DEVIN TOWNSEND - "Beleszartam Steve Vai gitártokjába..."

Ismerkedj meg az Epicloud albummal

2012. szeptember 8. (szombat) 09:00 | utoljára módosítva: 2012. szeptember 8. (szombat) 09:03

Egy True North című új dalt tett közzé Devin Townsend az Európában szeptember 24-én megjelenő friss albumáról. A Devin Townsend Project név alatt és Epicloud címmel boltokba kerülő anyagon is szerepel majd vendégként az ex-Gathering énekesnő Anneke Van Giersbergen.

A kanadai mágust idén végre Budapesten is láthatjuk, december 2-án a Fear Factory társaságában lép fel az A38 Hajón. A koncerten eredetileg a Sylosis is játszott volna, a brit banda azonban lemondta a turnén való részvételt.


A szeptemberi HammerWorld magazin XY Akta rovatában részletesen olvashatsz Devin életéről, pályájáról, megannyi projektjéről és csapatáról, többek között arról is, hogy annak idején hogy került énekesnek Steve Vai mellé.

"Készítettem egy saját demót, egyedül. Ipari-hatású thrash volt, és azzal próbáltam kiadót találni.  Úgy küldtem szét a demókat, hogy a használt, pisifoltos alsónadrágjaimhoz szigszalagoztam a kazettákat, mert így biztos felfigyelnek rájuk! (nevet) És ez be is jött, mert a New York-i Relativity kiadó felhívott, hogy üljünk le beszélgetni. Először azt hittem, hogy csak viccelnek, de küldtek repülőjegyet is. Kiderült, hogy Steve Vai énekest keres..."


Azonnal igent mondtál?


"Igazából a saját dolgomat akartam tolni, de egy ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Akkor voltam 19, és persze a kutya sem ismert... Pár évvel korábban még nagy Vai-fanatikus voltam, de akkoriban már inkább olyan zenéket hallgattam, mint a Godflesh vagy a Napalm Death. Tele voltam feszültséggel, olyan voltam, mint egy ketyegő bomba. Sem a zene, sem a szövegvilág nem tükrözte az érzéseimet, a gondolataimat, de iskolának tökéletes volt. A turnén aztán rettentő paraszt módon viselkedtem, amit utólag már sajnáltam is." 


Hogy érted, hogy paraszt módon viselkedtél?


"Lényegében mindent megtettem, hogy Steve mielőbb kirúgjon. Ostoba lázadás volt az egész. Beleszartam a gitártokjába, meg ilyenek... A saját zenémet akartam játszani. Egy idióta voltam, ez a lényeg. De szerencsére ma már nagyon jóban vagyunk, nem haragszik rám. Rosszkor voltam rossz helyen. Persze, a Relativity is kirúgott. Azt mondták, hogy nem tudnak mit kezdeni ezzel a Noisescapes projektemmel, mert, hogy túl skizofrén. Az egyik fele túl extrém, a másik meg túl nyugis. De hát pont ilyen voltam én is..." 


A teljes interjút a szeptemberi Hammerben olvashatod el. Az extra CD-mellékletként a debütáló Tales Of Evening albumot is tartalmazó új számot itt is megrendelheted.DEVIN TOWNSEND PROJECT - True North (az Epicloud albumról)
DEVIN TOWNSEND PROJECT - Devin kedvcsinálója az Epicloud albumhoz

 


"Az Epicloud lemez abból a szempontból különleges számomra, hogy talán a Deconstruction és a Ghost albumokra kapott reakciók nyomán, de egyszerűbb, kommerszebb dalszerkezetekre épültek az új témák - mondta Devin az InsideOutnál megjelenő új anyag kapcsán. - Elismerem ugyanakkor, hogy túl messzire nem kanyarodtam el a korábbi dolgoktól, de ahhoz azért eléggé, hogy néhány embert majd meglepjek vele.

Az Epiclouddal valami olyan fogósat akartam, amit épp olyan könnyű elcsípni, mint az influenzát, de romantikus, pozitív és szépséges hangulatokkal. Vallás nélküli spiritualizmus is van benne, a zene pedig jó súlyos.

A hétköznapi szerkezetekkel (ami az én esetemben újdonság), azt akartam bemutatni, hogy Dev-országban milyen is egy nagy, epikus, kommersz hangzású anyag, amelyik kedves, szép dolgokról szól. Kérlek titeket, hogy ezt ne tekintsétek úgy, hogy 'eladtam magam', mert mindez engem is meglepett, és amolyan átmenetnek érzem a legutóbbi négy Devin Townsend Project lemez és a készülő musicalem, a Z2 között."
 
 


DEVIN TOWNSEND PROJECT - Epicloud
(09/24 - InsideOut)

01 Effervescent!
02 True North
03 Lucky Animals

04 Liberation
05 Where We Belong
06 Save Our Now

07 Kingdom

08 Divine
09 Grace

10 More!
11 Lessons
12 Hold On
13 Angel

A Deluxe verzió 2. CD-jének tartalma:
01 Believe (demó)
02 Happy Birthday (demó)

03 Quietus (demó)

04 Heatwave (demó)

05 Love Tonight (demó)
06 The Mind WASP (demó)
07 Woah No! (demó)

08 Love And Marriage (demó)

09 Socialization (demó)

10 Little Pig (demó)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CANENS LEAP - Dalpremier a Tolna megyei négyestől: Canens Leap
2018. július 22. (vasárnap) 18:56

Canens Leap címmel egy EP-előzetes dallal jelentkezett a Tolna megyei Canens Leap zenekar, amelynek első EP-je, a Silence Within a nyár végére várható. Ismerkedj meg a szöveges videóval kísért új tétellel! (fotó: Ruip Gergő) "Zenekarunk 2016 márciusában alakult egy Tolna megyei kis faluban, Ladományban, azonban jelenlegi formáját és nevét csak 2018 elején nyerte el. A Canens Leap alapját egy testvérpár és egy barát képezi, akik kisgyermek koruk óta együtt zenélnek, hozzájuk csatlakozott utolsóként az énekes, Gergely Bence. A kezdeti hard rock és punk alapú feldolgozásokat és kezdetleges saját számokat egyre felváltották az összetettebb, érzelmesebb, metalhoz közelebb álló tételek. A dél-dunántúli régió majdnem összes klubjában megfordultunk már olyan zenekarok vendégeként, mint a Kies, a Fatal Error, a Hot Beaver vagy a Don Gatto...   www.facebook.com/canensleapband ...A nevünk a római mitológia...

INNER AWAKENING FESZTIVÁL - Augusztus közepén a Kék Yukban
INNER AWAKENING FESZTIVÁL - Augusztus közepén a Kék Yukban

Idén már tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Inner Awakening fesztivál, amely a Kék Yukban lesz augusztus 17-én és 18-án. Már kevesebb, mint egy hónap maradt hátra az elővételes...

AGE OF AGONY - Vinyl-verzióban is kijön a zalai death metalosok For The Forgotten albuma
AGE OF AGONY - Vinyl-verzióban is kijön a zalai death metalosok For The Forgotten albuma

LP-verzióban is megjelenik pár nap múlva a zalai old school death metal gépezet Age Of Agony ötödik albuma, az eredetileg 2016-ban kiadott For The Forgotten. Az első világháborúról...

INHALATOR - Dal- és klippremier a győri thrasherektől: Paralyzing Cecity
INHALATOR - Dal- és klippremier a győri thrasherektől: Paralyzing Cecity

Paralyzing Cecity címmel egy vadonatúj dallal és a hozzá forgatott klippel jelentkezett a győri thrasher Inhalator. Élőben legközelebb a Dürer Kertben csípheted el őket, a...

ALCOHOL - 5 éves a Rockhimnusz, új lemezzel érkeznek majd a Rock On Festre
ALCOHOL - 5 éves a Rockhimnusz, új lemezzel érkeznek majd a Rock On Festre

Már fél évtizede jelent meg és 4 milliós megtekintés felett jár a YouTube-on az Alcohol zenekar (és a Rock On! Fest) Rockhimnusza. A Tóth "Csövi" Sándor vezette Alcohol harmadik...

23. HELLNESS HÉTVÉGE - Augusztusban jön a Tóparty Rockparty Arlón
23. HELLNESS HÉTVÉGE - Augusztusban jön a Tóparty Rockparty Arlón

23. alkalommal kerül megrendezésre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Ózdtól néhány kilométerre található Arlón a Hellness Hétvége. Az igazán nagy múltra visszatekintő rendezvény...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS