MACHINE HEAD - Machine Fucking Head’s Metal Fucking Hammer Mondays

A This Is The End nóta élő felvétele szabadon letölthető

2012. október 29. (hétfő) 15:34 | utoljára módosítva: 2012. október 29. (hétfő) 15:39

A múlt hétfőn Magyarországon nálunk debütált a Machine Head koncertklipje, az Imperium, és noha a Machine Fucking Head's Metal Fucking Hammer Mondays jelige jegyében egy újabb klipet ígértünk, végül is a This Is The End nóta koncertfelvételét töltheted most le az alábbi linkről.


A kibahétfős sorozat apropóját az adja, hogy Machine Fucking Head Live címmel november 13-án megjelenik egy Machine Head dupla koncertalbum, amelynek anyagát a tavalyi koncertezés során rögzítették. Ez lesz a csapat második élő lemeze, az első még 2003-ban jött ki Hellalive címmel.


MACHINE HEAD - This Is The End (letölthető előzetes) 

 


A koncertlemez kapcsán most egy Robb Flynn villáminterjúval is szolgálhatunk, szintén premierként.Szia Robb! Hogy vagytok, mivel foglalatoskodtak mostanság?


"Az utóbbi hat hetet itthon töltöttük, és ez volt az első igazi pihenőnk az aktuális turnézás megkezdése óta, úgyhogy nagyon élveztük. De hamarosan elindul egy újabb amerikai turné, amelyen a betegesen népszerű death metal rajzfilm csapat, a Dethklok vendégeként játszunk. Az is jó móka lesz, heteken át fog tartani, őrületesen sok bulival."És közben kijön majd a második koncertlemezetek is. Mi adta az ötletet, hogy épp most rukkoljatok elő vele?

"Az utóbbi turnés körök iszonyat jól sikerültek, a rajongók annyira intenzívek voltak, hogy ezt muszáj volt megörökítenünk. A Hellalive 2003-ban jött ki, még a Through The Ashes Of Empires album előtt, és ugyan az Elegies DVD-n dokumentáltuk azt a lemezt, de a The Blackeninget és a Locustot nem, úgyhogy ennek most jött el az ideje."Ez az új koncertlemez az utóbbi turnék több állomásán került rögzítésre. Pontosan hol, melyik városokban vettétek fel az anyagot, és miért éppen ezekben?

"Főként amerikai és brit helyszínekről válogattunk, de nem emlékszem, hogy melyik dalt hol is vettük fel. Az azonban elég nyilvánvaló lesz a felvételből, hogy más-más bulikról származnak a dalok, az eltérő hangzás miatt. Alapvetően a fő szempont a banda és a közönség volt. Néhol olyan kib...ott őrült éneklés ment, olyan kib...ott hangosan, hogy tiszta libabőr lettem tőle!"Terveztek új DVD-t is kiadni valamikor?

"Jelenleg nem, bár rengeteg videófelvételt gyűjtöttünk össze."Van a koncertek szempontjából kedvenc országod?


"Tudod, ez a kérdés mindig olyan fura számomra. Amikor megérkezünk egy új helyszínre, még félig másnaposan tápászkodunk fel, ráadásul félálomban zötykölődtük át a buszon az előző éjszakát, és ilyenkor az első dolog az, hogy kiderítjük, hol lehet gyorsan kitolni a kábelt, és hogy hol az öltöző, ahol valami kajához juthatunk. Aztán jön a buli, amiből igyekszünk kihozni a maximumot. A rajongók világszerte mindenhol totál megszállottak, a Machine Head jelent nekik mindent, és ez valami csodás dolog, úgyhogy számomra mit sem jelent, hogy melyik városban vagyunk, vagy hogy mekkora a tömeg. Ez az egész mindig, mindig arról szól, hogy megy az energia oda és vissza, meg arról, hogy mi mindent kapunk a rajongóktól, és mi mindent adhatunk nekik vissza."A színpadra lépés előtt mit szoktál csinálni?

"Sokat szoktam rákészülni a bulikra, bemelegíteni... Gitározom egy órát, vagy még többet, aztán jön egy negyedórás bemelegítés a hangomnak, majd nekilátok a vodka-kóláknak! (nevet) Attól mindig beérkezik a tökéletes pezsgés, a kávétól meg egy kicsit magamhoz térek." Jó hosszú ideje nyomultok már. A turnézás mennyiben változott a régi időkhöz képest?

"Nem nagyon változott. Én már úgy 25 éve tolom ezt a turnézós dolgot, része az életemnek, de a szállások jobbak, akárcsak a kaja meg a bor. És a Skype-nak meg az iPhone-oknak hála, a kommunikáció is könnyebb az otthoniakkal."Randy Blythe cseh balhéja kapcsán elég világosan elmondtátok, hogy ártatlannak tartjátok. Amikor először hallottál a dologról, mi járt a fejedben? Netán neked is volt már hasonló tapasztalatod?

"El nem tudnám mondani, hogy a bulikon hányszor kellett a tömegbe lökni az embereket, különösen a korai időkben, amikor mi is nagyon támogattuk ezt a színpadmászós sztorit. Az is közismert, hogy annak idején elég sok balhénk volt, mondjuk le kellett ugrani a színpadról és egy kicsit helyre tenni néhány arcot. De a Dime incidens után, minden megváltozott. Az valóban megváltoztatta a dolgokat, az ember már nem tudhatta, mit is gondoljon a színpadra felmászó arcokról. Tragikus, ami történt, de most is azt vallom, hogy Randy ártatlan."Szerinted ez az incidens változtatni fog a koncerteken? Mármint biztonsági szempontból.


"A stagedivingnak vége. Lényegében már évek óta vége van."Az amerikai turné után mit fogtok csinálni? Várható, hogy hamarosan visszatértek Európába?

"Elég komolyan turnéztunk Európában az utóbbi időben, úgyhogy most mindenki pihenőt kap, nehogy elegük legyen belőlünk! (nevet) Remélhetőleg ez a koncertlemez kielégíti a rajongók étvágyát a következő turnéig."És mi a helyzet a következő lemezzel? Már dolgoztok rajta, vagy ismét lesz egy hosszabb szünet, mint az utóbbi albumok előtt?

"Tonnányi riffem gyűlt már össze, az iPhone-omon is van egy csomó dalötlet, de persze előbb össze kell jönni a próbateremben és végigbogarászni ezeket. Épp ma fogunk próbálni egyet Dave-vel (Dave McClain dobos), ez lesz az első próba a legutóbbi turnés kanyar óta."

 

MACHINE HEAD - Machine Fucking Head Live
(11/13 - Roadrunner)

01. I Am Hell (Sonata in C#)
02. Be Still And Know
03. Imperium
04. Beautiful Mourning
05. The Blood, The Sweat, The Tears
06. Locust
07. This Is The End
08. Aesthetics Of Hate
09. Old
10. Darkness Within
11. Bulldozer
12. Ten Ton Hammer
13. Who We Are
14. Halo
15. Davidian


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS