GOTTHARD - A debreceni P. Box melegít be előttük szerdán

Az A38 Hajón lesz az újabb Gotthard buli

2012. november 17. (szombat) 08:23

Jövő szerdán az A38 Hajón ad koncertet Európa egyik legjobb hard rock bandája, a svájci Gotthard, akik első ízben lépnek fel nálunk a 2010 októberében egy tragikus közúti baleset során elhunyt Steve Lee énekes utódjával, Nic Maederrel.

Az est vendégzenekara a debreceni P. Box lesz, az Omen éléről és a Társulatból is ismert Koroknai Árpival a mikrofonnál, akik már a 2005-ös koncerten is együtt játszottak a svájciakkal.


"A Gotthard méltó párjaként szerda este 8-kor a P. Box ötösfogata csap a húrok, illetve a billentyűk közé. Néhány a már kultikussá vált dalcímek közül: Vágtass velem, Soha nem elég, Ómen, Zöld, a bíbor és a fekete... A markáns, ám fülbemászó dallamoknak, a kemény gitártémáknak, valamint a jellegzetes Hammond-futamoknak az elmúlt esztendők során volt alkalmuk beleivódni a fülekbe, lelkekbe.
 


Bár az újkori P. Box albumoknak ez nem adatott meg, a kitartó koncertlátogatók a klasszikusokhoz hasonlóan befogadták, megszerették a Reményre ítélve, illetve a Pangea albumok dalait is, amelyekből az A38 zsűrije ugyancsak kap ízelítőt. Az öt tehetséges muzsikus, a Társulatot is megjárt énekes Koroknai 'Kori' Árpád, Sándor 'Günter' József gitáros, Szabó Krisztián billentyűs, Ferenczy 'Cézi' Tibor basszusgitáros, valamint Kiss Konrád dobos összeszokott csapatot alkot. Nem véletlen, hogy a LiveSound sokadszorra a Pandora’s Boxot hívja neves külföldi zenekarok elé vendégként."
"A gyász és megtörtség hamvaiból született újjá 2012-ben Európa egyik legnépszerűbb, idén 20 éves hard rock zenekara, a Gotthard. Két évvel alapító énekesük tragikus halála után a svájci zenekar megtalálta új frontemberét, így Firebirth című új lemezük immár Nic Maeder énekével jelent meg júniusban.

2010. október 5-én szörnyű csapás érte a Gotthard zenekart: frontember Steve Lee 47 éves korában halálos motorbalesetet szenvedett az Egyesült Államokban. Az 1992-ben alapított csapat pályafutása ezzel egy csapásra derékba tört, és kétséges volt, hogy a gyászoló tagok valaha is képesek lesznek ismét talpra állítani a Gotthardot. Egy évvel a szomorú események után a csapat végül a folytatás mellett döntött, és hosszas keresés után, 2011 novemberében jelentették be egy új énekes csatlakozását.

A mikrofont az 1971-ben született Nic Maeder vette át, aki ugyan Ausztráliában nőtt fel, de Svájcban született. Az új tag az ének mellett zongorán és gitáron is játszik, és csatlakozása után nem sokkal stúdióba is vonult a zenekar. Az új lemez a Firebirth címet kapta, utalva a főnixmadáréhoz hasonlatos újjászületésre. A Firebirth valóban a gyász és a megtörtség hamvaiból tört elő, így a vég egyben valami új kezdetét is jelentette.

A zenekar szerint a Firebirth egy erőteljes, sallangoktól mentes rock album lett, letisztult megoldásokkal és sok-sok potenciális hard rock slágerrel. Egy ilyen lemez elkészültéhez nélkülözhetetlen összetevő az egységes és jól működő alkotócsapat. A Gotthard esetében ez adott. Ezt nemcsak az mutatja jól, hogy a csapat képes volt talpra állni, hanem az a tény is, hogy az alapító tagok (Leo Leoni gitáros, Marc Lynn basszusgitáros és Hena Habegger dobos) a mai napig együtt zenélnek - immár két évtizede. Ebbe a családba sikerült Nic Maedernek beépülnie.

Az eddigi pályafutása alatt 3 millió lemezt eladott Gotthard folytatja hát korábbi sikerszériáját, november 21-én pedig mi is szem- és fültanúi lehetünk ennek.

 

GOTTHARD - Graspop 2012 (teljes koncert)

 

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
2020. június 2. (kedd) 10:00

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing és az 1991-es Human turnékon rögzítettek. "Abban reménykedünk itt, a Relapse-nél, hogy mihamarabb találkozhatunk majd veletek egy koncerten, egy fesztiválon, de addig is rendszeresen közzéteszünk egy-egy Death koncertfelvételt. A The Onstage sorozat darabjai különféle amerikai, német, kanadai, mexikói stb. bulikon készültek. Legyen szó akár egy underground őrületről, mondjuk a Scream Bloody Gore lemez 1987-es kiadásának időszakából, vagy valami Symbolic-turnés tutiságról, azt reméljük, hogy visszautazol velünk az időben és életben tarthatjuk a metal szellemiségét még ezekben a nehéz napokban is!"   Non:Analog - On:Stage Series - LIVE 1990, 1991 UNKNOWN by Death Non:Analog - On:Stage Series - Showcase Theater, CA...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture
SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett nemrég a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó anyagot a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos
MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos

63 évesen elhunyt a Misfits volt dobosa, Joey Image (Joey Poole), aki 1978-ban csatlakozott Glenn Danzigékhez. Joey dobolt a Horror Business és a Beware EP-ken, valamint a Night of the Living...

THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS