TIRANA ROCKERS - November közepén érkezik a lemez

Nagy változások után stabil a felállás

2012. november 7. (szerda) 06:32 | utoljára módosítva: 2012. november 7. (szerda) 06:34

November közepén jelenik meg a Tirana Rockers lemeze, a Sex Dealer, amelynek egyik dalában az ex-Judas Priest, ex-Iced Earth és ex-Malmsteen énekes Tim "Ripper" Owens is vendégszerepel.

2010 végén éledt újjá a zenekar, amit még 1993-ban, a Bikini ideiglenes feloszlása után hozott össze a 2007-ben elhunyt gitártehetség, Daczi Zsolt. A dirty rocker brigád eredeti felállásában is Gubás Tibor énekes állt a mikrofonnál, akárcsak a mai formációban. Az 1995-ben magánkiadásban megjelent Sex Dealer album újra felvett verziója a szolnoki Denevérben készült, és a lemezre egy feldolgozás is felkerült az utolsó pillanatban Daczi Zsolt egyik kedvenc csapatától, az AC/DC-től.

A lemez felvétele óta elég alaposan megváltozott a Tirana Rockers felállása, Gubás Tibor és Ratkai "Retek Miklós dobos mellé új tagok érkeztek.


"Hosszas anomáliák után végre rendeződtek a sorok a Tirana Rockersben, ahol immár végleges az új felállás. A rengeteg demóhallgatás, videónézés, közös zenélés után végül olyan zenészek kerültek a bandába, akiket meg sem kellett hallgatni. A gitáros Pókember korábban évekig zenélt Ratkai Miklós dobossal, azaz Retekkel az Akelában, majd az AC/BC-ben, a szólógitáros Tóth Karesz pedig egyenesen Daczi mester egyik kedvenc tanítványa volt. Karesznek mindig is Bende volt a legnagyobb példaképe és az ő zenéjén tanult meg gitározni. A basszusgitáros a nemzetközileg is igen jól jegyzett Iron Maidnemből ismert Boros Béla lett.

'Nagyon sok zenészt hallgattunk, személyesen, felvételeken, hónapokat töltöttünk ezzel, alapos munkát kellett végeznünk, mert nagyon nem volt mindegy, milyen zenészek, milyen emberek kerülnek a csapatba - mondja a történtekről Retek. - Pókmen szereplése már régóta érlelődött a fejemben, vele mindig is szerettem zenélni. Bélával az Iron Maidnemben kezdtem a közös muzsikálást, és a mai napig dolgozunk együtt ilyen-olyan projektekben. Nem kellett neki kétszer mondani, hogy jöjjön, pláne hogy annak idején a Tequila Sunrise-ban is hasonló rockot nyomtak, Karesznek meg mindamellett hogy remek gitáros, túl sok jó ajánlólevele van ehhez az egészhez!"

Retek szerint mindenki azt hisz, amit akar, de még véletlenül sem volt koncepció, hogy az Akela két gitárosa játsszon itt is.

„Azonban véletlenek sincsenek... Nem titok, hogy rengeteg nem kívánt probléma merült fel az elmúlt bő másfél évben, amikről természetesen nem akarok beszélni, azokat el kell felejteni, miután tanultunk belőlük! Mi már csak a jövővel, a zenekari munkával és a zenéléssel akarunk és fogunk foglalkozni. Olyannyira, hogy már el is kezdtünk dolgozni az új dalötleteken!"

A Tirana Rockers lemezének érdekessége, hogy azon - a csapat korábbi basszerének, Bártfay Lászlónak köszönhetően - Tim „Ripper" Owens is felénekelt egy Daczi-szerzeményt.

„Őszintén reméljük, hogy a szép emlékű Bende nagyságához méltó lemezt sikerült csinálnunk, amire mi sem nagyobb garancia, mint a lemezre írt dalai. Nagyon várjuk már a megjelenést, épp itt az ideje!"

Tirana Rockers a Facebookon
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
2020. május 30. (szombat) 16:42

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép sorjában. Már öt nótával lehet ismerkedni, a teljes anyagot pedig június elejére ígérik. A Hypocrites Breed még az évtized elején alakult, de igazán csak 5 éve aktív a csapat, a tagjai között pedig olyan arcokat találunk, mint Németh "Ball" Ádám gitáros (ex-Insane, ex-Subliminal Merger) és Fehér Sándor (Sunset, Wrong Side), aki az ének mellett január óta újra basszusozik is. A trió dobosa Eisenhoffer Péter.   www.facebook.com/hypocritesbreed HYPOCRITES BREED - Elmén kívül (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Idegen (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Árnyék ül rajtam (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Egyedül (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled
ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled

Cancelled címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett az amerikai metalcore színtér egyik legmegosztóbb csapatának számító Attila. A Chris Fronzak vezette, metalcore/deathcore mixet...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS