PARKWAY DRIVE - A Pecsában lesz a buli a nagy érdeklődés miatt

Két amerikai és egy kanadai bandát hoznak magukkal

2012. november 15. (csütörtök) 09:48

Atlas című új albumával november 29-én érkezik Budapestre a metalcore vonalas ausztrál Parkway Drive, de az óriási érdeklődésre tekintettel a koncert nem az eredetileg tervezett Dürer Kertes helyszínen kerül megrendezésre, hanem a Pecsa Music Hallban.


A Parkway Drive társaságában a két amerikai csapat is fellép, az Emmure és a The Word Alive, valamint a kanadai Structures.

A koncert Facebook oldalát itt találod.


A hétvégén megjelenő HammerWorldben egy interjút is olvashatsz a Parkway Drive frontemberével, Winstonnal, mégpedig az Atlas album kapcsán. És a koncerthez kedvcsinálóként egy frissen nyilvánosságra hozott koncertklipet is be tudunk mutatni a 2007-es Horizons album egyik alapnótájával.PARKWAY DRIVE - Carrion (a 2012-es Impericon fesztiválról)Az ausztrál metalcore brigád Los Angelesben rögzítette a negyedik albumot Matt Hyde producerrel (Slayer, Hatebreed, Children Of Bodom, Sum 41 stb.).

"Amikor befejeztük a Deep Blue lemezt (a csapat 2010-es, nagy sikert aratott albuma), valahogy úgy éreztem, hogy nem is tudom, innen hová lehetne továbblépni - mondja a frontember Winston. - De ha létezik továbblépési lehetőség, akkor ez az. Kinyújtózkodunk mindenféle lehetséges irányba, de ugyanakkor - és ezt minden albumnál elmondom - az új dalok továbbra is Parkwayesek."PARKWAY DRIVE - Dark Days (az első klip a 2012-es Atlas albumhoz)

 

 "Nagy örömmel jelentjük be, hogy november 29-én újra Budapesten játszik napjaink egyik legnépszerűbb és legismertebb metalcore bandája, az ausztrál Parkway Drive. Akik netán tavaly a Hegyalján szerették meg Winston McCallékat, esetleg a mára legendássá vált 2008-as Never Say Die! óta várják az önfeledt koncertélményt, méltán készülhetnek az év második felének legnagyobb volumenű eseményére.

A Byron Bay-beli formáció az előző évtized elején alapozta meg az ausztrál metalcore világhírűvé válását, hiszen az azóta nem kevésbé elismert I Killed The Prom Queennel adtak ki egy megosztott kiadványt. A zenekar azonban már ekkor is igyekezett megtalálni saját hangját, és a metalcore második hullámában a göteborgi ihletésű csontdallamok honosítása mellett az ezredforduló disszonáns témáit és dalszerkezeteit gondolták újra.

Ennek első mérföldköve a bemutatkozó EP kiadása után a Killswitch Engage gitáros Adam D. vezénylete mellett rögzített Killing With A Smile lett, amit a srácok kétszer is bemutattak Budapesten: egyszer a Darkest Hour, egyszer a Shai Hulud vendégeként. Az igazi áttörést azonban a második nagylemez, a Horizons hozta meg. Ugyan már az album kiadását is megelőzték a világkörüli turnék, a Horizons ezen a téren is új lendületet hozott, hiszen az olyan dalok, mint a Carrion vagy az Idols and Anchors, kérdés nélkül állították maguk mellé azokat is, akik korábban nem voltak érdekeltek a metalcore-ban.

A banda harmadik nagylemezét, a Deep Blue-t már az egész világon várták a rajongók, és a zenekar a harmadik alkalommal is képes volt a maradéktalan megújulásra, hiszen az egyes dalok egy komorabb, előremutatóbb irányt sejtettek.

Az Atlas című új albummal a Pecsában ismét ereje teljében láthatjuk napjaink egyik legszenvedélyesebb zenekarát, akik három másik nemzetközileg elismert bandával térnek vissza hozzánk."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS