BLOODY ROOTS - Két új dalt is meghallgathatsz Smiciéktől

November 5-én jön ki a második nagylemez

2012. október 25. (csütörtök) 12:37

Már két dallal is megismerkedhetsz a Bloody Roots második albumáról, amely november 5-én jelenik meg 'Az ígéretek földjén' címmel.


A Moby Dick frontembereként is ismert Smici mellett a csapatban Tamás egyik fia, Schmiedl Balázs gitározik, a basszer Horváth Tamás, a dobos pedig Budai Béla.
 

A 11 tételes új lemezre felkerül egy Vörös Attila (Leander Rising) szerzemény is, de bónusz gyanánt készült két Sepultura feldolgozás is, valamint felvételre került egy különleges Moby Dick dal is, amit annak idején még Molics Zsoltival írt meg Smici.


Tamás szerint zeneileg és szövegileg sem akartak radikálisan elkanyarodni a 2010-es debütáló album, az 'Isten kezében' thrashes vonalától:

"Az első albumhoz képest mindenképpen változás, hogy ott csupán öt dalszöveget írt Ficzek András a Dalriadából, most azonban minden szöveg tőle származik. Az Isten kezében egy konceptalbum volt, ezt most nem terveztük annak, ám végül mégiscsak egy tartalmilag összetartozó, egységes dalcsokor állt össze.


BLOODY ROOTS - Hazugságok oltárán (a 2012-es Az ígéretek földjén albumról)


 


Érdekes, de 'Az ígéretek földjén' lemezcím előbb született meg, mint a hozzá köthető dal, mert egy olyan címben gondolkodtam, ami nem egy adott dalhoz, dalcímhez köthető, hanem jellemezni tudja az egész album hangulatát. Andris végül csak beleszőtte ezt a kifejezést egy még készülő szövegébe, így ha némi csavarral is, de lett címadó dalunk!

Zenei szempontból is tovább vittük a debütáló album vonalát, ugyanakkor rengeteg újításra is lehet számítani. Ismét egy pusztító thrash album készült, de az elődjénél dalcentrikusabb, emészthetőbb formában! A gyors témák mellé nagyon súlyos középtempókat hoztunk be, így sikerült még változatosabbá tenni a dalokat, de az ének terén is lesznek újszerű megoldások. Több helyen is nagyívű, klasszikusabb, dallamosabb refrének váltják majd a harapósabb, kiabálós részeket.

A vokáloknál ismételten Ficzek Andris segédkezett, aki néhány dalban önállóan is hallatja a hangját, akárcsak legutóbb. Ami a szólókat illeti, több helyen is visszahoztuk az ikergitárokat, néhol a klasszikus ízeket is, de azért a vadabb tekerések is megmaradtak! A stúdiómunkálatokat most is otthon végeztük, az MD Stúdióban."


Az új Bloody Roots album teljes artworkjét Borbás Robi (Grindesign) készítette, aki olyan csapatokkal dolgozott már, mint például az As I Lay Dying, a Suicide Silence, vagy a Leander Rising. Az alábbi videón azt követheted nyomon, ahogy vonalról-vonalra összeáll a kész Bloody Roots borító, közben pedig dönget a másik új dal.BLOODY ROOTS - Vérző népek tavasza (Borbás Robi készíti az új borítót)


 


Az új Bloody Roots albumot máris megrendelheted a metalshop.hu oldalon, ha ide kattintasz.
A limitált példányos első széria bónusz DVD-vel jelenik meg (videók, koncertfelvételek, stúdió jelenetek, werkfilm, valamint a Bloody Roots feldolgozás vetélkedő, a  Cover Bloody Cover összes anyaga), de a CD/DVD csomagot akár pólóval is beszerezheted.

  www.bloodyroots.hu

www.facebook.com/bloodyrootsband

  
 


BLOODY ROOTS - Az ígéretek földjén
(10/05 - Hammer Records)


01. Reménység temploma (Jancsó Miklós)
02. Hazugságok oltárán (Schmiedl Balázs - Ficzek András)
03. Hozd el Uram (Schmiedl Balázs - Ficzek András)
04. Vérből-vérbe (Schmiedl Balázs - Ficzek András)
05. Népek útján (Schmiedl Tamás - Ficzek András)
06. Vérző népek tavasza (Schmiedl Balázs - Ficzek András)
07. Ígéretek földjén (Schmiedl Tamás - Ficzek András)
08. Fekete átok foglya (Schmiedl Tamás - Ficzek András)
09. Vezessetek útra (Vörös Attila - Ficzek András)
10. Jöjj menedék (Schmiedl Balázs - Ficzek András)
11. Felesküdött az ég.... (Schmiedl Balázs - Ficzek András)

Bónuszdalok:
12. Kiválasztott (Schmiedl Tamás - Molics Zsolt)
13. Refuse/Resist (Sepultura)
14. Roots Bloody Roots (Sepultura)


 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS