CARMEN - Szizsó visszatereli a három kismalacot

Szombaton szülinapos buli a Carmennel és a Partyzannal

2012. október 26. (péntek) 16:17 | utoljára módosítva: 2012. október 27. (szombat) 10:59

Eredeti felállásában lép színpadra ma este a Carmen, a '90-es évek egyik sikeres klubcsapata, a különleges alkalmat pedig a frontember Szizsó, azaz Szilágyi Zsolt 45. születésnapja szolgáltatja.


Szizsó már évek óta a dirty rock'n'rollban utazó Partyzan énekese, és a Zúzda Rockkertben (XI. ker., Fehérvári út 87.) megrendezésre kerülő bulin természetesen a Partyzan is játszik, de az ünnepelt jó néhány vendéggel és meglepetéssel is kedveskedik a partira érkezőknek. A belépő mellé ajándék is jár: mindenki kap egy Partyzan 2 lemezt! Az est vendége a southern rocker Asphalt Horsemen lesz.

A koncert Facebook oldalát ide kattintva érheted el.


Szizsó nem ma kezdte az ipart. A '90-es évek elején indította be a motort, ami máig is röfög. A Carmen nevű tökös rockbanda élén vált ismertté a nagyközönség előtt, manapság pedig a Partyzan élén nyomja tovább a rock'n'rollt. A szombati szülinapi koncert kapcsán beszélgettünk vele.


Szizsó, nálad hogyan kezdődött ez a rockőrület?

"Már gyerekkoromban elkaptam ezt a bajt, amikor édesapám elvitt az Ifiparkba egy Skorpió koncertre. Onnantól kezdve elszabadult a pokol! Mellesleg újpesti lévén Németh Lojzi és Németh Gabi a szomszéd utcában laktak, úgyhogy nem volt menekvés. Középiskolás koromban már zenekart alapítottunk és a szüleim nagy örömére a pincénkben kezdtünk próbálni. Kevesen tudják, hogy ebben a pincében próbáltunk Pinyővel (Carmen, ma Pokolgép) aki gyerekkori barátom, valamint Wéber Attussal (Ossian), aki lecsábította Beloberk Pistit (Kalapács, Ego Project) meg Nagyfi Zolit (Omen). Le is nyúltak, megalapítva a Sámán zenekart, kiegészülve Sárközi Lalival (Kalapács)! (nevet)

Nekem nem annyira feküdt az a heavy metalos éneklés és akkor jött Molics Zsolti barátom a Sámánba. Azután megkeresett Balogh Tonyó (Dance), hogy nem lenne-e kedvem a Dance-ben énekelni, de mivel még nem voltam katona, ezért nem mehettem hozzájuk. Jött a sereg és alig vártam, hogy vége legyen, és elkezdhessek végre zenekart csinálni, és persze növeszteni a rőzsét..." (nevet)Mikor kezdődött a Carmen-sztori?

"1989-ben leszereltem, és Pinyővel, meg egy akkori békásmegyeri haverral, Balassa Zolival, aki már sajnos nincs köztünk, elkezdtünk zenekart összerakni. Ez lett a Carmen. Megkerestük Weisz Kicsit, akit nem is kellett sokat győzködni - összeállt a kép. Kicsit végül elcsábította a Dance, Zoli is kiszállt, így jött a gitáros Fáklya Csabi meg a dobos Szilágyi Ede, akikkel évekig játszottunk együtt. A Carmen első igazi sikerét a 1993-as Ki Mit Tud? hozta meg, ahol egészen a TV adásig jutottunk, együtt a Notre-Dame zenekarral, több száz produkció közül. Ezután keresett meg Boros Lajos, aki lemezszerződést ajánlott, ami akkor nagy dolognak számított. Emlékszem, az anyósoméknál laktunk, csörög a telefon, mondják, téged keres valami Boros…" (nevet)Az első Carmen lemez, az Ez nem az a hely nagyon sikeres volt. Mennyire segített ebben a Green Jelly feldolgozás, a Három kismalac?

"Szerintem az a lemez akkoriban zeneileg nagyon is megállta a helyét, de a Kismalac népszerűségben nagyot lökött a zenekaron. Valahogy iszonyat módon beletrafáltunk. Emlékszem, hogy a Moby Dick előtt játszottunk a Pecsában, heringshow, nagyon kajáltak minket. Először itt játszottuk el a Három kismalacot. Az a sokezer ember egyszerre ordította a refrént! Máig nem értem, hogy honnan tudták? Rejtély."
 


CARMEN - Három kismalac (az 1994-es Ez nem az a hely albumhoz)Meg is turnéztattátok a lemezt?

"Igen. A Pokolgéppel egyszer, és kétszer a Moby Dickkel. Az első Moby Dick turné még az igazi ott alvásos turné volt. Három hétig bulizás Közép-Európában, aminek a vége a Sziget nagyszínpadon volt. Masters Of Rock koncert... Extreme Deformity, Carmen, Tankcsapda, Moby Dick - úgy 15 ezer ember előtt!Ha tisztességesen számoltak volna a kiadónál, kábé mennyi fogyott az első lemezből?


"Amiről én tudok, az 5 ezer példány. Akkor fogyott a Dance-ből 8 ezer, ami egy-két évvel előbb jött ki. Szerintem ennyi biztos elment, vagy még több is, mert nem lehetett sehol kapni. Nem tudom, hogy abban az időben mennyit gyártottak egyszerre. Ma már gyakorlatilag nincs komoly eladás."A kettes lemez, a 2000-be érve valahogyan már besült. Ennek mi volt az oka?

"Sajnos túl sokat b...akodott a kiadó. Mindenáron valami slágert akartak a Kismalac után, és visszadobtak mindent. Ahhoz, hogy lemezünk legyen, kellett csinálni valamit. Ez lett a Derrickúr. Túl sok idő telt el a két lemez között, ráadásul erőltetettnek tűnt az újabb slágergyártás. Jól megszívatott a Polygram."Ekkor kezdődtek a tagcserék is?

"A sok pöcsölés és feszültség felőrölte a kapcsolatokat a zenekaron belül. Pinyő és Ede elment a Pokolgépbe, Fáklya Endi abbahagyta, mi meg ott maradtunk Fáklya Csabival. Próbáltuk talpra állítani a zenekart..."Aztán nagy sokára elkészült a Vitamin-C album. Az már egy kicsit más irány volt, miért?

"Próbálkoztunk Keresztes Viktor dobossal (Junkies) és Móricz Norbi basszusgitárossal, akit elvitt a Hooligans, mire megtaláltuk az új tagokat. Szücs Attila lett a dobos és Kadlót Dani a basszer. Mivel ők tök más zenében mozogtak, ezért a Vitamin-C is más lett. Mellesleg nagyon büszke vagyok rá, mert egy nagyon jó kis album lett. Sajnos ekkorra már elfogyott mellőlünk a közönség.

Aztán volt még egy legutolsó Carmen próbálkozás Neményi Csabi gitárossal és Bornemissza Ádi basszusgitárossal, meg Szücs Attila dobossal. Giga jó volt, de idő előtt feladtuk, pedig sokat melóztunk az új anyagon, amihez készült egy nagyon komoly klip is. Lemezre már nem futotta az erőnkből. Mellesleg a Partyzan1-re felkerült két dal is ebből a korszakból, mert ezeket mindenképp meg akartam örökíteni. Talán 2002-ben lehetett, amikor végleg feladtam a Carment."Pár évig nem csináltál zeneileg semmit, de aztán megkerestek a Partyzános srácok...


"Nagyon tele volt a tököm mindennel, nem akartam többet zenélni, sőt azzal sem akartam beszélni, aki valaha zenélt! (nevet) Eladtam a cuccomat, vettem egy motort, hogy ezzel teljesüljön egy régi álmom, ami azóta is tart. Rendszeresen motorozunk a haverokkal. Azóta már a második Harleym van. Ez nem nagyképűsködés, csak imádom! (nevet) 

2004 októberében keresett meg Pintér Anti gitáros, hogy Pinyő azt mondta neki, ha énekesre van szükségük, ott van Szizsó, úgysem csinál semmit. Antiék akkor szakítottak az énekesükkel, és hagyták abba az Amnesia zenekart, mert valami mást akartak. Lementem próbára, hogy megnézzem magamnak a kiscsávókat, és annyira bejöttünk egymásnak, hogy nekiestünk. Ebből lett a Partyzan."Már túl vagytok a második Hammeres megjelenésen, hogyan alakult ez a dolog?


Jól. Nekünk bejött a Hammer-melléklet. Sok emberhez eljutottunk így."
 


Iszonyat sokat játszottatok egy időben, de manapság egyre több kapu záródik be...

"Ez tény. Ez nem a tinik zenéje, nem trendi most, de van rá igény, csak valahogy meg kell mutatnia magát a zenekarnak és ez a nehezebb ügy. Közben bejött egy gazdasági válság is, így még nehezebb a dolog. A mi esetünkben kellene egy turné a Csapdával vagy a Roaddal, és onnantól jobban működne a történet, de így sem panaszkodunk!" (nevet).A 45. születésnapi bulidon a klasszikus Carmen is színpadra lép. Hogyan jött ez az ötlet?

"Pecsenka Vince barátunk találta ki, én meg mondtam , hogy jó! Úgyis készültünk már ilyesmire, legalább most itt a kezdő rúgás. Megnézzük, mi a reakció... A Partyzan mellett Lőrincz Karcsi cimborám southern csapata, az Asphalt Horsemen lép még fel velünk." 


Mik a terveid a jövőre nézve?

"Élni nyugodtan a családommal, felnevelni a gyerekeimet és közben rock meg a roll!" 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STORM THE STUDIO - Szeretet áradt oda-vissza (koncertbeszámoló)
2020. augusztus 15. (szombat) 06:03

STORM THE STUDIO / SUPERUNKNOWNS Bp., A38 Hajó Ha nem lett volna a pandémia, akkor is ezt a koncertet vártam volna a legjobban ebben a rihes évben. Igaz, Esztergom helyett végül Pest s Buda között, az A38 hajón került megrendezésre, és persze, hogy érződött rajta a járvány hatása (a közönség is visszafogottabb volt, ötszázan sem voltunk, és csak lassan oldódott az az átok feszültség, amit ez a helyzet szült). De mégis, megtörtént: Fodi hazajött Japánból két koncert erejéig!   De előbb a Superunknowns koncertjét kellett megnéznünk, és kb. 666 ennél rosszabb előzenekart tudnék felsorolni, hehe. Székely Marciék Soundgarden számokat tolnak ebben a bandában, kicsit rozsdások voltak még ők is, de az iszonyat erős, alapvető "slágereket" és különlegességeket is felvonultató program így is remek bemelegítés volt (hiába nem volt Black Hole Sun).   Aztán jött a Storm The Studio oly nagyon...

PETE WAY - Elhunyt a legendás basszusgitáros, a UFO és a Waysted alapítója
PETE WAY - Elhunyt a legendás basszusgitáros, a UFO és a Waysted alapítója

69 éves korában elhunyt a legendás basszusgitáros, Pete Way, a brit UFO egyik alapítója. A lesújtó hír Pete Way hivatalos Facebook oldalán jelent meg: "Elhunyt az ikonikus...

(Hed) P.E. - Szöveges videóval a második dal a nyár végi albumról: Death Awaits
(Hed) P.E. - Szöveges videóval a második dal a nyár végi albumról: Death Awaits

Az utóbbi pár évben három magyar koncertet is adott az amerikai rap-rock huligán (Hed) P.E., a legfrissebb albumuk pedig augusztus 21-én jön majd ki Class Of 2020 címmel. Már a második...

PUTERAEON - 6 év után új lemez jön a svéd death brigádtól, videóval az első dal: The Sleeping Dread
PUTERAEON - 6 év után új lemez jön a svéd death brigádtól, videóval az első dal: The Sleeping Dread

The Cthulhian Pulse: Call from the Dead City címmel november 13-án lát majd napvilágot a régisulis death metalt atmoszférikus elemekkel kísérő svéd Puteraeon negyedik albuma, a 2014-es...

TOMMY LEE - Új szólódal a Mötley Crüe dobosától: Demon Bitches
TOMMY LEE - Új szólódal a Mötley Crüe dobosától: Demon Bitches

Andro címmel egy új szólóalbummal jelentkezik október 16-án a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee. Korábban már két klipes dalt is kikerült a lemezről, mindkét videót a Limp Bizkit...

PALLBEARER - Dalpremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: Rite Of Passage
PALLBEARER - Dalpremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: Rite Of Passage

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek második előzetes dala a Rites Of Passage...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS