DEVIN TOWNSEND - "Beleszartam Steve Vai gitártokjába..."

Ismerkedj meg az Epicloud albummal

2012. szeptember 8. (szombat) 09:00 | utoljára módosítva: 2012. szeptember 8. (szombat) 09:03

Egy True North című új dalt tett közzé Devin Townsend az Európában szeptember 24-én megjelenő friss albumáról. A Devin Townsend Project név alatt és Epicloud címmel boltokba kerülő anyagon is szerepel majd vendégként az ex-Gathering énekesnő Anneke Van Giersbergen.

A kanadai mágust idén végre Budapesten is láthatjuk, december 2-án a Fear Factory társaságában lép fel az A38 Hajón. A koncerten eredetileg a Sylosis is játszott volna, a brit banda azonban lemondta a turnén való részvételt.


A szeptemberi HammerWorld magazin XY Akta rovatában részletesen olvashatsz Devin életéről, pályájáról, megannyi projektjéről és csapatáról, többek között arról is, hogy annak idején hogy került énekesnek Steve Vai mellé.

"Készítettem egy saját demót, egyedül. Ipari-hatású thrash volt, és azzal próbáltam kiadót találni.  Úgy küldtem szét a demókat, hogy a használt, pisifoltos alsónadrágjaimhoz szigszalagoztam a kazettákat, mert így biztos felfigyelnek rájuk! (nevet) És ez be is jött, mert a New York-i Relativity kiadó felhívott, hogy üljünk le beszélgetni. Először azt hittem, hogy csak viccelnek, de küldtek repülőjegyet is. Kiderült, hogy Steve Vai énekest keres..."


Azonnal igent mondtál?


"Igazából a saját dolgomat akartam tolni, de egy ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Akkor voltam 19, és persze a kutya sem ismert... Pár évvel korábban még nagy Vai-fanatikus voltam, de akkoriban már inkább olyan zenéket hallgattam, mint a Godflesh vagy a Napalm Death. Tele voltam feszültséggel, olyan voltam, mint egy ketyegő bomba. Sem a zene, sem a szövegvilág nem tükrözte az érzéseimet, a gondolataimat, de iskolának tökéletes volt. A turnén aztán rettentő paraszt módon viselkedtem, amit utólag már sajnáltam is." 


Hogy érted, hogy paraszt módon viselkedtél?


"Lényegében mindent megtettem, hogy Steve mielőbb kirúgjon. Ostoba lázadás volt az egész. Beleszartam a gitártokjába, meg ilyenek... A saját zenémet akartam játszani. Egy idióta voltam, ez a lényeg. De szerencsére ma már nagyon jóban vagyunk, nem haragszik rám. Rosszkor voltam rossz helyen. Persze, a Relativity is kirúgott. Azt mondták, hogy nem tudnak mit kezdeni ezzel a Noisescapes projektemmel, mert, hogy túl skizofrén. Az egyik fele túl extrém, a másik meg túl nyugis. De hát pont ilyen voltam én is..." 


A teljes interjút a szeptemberi Hammerben olvashatod el. Az extra CD-mellékletként a debütáló Tales Of Evening albumot is tartalmazó új számot itt is megrendelheted.DEVIN TOWNSEND PROJECT - True North (az Epicloud albumról)
DEVIN TOWNSEND PROJECT - Devin kedvcsinálója az Epicloud albumhoz

 


"Az Epicloud lemez abból a szempontból különleges számomra, hogy talán a Deconstruction és a Ghost albumokra kapott reakciók nyomán, de egyszerűbb, kommerszebb dalszerkezetekre épültek az új témák - mondta Devin az InsideOutnál megjelenő új anyag kapcsán. - Elismerem ugyanakkor, hogy túl messzire nem kanyarodtam el a korábbi dolgoktól, de ahhoz azért eléggé, hogy néhány embert majd meglepjek vele.

Az Epiclouddal valami olyan fogósat akartam, amit épp olyan könnyű elcsípni, mint az influenzát, de romantikus, pozitív és szépséges hangulatokkal. Vallás nélküli spiritualizmus is van benne, a zene pedig jó súlyos.

A hétköznapi szerkezetekkel (ami az én esetemben újdonság), azt akartam bemutatni, hogy Dev-országban milyen is egy nagy, epikus, kommersz hangzású anyag, amelyik kedves, szép dolgokról szól. Kérlek titeket, hogy ezt ne tekintsétek úgy, hogy 'eladtam magam', mert mindez engem is meglepett, és amolyan átmenetnek érzem a legutóbbi négy Devin Townsend Project lemez és a készülő musicalem, a Z2 között."
 
 


DEVIN TOWNSEND PROJECT - Epicloud
(09/24 - InsideOut)

01 Effervescent!
02 True North
03 Lucky Animals

04 Liberation
05 Where We Belong
06 Save Our Now

07 Kingdom

08 Divine
09 Grace

10 More!
11 Lessons
12 Hold On
13 Angel

A Deluxe verzió 2. CD-jének tartalma:
01 Believe (demó)
02 Happy Birthday (demó)

03 Quietus (demó)

04 Heatwave (demó)

05 Love Tonight (demó)
06 The Mind WASP (demó)
07 Woah No! (demó)

08 Love And Marriage (demó)

09 Socialization (demó)

10 Little Pig (demó)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARCH ENEMY - Januárban feldolgozásokkal teli album jön: Covered In Blood
2018. november 21. (szerda) 09:28

2019 elején az Arch Enemy egy feldolgozásalbummal jelentkezik majd, amelyre a pályafutásuk során rögzített összes átiratuk felkerül majd. A Covered In Blood címet viselő lemez borítóját már közzé is tették, de a január 18-án boltokba kerülő anyag részletes dallistája csak később érkezik. Ugyancsak Arch Enemy hír, hogy december 7-én kihoznak egy limitált példányos kislemezt a legutóbbi Will To Power album "power balladájával", a Reason To Believe-vel, a kislemez B oldalára pedig egy Tears For Fears feldolgozás, a Shout kerül majd fel. Michael Amott gitáros: "A Reason To Believe dal úgy született, hogy egyrészt visszaemlékeztem a saját fiatalságomra, másrészt meghallgattuk a rajongóink saját sztorijait. Ez a dal nektek született. Sose adjátok fel a küzdelmet, barátaim!"    

JUNGLE ROT - Friss klippel jelentkeztek: A Burning Cinder
JUNGLE ROT - Friss klippel jelentkeztek: A Burning Cinder

Szimplán Jungle Rot címmel jelenik meg a nyáron az új Jungle Rot album, a wisconsini death metal horda tizedik nagylemeze, amelynek A Burning Cider készült el a csapat friss klipje. Ismerkedj...

RIVERSIDE - Márciusban Budapesten a lengyel prog rock mesterek!
RIVERSIDE - Márciusban Budapesten a lengyel prog rock mesterek!

Wasteland címmel szeptemberben jelent meg a lengyel prog rock mester Riverside új albuma, az első új dalos lemezük a 2016 februárjában, 40 éves korában elhunyt Piotr Grudziński gitáros...

ARTILLERY - Végighallgatható az új album: The Face Of Fear
ARTILLERY - Végighallgatható az új album: The Face Of Fear

The Face Of Fear címmel megjelent a dán thrash/power gépezet Artillery kilencedik albuma, a 2016-os Penalty By Perception lemez folytatása, amelyet teljes egészében végig is hallgathatsz a...

VOLBEAT - Premier a decemberi DVD-ről, az új dal: The Everlasting
VOLBEAT - Premier a decemberi DVD-ről, az új dal: The Everlasting

Let's Boogie! Live From Telia Parken címmel egy koncert DVD-vel jelentkezik december 14-én a dán Volbeat. 2017. augusztus 26-án egy különleges bulit adott a banda, az első dán zenekarként...

SMASH INTO PIECES - December elején a Dürerben két másik svéd csapattal
SMASH INTO PIECES - December elején a Dürerben két másik svéd csapattal

Evolver címmel jött ki a múlt hónapban a a látványos koncertjeiről és azonnal ható dalairól ismert svéd Smash Into Pieces negyedik albuma, december 2-án pedig a Dürer Kertben lépnek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS