ROAD - "...mert hangos a gitár, kemény a dob"

Ma este a Zöld Pardonban játszanak

2012. augusztus 25. (szombat) 06:56 | utoljára módosítva: 2012. augusztus 25. (szombat) 11:41

Ma este ismét készülhetnek a széles vállú srácok, mert a Road zenekar este a Zöld Pardonban játszik, és ahogy az már bevett szokás egy-egy Road bulin, Máté biztosan a ZP-ben is felszólítja majd a csajokat, hogy üljenek fel valamelyik barátjuk vállára.

A Roadnak különleges vendége is lesz a mai koncerten, egy új csajbanda, a Dorothy, akik hamarosan bemutatják az első dalt a négyszámos debütáló EP-jükről, amit a nyár folyamán rögzítettek a törökbálinti SuperSize Recordingban. A bulit a három lány nyitja 19.30-kor, a Road 20.30-kor kezd majd, a beugró pedig mindössze 400 Ft lesz!

A múlt hétvégén a balatonszemesi Zorall Sörolimpián játszott a Road, és az alábbi interjút ott készítette Kővári Piroska a csapat frontemberével, Mátéval.Melyik koncertetek tetszett a legjobban a nyáron?


"Gyakran kapjuk ezt a kérdést. Minden egyes koncert más miatt jó, minden bulin megtaláljuk azt a sajátosságot, amitől az emlékezetes marad. Például itt a Balaton, ami mindenképpen megalapozza a buli hangulatát."

 Előfordult már olyan, hogy valamelyik bulitok nem úgy alakult, ahogy szerettétek volna?

"Előfordult már. A legrosszabb, amikor esik az eső, mert az nagyon megtizedeli a közönséget. Volt olyan, hogy technikai gondok adódtak, és azok kicsit demotiváltak minket. De az ilyenből szerencsére nagyon kevés akadt eddig."Új album mikor várható tőletek? Vagy új klip?


"Mindkettő tervben van, jövő tavasszal szeretnénk új klipet, illetve új lemezt is. A következő anyagot 2013 legelején rögzítjük majd. Viszont még az idén, az ősz folyamán kapunk egy 3D-s klipet, ugyanis az olimpia előtt készült a zenekarral egy 3D-s Akusztik felvétel a törökbálinti SuperSize Recording stúdióban, amit a Magyar Televízió kísérleti 3D-s csatornáján sugároztak."Jó érzés az, hogy egyre több ember ismeri a Road zenekart?


"Ez a legjobb! Megismerik a buszunkat, odajönnek hozzánk a pulthoz. Ott még nem tartunk, hogy leszólítanak minket a közértben, de azért az tény, hogy a fesztiválokon egyre többen jönnek oda gratulálni, vagy csak megjegyezni, hogy jól érezték magukat a koncertünkön. Ez nagyon jó érzés."Szerinted mi a legjobb módja annak, hogy megnyerd a közönséget? A zene a fontos, a szöveg, vagy a megjelenés?

"Úgy gondolom, hogy a dolog egészét kell nézni. Egy zenekar működésének sok fontos összetevője van. 2004 óta működünk, és egyre több ember vesz részt a koncertjeinken, veszi meg a lemezeinket, de ennek a miértjét nem lehet megindokolni egyetlen bizonyos dologgal. De igazán soha nem is kerestük a titkát. Érzésből csináljuk, ahogy nekünk jól esik, és ha ezt a közönség is érzi, akkor ez visszaigazolás annak, hogy amit csinálunk, az jó.

A Rock'n'Roll egy életforma. Vannak velejárói és sajátosságai, amiket ha az ember fel tud vállalni, ha nem erőszakolja meg önmagát ezekkel, és jól érzi magát a bőrében, akkor ez egy őszinte dolog. Ha egy zenekar mindezt át is tudja adni, akkor a közönséggel való kapcsolat jól működik."Fontosnak tartod, hogy egy csapat zenei értelemben sokszínű, sokoldalú legyen?

"Szoktunk kapni olyan kritikákat, hogy az első lemezünk volt az igazi, de ez a rajongótábor elenyésző része. Szerintem az a legfontosabb egy-egy új lemez megjelenésekor, hogy azok mellett, akik esetleg rossz szájízzel hallgatják, hányan vannak azok, akiknek tetszik, akiket meg tudunk nyerni. Hála Istennek, mindig egyre többen vannak azok, akik azt mondják egy-egy Road lemez után, hogy a zenénk modern és előremutató."Sajnálatosnak tartom, hogy a média ma is nagyon kirekeszti a rockzenét. Ennek mi lehet az oka? Az emberek ízlése változott meg?

"Az emberek ízlését egyik oldalról a média befolyásolja, a másik oldalról pedig az, ami nyugatról, teszem azt,  a tengeren túlról bejön. A kint befutott sztárok is befolyásolják a közízlést, mivel róluk vesznek példát azok a 'sztárocskák' is, akik idehaza egy-két évig a címlapokon vannak. De a kinti mintát követik azok is, akik egy-egy divatirányzat szerint zenélnek. De ez pont így volt a '60-as, '70-es években is.

Road dalokat azért nem hallani a rádióban, mert hangos a gitár és kemény a dob. Kvázi underground zenekar vagyunk. Azt azért hozzátenném, hogy mi is tanulunk a kinti csapatoktól. Újat nem nagyon lehet ma már kitalálni, viszont megújítani a dolgokat, azt mindig lehet. 

Nem vagyunk a tévében, nem játszik minket a rádió, ami arról az oldalról nézve rossz, hogy kevesebb emberhez jutnak el a dalaink, másfelől nézve azonban van ennek jó oldala is: végig koncertezzük a nyarat, ősszel és tavasszal önálló turnét szervezünk, míg a pop előadók java nem jár fesztiválokra, nem bonyolít le önálló turnét.

Az igazi mérvadó a közönség. Ők veszik meg a lemezeket, a belépőjegyet, ők éltetik a pop énekest is, meg a rock zenekart is, ők döntik el, hogy mit hallgatnak meg szívesen. Akár lemezről, akár élőben. Ha valaki választás elé állítana, hogy vagy adnak minket a rádióban, a tévében, viszont ezzel be is zárul a munkakörünk, avagy soha nem sugároznak a médiumok, de cserébe teltházas koncerteket adunk, akkor biztos, hogy az utóbbit választanám.

Igaz, hogy anyagilag jobban járnánk az előbbivel, de mi pont azért szeretjük, amit csinálunk, hogy a megírt dalainkat megmutathassuk, átadhassuk az embereknek."Szereted a Balatont?


"Annak idején sokat jártunk ide a szüleimmel sátorozni. Mostanában sajnos nincs sok időnk arra, hogy élvezzük a Balatont, de mindenképpen jó érzés ide jönni."


www.facebook.com/roadzenekar


 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
2020. február 24. (hétfő) 08:05

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our Paradise lemez folytatásának friss előzeteseként máris megismerkedhetsz a klippel kísért Memento Mori dallal.   www.facebook.com/meteorabandhungary A Meteora frontján Holló Noémi énekesnő és a hörgős énekért is felelős Fülöp Máté basszusgitáros áll, így a zenéjüket főleg az úgynevezett 'Beauty and the Beast' stílusra, kettejük énekének, illetve hörgésének dinamikájára építik. A Tragedy Of Delusion című új lemezen már Király Atilla billentyűs is csatlakozik hozzájuk a mikrofon mögött, így Mátéval együtt itt-ott tiszta férfi énekkel is színesítik a dalokat. A zeneszerzés nagy részét - a gitáralapokat és a szimfonikusokat - szintén Atilla végzi, a dalok kidolgozását így fejtette ki részletesebben: "A...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak
A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak

A Dal 2020 szombat esti első elődöntőjének végeredménye alapján a Fatal Error és a Tortuga is bejutott a március 7-i döntőbe (akárcsak Rácz Gergő és Orsovai Reni, valamint Takács...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS