BLOODY ROOTS - Újabb pusztító thrash album készül

Ficzek András, Vörös Attila és Farkas Zotya is besegít

2012. augusztus 21. (kedd) 07:34

November 5-én jelenik meg a Bloody Roots második albuma, 'Az ígéretek földjén', amelyre a csapat tervei szerint felkerül egy Vörös Attila (Leander Rising), valamint egy Farkas Zotya (Ektomorf) szerzemény is. A Moby Dick éléről is ismert Bloody Roots frontember, Schmiedl Tamás szerint zeneileg és szövegileg sem akartak radikálisan elkanyarodni a 2010-es debütáló album, az 'Isten kezében' thrashes vonalától:

"Az első albumhoz képest mindenképpen változás, hogy ott csupán öt dalszöveget írt Ficzek András a Dalriadából, most azonban minden szöveg tőle származik. Az Isten kezében egy konceptalbum volt, ezt most nem terveztük annak, végül mégiscsak egy tartalmilag összetartozó, egységes dalcsokor állt össze. 


Érdekes, de 'Az ígéretek földjén' lemezcím előbb született meg, mint a hozzá köthető dal, mert egy olyan címben gondolkodtam, ami nem egy adott dalhoz, dalcímhez köthető, hanem jellemezni tudja az egész album hangulatát. Andris végül csak beleszőtte ezt a kifejezést egy még készülő szövegébe, így ha némi csavarral is, de lett címadó dalunk!

Zenei szempontból is tovább visszük a debütáló album vonalát, ugyanakkor rengeteg újításra is lehet számítani. Ismét egy pusztító thrash album készül, de az elődjénél dalcentrikusabb, emészthetőbb formában! A gyors témák mellé nagyon súlyos középtempókat hoztunk be, így sikerült még változatosabbá tenni a dalokat, de az nek terén is lesznek újszerű megoldások. Több helyen is nagyívűbb, klasszikusabb, dallamosabb refrének váltják majd a harapósabb, kiabálós részeket.


 

A vokáloknál ismételten Ficzek Andris fog segédkezni, és néhány dalban önállóan is hallatja majd a hangját, akárcsak legutóbb. Ami a szólókat illeti, több helyen is visszahoztuk az ikergitárokat, néhol a klasszikus ízeket is, de azért a vadabb tekerések is megmaradtak! A stúdiómunkálatokat most is otthon végezzük, az MD Stúdióban."


Az új Bloody Roots album grafikai munkálatait Borbás Robi (Grindesign) végzi, aki olyan bandákkal dolgozott már, mint a Kreator, az As I Lay Dying, a Suicide Silence, vagy a Leander Rising..


"Robinak nagyon egyedi, karakteres, újszerű stílusa van, és óriási megtiszteltetés, hogy vele dolgozhatunk!"
COVER BLOODY COVER AKCIÓ


Az új Bloody Roots lemezhezt kapcsolódóan Smiciék meghirdettek egy 'Cover Bloody Cover' elnevezésű akciót is:


"Készítsd el az 'Isten kezében' album bármelyik dalának hangszeres 'cover' videóját, töltsd fel a Youtube-ra, küldd el nekünk a linket, mi aztán megosztjuk a felvételedet az oldalainkon, a legjobbak pedig felkerülnek az új Bloody Roots album DVD mellékletére is!

Külföldön nagy kultusza van a cover, azaz feldolgozás videóknak, az úgymond Youtube-covereknek, a kezdőtől a vérprofi zenészekig sokan készítenek ilyesmit. Sok lehetőség is rejlik bennük, és ezt mi sem példázza jobban, mint Vörös Attila Nevermore és egyéb coverjei, amelyek minden bizonnyal nagyban hozzájárultak a hihetetlen sikersztorijához, és ahhoz hogy végül Jeff Loomis mellett gitározhatott a Nevermore-ban. Tehát még ilyen szinten is működik a dolog, érdemes ebbe energiákat fektetni!

Az utóbbi években már itthon is egyre többen felfedezték fel az ilyesfajta bemutató videókban rejlő lehetőségeket, és mi most ehhez szeretnénk további kedvet csinálni - természetesen Bloody Roots dalokon keresztül. A dalok többsége nem kifejezetten könnyű, de szerintem rengeteg a jó gitáros itthon, ugyanakkor a kezdőbb gitárosok számára is vannak megoldható feladatok, könnyebben eljátszható dalaink.

Van jó pár saját készítésű TAB-unk, ami azért nagy segítség a témák leszedéséhez, megtanulásához! A gitározás és a cover játékban való részvétel öröme mellett igyekszünk minél nagyobb publicitást adni az elkészült videóknak, hiszen azon túl, hogy megosztjuk a zenekar netes oldalain, a legjobbakat az új Bloody Roots album DVD mellékletére is szeretnénk feltenni!

További hab a tortán, hogy a Dunlop hazai forgalmazójának, az IFK Hungária kft.-nek köszönhetően a résztvevők között hangszerhez kapcsolódó ajándékcsomagokat is kisorsolunk!

Mindenkinek jó gitározást és videókészítést!"

TAB iránt itt érdeklődhetsz: info@bloodyroots.hu


www.bloodyroots.hu

www.facebook.com/bloodyrootsbandBLOODY ROOTS - Az egyik vendég, Vörös Attila a szólóját rögzíti az új lemezhez
BLOODY ROOTS - Stúdiózás 2012, I. rész (Schmiedl Balázs gitáros)
BLOODY ROOTS - Stúdiózás 2012, II. rész

 

Hozzászólások

[010632]
RockerMartin
Na, ez a hír hiányzott. :) Már alig várom, hogy hallhassam. :) Ha legalább olyan jó lesz, mint az első album, akkor nincs miért aggódni.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS