsúly helyeződött a tökéletes megszólalásra. Most egy természetesebb, organikusabb hangzás volt a cél, ami közelebb áll az élő hangzásunkhoz. Tudod, abban a zenei közegben, amiben mi is mozgunk, elég egyformák a produkciók. A mai technika segítségével nagyon könnyű úgy felvenni egy lemezt, hogy az valóságosnak tűnjön, közben pedig nem egy zenekart hallasz rajta, hanem számítógéppel így-úgy megbütykölt hangokat.

És mivel mindenki ugyanolyan szoftvereket, ugyanolyan stúdiós cuccokat használ, kevés az egyéni hangzású anyag. Mindenhol ugyanazokat az effekteket hallod, mindenhol tök hasonlóan szól a pergő, meg ilyenek. És ettől kezdve már nem az adott csapatot hallod, hanem egy adott technikát. És ez volt az, amit mindenképpen szerettünk volna elkerülni. Egy feszesebb, keményebb hangzás volt a cél, de az is, hogy egyúttal egyéni is legyen."
 


Honnan jött az Atlas cím?


„Ez az új anyag szorosan összekapcsolódik a Home Is For The Heartless DVD-nkkel, ami egyfajta road movie lett. Az utóbbi években nagyon beindultak a dolgaink, többször is körbeturnéztuk a világot, és olyan helyekre jutottunk el, amelyekről korábban szinte nem is hallottunk. És amikor turnén vagyunk, igyekszünk megismerkedni a helyiekkel, a helyi szokásokkal, kultúrával, a helyi ételekkel.

Sokkal többet mutat meg ez a DVD a világból, mint az átlagos zenekari cuccok. Nemcsak az látható rajta, hogy felmegyünk a színpadra, zúzunk egy óriásit, a közönség meg tombol, hanem az is, amit a turnézás közben megtapasztaltunk. És mivel az Atlas dalainak nagy része is a turnézás közben született, ez óhatatlanul is rányomta a bélyegét.

Nagyon fura ez a mai világ. Egyfelől a nyugati társadalmak meg vannak bolondulva az újabb és újabb technikai kütyükért, ezen a téren évről-évre hatalmas fejlesztések történnek, a világ más tájain meg nyakig ér a szar. A címmel a görög mitológia ismert alakjára, Atlasra utalunk. Ez most egy olyan világ, mármint amiben élünk, amelyik nagy változások előtt áll. Vannak, akik ezt már tudomásul vették, de vannak, akik nem is akarnak tudomást venni róla, és inkább ezerrel buliznak, hogy ne kelljen gondolkodniuk a jövőn.

A múltban megszületett rossz döntések következményeivel most kell szembenéznünk, és ezzel egyre többen tisztában is vannak. Nem mondom, hogy mindenki megvilágosodott, de egyre inkább foszlik az a köd, ami eddig eltakarta az emberek elől a valóságot. Az előjelek, a változások már egyértelműek. Sokan vannak úgy, hogy most döbbennek rá arra, hogy az eddigi gondtalan, beleszarós élet már nem folytatható tovább.

Ha nem akarjuk, hogy a bolygónk élhetetlenné váljon, egy égő szarkupaccá változzon, akkor mindenkinek változtatnia kell a hozzáállásán. Nézd, én utálom a politikát, és nem is a poltikusoktól várom a megoldást, mert őket a háttérben meghúzódó pénzügyi érdekek mozgatják. Nekünk, az embereknek kell összefognunk és változást előidéznünk. Tudom, ezek nagy szavak és biztosan vannak, akik most azt hiszik, mit akar már ez a fickó. De ez egy olyan korszak, amikor már nem lehet nem tudomást venni a valóságról."


A teljes Parkway Drive interjút a novemberi HammerWorldben olvashatod el.

 

PARKWAY DRIVE - Karma (a 2010-es Deep Blue albumhoz)


 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS