GUNS N'ROSES - Axl: "Azt mondták, hogy idióta vagyok, egy vesztes"

A Las Vegas-i bulik kapcsán interjút adott a Guns frontembere

2012. november 3. (szombat) 09:22

Ideiglenesen Las Vegasba, a Hard Rock Hotel & Casino-ba tette át székhelyét ebben a hónapban a Guns N'Roses, ahol összesen 12 bulit adnak.

A héten startolt Appetite For Democracy akciónak már a harmadik koncertje is lefutott, és a bulisorozat kapcsán Axl Rose egy interjút is adott a USA Today-nek, amelyben többek között arról is beszélt, hogy a következő Guns lemezre biztosan nem kell annyit várni, mint a Chinese Democracy-ra. Axl persze megint hozta önmagát és sikerült néhány jól irányzott mondattal beszólnia Slashnek és Duffnak is.Az új Guns dalokról:

"Mindenki hozza a témákat és az évek során jó sok nótát fel is vettünk. Majd kiokoskodjuk, hogy melyik dalok kapcsán érezzük a legjobban magunkat. A Chinese lemezt apránként vettük fel, valakivel itt, mással ott, különböző alkalmakkor. Az Appetite For Destruction volt az egyetlen lemez, ami úgy született, hogy a szövegek, a dallamok egyszerre készültek a gitártémákkal. Utána már egy rakás gitáros nótát kaptam azzal, hogy szöveget kéne írnom hozzájuk, és nem tudom, hogy a Guns számára ez volt-e a legjobb megoldás. Én sokkal inkább a szövegekre és a dallamokra akarom helyezni a hangsúlyt."


A Chinese Democracy megcsúszásáról:


"Annyi minden mással kellett foglalkoznom, olyan dolgokkal, aminek a zenéhez semmi köze, sokkal inkább a zeneiparhoz. Akkora időpazarlás volt. Az leginkább a túlélésről szólt. Nem volt senki, akivel dolgozhattam volna, akiben bízhattam volna. Volt aki azzal jött, hogy segít a producerkedésben, de valójában csak keverni akart és mielőbb kihozni az anyagot. Más volt a céljuk. A következő album hamarabb megjelenik majd."


A dalszerzői válságról:

"Rengeteget ártottak a szerzői készségemnek (itt Slashról, Duffról, valasmint az akkori szupermodell barátnőjéről Stephanie Seymourról beszél). Hármójuk számára minden szar volt. És ez nagyon kikészített. A (Use Your Illusions) turnék idején, Slash és Duff azt mondták nekem, hogy idióta vagyok, egy vesztes. Éveken át nem írtam semmit. Nagyon sokáig azt éreztem, hogy meggátolnak az írásban. Igyekeztem kiokoskodni, hogy mit is akarok mondani, hogy mikor jó megnyílni, és mikor ások még nagyobb lyukakat ezzel. A Chinese szövegeinek megírása sokáig elhúzódott."


A régi Guns jó hangulatáról:

"Ez az, ami a legjobban hiányzik a régi Guns kapcsán. És ez még valójában az Appetite kiadása előtt volt. Az igazán kezdeti időkben, egy nagyon rövid ideig ott volt három arc (Rose, Slash és Izzy), akik ugyanazt akarták, akik azt keresték, hogy mi a legjobb a bandának, hogyan lehet megvalósítani a célokat. Kezdettől azon voltunk, hogy szerződést kapjunk. Próbáltuk megtalálni a megfelelő ügyvédet, kiadót, és volt két fickó, akikre számíthattam. Ez most nem feltétlenül van így, ez most inkább a saját ügyem, de mindenről kikérem mindenki véleményét."


Arról, hogy hogyan lehetett volna egyben tartani a régi bandát:

"Talán, ha úgy tudtunk volna együtt dolgozni, ahogy az Appetite készült. Nagyon naiv voltam. Azt gondoltam, hogy a siker jobban összehozhat mindenkit. Ennek épp az ellenkezője történt. Sikeresek lettek és a saját elképzeléseik felé akarták venni az irányt. Azt hittem, hogy úgy gondolkoznak majd, hogy 'hű, ez tényleg működött', de a Guns nyomán még nagyobb sikert akartak maguknak."


Egy Guns-fegyverszünet esélyeiről:

"Úgy érzem, hogy ez a labda nem nálam pattog. Én a túlélője vagyok ennek a háborúnak, nem az elindítója."


A mai zeneiparról:

"Borzalmas. Semmi köze a zenéhez. Nem akarok keserűnek vagy cinikusnak tűnni, de ez egy csúf biznisz. Az emberek azt akarják, hogy törődj velük, vagy az életükkel, a kölykeikkel, de lényegében csak egy árucikk vagy. A mostani Guns felállás kapcsán azonban nem ezt érzem. Nem próbálom kihasználni őket. Bizniszként kell felfognom a dolgot, de nem akarok olyan döntéseket hozni, ami bárki jólétének is ártana."


A 2012-es Hall Of Fame beiktatás kapcsán:

"Nem volt fájdalmas, hogy nem mentem el. Igyekeztem valahogy megküzdeni azzal a nyomással, hogy ott kell lennem és hogy el kell döntenem, mit tegyek. Igyekszem tisztességesen viszonyulni a megbecsülésekhez, elismerésekhez, de valójában nem is tudom, hogy mi ez Rock Hall. A tapasztalataim alapján, akik ezt mozgatják, nem igazán akarnak mást, mint pénzt csinálni."


Arról, hogy miért kerülte a sajtót:

"Nem jártam olyan helyekre, ahol a média is jelen volt. Akkoriban mindez nem érdekelt. Ha éppen valamelyik hollywoodi étterem volt a népszerű, akkor inkább a Völgybe mentem. Annyi negatív dolog vett körül, hogy kerültem a nyilvánosságot. Úgy éreztem, hogy úgyis csak rám szállnának. A rockos szórakoztatóipar nem akart mást, csak még több újságot eladni."


A pszichológiai problémákról:

"Egy csomót sikerült feldolgoznom. Fura volt sikeressé válni és közben elveszíteni csaknem a teljes családot. Ilyenkor az ember a végén a különféle tévéshowkban köt ki. Hirtelen a gyerekkori dolgok mind borzalmasnak lettek beállítva, és akkor mi van? Tényleg durván bántak veled? Kit érdekel? Az kéne, hogy a nagyközönség a valósággal törődjön. Amikor a Rolling Stone-nak beszéltem erről, azt hittem, hogy az emberek majd a nevelőapámmal foglalkoznak majd, ehelyett még inkább rám szálltak. Ez még ma is érthetetlen számomra. De a túlélésnek bármilyen módja csak jó. Sokan jósoltak mindenfélét velem kapcsolatban, de sokkal jobban mennek a dolgaim. Épp az ellenkezőjére számítottak. A neten olyasmiket lehetett olvasni, hogy úgyis meghalok. Nagyon sötéten láttam a dolgokat."


A szabadidőről:

"Moziba járok, elmegyek a barátaimmal ide-oda, autós showk-ra járok. Van egy állatkertem. Az állatok (farkasok, papagájok, kutyák, macskák) a cimboráim. Sok szeretetre és törődésre van szükségük."


Azokról a rajongókról, akik a mai Gunst nem tartják annyira elfogadhatónak, mint az eredetit:

"Azt gondolnak, amit csak akarnak. Nem érdekel a véleményük."GUNS N'ROSES - Nightrain (2012/10/31, Las Vegas)


 


A mostani Las Vegas-i bulisorozat első koncertjének programja:

01. Chinese Democracy
02. Welcome To The Jungle
03. It's So Easy
04. Mr. Brownstone
05. Estranged
06. Better
07. Új Richard Fortus szóló
08. Live And Let Die
09. This I Love
10. Rocket Queen
11. Motivation
12. Dizzy Reed Solo
13. Street of Dreams
14. You Could Be Mine
15. Ballad of Death (DJ Ashba szóló)
16. Sweet Child O' Mine
17. Another Brick In The Wall (Jam)
18. November Rain
19. Glad To Be Here (Bumblefoot szóló)
20. Don't Cry
21. Don't Let It Bring You Down (Neil Young)
22. Civil War
23. Knockin' On Heaven's Door
24. Jam/Nightrain
---
25. Jam/Madagascar
26. Patience
27. Paradise City


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"
2021. január 24. (vasárnap) 11:29

Reborn címmel két napja jött ki az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet a zenekar pályafutásában, ugyanakkor egyfajta "vissza a gyökerekhez" lemezről van szó. A Reborn lemez felvételei már tavaly nyáron elindultak a dániai Antfarmban, akkor derült ki, hogy új dobosuk lett: Oláh Kálmán a Remorse-ból. A 2018 februárjában kiadott Fury lemez még Szabó Dániellel készült. Az újságosoknál még megtalálod a HammerWorld magazin decemberi-januári számát, amelyben többek között Farkas Zolival is találsz interjút. Készítettünk azonban Zotyával egy másik interjút is, Fejes Árpi beszélgetését itt, a HammerWorld oldalán olvashatod el.   www.facebook.com/EKTOMORF.official A most megjelent Reborn lemezetek már a Napalm kiadónál jött ki. Hogyan és miért kerültetek hozzájuk? "Baráti zenekarok ódákat zengtek a...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről

Már a karácsonyi EP idején tudni lehetett, hogy Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night énekesnő közös zenekara, a Blackmore's Night tavasszal egy új lemezzel...

W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album
W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album

Retransmission címmel megjelent és végig is hallgatható a Jeff Scott Soto vezette amerikai-svéd dallamrocker W.E.T. negyedik stúdióalbuma, a 2018-as Earthrage lemez utódjáról a One Final...

OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés
OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés

Tavasszal jelenik meg az Ossian új albuma, A Teljesség, amelyről egy lírai dalt már be is mutattak az év végén. A 2020-as Csak a jót albumról most egy újabb számuk, a Köszöntés...

ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS