DEVIN TOWNSEND - "Beleszartam Steve Vai gitártokjába..."

Ismerkedj meg az Epicloud albummal

2012. szeptember 8. (szombat) 09:00 | utoljára módosítva: 2012. szeptember 8. (szombat) 09:03

Egy True North című új dalt tett közzé Devin Townsend az Európában szeptember 24-én megjelenő friss albumáról. A Devin Townsend Project név alatt és Epicloud címmel boltokba kerülő anyagon is szerepel majd vendégként az ex-Gathering énekesnő Anneke Van Giersbergen.

A kanadai mágust idén végre Budapesten is láthatjuk, december 2-án a Fear Factory társaságában lép fel az A38 Hajón. A koncerten eredetileg a Sylosis is játszott volna, a brit banda azonban lemondta a turnén való részvételt.


A szeptemberi HammerWorld magazin XY Akta rovatában részletesen olvashatsz Devin életéről, pályájáról, megannyi projektjéről és csapatáról, többek között arról is, hogy annak idején hogy került énekesnek Steve Vai mellé.

"Készítettem egy saját demót, egyedül. Ipari-hatású thrash volt, és azzal próbáltam kiadót találni.  Úgy küldtem szét a demókat, hogy a használt, pisifoltos alsónadrágjaimhoz szigszalagoztam a kazettákat, mert így biztos felfigyelnek rájuk! (nevet) És ez be is jött, mert a New York-i Relativity kiadó felhívott, hogy üljünk le beszélgetni. Először azt hittem, hogy csak viccelnek, de küldtek repülőjegyet is. Kiderült, hogy Steve Vai énekest keres..."


Azonnal igent mondtál?


"Igazából a saját dolgomat akartam tolni, de egy ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Akkor voltam 19, és persze a kutya sem ismert... Pár évvel korábban még nagy Vai-fanatikus voltam, de akkoriban már inkább olyan zenéket hallgattam, mint a Godflesh vagy a Napalm Death. Tele voltam feszültséggel, olyan voltam, mint egy ketyegő bomba. Sem a zene, sem a szövegvilág nem tükrözte az érzéseimet, a gondolataimat, de iskolának tökéletes volt. A turnén aztán rettentő paraszt módon viselkedtem, amit utólag már sajnáltam is." 


Hogy érted, hogy paraszt módon viselkedtél?


"Lényegében mindent megtettem, hogy Steve mielőbb kirúgjon. Ostoba lázadás volt az egész. Beleszartam a gitártokjába, meg ilyenek... A saját zenémet akartam játszani. Egy idióta voltam, ez a lényeg. De szerencsére ma már nagyon jóban vagyunk, nem haragszik rám. Rosszkor voltam rossz helyen. Persze, a Relativity is kirúgott. Azt mondták, hogy nem tudnak mit kezdeni ezzel a Noisescapes projektemmel, mert, hogy túl skizofrén. Az egyik fele túl extrém, a másik meg túl nyugis. De hát pont ilyen voltam én is..." 


A teljes interjút a szeptemberi Hammerben olvashatod el. Az extra CD-mellékletként a debütáló Tales Of Evening albumot is tartalmazó új számot itt is megrendelheted.DEVIN TOWNSEND PROJECT - True North (az Epicloud albumról)
DEVIN TOWNSEND PROJECT - Devin kedvcsinálója az Epicloud albumhoz

 


"Az Epicloud lemez abból a szempontból különleges számomra, hogy talán a Deconstruction és a Ghost albumokra kapott reakciók nyomán, de egyszerűbb, kommerszebb dalszerkezetekre épültek az új témák - mondta Devin az InsideOutnál megjelenő új anyag kapcsán. - Elismerem ugyanakkor, hogy túl messzire nem kanyarodtam el a korábbi dolgoktól, de ahhoz azért eléggé, hogy néhány embert majd meglepjek vele.

Az Epiclouddal valami olyan fogósat akartam, amit épp olyan könnyű elcsípni, mint az influenzát, de romantikus, pozitív és szépséges hangulatokkal. Vallás nélküli spiritualizmus is van benne, a zene pedig jó súlyos.

A hétköznapi szerkezetekkel (ami az én esetemben újdonság), azt akartam bemutatni, hogy Dev-országban milyen is egy nagy, epikus, kommersz hangzású anyag, amelyik kedves, szép dolgokról szól. Kérlek titeket, hogy ezt ne tekintsétek úgy, hogy 'eladtam magam', mert mindez engem is meglepett, és amolyan átmenetnek érzem a legutóbbi négy Devin Townsend Project lemez és a készülő musicalem, a Z2 között."
 
 


DEVIN TOWNSEND PROJECT - Epicloud
(09/24 - InsideOut)

01 Effervescent!
02 True North
03 Lucky Animals

04 Liberation
05 Where We Belong
06 Save Our Now

07 Kingdom

08 Divine
09 Grace

10 More!
11 Lessons
12 Hold On
13 Angel

A Deluxe verzió 2. CD-jének tartalma:
01 Believe (demó)
02 Happy Birthday (demó)

03 Quietus (demó)

04 Heatwave (demó)

05 Love Tonight (demó)
06 The Mind WASP (demó)
07 Woah No! (demó)

08 Love And Marriage (demó)

09 Socialization (demó)

10 Little Pig (demó)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HARDCORE SUPERSTAR - Megjelent az új lemez, friss klip: You Can't Kill My Rock 'N Roll
2018. szeptember 21. (péntek) 18:54

A mai napon megjelent a svéd sleaze rocker Hardcore Superstar új stúdióalbuma, a 2015-ös HCSS lemez folytatása. A korábbi felvezető dalok után itt a lemez címadó dala - klippel együtt. HCSS: "A You Can't Kill My Rock 'N' Roll nem csupán a lázadásról, a szembenállásról szóló állásfoglalás, hanem mindannak az ünneplése is, amit szeretünk. A zenéé, az életstílusé, ez a mi vallásunk, mi választottuk, és megtestesíti mindazt, amiben hiszünk."   www.facebook.com/OfficialHardcoreSuperstar HARDCORE SUPERSTAR - You Can't Kill My Rock'N'Roll (a 2018-as You Can't Kill My Rock'N'Roll albumhoz) HARDCORE SUPERSTAR - AD/HD (a 2018-as You Can't Kill My Rock'N'Roll albumhoz) HARDCORE SUPERSTAR - Baboon (a 2018-as You Can't Kill My Rock'N'Roll albumhoz) HARDCORE SUPERSTAR - Electric Rider (a 2018-as You Can't Kill My Rock'N'Roll előzeteseként) HARDCORE SUPERSTAR - Bring The House Down (a 2018-as...

HARDCORE SUPERSTAR - Megjelent az új lemez, friss klip: You Can't Kill My Rock 'N Roll
HARDCORE SUPERSTAR - Megjelent az új lemez, friss klip: You Can't Kill My Rock 'N Roll

A mai napon megjelent a svéd sleaze rocker Hardcore Superstar új stúdióalbuma, a 2015-ös HCSS lemez folytatása. A korábbi felvezető dalok után itt a lemez címadó dala - klippel együtt....

ULTHA - Epikus black metal dalpremier: Cyanide Lips
ULTHA - Epikus black metal dalpremier: Cyanide Lips

The Inextricable Wandering címmel október 5-én jelenik meg a black metal vonalas kölni Ultha harmadik albuma. A 2016-os Converging Sins lemez folytatását már a Century Media gondozza, a...

BRAINSTORM - Új dal a szeptember végi albumról: Revealing The Darkness
BRAINSTORM - Új dal a szeptember végi albumról: Revealing The Darkness

Midnight Ghost címmel szeptember 28-án lát majd napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, amelynek turnéjára 2019 elején kerül majd sor, és lesz budapesti...

MONUMENTS - Szöveges videóval a harmadik dal az októberi albumról: Mirror Image
MONUMENTS - Szöveges videóval a harmadik dal az októberi albumról: Mirror Image

Phronesis címmel október 5-én jelenik meg a prog metalos brit Monuments harmadik albuma, a 2014-es The Amanuensis folytatása, amelyen több stúdióban is dolgoztak idén március és július...

SKÁLMÖLD - Dalpremier az izlandi viking/folk csapattól: Móri
SKÁLMÖLD - Dalpremier az izlandi viking/folk csapattól: Móri

Sorgir címmel október közepén jelenik meg az izlandi folk/viking metalos Skálmöld ötödik albuma, a 2016-os Vögguvísur Yggdrasils lemez folytatása, amelynek második előzetes dalával,...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS