DRUGZONE - "Magyarország nagyon le van maradva..."

Linda Daemon megmondta a tutit

2012. november 21. (szerda) 14:56

Az önmagát indusztriális horror-pop metalként jellemző, és már 2004 óta létező Drugzone zenekar énekesnője, Linda Daemon interjút adott a rockerek.hu-nak, leginkább abból az alkalomból, hogy november 24-én koncertjük lesz a Zúzda Rock Kertben a Dr. Melancholia társaságában.


Az eredetileg hat tagból álló banda létszáma mára négyre csökkent, és egy duplának szánt új anyag első fele, a Plastic Kids CD1 már szabadon le is tölthető a honlapjukról, az album második fele pedig Linda szerint jövő februárra készül el.


Linda Daemon persze ezúttal sem hagyta ki, hogy az interjúban ki ne ossza a magyar rock/metal színteret:

"Tőlem megszokott módon; nem fogok kertelni: szerintem nagyrészt siralmas (a hazai zenei helyzet). Én nem vagyok nagy híve a magyar zenének és zenekaroknak, számomra Magyarország nagyon le van maradva a könnyűzene világvezető országaihoz képest. Nyugaton mennek a jobbnál jobb műfajkeverések: metal dubsteppel, rock drum’n’bass-zel, industrial reggae-vel, stb.

Rengeteg elektronikát, milliónyi kütyüt használnak a rock csapatok, és Magyarország még a Marilyn Manson korszakot sem érte el igazán… Megy a metalcore, hardcore, és olyan zenék, amelyekhez hasonlókat kb. a 90-es években hallgattam… Szánalmas.

A tehetségkutató alatt tapasztaltam néhány zenekar nemtörődömségét, azzal, hogy el sem jöttek. Minden alkalomra jutott egy-két zenekar, aki arra sem volt képes, hogy odatelefonáljon vagy írjon egy e-mailt. Utálom az efféle viselkedést. Csupán három olyan zenekart találtam, amit én magam is meghallgatnék - mondjuk a kocsiban vezetés közben, ott hallgatom a legtöbb zenét -, a többi vagy elment a fülem mellett vagy egyszerűen maradi volt.

Láttam zenészeket, akik kitűnő hangszeres tudással rendelkeznek, és énekeseket, akik remekül énekelnek. De csupán három olyan zenekar volt, ahol a tagok egyformán jók voltak, faszák voltak a dalok és dalszövegek, sugárzott belőlük az energia és a zene szeretete, és igazán tudták a dolgukat. Én szeretem a rocksztárokat, és én a tehetségkutatón rocksztárokat keresek, nem csupán zenészeket. A sok zenészből össze tudnék rakni viszont néhány épkézláb bandát.

A legjobb, ami történt eddig, hogy megihletett néhány Dr. Melancholia dalszöveg és egy Not The Same dalszöveg is. Az azért gáz volt, hogy csupán két zenekarnál láttam laptopot, és egyetlenegynél szintit. Hello?! Nemsokára 2013-at írunk!!! Van hard disc recorder, sampler, káosz pad, stb. Tessék használni őket, rockerek!"


A teljes interjút
itt olvashatod el.
 
Drugzone a Facebookon.

Hozzászólások

[011180]
vivaemptiness
hah, meg lettem szolitva! :D
teszek a divatra, azt hallgatom, ami megtetszik. legyen az Black Sun Empire vagy My Dying Bride. az idiotizmus az tenyleg irrital, de elvi vitakba ne menjunk bele. :)
[011174]
Attikorn
Hát ezt nem értem . . . ha ennyire tudja a tutit, miért nem futott már be, és lett világhírű . . . :D ?
[011169]
Winternight
"vivaemptiness": Az értékrend nélküli, ide-oda csapongó, az éppen aktuális divatszennyhullámra felugró alakokat mindig is irritálták a valami mellett elkötelezett emberek. A Manowarral és Karl Logan-nel kapcsolatos megjegyzésed is ezt a vonalat erősíti.
[011164]
ashiaor666
...folytatás...

Ismét végighallgattam az ájhéthumensz-et, de most ezt a vezriót: http://www.youtube.com/watch?v=YaWL3wrfnR4

EZ MI AKAR LENNI??? Mi ez a mozgás a színpadon? Esetleg egy gyerekzsúron játszottatok? Na ne akarj már te itt metálkodni!
[011163]
ashiaor666
Egy-egy erőteljesebb reggeli hadművelet a budin önmagában több energiát és metált tud felmutatni, mint a Drugzone "zenéje"!

Végigszenvedtem azt a bizonyos "ájhéthjúmensz" szerzeményüket, most mehetek fülészetre...

MI ez a POPsz@r??? Ezt nevezed te METAL zenének 2012-ben kedves Linda Démon??? Ha igen, akkor te nagyon fogalom zavarban szenvedsz! Nem vagyok maradi, nem vagyok szűk látó körű, de a Drugzone-nak köze nincs ahhoz a szóhoz, hogy METAL!
Vannak a zenétekre (merészen jellemeztem zenének) specializálódott megfelelő, a popból kinőtt és az új divatmajmokra ráugrott magazinok, tessék ott kamatoztatni ezt a divatmajmolást!

Méghogy Slayer + Dubstep... Elmész te ám a..........
[011160]
szasza666
Húzzál a picsába te hülye kurva.
[011145]
duedhel
Tudom, hogy egy aljadék vagyok, de sztem - bár a hölgynek tényleg eléggé vitatható a stílusa - elég sokban igaza van - mármint ha ez az egész tényleg nem csak abból a sértődöttségből jön, hogy őt miért nem szeretik itthon többen.

De amit valójában mondani szeretnék: függetlenül attól, hogy ki mit szeret, azért sztem azzal mindenki tisztában van, hogy szerény hazánkban még mindig sokkal több olyan banda van vagy lesz/alakul, akik vagy valamilyen jelenleg futó metalcore vagy egyéb divatot akarnak meglovagolni (hozzáteszem, sokszor ezt gondolják újításnak), vagy a régi jól bevált sémákra, klisékre esküsznek, és olyan zenét nyomnak, ami már a 80as is években létezett, esetleg már akkor is lefutó ágban volt.
Ezt most nem azért mondom, hogy értékeljek, mert hiszen tényleg mindenki azt játszik és hallgat, amit szeret(ne). De szó mi szó, az elmúlt 15 évben, amíg rendszeresen koncerteket szerveztem három különböző megyeszékhelyen is, eléggé ezt tapasztaltam én is. Ezen felül az internetes metal életet is rendre figyelemmel követem, annak reményében, hogy hátha találok valami újat, valami előremutatót, de sajnos nagyon kevés ilyen zenével találkozom.
Viszont a mihez tartás végett hozzátenném, hogy más országokban ugyanúgy megvannak ezek az említett dolgok, ott sem csak világhírű bandák vannak. A probléma inkább csak az, hogy valamiért a többi országok sokkal több, világ szinten is elismert bandát tudnak felmutatni, mint mi. Hogy ez miért, van az egy megint más téma...
[011143]
vivaemptiness
@Winternight Karl Logan egy beszukult tudatu seggfej es kesz. A bandajaval egyutt.

Ettol fuggetlenul nehany dnb/idm/ambient stb eloadoban sokkal tobb energia van mint azt sokan gondolnak. Es igen, mint sok metal bandaban.
[011142]
jrpi
Ez a luvnya valamiért a modern szó jelentésébe belegondolja a jó jelzőt is, a hagyományosba meg a rosszat. Pedig kurvára nem így van. Ha valaki meghallgatja a modern zenéket az én vagyok, de ez a Drugzone egy akkora rakás szar hogy említésre sem méltó... Azt aláírom hogy egyedi hangja van, de ennyi és nem több.
[011141]
tot01
ha tele pakolnánk a metalt mindenféle elektronikus gépekkel azt már nem nevezhetnénk metalnak.
[011140]
hetfield
Elszaladt vele az aló aminek átesett a túloldalára :D
[011137]
Daviddrums
Azt hiszem a kulcsszó a "könnyűzene"! Kritizálja a különböző metálműfajokat, holott melyiket sorolná ebbe a kategóriába? Épp most hallgattam bele a zenéjükbe, hát az övükét talán könnyűzene kategóriába sorolnám, vagyis inkább a könnyen felejthetőbe! Nyugati majmolás? Kedves Linda, ti mit csináltok? Majmoltok! Hirtelen felkapott műfajkeverések trendjét majmoljátok, amit 2 év múlva senki nem tart számon...
És ez az I hate humans című számotok, hááát mit is mondjak... Nincs benne semmi ami akkora durranás lenne! Nem érzem azt a hangulatot, hogy ti gyűlölnétek az embereket, inkább valami tinglitangli alapra írtatok egy ilyen szöveget és semmitmondóan van előadva! Egyszerűen nem látok benne egyediséget, amit annyira emlegetsz!
[011136]
Nunu
Ez annyira szánalmas, amikor valaki olyat csinál, amire nem vevők a népek, akkor a népet hülyézi le.
[011131]
pekka
És ha én azt akarom játszani amit játszok akkor mi van? Azt szeretem, azok az én ötleteim, én raktam össze őket, pláne még ha másoknak is tetszik, és ha hasonlít a 10 évvel ezelőtti vagy akár a 20 évvel ezelőtti zenékre az már rossz ugye? Mert az már nem zene! Csak úgy közlöm veled te majom picsa, hogy azok a zenék 100 év múlva is zenék lesznek, és hallgatni fogják őket, míg a te fostalicska elektronikus divatodat 2 év múlva a következő divathóbortnál már rég elfelejti mindenki!Majd pont egy ilyen idióta picsa fogja nekem megmagyarázni, hogy elektromos fost kel nyomni, mert olyan bazi modernnek érzi magát!
[011130]
=Machine=
Thy Catafalque, Subscribe, Absent Distance, Isten Háta Mögött, Stereochrist, Stonehenge, Aebsence, Téveszme, Wall of Sleep, Sear Bliss, Dalriada, Remorse, Blind Myself, Watch My Dying, Dying Wish, Casketgarden, Bridge to Solace, Wendigo, Angertea.

Voltak és vannak is az utóbbi időben jó hazai bandák, akik saját egyéniséggel bírnak. Lehet őket különböző külföldi bandákhoz kötni, ez nyilvánvaló, de a fenti előadók messze állnak a szimpla nyugat majmolástól szvsz.
[011128]
hetfield
minek a hard disc recorder, sampler, káosz pad? fogjanak hangszert ne ilyen szarokkal prüttyögjenek.
[011126]
goathornedgod
Nagyon szanalmasan szuklatokoru a csaj a suket zenejevel amivel nem fedezte fel a spanyol viaszt hanem csak lemasolta par evtized utan. Nagy ugy... De annyiban eggyet ertek vele hogy nekem szemely szerint a magyar bandak kozul csak a SEAR BLISS es a NEVERGREEN alkotott eddig maradandot amit akarmikor szivesen meghalgatok. A tobbi sajnos nem valami uj dolog a nyugati bandakhoz viszonyitva. A lemaradas latszik mert a bandak nagyresze vagy majmolyak az eppen meno bandakat vagy pedig olyan zeneket jatszanak amiket mar a nyugati bandak minimum 10 eve elkeszitettek csak mas boritoval es bandanevvel. Az ilyet meg nem latom ertelmet hogy idot pazarolyak ra nemhogy penzt...Lhet kopkodni meg anyazni, de akkor is ez a velemenyem. \,,/
[011125]
Vajk
Ha ekkora nyugat majmoló ez a senkiházi és ha itt minden/mindenki akkora szar,akkor takarodjon nyugatra,senkinek nem hiányozna.
[011123]
=Machine=
Helló?! Az, hogy valaki egy közepes Guano Apes/L7/Manson elegyhez hozzátesz pár kütyüt az még fényévekre van az újítástól. Vagy talán az egy tubus nyakba kent temperától kéne elhalnunk? Ez még a W.A.S.P. idejében nagy szám lehetett, az Ancient/Cradle of Filth idejében még azt mondom, szódával elment, de most... Most ugyebár mindjárt 2013-at írunk.

Az meg, ha valaki hitelesen képes visszanyúlni egy korszak zenei örökségéhez, akkor tök mindegy, hogy ikergitáros hard rock, pszichedelikus doom, tradicionális metal, vagy épp metalcore a játék neve. A jó dalokra, a jó dalszerzőkre mindig igény lesz.

Azzal viszont egyet tudok érteni, hogy a fiatal bandák közt nagyon sokan pusztán a pár évvel ezelőtt fel- majd lefutott trendeket igyekeznek meglovagolni (metalcore, screamo), roppant panelesen és hiteltelenül, amit még fokoz a hazai színtérre igencsak jellemző megkésettség is, ami valóban elkeserítő. Alighanem ez bántotta Daemon asszonyság fülét, viszont azt hozzáteszem, hogy ilyen arroganciával még akkor sem beszélnék úgy en bloc a hazai színtérről, ha egy baromi menő banda frontembere lennék, nem hogy úgy, hogy nem is olyan rég könnyes búcsút vettem a zenéléstől: http://www.metalindex.hu/magazin/archives/00000090.shtml De ez utóbbit már csak zárójelben jegyeztem meg.
[011122]
vinylfanatic
Elnézést kérek,hogy szűk látókörű és maradi vagyok mert a heavy metal-t szeretem és nem azt az elektronikus szart! Mit gondol ez a süket picsa magáról,hogy csak úgy leminősíti a magyar metal rajongókat.Szerintem meg ő a szánalmas ezzel a kioktató, mindenáron menőnek,korszerűnek akarok látszani szöveggel.Tisztel szerkesztőség,egyáltalán minek adtok teret az ilyen megnyilvánulásoknak!!!!!!!
[011121]
NOLA
Mit beszél ez a csaj...?! :-)
Mi koze van annak a metal/rock zenéhez, hogy jon 2013?
Miért kellene ezért a zeneszeknek mindenféle robot szarságokat beletuszmákolni a zenéjukbe...???
Az egy dolog, hogy Linda szereti az industrial/gothic stílust, de ezzel nincsen mindenki így...
Szerintem éppen a túlzásba vitt elektronika oli meg a lelket a zenében.
Ne haragudjon meg senki, de ahányszor Linda ad interjút állandóan ezt a dumát nyomja, hogy minden kemény zenét játszó/szereto embernek be kellene szarnia Mansontól, és játszon az egész ország ilyen zenét, meg nézzen úgy ki mint egy....
Ez nekem úgy jon le, mintha állandóan leb..aszna azért, mert én nem szeretem a Drugzone-t, meg azt a stílust amit képviselnek. De kérdem én, az nem lehet, hogy a zenekarával van a baj, és nem velunk?
[011120]
Nehem
Szerintem viszont nekik sincsen éppen világmegváltó zenéjük. Egyszer régen láttam őket még Avalonban, de nem mondhatnám, hogy megfogott, pedig elég széles a látóköröm.
[011119]
Winternight
"A metalt rappel (dubsteppel, drum’n’bass-zel, reggae-vel) keverni olyan, mintha összejönnél életed nőjével, és arra kérnéd, csináltasson magának péniszt." Mondta Karl Logan. Ennél jobban még senki nem fogalmazta meg, hogy mennyi gáz, amikor valaki a metal szellemiségétől teljesen idegen szerkentyűkkel gyalázza meg a metalos gitártémákat. A Linda által említett zenék elkövetői valójában nem metalosok, és nem metal zenét játszanak, hanem dubsteppet, drum’n’bass-t, reggae-t, rappet, és ebbe csempésznek bele néhány (többnyire gagyi) gitártémát.
[011118]
Domos
Sajnos igaza van ,rengeteg helyzetnél látszik hogy elég sok zenekar és számtalan metálos hozzáállása is siralmas..
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HEATHEN - Itt az új album, mellé pedig egy friss animációs videoklip
2020. szeptember 18. (péntek) 18:50

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, a mai napon pedig megjelent a régóta várt folytatás, az új lemez, az Empire Of The Blind. Az új Heathen lemezt végig is hallgathatod, a Sun In My Head dalhoz pedig érkezett egy friss animációs klip.  Vendégek is vannak a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen), a borítót pedig Travis Smith készítette. A Heathen soraiba az utóbbi év során két új arc érkezett: Jason Mirza basszer (aki már évek óta koncertezik a csapattal) és Jim DeMaria dobos (Toxik), aki Sasha Horn helyét vette. Sasha és Jason Viebrooks basszer az Exhorderbe igazolt át a koncertfronton kevésbé aktív Heathenből.   www.facebook.com/heathen.official   HEATHEN - Sun In My Hand (a 2020-as Empire Of The Blind albumhoz) HEATHEN - Empire Of The...

PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing
PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek harmadik előzetes dala a klippel kísért The...

ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt
ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt

Az még tavaszi hír volt, hogy a világjárvány közepette egy új albumon dolgozik a Wolf Hoffmann gitáros vezette teuton metal legenda Accept. Azt még nem tudni, hogy mikor jön ki a 16....

AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel
AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel

Eredetileg november közepén indult volna közös headliner turnéra Európában az Amaranthe és a Beyond The Black, azonban a világjárvány miatt a körutat jövő tavaszra szervezték át....

ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel
ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel

Fémforgácsok címmel megjelent a Zorall legújabb nagylemeze, egyben az első Koroknai Árpád énekessel (Kori, ex-Omen, ex-P. Box). A 11 dalos albumon a már jól ismert zorallos...

SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX
SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX

Arról már a nyáron beszámoltunk, hogy dolgozik a stúdióban a Sodom, a friss hír viszont az, hogy az új album, a Genesis XIX november 27-én lát majd napvilágot. A Joe Petagno...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS