DEVIN TOWNSEND - "Beleszartam Steve Vai gitártokjába..."

Ismerkedj meg az Epicloud albummal

2012. szeptember 8. (szombat) 09:00 | utoljára módosítva: 2012. szeptember 8. (szombat) 09:03

Egy True North című új dalt tett közzé Devin Townsend az Európában szeptember 24-én megjelenő friss albumáról. A Devin Townsend Project név alatt és Epicloud címmel boltokba kerülő anyagon is szerepel majd vendégként az ex-Gathering énekesnő Anneke Van Giersbergen.

A kanadai mágust idén végre Budapesten is láthatjuk, december 2-án a Fear Factory társaságában lép fel az A38 Hajón. A koncerten eredetileg a Sylosis is játszott volna, a brit banda azonban lemondta a turnén való részvételt.


A szeptemberi HammerWorld magazin XY Akta rovatában részletesen olvashatsz Devin életéről, pályájáról, megannyi projektjéről és csapatáról, többek között arról is, hogy annak idején hogy került énekesnek Steve Vai mellé.

"Készítettem egy saját demót, egyedül. Ipari-hatású thrash volt, és azzal próbáltam kiadót találni.  Úgy küldtem szét a demókat, hogy a használt, pisifoltos alsónadrágjaimhoz szigszalagoztam a kazettákat, mert így biztos felfigyelnek rájuk! (nevet) És ez be is jött, mert a New York-i Relativity kiadó felhívott, hogy üljünk le beszélgetni. Először azt hittem, hogy csak viccelnek, de küldtek repülőjegyet is. Kiderült, hogy Steve Vai énekest keres..."


Azonnal igent mondtál?


"Igazából a saját dolgomat akartam tolni, de egy ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Akkor voltam 19, és persze a kutya sem ismert... Pár évvel korábban még nagy Vai-fanatikus voltam, de akkoriban már inkább olyan zenéket hallgattam, mint a Godflesh vagy a Napalm Death. Tele voltam feszültséggel, olyan voltam, mint egy ketyegő bomba. Sem a zene, sem a szövegvilág nem tükrözte az érzéseimet, a gondolataimat, de iskolának tökéletes volt. A turnén aztán rettentő paraszt módon viselkedtem, amit utólag már sajnáltam is." 


Hogy érted, hogy paraszt módon viselkedtél?


"Lényegében mindent megtettem, hogy Steve mielőbb kirúgjon. Ostoba lázadás volt az egész. Beleszartam a gitártokjába, meg ilyenek... A saját zenémet akartam játszani. Egy idióta voltam, ez a lényeg. De szerencsére ma már nagyon jóban vagyunk, nem haragszik rám. Rosszkor voltam rossz helyen. Persze, a Relativity is kirúgott. Azt mondták, hogy nem tudnak mit kezdeni ezzel a Noisescapes projektemmel, mert, hogy túl skizofrén. Az egyik fele túl extrém, a másik meg túl nyugis. De hát pont ilyen voltam én is..." 


A teljes interjút a szeptemberi Hammerben olvashatod el. Az extra CD-mellékletként a debütáló Tales Of Evening albumot is tartalmazó új számot itt is megrendelheted.DEVIN TOWNSEND PROJECT - True North (az Epicloud albumról)
DEVIN TOWNSEND PROJECT - Devin kedvcsinálója az Epicloud albumhoz

 


"Az Epicloud lemez abból a szempontból különleges számomra, hogy talán a Deconstruction és a Ghost albumokra kapott reakciók nyomán, de egyszerűbb, kommerszebb dalszerkezetekre épültek az új témák - mondta Devin az InsideOutnál megjelenő új anyag kapcsán. - Elismerem ugyanakkor, hogy túl messzire nem kanyarodtam el a korábbi dolgoktól, de ahhoz azért eléggé, hogy néhány embert majd meglepjek vele.

Az Epiclouddal valami olyan fogósat akartam, amit épp olyan könnyű elcsípni, mint az influenzát, de romantikus, pozitív és szépséges hangulatokkal. Vallás nélküli spiritualizmus is van benne, a zene pedig jó súlyos.

A hétköznapi szerkezetekkel (ami az én esetemben újdonság), azt akartam bemutatni, hogy Dev-országban milyen is egy nagy, epikus, kommersz hangzású anyag, amelyik kedves, szép dolgokról szól. Kérlek titeket, hogy ezt ne tekintsétek úgy, hogy 'eladtam magam', mert mindez engem is meglepett, és amolyan átmenetnek érzem a legutóbbi négy Devin Townsend Project lemez és a készülő musicalem, a Z2 között."
 
 


DEVIN TOWNSEND PROJECT - Epicloud
(09/24 - InsideOut)

01 Effervescent!
02 True North
03 Lucky Animals

04 Liberation
05 Where We Belong
06 Save Our Now

07 Kingdom

08 Divine
09 Grace

10 More!
11 Lessons
12 Hold On
13 Angel

A Deluxe verzió 2. CD-jének tartalma:
01 Believe (demó)
02 Happy Birthday (demó)

03 Quietus (demó)

04 Heatwave (demó)

05 Love Tonight (demó)
06 The Mind WASP (demó)
07 Woah No! (demó)

08 Love And Marriage (demó)

09 Socialization (demó)

10 Little Pig (demó)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NOMAD - Hivatalos klip született A Dalban szereplő számukhoz: A remény hídjai
2019. február 15. (péntek) 18:31

Januárban A Dal 2019 első élő előválogatóján a Nomad zenekar is továbbjutott A remény hídjai című számmal, amelyhez most egy hivatalos klip is született. Holnap (szombaton) ismét lesznek A Dalban, ezúttal már az elődöntőben. "Szombaton este ismét lehet drukkolni nekünk A Dal elődöntőjében. Izgalmas kis adásnak nézünk elébe... Szombat 19.30 - Duna Tv és Duna world." www.facebook.com/nomadzenekar   NOMAD - A remény hídjai (2019) NOMAD - A remény hídjai (A Dal 2019 - első válogató)  

FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine
FALLUJAH - A második dal az új énekessel: Dopamine

Undying Light címmel március 15-én jelenik meg a technikás, progos extrém metalt nyomató kaliforniai Fallujah negyedik albuma, a 2016-os Dreamless lemez folytatása, amelynek második...

VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire
VOLUMEFEEDER - Albumpremier a hódmezővásárhelyi triótól: The Element Of Fire

The Element Of Fire címmel megjelent és meghallgatható, de le is tölthető a hódmezővásárhelyi VolumeFeeder trió első albuma. "Hölgyek és Urak! Megjelent az új albumunk!...

AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow
AVANTASIA - Klippremier: Candice Nighttal a Moonglow

Moonglow címmel a mai napon jelent meg a Tobias Sammet vezette Avantasia új albuma, a 2016-os Ghostlights folytatása, és máris itt a címadó dal hivatalos videoklipje. A dalban a Blackmore's...

SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától
SPIRITS OF FIRE - Dal- és klippremier Ripper Owens és Chris Caffery új csapatától

Az már tavaly nyáron kiderült, hogy egy Spirits Of Fire nevű új bandában fogott össze Tim "Ripper" Owens énekes (ex-Judas Priest, Iced Earth, Charred Walls Of The Damned), Chris...

THE RAVEN AGE - Dalpremier Steve Harris fiának csapatától: The Day The World Stood Still
THE RAVEN AGE - Dalpremier Steve Harris fiának csapatától: The Day The World Stood Still

Conspiracy címmel március 8-án jelenik meg a brit The Raven Age második albuma, amelynek friss előzetese a The Day The World Stood Still  dal. 2018-ban is két koncertet adott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS