FAUST - Hammeres CD-melléklet és klip a Szikrák dalhoz

Még 1990-ben alakult a szabadkai metal banda

2012. november 18. (vasárnap) 08:54 | utoljára módosítva: 2012. november 18. (vasárnap) 08:56

A novemberi HammerWorld két extra CD-melléklettel jelent meg, az Éjfény új albuma, a Motschar mellett a szabadkai Faust zenekar friss anyagát is megtalálod a magazin mellett.


A Faust klasszikus, két gitáros hard rockot, heavy metalt játszik, és nem tegnap kezdték a muzsikálást, hanem még 1990-ben. A korai időszakban sokat játszottak Magyarországon is, több lemezük is megjelent, de idén újra beindultak és ennek eredménye lett a 16 dalt tartalmazó lemez, a Könnyek koldusa, amelyre régi dalaik új verzióját gyűjtötték össze. A Szikrák című tételhez egy klip is elkészült nemrég.


A Faust lesz a 2013. január 11-én a Club 202-ben megrendezésre kerülő HARD lemezbemutató buli vendégzenekara.

www.facebook.com/faust.egyuttes
 


FAUST - Szikrák (a 2012-es Könnyek koldusa albumhoz)
 


 

Hozzászólások

[011109]
Reptile
Sziasztok! Nem igazán értem mi a gond. Eddig is úgy volt, hogy kinek ez kinek meg az tetszett jobban. Ezért vagyunk emberek, mert nem lehet mindenkinek ugyanolyan az ízlése. Az elég unalmas is lenne. Én végighallgattam ezt a lemezt is és a többit is. Az igaz, hogy hozzám közelebb állnak a metalcore típusú bandák, de sok minden mást is meghallgatok és azt kell mondjam ha nem is napi szinten, de azért ez a lemez is megfordul majd a hifimben. A csapatnak pedig csak gratulálni tudok és további sikereket kívánok.
[011106]
HartmannKristof
A HammerWorld magazin ára évek óta egy ezres, a CD ha egy van benne, ha kettő ha egy sem, bármennyi AJÁNDÉK! Gyakorlatilag lehetetlen olyan CD-t mellé tenni ami mindenkinek tetszik ez nem is cél. A Faust anyag egy retrospektív válogatás egy délvidéki magyar bandától , akik két évtizede minden nehézség ellenére zenélnek és tolják a zenekar szekerét, a dalok egy része már nagykorú, ennek fényében érdemes hallgatni. Nyilván pl. egy metalcore fannak nem sokat mond, a klasszikus rockot, metalt kedvelő és különösen a magyar bandákat a szívén viselő olvasó meg örül neki. De a lényeg, hogy ez egy ajándék, nem kerül semmibe, tehát ha nem tetszik el lehet ajándékozni.
[011105]
bogar01
Bár én csak egy Jézusomat írtam, de továbbra is tartom a véleményem. Én is 88 óta vagyok rockzenét imádó ember. Ha ez a lemez akkor jelenik meg, akkor még lehet, hogy tetszett is volna. De ez így retro. Hangzás, szöveg, dalszerkezet és kiállás tekintetében is.
De mondok még egy felháborító dolgot. Véleményem szerint a hammer cd mellékletei kevés kivételtől eltekintve nem ütik meg azt a szintet, hogy önállóan is (újság nélkül) megálljanak a lábukon.
És most akkor lehet ellenkezni, vitatkozni, eszmét cserélni, de egyrészt valaminek a "jó"-sága tökéletesen szubjektív dolog. Másrészt ne személyeskedjetek. Harmadrészt sehol nem olvastam, hogy csak pozitív megfogalmazásban lehet kommentelni az itt megjelent cikkeket.


[011103]
vinylfanatic
Hary ,Atya igazatok van!
[011102]
Hary
Gyerekek mi a baj veletek? Eltévedtetek? K.b. 15 éve várom ezt a CD t és ti kispöcsüek le szoljátok? Szerintem ez az igazi Rock/Metal zene nem a Depresszio Subscribe Road Hooligans meg hasonlo faszságok! Nem értem azt se hogy mi ad valakinek indokot arra hogy ilyesmit mocskoljon ide! Unatkoztok? Depresziosok vagytok es jol esik másokat sértegetni? Szerintem ha zenéröl valakinek nincs fogalma mert csak divatbol halgatja az ilyen stilusu zenet az legaláb halgasson es ne szemeteljen! Üdv. Hary
[011099]
ATYA
NA EZEKET A SZAVAKAT ÉN KIKÉREM MAGAMNAK A ZENEKAR NEVÉBEN,HOGY LEHET ILYENEKET IRNI!!! HA VALAMIT NEM TUDTOK VAGY NEM ISMERTEK AKKOR HOGYAN LEHET LESZÓLNI!!! HA NEM TETSZIK NEM KELL HALLGATNI,DE NEM KELL LESZÓLNI!!! EZEKBEN A DALOKBAN TÖBB MINT 20 MONDOM HÚSZ ÉV MUNKÁJA VAN ÉS A JAVA MEGJELENT A 90-ES ÉVEKBEN KAZETTÁN LEHET HOGY AKKOR MÉG TI NEM IS ÉLTETEK VAGY NEM HALLGATTATOK HEAVY METAL ZENÉT!!!SOK DAL HIMNUSZ PÁR EMBER SZÁMÁRA!!! NEKEM NAGYON BEJÖN!!! HOZZÁ TESZEM NEM VAGYOK ZENEKARI TAG SEM ROKON,ISMERŐS STB. CSAK EGY EGYSZERÜ 88-ÓTA ROCKZENÉT IMÁDÓ GYŐRI EMBER!!! ÉN ÖRÜLÖK HOGY EZEKET A DALOKAT CD-BE PRÉSELTÉK!!! ÉRDEMES MEGHALLGATNI RÉGI ROCKEREKNEK NAGY KINCS LEHET!!!!!

TISZTELETTEL: ATYA
[011097]
horvathfefe
Mivel még nincsen meg az újság,ezért még nem tudtam meghallgatni ezt a lemezt.Ezt a klipet már láttam valahol,és nem tetszik.Én a legtöbb mellékletet tudom szeretni többé-kevésbé.Majd meglátjuk ezt is,de nem valami jó bemutatkozás.
[011093]
war
Hogy ennyire ne legyen önértékelése valakinek, az már szuttyóság. Kérdem én a Hammer stábját. Azért, hogy eladjátok a lapot, minden szarságot CD-be kell préselni és "ajándékként" adni vele???? Higgyétek el, mi a semmitmondó CD-k nélkül is megvesszük a magazint, de ezeket a balekokat ne terjesszétek már. SZÉGYEN. Ezt nem szabad terjeszteni. Rémálom. Majd ti is meghirdetitek a X-Faktort Hammer módra.
[011087]
bogar01
Jézusom!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
2020. május 25. (hétfő) 06:48

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube. Roddy szerint az ok "sexual violations" volt, akármit is jelentsen ez. ( (Nemi erőszak? Szexuális ábrázolással kapcsolatos szabályszegés?) A videó mindenesetre továbbra is megnézhető a projekt Instagram oldalán:  www.instagram.com/manonmanmusic Mivel a Faith No More sem tud turnézni jelenleg, a karantént használta ki az évtizedek óta ismerten meleg Roddy Bottum, aki a barátjával, Joey Holmannel indította el ezt a projektet, a jelszó pedig az volt: "meleg szerelmesek meleg zenét csinálnak". Roddy azt mondta a projekt kapcsán, hogy dokumentálni akarják ezt a mostani történelmi helyzetet, valamint azt is kihangsúlyozni, hogy milyen fontos a kreativitás és az összetartozás.   Klip nélkül a Daddy dal:    

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

SOULFLY - Új koncert EP New Yorkból és mellé egy friss koncertvideó is
SOULFLY - Új koncert EP New Yorkból és mellé egy friss koncertvideó is

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó EP anyagát a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS